Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is in 1965 door een aantal kredietverstrekkers opgericht, met als doel overkreditering tegen te gaan. Iedereen die een krediet heeft staat geregistreerd bij het BKR. Op dit moment zijn dat zo’n 9 miljoen mensen. Naast de algemene informatie over het krediet registreert het BKR ook informatie met betrekking tot betalingsachterstanden.

Wanneer u uw leningen altijd netjes op tijd heeft betaald, kan een registratie bij het BKR in uw voordeel werken. Een kredietverstrekker kan aan uw BKR immers zien dat u nooit betalingsproblemen heeft gehad, wat betekent dat zij het risico in uw geval laag zullen inschatten. Een lager risico betekent in de regel een lagere rente, en dus een goedkoper krediet voor u.

Staat u echter negatief geregistreerd bij het BKR (u heeft een achterstand gehad), dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. U komt dan bijvoorbeeld niet meer in aanmerking voor een (nieuwe) lening of hypotheek. In een aantal gevallen is dit terecht, en deze gevallen moeten ook vooral geregistreerd blijven worden. Maar helaas blijkt het BKR ook steeds vaker in het nadeel van de consument te werken.

De financiële crisis heeft Nederland hard geraakt. Hierdoor zijn steeds meer mensen onbedoeld in financiële problemen geraakt. Op dit moment is zo’n 8% van de registraties negatief. Dit betekent dat zo’n 720.000 mensen op dit moment financieel worden beperkt en niet meer in aanmerking komen voor een lening of hypotheek. De banken, die voor een groot deel schuldig zijn aan het ontstaan van de crisis, hebben een tweede kans gekregen doordat zij zijn gered door de overheid (met geld van de belastingbetaler). Maar helaas blijken deze zelfde banken niet bereid u als consument een tweede kans te geven.

Als u negatief geregistreerd staat zal een hypotheek- of leningaanvraag worden afgewezen, zonder dat gekeken wordt naar de oorzaak van de problemen, of uw huidige financiële positie. In veel gevallen zijn de gevolgen van een registratie zo groot, dat deze niet in verhouding staan tot de problemen die er geweest zijn. En dat u betalingsproblemen heeft gehad wil niet direct zeggen dat u op een onverantwoorde wijze met uw geld omgaat.

Wij staan klaar voor iedereen die ten onrechte beperkt wordt door een negatieve registratie bij het BKR. Dus ook wanneer de registratie op zich klopt, maar de gevolgen onevenredig groot zijn, kunt u bij ons terecht.Wordt u financieel beperkt door een negatieve registratie bij het BKR? Neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan samen met u de mogelijkheden bekijken om uw registratie te laten verwijderen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar uw mogelijkheden? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in of bel ons op: 088 - 426 3737.
Wij zijn u graag van dienst!
© 2017 Coderingvrij . All Rights Reserved.