Een auto leasen met een negatieve bkr-codering

Bij het aankopen van een auto of het aangaan van een leaseovereenkomst, is het uitvoeren van een kredietcheck een vast onderdeel voor kredietverstrekkers. Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, heeft dit negatieve gevolgen voor de mogelijkheid tot het verkrijgen van een lening of leaseovereenkomst.

Wanneer een auto noodzakelijk is voor het woon-werkverkeer, het naar behoren uitvoeren van werkzaamheden voor een eigen onderneming of het naar school brengen van kinderen, dan kan een afwijzing op een lening of leaseovereenkomst vanwege een negatieve BKR-registratie een flinke tegenslag zijn. Het afwachten tot een negatieve BKR-registratie automatisch verwijderd wordt uit het BKR kan onnodig lang duren met alle gevolgen van dien. Wil je meer informatie over het verkrijgen van een lening voor de aankoop van een auto, of het aangaan van een leaseovereenkomst? Lees dan hieronder verder.

Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen, zodat je een auto kunt leasen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

BKR-registratie

Wanneer je bij het aanvragen van een leaseovereenkomst wordt geconfronteerd met een negatieve BKR-registratie dan kan dit de nodige vragen met zich meebrengen zoals: ‘’wat is een BKR-registratie?’’, ‘’hoe kom ik aan de BKR-registratie?’’ en vooral ‘’hoe kom ik van de negatieve BKR-registratie af?’’.

Een BKR-registratie wordt geplaatst in het registratiesysteem van Stichting BKR. Het doel van Stichting BKR is om kredietaanbieders te informeren over het kredietverleden van consumenten en consumenten op hun beurt te beschermen tegen overkreditering.

Een BKR-registratie wordt in beginsel als een positieve BKR-registratie weergegeven. Dit betekent dat het enkel een registratie van het krediet betreft. Kredietgegevens als zijnde de naam van de kredietverstrekker, de hoogte van het krediet, de aanvangsdatum van het krediet en de geschatte looptijd van de kredietovereenkomst worden weergegeven. Een positieve BKR-registratie heeft niet direct negatieve gevolgen voor het aanvragen van een leaseovereenkomst. Is de vordering behorend tot de positieve BKR-registratie nog lopend? Dan kan dit wel van invloed zijn op de leencapaciteit; het BKR tracht namelijk consumenten te beschermen tegen overkreditering.

Wanneer er op een geregistreerd krediet een achterstand van twee of drie maanden ontstaat is de kredietverstrekker verplicht dit te melden. Dit zal gebeuren met een bijzonderheidscode A ook wel een achterstandsmelding genoemd. Wanneer er verdere bijzonderheden optreden zoals bijvoorbeeld een opeising of afboeking van de vordering, dan zal ook dit geregistreerd worden met de plaatsing van een (andere) bijzonderheidscode. Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscodes die allemaal een eigen betekenis en zwaarte hebben. Een BKR-registratie blijft vanaf de geregistreerde einddatum van het krediet, de datum dat de gehele vordering is voldaan of er kwijting is overeengekomen, nog vijf jaar zichtbaar in het BKR.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen over auto leasen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:BMW Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Volkswagen Bank Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Mercedes Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bekijk alle recente verwijderingen

Auto kopen of leasen met een BKR-registratie

Voordat er een lening wordt verstrekt, wordt er eerst door de kredietverstrekker de kredietwaardigheid van de consument getoetst. Een onderdeel van deze toets is de controle of er een (negatieve) BKR-registratie geregistreerd is op jouw naam. Is er een positieve registratie gemeld en is dit krediet nog lopend, dan kan dit van invloed zijn op de leencapaciteit. Eén van de doelen van het BKR is namelijk het beschermen van consumenten tegen overkreditering; het afsluiten van (te) veel leningen op jouw naam die voor financiële onstabiliteit kunnen zorgen.

Wanneer er echter sprake is van een negatieve BKR-registratie op jouw naam,  dan stellen de acceptatievoorwaarden van de meeste kredietverstrekkers dat het verstrekken van een lening niet mogelijk is. Met andere woorden, wanneer er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat, zal er geen leaseovereenkomst verstrekt kunnen worden. Dit kan ervoor zorgen dat je die auto niet kunt leasen; wat grote gevolgen met zich kan meebrengen. Of je nu op privé gebied of op zakelijk gebied wordt belemmerd, vaak is het niet mogelijk de vijfjaarstermijn af te wachten tot de negatieve BKR-registratie automatisch wordt verwijderd.

Om te zorgen dat je alsnog die auto kunt leasen is het belangrijk de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen. Het verwijderen van een negatieve BKR-registratie gaat bij CoderingVrij via een juridische procedure. In 90% van de gevallen kunnen wij je helpen bij de vroegtijdige verwijdering van een negatieve BKR-registratie middels een minnelijke juridische procedure.

Bij een minnelijke procedure ga je (schriftelijk) in gesprek met de betreffende kredietverstrekker. Via een juridisch verzoek met hierin een belangenafweging opgenomen, wordt verzocht aan de kredietverstrekker de belangen voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie af te wegen tegen de belangen voor handhaving van de negatieve BKR-registratie. Zijn er geen aantoonbare, noodzakelijke belangen om de negatieve BKR-registratie langer te handhaven? Dan zal de kredietverstrekker over moeten gaan tot vroegtijdige verwijdering.
Gratis telefonisch adviesgesprek
 • 100% gespecialiseerd in de AVG
 • 10.000+ coderingen verwijderd
 • 100% gratis en vrijblijvend advies
 • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Ik ben heel goed geholpen door Coderingvrij, ze zijn goed bereikbaar vriendelijk en konden goed inleven in mijn situatie ik had helemaal niet verwacht maar door coderingvrij heeft mijn geholpen met mijn BKR te verwijderen en ze hebben ons heel goed uitgelegd en al die medewerkers zijn zo lief en aardig en behulpzaam ❤️ dank jullie wel voor alles coderingvrij ❤️❤️❤️❤️
Lees meer
cansel Ekinci 3 maanden geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft voor mijn client maar liefst 3 A2 coderingen verwijderd binnen 3 weken tijd. Bij Tmobile ging het zelfs binnen één dag. Coderingen uit studententijd, huidige financiële situatie is compleet anders. Coderingen waren terecht neergezet, maar ook weer terecht weggehaald! Bedankt Coderingvrij!
Lees meer
René van Bogaert 3 maanden geleden
5 / 5

BKR verwijderen met CoderingVrij

Zoals hierboven beschreven is het verwijderen van een negatieve BKR-registratie noodzakelijk als je een leaseovereenkomst wilt aangaan. Ben je op dit moment financieel stabiel en heb je belang bij het leasen van een auto? Dan kan CoderingVrij je helpen.

Via onderstaande vier stappen kan CoderingVrij je assisteren bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie:
 1. Een uitgebreid en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Tijdens dit gesprek zal één van onze adviseurs de gehele situatie met je doornemen en beoordelen of er mogelijkheden zijn je te assisteren bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie;
 2. Zien wij mogelijkheden om je te helpen bij een eventuele verwijdering van de negatieve BKR-
  registratie? Dan zal CoderingVrij een juridisch onderzoek starten om de correctheid van de negatieve
  BKR-registratie te laten toetsen;
 3. Stap drie is de start van de juridische procedure ter vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Je wordt gekoppeld aan een vaste jurist die samen met jou een volledig dossier gaat opbouwen om de kredietverstrekker te overtuigen de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen;
 4. Zijn de belangen voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie groter dan de belangen voor handhaving van de negatieve BKR-registratie? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie moeten verwijderen op basis van deze belangenafweging.

Wil je meteen weten of wij je kunnen helpen? Bel ons direct en vrijblijvend op telefoonnummer 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over een auto leasen met een negatieve bkr-codering
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Hoe werkt een juridische procedure?
Zien wij mogelijkheden je te helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Dan wordt de juridische procedure gestart met een juridisch onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er een minnelijke procedure; een (schriftelijk) gesprek met de kredietverstrekker op grond van de AVG. Samen met een vaste jurist wordt een dossier opgebouwd en versterkt om de kredietverstrekker te overtuigen van vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een gerechtelijke procedure om in samenwerking met een advocaat een rechtszaak te starten.
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment