Kan iemand een privé lening (ook wel persoonlijke lening genoemd) afsluiten indien deze persoon een BKR-registratie heeft? Dat hangt af van een aantal factoren. Om te beginnen dient er een verschil gemaakt te worden tussen het afsluiten van een privé lening door iemand met een positieve BKR-registratie en het afsluiten van een privé lening door iemand met een negatieve BKR-registratie. 

Met een positieve BKR-registratie is het vaak mogelijk om een privé lening te krijgen. Dit kan anders zijn indien u een boventallig aantal leningen op uw naam heeft. Indien u (te) veel leningen op uw naam heeft is er sprake van overkreditering en is het niet mogelijk om een (extra) lening te verkrijgen. Met een negatieve BKR-registratie is het vaak lastig om een privé lening te krijgen.

Een (negatieve) BKR-registratie zegt dat u een gevaar bent voor andere kredietverstrekkers daar u een potentiële wanbetaler bent met een slecht betaalmoraal. Het is altijd verstandig om de (negatieve) BKR-registratie toe te lichten in een gesprek met een verstrekker van leningen. Denk hierbij aan hoe de achterstand en daartoe de negatieve BKR-registratie is ontstaan, maar ook waarom het op dit moment niet meer voor zal komen.

Verwijder uw negatieve BKR-registratie

Wilt u graag zo snel mogelijk van uw negatieve registratie af? Vul het formulier in of bel 088- 426 3737 voor een gratis advies op maat. 

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit