U heeft gezocht op:
"hypotheek"

a2 codering


Een A2 codering is een combinatie van een Achterstandsmelding en de Bijzonderheidscodering 2. Hierna zal worden toegelicht wat een Achterstandsmelding en de Bijzonderheidscodering 2 betekent.

De A in een A2 codering is de Achterstandsmelding (A)

De A in een A2 codering staat voor Achterstandsmelding. Een als Achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet. Niet elke achterstand leidt direct tot een Achterstandsmelding (A2 codering). Dit is afhankelijk van het soort krediet. Bij een hypotheek wordt bijvoorbeeld bij een achterstand van drie volledige maandtermijnen een Achterstandsmelding geregistreerd terwijl bij een aflopende krediet bij een achterstand van twee maanden al een Achterstandsmelding wordt geregistreerd. Voordat de kredietverstrekker bij een achterstand daadwerkelijk overgaat tot het registreren van de achterstand dient hij u een brief te sturen met daarin de mededeling dat u binnen een termijn de achterstand moet inlossen zodat u de registratie in het CKI van het BKR kunt voorkomen.

Een Achterstandsmelding (A2 codering) kan worden hersteld door het inlopen van het krediet. In dat geval zal een Herstelmelding (een H codering) worden geplaatst. Zowel de Achterstandsmelding als de Herstelmelding zullen dan nog in beginsel vijf jaar zichtbaar zijn in het CKI van het BKR. U kunt er ook voor kiezen om het gehele krediet af te lossen. In dat geval zal een werkelijke einddatum worden geplaatst. Ook in dat geval blijft de Achterstandsmelding in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.

De 2 in een A2 codering is de Bijzonderheidscodering 2

De 2 in een A2 codering is de Bijzonderheidscodering 2. De Bijzonderheidscodering 2 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker het restant van het krediet of het volledige krediet heeft opgeëist. Dit wil zeggen dat de kredietverstrekker het krediet wil beëindigen en het openstaande saldo direct wil ontvangen. Vaak schakelt de kredietverstrekker dan een deurwaarder in. Wanneer u vervolgens het volledige krediet heeft afbetaald zal in het CKI van het BKR een werkelijke einddatum worden geplaats, die in beginsel nog vijf jaar zichtbaar zal zijn.

De gevolgen van een A2 codering zijn groot. In de praktijk zorgt een A2 codering ervoor dat kredietverstrekkers geen nieuwe kredieten aan u willen verschaffen voor een periode van vijf jaar.
Lees meer..

A3 codering


Een A3 codering is een combinatie van een Achterstandsmelding en een Bijzonderheidscodering 3. Hierna zal worden toegelicht wat een Achterstandsmelding en een Bijzonderheidscodering 3 betekent.

Een A3 codering met een Achterstandsmelding (A)

Een A in een A3 codering staat voor Achterstandsmelding. Een Achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet. Niet elke achterstand leidt direct tot een Achterstandsmelding, dit is afhankelijk van het soort krediet. Bij een hypotheek wordt bijvoorbeeld bij een achterstand van drie volledige maandtermijnen een Achterstandsmelding geregistreerd terwijl bij een aflopende krediet bij een achterstand van twee maanden een Achterstandsmelding wordt geregistreerd. Voordat de kredietverstrekker bij een achterstand daadwerkelijk overgaat tot het registreren van de achterstand dient hij u een brief te sturen met daarin de mededeling dat u binnen een termijn de achterstand moet inlossen zodat u de registratie in het CKI van het BKR kunt voorkomen.

Een Achterstandsmelding kan worden hersteld door het inlopen van het krediet. In dat geval zal een Herstelmelding (H) worden geplaatst. Zowel de Achterstandsmelding als de Herstelmelding zullen dan nog in beginsel vijf jaar zichtbaar zijn in het CKI van het BKR. U kunt er ook voor kiezen om het gehele krediet af te lossen. In dat geval zal een werkelijke einddatum worden geplaatst. Ook in dat geval blijft de Achterstandsmelding in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.  

Een A3 codering met een Bijzonderheidscodering 3

Een 3 in aan A3 codering staat voor een Bijzonderheidscodering 3. De Bijzonderheidscodering 3 in een A3 codering wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker een bedrag van € 250,- of meer heeft afgeboekt. Als afboeking plaatsvindt en u hoeft niets meer te betalen (finale kwijting), wordt tegelijkertijd met deze code de beëindiging van de overeenkomst met een werkelijke einddatum gemeld. In andere gevallen wordt geen werkelijke einddatum geplaatst.

Vaak wordt gedacht dat het afkopen van een vordering (in juridische woorden: finale kwijting overeenkomen) ervoor zorgt dat het krediet wordt beëindigd. Dit is juist, maar het leidt er ook toe dat de Bijzonderheidscodering 3 bij een A3 codering in het CKI van het BKR wordt geregistreerd voor de duur van in beginsel vijf jaar. Bijzonderheidscodering 3 in een A3 codering is juist de meest zware registratie in het CKI van het BKR. Een A3 codering zorgt er namelijk voor dat kredietverstrekker slechts in zeer uitzonderlijke situaties een krediet aan u willen verstrekken.
Lees meer..

auto leasen met negatieve bkr


CoderingVrij


CoderingVrij is een juridische dienstverlener met jarenlange ervaring in de financiële branche, gevestigd in Oosterhout, Noord-Brabant. Een negatieve BKR-registratie kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. CoderingVrij kan uw problemen verhelpen.
Vele klanten gingen u al voor en hebben met grote blijdschap een nieuwe auto kunnen leasen.

Enkele recensies van onze tevreden klanten:

“Ik hoorde van mijn codering toen ik een auto wilde kopen. Gelukkig kwam ik CoderingVrij tegen en was het probleem zo opgelost.”

Ook bij het afsluiten van een hypotheek hebben we klanten blij gemaakt:

“Tot mijn verbazing werd mijn hypotheekaanvraag afgewezen omdat ik bij het BKR geregistreerd bleek te zijn. Ik ben blij dat ik CoderingVrij hiervoor heb ingeschakeld, na twee weken werd de registratie al verwijderd. Een echte aanrader!!”

Een auto leasen met negatieve BKR

Om een auto te kunnen leasen met een negatieve BKR-registratie moet u eerst uw codering op uw naam verwijderen. U kunt bij ons geen auto leasen maar wel uw registratie laten verwijderen. De kosten voor het verwijderen zijn als volgt:

 • U kunt al vanaf €199,- gebruik maken van de CoderingVrij hulpverlening.
 • Het adviesgesprek is gratis.

Wordt u onze volgende tevreden klant? Vul het formulier in op deze pagina of bel snel naar 0800-4263737. Onze specialisten staan u graag te woord.
Lees meer..

bkr check doen


Via deze pagina vertellen wij u precies hoe u gratis een BKR check kunt doen en daarmee uw BKR overzicht kan opvragen. 

Wat is BKR?

Het BKR, ofwel Bureau Krediet Registratie, is opgericht in 1965 als stichting. Het doel van het oprichten van het BKR is om zich hard te maken voor de financiële gezondheid in Nederland. Het BKR in Tiel beheert alle kredietgegevens van Nederland.

Het BKR in Tiel is opgericht met twee redenen:
1)     Kredietverstrekkers - zoals banken - beschermen tegen wanbetalers
2)     Het beschermen van overkreditering van burgers

Een aanmelding van een kredietregistratie wordt gedaan door de vele kredietverstrekkers in Nederland. Stichting BKR heeft hierdoor een duidelijk overzicht van alle leningen en het betaalgedrag van een consument.

U kunt als consument in vele verschillende gevallen bij stichting BKR worden geregistreerd, zoals:
-         U staat meer dan 250 euro in het rood 
-         U heeft een doorlopende krediet of lening
-         U rijdt een private lease auto 
-         U doet mee aan het nieuwe 'koop nu, betaal later regeling'
-         U heeft een creditcard met een gespreide betaling in termijnen
-         U heeft nieuwe telefoonabonnement inclusief telefoon aangeschaft
-         U heeft een hypotheek met meer dan drie termijnen niet afgelost

In eerste instantie wordt uw BKR-registratie aangemeld als een positieve BKR-registratie. Indien er tijdens de aflossing van een van de bovenstaande kredietverstrekkingen een bijzonderheid plaatsvindt – zoals een achterstand in betaling - wordt uw positieve BKR-registratie gewijzigd naar een negatieve BKR-codering. Een negatieve BKR-codering wordt 5 jaar opgeslagen bij stichting het BKR in Tiel.

Er zijn verschillende coderingen om registraties inzichtelijk te maken voor kredietverstrekkers. Deze verschillende coderingen worden ook wel een negatieve BKR-codering genoemd.
De verschillende negatieve BKR-coderingen zijn:

Code A: Achterstandscodering 
Bij het overschrijden van een betalingstermijn wordt een A-codering toegekend.

Code H: Herstelcodering
Indien een achterstand wordt ingelopen, wordt het herstel doorgegeven als een H-codering. Bij een volledige afbetaling wordt er ook een einddatum geplaatst.

Code 1: Betalingsregeling
Heeft u een betalings- of aflossingsregeling bij uw ontstane achterstand, dan krijgt u een 1-codering. Dit laat zien dat u actief bezig bent met het betalen van uw achterstand.

Code 2: Opeisen van de gehele vordering
Bij een 2-codering eist de kredietverstrekker het gehele bedrag dat u nog moet betalen. Vaak krijgt u hier te maken met een incassobureau.

Code 3: Afboeking of kwijtschelding
Een kredietverstrekker kan ervoor kiezen om uw achterstand kwijt te schelden of af te boeken. U ontvangt op dat moment een 3-codering.

Code 4: Onbereikbaarheid
Indien u een langere tijd onbereikbaar bent geweest voor de kredietverstrekker krijgt u een code 4.

Code 5 : Preventieve betalingsregeling hypotheek
Een code 5 kan soms preventief worden opgeschreven bij een betalingsregeling voor een kleine hypotheekachterstand. Code 5 komt zelden voor.

Wilt u een nieuwe lening aangaan, dan kan een kredietverstrekker inzicht krijgen in uw lopende leningen en alle BKR registraties met een BKR toetsing. In dit overzicht ziet een kredietverstrekker direct of het verstandig is om u een lening of hypotheek te geven of niet.

Een negatieve BKR-codering kan vervelende gevolgen voor u hebben, waardoor een BKR check doen een goed idee is. 

Voor wie is het verstandig om een gratis BKR check te doen?
Wilt u graag een nieuwe lening of hypotheek aanvragen voor uw droomhuis? Een kredietverstrekker is verplicht om te checken of u geregistreerd staat bij het BKR in Tiel. Hierdoor doet een kredietverstrekker een BKR toetsing. Deze BKR toetsing bepaalt of uw kredietaanvraag wordt goedgekeurd of afgewezen.

Een gratis BKR check doen is een goed idee voor iedereen die in aanmerking komt voor een nieuwe lening of hypotheek.
Lees meer..

BKR coderingen


In uw BKR-overzicht ziet u een registratie staan, maar u heeft geen idee wat de registratie betekent. Op deze pagina leggen wij u uit wat de verschillende BKR coderingen betekenen.

Mocht u al op de hoogte zijn van de betekenis van uw codering en wilt u deze codering laten verwijderen? Klik dan hier voor meer informatie.

A en H als BKR coderingen

Achterstandsmelding (A)

Een Achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet. Niet elke achterstand leidt direct tot een Achterstandsmelding, dit is afhankelijk van het soort krediet. Bij een hypotheek wordt bijvoorbeeld bij een achterstand van drie volledige maandtermijnen een Achterstandsmelding geregistreerd terwijl bij een aflopende krediet bij een achterstand van twee maanden een Achterstandsmelding wordt geregistreerd. Voordat de kredietverstrekker bij een achterstand daadwerkelijk overgaat tot het registreren van de achterstand dient hij u een brief te sturen met daarin de mededeling dat u binnen een termijn de achterstand moet inlossen zodat u de registratie in het CKI van het BKR kunt voorkomen.

Een Achterstandsmelding kan worden hersteld door het inlopen van het krediet. In dat geval zal een Herstelmelding (H) worden geplaatst. Zowel de Achterstandsmelding als de Herstelmelding zullen dan nog in beginsel vijf jaar zichtbaar zijn in het CKI van het BKR. U kunt er ook voor kiezen om het gehele krediet af te lossen. In dat geval zal een werkelijke einddatum worden geplaatst. Ook in dat geval blijft de Achterstandsmelding in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.

Herstelmelding (H)

Een Herstelmelding wordt geregistreerd als u de achterstand weer heeft ingelopen en de maandelijkse termijnbetalingen weer heeft hervat. Een Herstelmelding blijft vijf jaar zichtbaar in het CKI van het BKR. Indien u niet alleen de achterstand heeft ingelopen, maar het volledige krediet heeft voldaan dan zal er geen Herstelmelding wordt geplaatst. In dat geval wordt er een werkelijke einddatum geplaatst en blijft de registratie in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.

Bijzonderheidscoderingen 1, 2 en 3 als BKR coderingen

Bijzonderheidscodering 1

De Bijzonderheidscodering 1 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als u een betalingsregeling heeft getroffen nadat een achterstand op het krediet was ontstaan. Aangezien de achterstand wordt geregistreerd met een Achterstandsmelding is bij het treffen van een betalingsregeling sprake van een A1-codering.

Bijzonderheidscodering 2

De Bijzonderheidscodering 2 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker het restant van het krediet of het volledige krediet heeft opgeëist. Dit wil zeggen dat de kredietverstrekker het krediet wil beëindigen en het openstaande saldo direct wil ontvangen. Vaak schakelt de kredietverstrekker dan een deurwaarder of incassobureau in. Wanneer u vervolgens het volledige krediet heeft afbetaald zal in het CKI van het BKR een werkelijke einddatum worden geplaats, die in beginsel nog vijf jaar zichtbaar zal zijn.

Bijzonderheidscodering 3

De Bijzonderheidscodering 3 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker een bedrag van € 250,- of meer heeft afgeboekt. Als afboeking plaatsvindt en u hoeft niets meer te betalen (finale kwijting), wordt tegelijkertijd met deze code de beëindiging van de overeenkomst met een werkelijke einddatum gemeld. In andere gevallen wordt geen werkelijke einddatum geplaatst.

Vaak wordt gedacht dat het afkopen van een vordering (in juridische woorden: finale kwijting overeenkomen) ervoor zorgt dat het krediet wordt beëindigd. Dit is juist, maar het leidt er ook toe dat de Bijzonderheidscodering 3 in het CKI van het BKR wordt geregistreerd voor de duur van in beginsel vijf jaar. Bijzonderheidscodering 3 is juist de meest zware registratie in het CKI van het BKR. Een A3-registratie zorgt er namelijk voor dat kredietverstrekker slechts in zeer uitzonderlijke situaties een krediet aan u willen verstrekken.

Bijzonderheidscodering 4

De Bijzonderheidscodering 4 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de consument niet meer voor de kredietverstrekker bereikbaar is. Uw woon- of verblijfplaats is onbekend bij de kredietverstrekker waardoor zij de vordering niet meer bij u kunt incasseren. De Bijzonderheidscodering 4 wordt u over het algemeen door kredietverstrekkers zwaar aangerekend.

Bijzonderheidscodering 5

De Bijzonderheidscodering 5 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker met de consument een schriftelijke preventieve betalingsregeling voor een hypothecaire geldlening is overeengekomen van tenminste vier maanden. De Bijzonderheidscodering 5 is van tijdelijke aard en wordt verwijderd zodra de betalingsregeling is afgerond. Om BKR coderingen te beschrijven, wordt in de praktijk vaak een combinatie van de Achterstandsmelding en de Bijzonderheidscodering gemeld, bijvoorbeeld een A2-codering of een A23-codering.
Lees meer..

BKR opvragen


Wilt u graag uw BKR opvragen, maar weet u niet zo goed hoe dit werkt? CoderingVrij is een juridische dienstverlener dat bemiddelt tussen consumenten en kredietverstrekkers in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Door onze juiste expertise en specialistische kennis in de AVG wetgeving zijn wij in staat om de zwaarste BKR coderingen te laten verdwijnen.

Alvorens u een krediet gaat aanvragen, moet u natuurlijk wel weten of u last heeft van een negatieve BKR-registratie. Door middel van een BKR opvragen, weet u precies wat u te wachten staat en of u hulp nodig heeft bij het verwijderen van deze codering(en). In deze 4-stappenoverzicht leggen wij precies uit hoe u uw BKR kunt opvragen en wat hierbij komt kijken.

BKR opvragen: hoe werkt dat en waarom is het belangrijk?

Via deze pagina kunt u snel, gratis en eenvoudig uw BKR opvragen. Via dit overzicht weet u direct of u te maken heeft met een negatieve BKR-registratie. Alvorens wij starten met het 4-stappenoverzicht uit te leggen, is het belangrijk om te weten waarom een BKR opvragen van belang is voor het nastreven van uw dromen. Indien u te maken krijgt met het aanvragen en/of aanpassen van een nieuwe kredietfaciliteit is het belangrijk om te weten of u niet last heeft van een negatieve BKR-registratie.

Een negatieve BKR-registratie kan namelijk verschillende belemmeringen met zich mee brengen voor het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek of lening. Vaak wordt een nieuwe krediet automatisch al geweigerd door een negatieve BKR-registratie, waardoor u niet uw hypotheek krijgt voor uw droomwoning of het leasecontract voor uw bedrijfswagen. Door uw BKR overzicht op te vragen, weet u precies wat de huidige status is en kunt u eventuele vervolgstappen zetten.

Een BKR check door een kredietverstrekker

Indien u graag een krediet wil aanvragen, doet een kredietverstrekker ook een zogenoemde BKR-check voorafgaand aan het verstrekken van een nieuwe krediet en/of het aanpassen van een bestaande krediet. Door middel van een BKR check kan ook een kredietverstrekker de eventuele positieve en negatieve BKR-registraties inzien. Het is daarom raadzaam om voorafgaand aan het aanvragen en/of aanpassen van een krediet zelf al uw BKR op te vragen, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

BKR opvragen in slechts 4 stappen!

Uw BKR opvragen kan al in slechts 4 simpele handelingen, waardoor u snel weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan bij een kredietaanvraag. Deze procedure neemt slechts 5 tot 10 minuten van uw tijd in beslag.

Stap 1: Uw BKR opvragen via het BKR

Uw BKR overzicht kunt u eenvoudig opvragen via de website van het BKR. Klik op de volgende link en ga naar de website van het BKR. Het opvragen van een BKR overzicht is kosteloos.

Klik hier om in te loggen bij het BKR. 

Stap 2: Een account aanmaken bij het BKR

Bent u op de website van het BKR? Nu kunt u een account aanmaken bij het BKR om uw overzicht op te vragen. Dit is mogelijk via iDIN. iDIN is speciaal ontwikkeld door banken voor consumenten. Via deze weg kunt u veilig inloggen bij overheidsinstanties en andere organisaties. Selecteer uw bank in het menu en ga naar de volgende stap. U kunt via deze weg inloggen via uw eigen bank.Indien uw bank er niet tussen staat, vult u het aanvraagformulier in.

Stap 3: Het opvragen van uw BKR overzicht

Zodra u bent ingelogd via iDIN of het aanvraagformulier komt u op een overzichtspagina die u moet invullen. Enkele gegevens zijn al bekend bij het BKR en enkele gegevens dient u zelf in te vullen, zoals uw voornamen, roepnamen en e-mailadres. Zodra u deze gegevens heeft ingevuld, gaat u door naar de volgende stap waar u uw adresgegevens moet invullen. Na het invullen van deze gegevens gaat u door naar de volgende stap waar u een overzicht van uw ingevulde gegevens te zien krijgt. Indien de gegevens correct zijn ingevuld, kunt u de gegevens bevestigen via de button.

Stap 4: De status van uw BKR overzicht

De gegevens zijn ingevuld en bevestigd! Nu gaat het BKR in slechts enkele seconden uw BKR overzicht ophalen uit hun systeem. Zo ziet u binnen enkele seconden al of u wel of niet geregistreerd staat bij het BKR met een (negatieve) BKR-registratie. Hopelijk heeft u positief nieuws ontvangen! Is dit niet het geval? Lees dan verder wat u nu het beste kunt doen!

BKR opvragen: hoe kom ik van mijn negatieve BKR-registratie af?

Ziet u een negatieve BKR-registratie op uw BKR-overzicht? Veel consumenten denken dat het verwijderen van een negatieve BKR-registratie niet mogelijk is. Wij bewijzen het tegendeel en bieden de oplossing om uw negatieve BKR-registratie(s) vroegtijdig te verwijderen.

CoderingVrij is een juridische dienstverlener dat op basis van de AVG-wetgeving negatieve BKR-registraties vroegtijdig kunnen verwijderen. Zo helpen wij dagelijks mensen uit de brand en kunnen verschillende cliënten weer positief naar de toekomst kijken. Door onze bemiddeling en het starten van juridische procedures verwijderen wij dagelijks zowel terechte als onterechte negatieve BKR-registraties bij verschillende kredietverstrekkers. 

Wist u dat na het beëindigen van een lening of krediet een negatieve BKR-registratie nog 5 jaar lang zichtbaar blijft? 

Wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft opgelopen, dan gaat er een termijn van 5 jaar in wanneer de lening is afgelost. In het BKR wordt een einddatum geplaatst. (PLA: staat voor Praktische Laatste Aflosdatum) Dit houdt in dat vanaf die datum de kredietverstrekkers nog 5 jaar lang zicht hebben op uw negatieve BKR-registratie wat ervoor zorgt dat u geen nieuwe lening, hypotheek of autolease kunt krijgen. CoderingVrij kan deze codering vroegtijdig laten verwijderen, zodat u direct verder kan met uw doelen die u wilt behalen.

Wij hebben inmiddels al duizenden mensen geholpen met het verwijderen van een negatieve BKR-registratie. Zie hier een greep uit onze recente resultaten of vind hier onze werkwijze van een minnelijk of gerechtelijk traject. Indien u direct hulp nodig heeft, bel naar 088 426 3737!
Lees meer..

bkr vrij aanvraag


Word nu Coderingvrij en doe een vrijblijvende aanvraag.
Het verplicht u tot niets en u weet direct waar u aan toe bent.

Bij Codering Vrij kunt u wel altijd rekenen op gratis, eerlijk en 100% onafhankelijk advies inzake uw mogelijkheden.
Biedt u zelf de service zoals het bedoeld is en leg uw codering probleem bij CoderingVrij neer. Wij vertegenwoordigen alle voor aanstaande Hypotheekkantoren en financieringsbedrijven om hun klanten te bevrijden van een codering. Wij zijn in staat om voor iedere klant de beste oplossing te verzorgen. Als u lopende achterstanden in de maandtermijn heeft op uw gecodeerde lening en/of afgesloten via een gemeentelijke kredietbank kunnen wij helaas niet voor u bemiddelen.

U kunt ons ook direct bellen.
Lees meer..

duizenden-test1ABN Amro 03-07-2019 bevestiging verwijdering van code A, toevoeging 1, 2 en 3;
Op 18 juni heeft de klant CoderingVrij benaderd om hem te helpen bij het verwijderen van de negatieve BKR-registratie, omdat hij geen hypotheek kon verkrijgen voor een eigen woning.

CoderingVrij is voor deze klant direct aan de slag gegaan met een juridische procedure om de negatieve registratie aan te vechten; met succes! Op 3 juli 2019, kregen wij het positieve bericht van ABN Amro dat zij de registratie van meneer hebben verwijderd op basis van het juridisch verzoek van CoderingVrij. 

Bekijk hier de verwijdering

Lees meer..

Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen
 • Waarom kunnen jullie een codering verwijderen en de bank niet? hypotheek | codering verwijderen
 • Wat is een negatieve codering? hypotheek | codering verwijderen
 • Waarom kiezen voor CoderingVrij? hypotheek | codering verwijderen
 • Hoe lang duurt het voordat mijn codering is verwijderd? hypotheek | codering verwijderen
 • Waarvoor staan de verschillende coderingen? hypotheek | codering verwijderen
 • Wat zijn de totale kosten? hypotheek | codering verwijderen
 • Waarom krijg ik geen lening? hypotheek | codering verwijderen
 • Ik ben uit het WSNP traject, kan ik nu mijn negatieve registratie laten verwijderen? hypotheek | codering verwijderen
 • Ik kan het bedrag niet in één keer betalen en nu? hypotheek | codering verwijderen
Lees meer..

Frauderegistraties


Er zijn drie soorten frauderegistraties: IVR, EVR en SFH. Wanneer u een dergelijke registratie heeft opgelegd gekregen, wordt deze maar liefst 8 jaar lang gehandhaafd. In veel gevallen wordt een frauderegistratie eenzijdig door een bank of verzekeringsmaatschappij opgelegd en wordt u niet in de gelegenheid gesteld om uw verhaal te vertellen en aan te tonen.

8 jaar is een hele lange straf waardoor u en uw gezin zwaar kunnen worden belemmerd in het aangaan van een hypotheek of lening maar zelfs het afsluiten van een simpele verzekering is in sommige gevallen niet mogelijk.  

Ook een frauderegistratie moet voldoen aan de eisen die de privacywetgeving (AVG) stelt. Heeft u een frauderegistratie? CoderingVrij helpt u uw leven weer op te pakken.

Bel nu voor een gratis adviesgesprek en bekijk wat de mogelijkheden zijn. 
Lees meer..

geld lenen met BKR


Word nu Coderingvrij en doe een vrijblijvende aanvraag.
Het verplicht u tot niets en u weet direct waar u aan toe bent.

Bij Codering Vrij kunt u wel altijd rekenen op gratis, eerlijk en 100% onafhankelijk advies inzake uw mogelijkheden.
Biedt u zelf de service zoals het bedoeld is en leg uw codering probleem bij CoderingVrij neer. Wij vertegenwoordigen alle voor aanstaande Hypotheekkantoren en financieringsbedrijven om hun klanten te bevrijden van een codering. Wij zijn in staat om voor iedere klant de beste oplossing te verzorgen. Als u lopende achterstanden in de maandtermijn heeft op uw gecodeerde lening en/of afgesloten via een gemeentelijke kredietbank kunnen wij helaas niet voor u bemiddelen.

U kunt ons ook direct bellen.
Lees meer..

Hoe kom ik van mijn negatieve registratie af


Welke coderingen zijn er?


Hieronder volgt een korte samenvatting van de betekenissen van de verschillende coderingen:  

Code A 

​Een code A krijgt u zodra u een paar maanden achterloopt met de betaaltermijnen van uw lening. Indien u niet tijdig betaalt, meldt uw kredietverstrekker u aan bij het BKR. U heeft dan een codering op uw naam staan en deze blijft vijf jaar staan.  

Code 1  
Deze code wil zeggen dat er een betalingsregeling is getroffen.  

Code 2 
Het restant van de vordering is opeisbaar gesteld. De kredietverstrekker eist ineens het openstaande bedrag op. Normaliter wordt dit afgehandeld door een incassobureau. 

Code 3 
Een code 3 heeft twee betekenissen. Een afboeking van €250,- of meer, dit houdt in dat de kredietverstrekker de vordering intern heeft afgeboekt. Een dergelijke codering wordt zonder een einddatum bij het BKR gemeld. 

​Een andere betekenis is kwijtschelding. Het restant van de schuld, van €250,- of meer, wordt door de kredietverstrekker kwijtgescholden. Dit wordt wel gemeld met een einddatum.  

Code 4 
De kredietverstrekker kan geen contact opnemen, omdat u onbereikbaar bent of was. Hierbij is het onmogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. 

​Code 5 ​
Hierbij is er een preventieve betalingsregeling voor een hypotheek getroffen. Deze code is tijdelijk van aard en zal ook weer verdwijnen zodra de betalingsregeling is voldaan.


Code H

​Bent u weer bij met de betalingen? Dan wordt er een H code gemeld en zien de geldverstrekkers dat er geen betalingsachterstand meer is. De codering blijft nog wel vijf jaar staan. Na vijf jaar zal deze worden verwijderd. 


Lees meer..

Home


Bent u nu niet in staat een hypotheek, lening of leaseovereenkomst af te sluiten? CoderingVrij heeft al duizenden BKR-registraties verwijderd.

De Europese privacywetgeving (AVG) is van toepassing op iedereen die BKR geregistreerd staat. Deze wetgeving biedt de mogelijkheid tot het verwijderen van een negatieve BKR-registratie.

Wanneer u uw financiële situatie op orde hebt, hoeft u niet langer als wanbetaler te boek te staan. De omstandigheden die zich in het verleden hebben voorgedaan, hoeven uw dromen niet langer in de weg te staan. Iedereen heeft recht op een tweede kans.

Laat uw negatieve BKR-registratie verwijderen zodat ook u die woning kunt kopen, auto kunt rijden of lening kunt afsluiten en eindelijk verder kunt gaan met uw leven.

Wij verwijderen BKR-coderingen bij verschillende kredietverstrekkers. Vind hier een selectie van negatieve BKR-registraties die naar aanleiding van geleverde inspanningen door CoderingVrij zijn verwijderd.

De adviseurs van CoderingVrij bekijken gratis uw mogelijkheden.

Bel nu voor een gratis adviesgesprek 088-4263737
Lees meer..

Hypotheek met BKR


Hypotheek met BKR

Lees meer..

Hypotheek met partner BKR code 3


Hypotheek met partner BKR code 3

Lees meer..

Hypotheek na de WSNP


Hypotheek na de WSNP?

Lees meer..

Hypotheek oversluiten met een negatieve BKR-registratie


Hypotheek oversluiten met een negatieve BKR-registratie

Lees meer..

Kan ik een hypotheek aanvragen met BKR


Kan ik een hypotheek aanvragen met BKR?

Lees meer..

Kan je door een codering geen hypotheek krijgen


Kan je door een codering geen hypotheek krijgen?

Lees meer..

Laagste prijsgarantie


CoderingVrij heeft inmiddels duizenden consumenten en ondernemers geholpen met het verwijderen van negatieve BKR registraties zodat ze verder konden met een hypotheek of een (zakelijke) lening.

Onze juristen zijn gespecialiseerd in de AVG wetgeving en hebben de kennis hoe de wetgeving het mogelijk maakt negatieve registraties te verwijderen. Dagelijks verwijderen wij dan ook meerdere registraties, door het bieden van maatwerk voor elke zaak. Wij nemen namelijk alleen zaken aan waarvan wij overtuigd zijn dat de registratie verwijderd kan worden.

Door de zekerheid die wij hebben in onze procedure, kunnen wij u altijd de laagste prijs aanbieden. Het verwijderen van uw negatieve BKR-registratie kan al vanaf een richtprijs van ca. €420,-.

Heeft u een ander aanbod gekregen met een lagere prijs? Laat het ons weten en u krijgt gegarandeerd een beter voorstel.
Lees meer..

Meer informatie over een codering verwijderen


CoderingVrij verwijdert dagelijks tal van negatieve registraties op grond van wet- en regelgeving. Zo zal er een belangenafweging moeten plaatsvinden; uw belang bij verwijdering van de BKR-registratie, zoals de aankoop van een woning of auto, tegenover het belang van de financiële sector, moeten de banken nog langer tegen u worden beschermd en is het terecht dat u nog als wanbetaler te boek staat? Zo heeft CoderingVrij de onderstaande klant kunnen helpen met het kopen van een woning:
‘Bij BKR geregistreerd doordat ik mijn baan was verloren. Ging om een klein bedrag maar daardoor kon ik geen hypotheek krijgen. Door de bemiddeling van CoderingVrij kon de registratie eerder weggehaald worden en kan ik nu wel een hypotheek aanvragen.’
Lees meer..

met BKR code 3


Wat is een BKR codering A3?

Een A codering houdt in dat er een achterstand is geweest op een lening of hypotheek, vaak twee maanden of meer, maar soms wordt een a-codering pas geregistreerd na drie maanden of meer een achterstand wat vaak bij een hypotheek het geval is. Een codering 3 wil zeggen dat er een bedrag van 250 euro of meer is kwijtgescholden. Dit is een van de zwaarste coderingen die iemand kan hebben en belemmert vrijwel altijd in het verkrijgen van een lening of hypotheek.
Lees meer..

Omdat ik een codering heb opgelopen door een scheiding


Een scheiding is vaak al erg genoeg en al helemaal wanneer er kinderen bij zijn betrokken of als het uitloopt op een vechtscheiding. Na de scheiding kan het lastiger zijn om de financiën goed te beheren. Het kan ook zijn dat u uw financiën goed op orde heeft, maar uw ex-partner zich financieel niet kan redden. Als uw ex-partner zich niet houdt aan het echtscheidingsconvenant en hij of zij krijgt een betalingsachterstand die resulteert in een BKR-codering, dan krijgt ook u hoogstwaarschijnlijk ook een BKR-codering. Dit gebeurt vaak bij een hypotheek; u betaalt uw deel van de hypotheek en uw ex-partner betaalt niet, uiteindelijk bent u degene die wordt opgezadeld met een BKR-codering waardoor u financieel zwaar wordt beperkt. Een onrechtvaardige kwestie waarbij moet worden ingegrepen.  

CoderingVrij beschikt over de juiste kennis en ervaring om u van die BKR-codering af te helpen. Volgens de privacywetgeving (AVG) zijn er een aantal vereisten om een BKR-codering te plaatsen en te handhaven. CoderingVrij maakt namens u een wettelijke belangenafweging. Een belangenafweging houdt in dat CoderingVrij gaat toetsen wiens belang nu zwaarder weegt; het in stand houden van de codering omdat u nu nog een wanbetaler zou zijn en dus bescherming nodig heeft, of uw belang dat op dit moment speelt waardoor u (financieel) schade lijdt. Bent u van mening dat uw belang nu zwaarder weegt? Dan kunnen de specialisten van CoderingVrij u helpen!
 

CoderingVrij kan zich als geen ander inzetten voor uw belangen, zodat u weer verder kunt gaan met uw leven. Het enige wat u hoeft te doen is contact op te nemen en onze specialisten bekijken gratis uw mogelijkheden.

Bel nu voor een gratis adviesgesprek 088-4263737
Lees meer..

Omdat ik een woning wil kopen


Wilt u een woning kopen en heeft u uw zaken goed op orde, blijkt dat u geen hypotheek kan afsluiten vanwege een negatieve BKR-registratie. Dat is een enorme teleurstelling!

U bent van plan om een woning te kopen, zodat u in uw toekomst kunt investeren en gebruik kunt maken van de lage hypotheekrente. Of wellicht heeft u gezinsuitbreidingsplannen en kunt u deze niet realiseren in uw huidige woning waardoor u zult moeten verhuizen naar een grotere woning. Het hebben van een negatieve BKR-registratie heeft altijd als gevolg dat u geen hypotheek kunt afsluiten.

Het doel van een negatieve BKR-registratie is om u financieel te beschermen tegen overkreditering. 

Maar wat nu als ...
... u vindt dat deze bescherming niet meer nodig is, omdat u financieel stabiel bent?
... uw persoonlijke situatie nu helemaal anders (beter) is dan in de tijd dat u deze negatieve BKR-registratie kreeg?
... u hierdoor een veel goedkopere en betere huisvesting kunt krijgen?
... u hierdoor geen dure huurwoning meer hoeft aan te houden?

In dat geval zegt de AVG-wetgeving dat uw doelen zwaarder moeten wegen dan een systeem dat een verkeerd signaal over u geeft. We hebben het nu over de juridische belangenafweging die in dit geval in uw voordeel zal moeten uitvallen. CoderingVrij heeft op deze manier al duizenden mensen aan een hypotheek geholpen.  

CoderingVrij kan zich als geen ander inzetten voor uw belangen, zodat u weer verder kunt gaan met uw leven. Het enige wat u hoeft te doen is contact op te nemen en onze specialisten bekijken gratis uw mogelijkheden.

Bel nu voor een gratis adviesgesprek 088-4263737
Lees meer..

Omdat ik mijn hypotheek wil oversluiten


Particulier – Omdat ik mijn hypotheek wil oversluiten

Lees meer..

Particulier


Negatieve BKR-registratie verwijderen, omdat u financieel beperkt wordt


Wilt u graag een nieuwe auto aanschaffen, uw hypotheek oversluiten en of uw droomhuis kopen, maar staat er een negatieve BKR-registratie in de weg? Geen enkele bank en kredietverstrekker wilt met u zaken doen vanwege uw negatieve BKR-registratie.

Laat de kleine lettertjes u geen schade toebrengen

In de algemene voorwaarden van de banken en kredietverstrekkers staat in de kleine lettertjes vermeld dat zij, indien er sprake is van een achterstand van twee maanden of meer, u mogen aanmelden bij BKR. Dit is een volledig geautomatiseerd proces, wat betekent dat zij geen oren hebben naar de reden van het ontstaan van de achterstand, niet voor uw huidige financiële situatie noch uw belangen. Dit heeft tot gevolg dat banken en kredietverstrekkers niet met u zullen onderhandelen over het vroegtijdig verwijderen van uw negatieve BKR-registratie, maar ondertussen staat u wel in het BKR-register geregistreerd als een zogeheten potentiële wanbetaler. 

Uw negatieve BKR-registratie verwijderen op basis van de AVG wetgeving

CoderingVrij verwijdert dagelijks negatieve BKR-registraties op basis van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De AVG betreft de wetgeving die erop toeziet dat al uw geregistreerde persoonsgegevens correct staan vermeld. Hier dienen alle bij het BKR aangesloten partijen zich aan te houden. Opvolgend staat in de AVG opgesteld dat de verwerker van uw persoonsgegevens (dus de bank en/of kredietverstrekker) op basis van de huidige situatie moet toetsen of u in het BKR-register thuishoort.

Conform de AVG dient een bank en/of kredietverstrekker middels een belangenafweging te toetsen of u vandaag de dag nog steeds beschermd dient te worden door middel van een negatieve BKR-registratie.

Bent u van mening dat het BKR u niet beschermd, maar schade toebrengt? Laat u niet financieel beperken en bepaal nu zelf hoe uw toekomst eruit ziet. Laat uw negatieve BKR-registratie verwijderen op basis van de AVG wetgeving zodat u:


Bel 088-426 37 37 of vul het aanvraagformulier hieronder in.

Lees meer..

Private lease met een negatieve BKR


Wat is een negatieve registratie?

Zodra u een lening afsluit bij een kredietverstrekker wordt dit gemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Uw gegevens worden opgeslagen in het Centraal Krediet Informatiesysteem en uw registratie blijft vijf jaar na aflossing van de lening staan. De volgende registraties worden aangemeld bij het BKR:

 • Private lease
 • Een creditcard
 • Kredietlimiet op uw bankrekening (roodstaan)
 • Een doorlopend krediet
 • Een persoonlijke lening
 • Een koop op afbetaling
 • Een telefoonabonnement in combinatie met een telefoon t.w.v. minimaal € 250,-

Bovenstaande registraties zijn positief, maar indien u niet op tijd betaalt, dan kunnen deze worden omgezet naar negatieve registraties. Een hypotheek wordt pas gemeld zodra er een betalingsachterstand is ontstaan. De hypotheek wordt negatief geregistreerd indien u een betalingsachterstand heeft van meer dan drie maandtermijnen. Voorkom een negatieve registratie en betaal uw rekeningen altijd op tijd. Zo vermijdt u vervelende situaties. 
Lees meer..

Recente BKR codering verwijderingen1ABN Amro 03-07-2019 bevestiging verwijdering van code A, toevoeging 1, 2 en 3;
Op 18 juni heeft de klant CoderingVrij benaderd om hem te helpen bij het verwijderen van de negatieve BKR-registratie, omdat hij geen hypotheek kon verkrijgen voor een eigen woning.

CoderingVrij is voor deze klant direct aan de slag gegaan met een juridische procedure om de negatieve registratie aan te vechten; met succes! Op 3 juli 2019, kregen wij het positieve bericht van ABN Amro dat zij de registratie van meneer hebben verwijderd op basis van het juridisch verzoek van CoderingVrij. 

Bekijk hier de verwijdering

Lees meer..

Wanneer krijg ik een BKR codering?


Aangezien er meer dan 9 miljoen mensen bij het BKR geregistreerd staan, is de kans groot dat ook u bij het BKR geregistreerd staat. Lees snel verder wat er van u geregistreerd kan staan.

Wanneer geregistreerd?

Kredieten van €250,- of meer worden bij het BKR geregistreerd, in beginsel zijn dit positieve registraties, die kunnen worden omgezet in negatieve registraties wanneer er sprake is van een betalingsachterstand:

 • Doorlopend krediet
 • Persoonlijke lening
 • Koop op afbetaling
 • Creditcard
 • Toestelkrediet van een telecomaanbieder
 • Roodstand
 • Betalingsachterstand van meer dan drie termijnen op hypotheek (hypotheek wordt alleen negatief geregistreerd)
Lees meer..
Wij begrijpen dat het fijn is als u weet wat u te wachten staat. Daarom hebben wij een duidelijk stappenplan voor onze klanten opgesteld. Bekijk stappenplan
Benieuwd naar onze algemene voorwaarden? Klik op onderstaande knop.

Bekijk voorwaarden
Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit