Komt u er bij het aanvragen van een nieuwe kredietfaciliteit en/of het aanpassen van een bestaande kredietfaciliteit achter dat u een negatieve BKR-registratie heeft maar weet u niet wat er geregistreerd staat of ervaart u geen belemmering maar wilt u alsnog weten welke gegevens het BKR over u geregistreerd heeft, kunt u een zogenoemde BKR-check uitvoeren. 

Heb ik een BKR-registratie?

Het uitvoeren van een BKR-check is mogelijk via de website van het BKR zelf. Hier kunt u inloggen middels uw iDIN gegevens. Na het verifiëren van uw gegevens en het daarmee inloggen bij het BKR, kunt u een overzicht van uw BKR gegevens inzien; de zogenoemde BKR-check uitvoeren. U verkrijgt dan inzicht in alle gegevens die het BKR over uw geregistreerd heeft; zowel uw persoonlijke gegevens, de gegevens van uw afgesloten kredietfaciliteiten en uiteraard alle positieve en negatieve BKR-registraties op uw naam. Heeft het BKR geen gegevens over uw geregistreerd, wordt dit natuurlijk ook kenbaar gemaakt. 

Ook een kredietverstrekker zal een zogenoemde kredietcheck moeten uitvoeren voorafgaand aan het verstrekken van een nieuw krediet en/of het aanpassen van een bestaande kredietfaciliteit. Een onderdeel van deze kredietcheck, is ook een BKR-check. Zowel een positieve BKR-registratie als een negatieve BKR-registratie kan daarmee van invloed zijn op het kunnen verkrijgen en/of aanpassen van een kredietfaciliteit. Het is daarom raadzaam om voorafgaand aan het aanvragen en/of aanpassen van een kredietfaciliteit, zelf al een BKR-check uit te voeren zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.   

Meer u een negatieve BKR-registratie op uw BKR-overzicht vaststellen welke u verwijderd wenst te hebben, kunt u hiervoor contact opnemen met onze klantenservice zodat wij u hierover kunnen informeren.

Bel nu voor een gratis adviesgesprek 088-4263737


Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit