Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is BKR?

Het BKR, ofwel Bureau Krediet Registratie, is opgericht in 1965 als stichting. Het doel van Stichting BKR is om zich hard te maken voor de financiële gezondheid in Nederland. Het BKR in Tiel beheert kredietgegevens van consumenten.

Het BKR in Tiel is opgericht met twee doelen:
1) Kredietverstrekkers - zoals banken - beschermen tegen wanbetalers;
2) Het beschermen van consumenten tegen overkreditering.

Een aanmelding van een kredietregistratie wordt gedaan door kredietverstrekkers. Stichting BKR heeft hierdoor een duidelijk overzicht van alle leningen die er worden afgesloten van een bedrag van € 250,- of hoger met een looptijd langer dan één maand alsook het betaalgedrag van een consument bij zo’n dergelijke lening. Doe de gratis BKR-check en kom erachter of je BKR-geregistreerd staat.

Je kunt als consument in verschillende gevallen bij stichting BKR worden geregistreerd, zoals:

  • Je hebt een krediet van € 250,- of hoger met een looptijd langer dan één maand;
  • Je rijdt een private lease auto;
  • Je hebt een doorlopend krediet of lening;
  • Je maakt gebruik van een product op afbetaling (vanaf een bedrag van € 250,-);
  • Je hebt een creditcard met een betaling in termijnen;
  • Je hebt een nieuw telefoonabonnement inclusief telefoon aangeschaft (vanaf een bedrag van € 250,-).

In eerste instantie wordt een BKR-registratie aangemeld als een positieve BKR-registratie. Indien er tijdens de aflossing van één van de bovenstaande kredietverstrekkingen een bijzonderheid plaatsvindt – zoals een achterstand in betaling - wordt de positieve BKR-registratie gewijzigd naar een negatieve BKR-registratie. Dit gebeurt op het moment dat er een zogenoemde bijzonderheidscodering bij de BKR-registratie wordt geplaatst. Deze bijzonderheidscodering geeft aan wat er speelt op dat moment. Een negatieve BKR-registratie wordt in beginsel vijf jaar opgeslagen bij Stichting BKR.

Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die geplaatst kunnen worden bij een BKR-registratie om inzichtelijk te maken voor kredietverstrekkers wat er voorgevallen is bij het betreffende krediet. De verschillende bijzonderheidscoderingen die geplaatst kunnen worden zijn:

Coderingen Uitleg
Bijzonderheidscode A Ook wel een achterstandsmelding genoemd.  Bij het overschrijden van een betalingstermijn wordt een A codering toegekend;
Bijzonderheidscode H Ook wel een herstelcodering genoemd. Indien een achterstand wordt ingelopen, wordt het herstel doorgegeven als een H-codering. Bij een volledige afbetaling wordt er ook een einddatum geplaatst;
Bijzonderheidscode 1 Code 1 krijg je wanneer je een betalings- of aflossingsregeling op een lopend krediet hebt. Deze codering laat zien dat er een actieve regeling is besproken om de achterstand in te lopen;
Bijzonderheidscode 2 Code 2 wordt geplaatst wanneer de kredietverstrekker het gehele bedrag opeisbaar stelt. Op dit punt wordt het krediet vaak overgedragen aan een incassobureau of een deurwaarder;
Bijzonderheidscode 3 Afboeking of kwijtschelding van de vordering. Een kredietverstrekker kan ervoor kiezen om de achterstand kwijt te schelden of af te boeken. Je ontvangt op dat moment een 3-codering.
Bijzonderheidscode 4 Deze bijzonderheidscode staat voor ‘onbereikbaarheid’. Indien je een langere tijd onbereikbaar bent geweest voor de kredietverstrekker krijg je een code 4.
Bijzonderheidscode 5 Code 5 wordt preventief gemeld bij een betalingsregeling bij een hypotheekachterstand. Deze bijzonderheidscode komt zelden voor.


Afhankelijk van de situatie kan een kredietverstrekker ook besluiten om meerdere bijzonderheidscoderingen te plaatsen. Een combinatie van bovenstaande bijzonderheidscoderingen is dan ook mogelijk. Alle bijzonderheidscoderingen zijn in theorie met elkaar te combineren, mits de situatie dat nodig acht.

Wanneer je een nieuwe lening wilt aangaan, dan kan een kredietverstrekker inzicht krijgen in jouw lopende leningen en alle eventueel overige BKR-registraties via het uitvoeren van een BKR toetsing. Bij deze toetsing krijgt een kredietverstrekker direct te zien of en wat er bij het BKR geregistreerd is op jouw naam en daarmee of het verstandig is een nieuwe lening of hypotheek te verstrekken. Een negatieve BKR-registratie kan daarmee vervelende gevolgen hebben.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:KPN Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Vodafone Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:ABN AMRO Bank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Voor wie is het verstandig om een gratis BKR check te doen?

Wil je graag een nieuwe lening of hypotheek aanvragen voor bijvoorbeeld jouw droomauto of droomhuis? Een kredietverstrekker is verplicht om te controleren of je geregistreerd staat bij het BKR. Deze controle wordt ook wel een BKR-toetsing genoemd. Een BKR-toetsing bepaalt of jouw kredietaanvraag wordt goedgekeurd of afgewezen.

Het uitvoeren van een gratis BKR-check is daarom een goed idee voor iedereen die een nieuwe lening of hypotheek wilt gaan aanvragen. Wil je goed voorbereid naar het gesprek met de kredietverstrekker en niet verrast worden met een negatieve BKR-registratie? Doe dan een gratis BKR-check!


Hoe kun je een gratis BKR-check doen?

Als je een gratis BKR-check doet, ontvang je direct een overzicht met de exacte informatie die over jou geregistreerd staat in het CKI van het BKR.

Het opvragen van jouw BKR-overzicht is daarom een goede voorbereiding voor het gesprek met een kredietverstrekker. Een BKR-check kun je snel, gemakkelijk en kosteloos uitvoeren via de website van het BKR. Hieronder leggen wij je uit hoe je in drie simpele stappen het BKR-overzicht kunt opvragen.

1) Ga naar de website van www.bkr.nl en klik bovenin op ‘inloggen’.

2) Inloggen op deze website is mogelijk via iDIN. iDIN is een veilige wijze van inloggen ontwikkeld door banken.

Ben je voor de eerste keer op de website van het BKR? Dan kies je voor ‘eerste keer gegevens opvragen’. Je kunt jezelf nu identificeren met iDIN. Ben je al vaker op deze website geweest? Dan kun je eenvoudig aanmelden met ‘Welkom Terug’.


3) Je bent nu ingelogd! Je ziet nu meteen jouw kredietoverzicht met alle informatie die het BKR over jou geregistreerd heeft.Wat moet je doen bij een negatieve BKR-registratie?

Heb je een gratis BKR-check gedaan en ontdekt dat je een negatieve BKR-registratie op jouw naam hebt staan? Vervelend! Dit kan een belemmering vormen voor je (financiële) toekomstplannen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om jouw negatieve BKR-registratie te laten verwijderen? Neem contact op met CoderingVrij. Voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs kun je ons bereiken op telefoonnummer: 088- 426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer deskundige en professioneel. Super tevreden. Netjes aan de afspraken gehouden. 100-% te vertrouwen.
Lees meer
Jhossainy Villanueva D minder dan een maand geleden
5 / 5
Zeer tevreden over coderingvrij.nl. Doordat ik ik mij heb laten helpen om een codering a2 bij BKR er af te krijgen. Van begin tot eind ben ik super geholpen. Tussentijds goed contact en eerlijk. Mijn situatie voor de toekomst is groots veranderd door dat ze mij zo goed hebben geholpen.
Lees meer
Linda Brouwer minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over een BKR-registratie
Kunnen BKR-registraties altijd verwijderd worden?
Het is niet altijd mogelijk een BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. Om in aanmerking te komen voor een vroegtijdige verwijdering van een negatieve BKR-registratie zijn er een aantal eisen waaraan voldaan moet worden. Daarnaast moet de kredietverstrekker de belangen voor verwijdering van de BKR-registratie belangrijker vinden dan de belangen voor het behoudt van de BKR-registratie. Deze belangen worden uitgebreid opgenomen in een zogenoemde belangenafweging conform de AVG.
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Wanneer wordt een BKR-registratie verwijderd?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van BKR-registraties, kan een gerechtelijke procedure worden gestart. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment