Om hier een antwoord op te geven dient er allereerst een verschil gemaakt te worden tussen iemand met een positieve BKR-registratie en iemand met een negatieve BKR-registratie. Indien iemand een positieve BKR-registratie heeft is het doorgaans mogelijk om een lening aan te vragen indien het inkomen daarvoor toereikend is. Een positieve BKR-registratie heeft in dat geval enkel invloed op de hoogte van de leencapaciteit en daarmee het bedrag een kredietverstrekker aan iemand verstrekt. 

Indien iemand een (negatieve) BKR-registratie heeft wordt het moeilijker om een lening af te sluiten daar deze persoon aangemerkt is als zijnde een potentiële wanbetaler. Er zijn echter gevallen geweest waarbij een cliënt mét een A-codering  een lening hebben kunnen afsluiten. Het is uiteraard altijd het proberen waard om met een A-codering een lening proberen af te sluiten. Verstandig is om in een gesprek met een kredietverstrekker altijd te vermelden hoe een dergelijke (negatieve) BKR-registratie is ontstaan en waarom een dergelijke situatie op dit moment zich niet meer voor zal doen. 


Lenen met een BKR code 1?

Wilt u graag zo snel mogelijk van uw negatieve registratie af? Vul het formulier in of bel 088- 426 3737 voor een gratis advies op maat. 

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit