BKR met spoed verwijderen

Voor de verwijdering van een negatieve BKR-registratie bieden wij twee trajecten aan; een regulier traject en een spoedtraject. Wat is het verschil tussen de trajecten en hoelang duurt (gewoonlijk) een regulier dan wel een spoedtraject?

Wanneer je een (negatieve) BKR-registratie hebt dan is het mogelijk om deze vroegtijdig te verwijderen op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze is van toepassing op een BKR-registratie, daar er bij de plaatsing van een BKR-registratie ook sprake is van verwerking van persoonsgegevens. De AVG maakt het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee in dit geval ook de zichtbaarheid van de negatieve BKR-registratie. Je kunt een beroep doen op de vroegtijdige verwijdering van jouw persoonsgegevens uit het BKR en de daarmee de verwijdering van de negatieve BKR-registratie.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Een BKR-registratie laten verwijderen

Een BKR-registratie kan enerzijds verwijderd worden indien een BKR-registratie (technisch) incorrect is. Dit is het geval wanneer een kredietverstrekker zich niet aan bepaalde voorwaarden heeft gehouden alvorens zij de BKR-registratie hebben geplaatst. Daarnaast kan een BKR-registratie verwijderd worden doordat het persoonlijk belang van de geregistreerde in een specifiek geval zwaarder weegt dan het algemeen belang, in dit geval, die van het BKR.

Bij een reguliere procedure wordt er eerst een inzageverzoek ingediend bij de kredietverstrekker. Via dit inzageverzoek wordt de kredietverstrekker verzocht te onderzoeken of de BKR-registratie op de juiste voorwaarden tot stand is gekomen en hier ook bewijsstukken van aan te leveren. Wanneer de BKR-registratie inderdaad op grond van de juiste voorwaarden tot stand is gekomen dan volgt er een zogenaamd standpuntverzoek, waarin wij verzoeken de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen omdat het belang van de geregistreerde zwaarder weegt dan het belang van Stichting BKR. Deze procedure duurt naar schatting meestal tussen de 10 en 13 weken.

Bij een spoedtraject wordt het inzageverzoek tegelijkertijd met het standpuntverzoek ingediend. In dat soort gevallen duurt een spoedtraject naar schatting meestal 4 tot 6 weken.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Vodafone Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:H&M Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bekijk alle recente verwijderingen

BKR met spoed verwijderen?

Wil je graag met spoed van jouw negatieve BKR-registratie af? Neem vrijblijvend contact op met één van onze juridisch adviseurs via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Ik ben heel goed geholpen door Coderingvrij, ze zijn goed bereikbaar vriendelijk en konden goed inleven in mijn situatie ik had helemaal niet verwacht maar door coderingvrij heeft mijn geholpen met mijn BKR te verwijderen en ze hebben ons heel goed uitgelegd en al die medewerkers zijn zo lief en aardig en behulpzaam ❤️ dank jullie wel voor alles coderingvrij ❤️❤️❤️❤️
Lees meer
cansel Ekinci 3 maanden geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft voor mijn client maar liefst 3 A2 coderingen verwijderd binnen 3 weken tijd. Bij Tmobile ging het zelfs binnen één dag. Coderingen uit studententijd, huidige financiële situatie is compleet anders. Coderingen waren terecht neergezet, maar ook weer terecht weggehaald! Bedankt Coderingvrij!
Lees meer
René van Bogaert 3 maanden geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over het verwijderen van een BKR-registratie
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Hoe werkt een juridische procedure?
Zien wij mogelijkheden je te helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Dan wordt de juridische procedure gestart met een juridisch onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er een minnelijke procedure; een (schriftelijk) gesprek met de kredietverstrekker op grond van de AVG. Samen met een vaste jurist wordt een dossier opgebouwd en versterkt om de kredietverstrekker te overtuigen van vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een gerechtelijke procedure om in samenwerking met een advocaat een rechtszaak te starten.
Wanneer is mijn BKR-registratie verjaard?
Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen verricht zijn waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. Hoelang de verjaringstermijn is hangt af van de soort vordering. Wil je weten of jouw vordering verjaart is? Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs en wij helpen je verder.
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment