Via deze pagina vertellen wij u precies hoe u gratis een BKR check kunt doen en daarmee uw BKR overzicht kan opvragen. 

Wat is BKR?

Het BKR, ofwel Bureau Krediet Registratie, is opgericht in 1965 als stichting. Het doel van het oprichten van het BKR is om zich hard te maken voor de financiële gezondheid in Nederland. Het BKR in Tiel beheert alle kredietgegevens van Nederland.

Het BKR in Tiel is opgericht met twee redenen:
1)     Kredietverstrekkers - zoals banken - beschermen tegen wanbetalers
2)     Het beschermen van overkreditering van burgers

Een aanmelding van een kredietregistratie wordt gedaan door de vele kredietverstrekkers in Nederland. Stichting BKR heeft hierdoor een duidelijk overzicht van alle leningen en het betaalgedrag van een consument.

U kunt als consument in vele verschillende gevallen bij stichting BKR worden geregistreerd, zoals:
-         U staat meer dan 250 euro in het rood 
-         U heeft een doorlopende krediet of lening
-         U rijdt een private lease auto 
-         U doet mee aan het nieuwe 'koop nu, betaal later regeling'
-         U heeft een creditcard met een gespreide betaling in termijnen
-         U heeft nieuwe telefoonabonnement inclusief telefoon aangeschaft
-         U heeft een hypotheek met meer dan drie termijnen niet afgelost

In eerste instantie wordt uw BKR-registratie aangemeld als een positieve BKR-registratie. Indien er tijdens de aflossing van een van de bovenstaande kredietverstrekkingen een bijzonderheid plaatsvindt – zoals een achterstand in betaling - wordt uw positieve BKR-registratie gewijzigd naar een negatieve BKR-codering. Een negatieve BKR-codering wordt 5 jaar opgeslagen bij stichting het BKR in Tiel.

Er zijn verschillende coderingen om registraties inzichtelijk te maken voor kredietverstrekkers. Deze verschillende coderingen worden ook wel een negatieve BKR-codering genoemd.
De verschillende negatieve BKR-coderingen zijn:

Code A: Achterstandscodering 
Bij het overschrijden van een betalingstermijn wordt een A-codering toegekend.

Code H: Herstelcodering
Indien een achterstand wordt ingelopen, wordt het herstel doorgegeven als een H-codering. Bij een volledige afbetaling wordt er ook een einddatum geplaatst.

Code 1: Betalingsregeling
Heeft u een betalings- of aflossingsregeling bij uw ontstane achterstand, dan krijgt u een 1-codering. Dit laat zien dat u actief bezig bent met het betalen van uw achterstand.

Code 2: Opeisen van de gehele vordering
Bij een 2-codering eist de kredietverstrekker het gehele bedrag dat u nog moet betalen. Vaak krijgt u hier te maken met een incassobureau.

Code 3: Afboeking of kwijtschelding
Een kredietverstrekker kan ervoor kiezen om uw achterstand kwijt te schelden of af te boeken. U ontvangt op dat moment een 3-codering.

Code 4: Onbereikbaarheid
Indien u een langere tijd onbereikbaar bent geweest voor de kredietverstrekker krijgt u een code 4.

Code 5 : Preventieve betalingsregeling hypotheek
Een code 5 kan soms preventief worden opgeschreven bij een betalingsregeling voor een kleine hypotheekachterstand. Code 5 komt zelden voor.

Wilt u een nieuwe lening aangaan, dan kan een kredietverstrekker inzicht krijgen in uw lopende leningen en alle BKR registraties met een BKR toetsing. In dit overzicht ziet een kredietverstrekker direct of het verstandig is om u een lening of hypotheek te geven of niet.

Een negatieve BKR-codering kan vervelende gevolgen voor u hebben, waardoor een BKR check doen een goed idee is. 

Voor wie is het verstandig om een gratis BKR check te doen?
Wilt u graag een nieuwe lening of hypotheek aanvragen voor uw droomhuis? Een kredietverstrekker is verplicht om te checken of u geregistreerd staat bij het BKR in Tiel. Hierdoor doet een kredietverstrekker een BKR toetsing. Deze BKR toetsing bepaalt of uw kredietaanvraag wordt goedgekeurd of afgewezen.

Een gratis BKR check doen is een goed idee voor iedereen die in aanmerking komt voor een nieuwe lening of hypotheek.

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering
Wilt u goed voorbereid naar het gesprek met uw kredietverstrekker en wilt u niet verrast worden met een negatieve BKR-registratie? Doe nu een gratis BKR check!

Hoe kunt u een gratis BKR check doen?

Bij een gratis BKR check ontvangt u direct een overzicht met de exacte informatie wat bekend staat in het systeem bij stichting het BKR. Met dit inzicht, na uw BKR check, heeft u genoeg inzicht over uw financiële status.

Een BKR check doen is een goede voorbereiding voor uw gesprek met een kredietverstrekker. Een gratis BKR check kunt u laten uitvoeren op de website van het BKR zelf: www.bkr.nl. Hieronder leggen wij u stap voor stap uit hoe u snel en eenvoudig een gratis BKR check kunt doen.

1)     Ga naar de website van www.bkr.nl en klik boven in op ‘inloggen’.

2)     Via de log-in website van het BKR kunt u eenvoudig inloggen met uw iDIN. iDIN is een veilige dienst, ontwikkeld door banken, om in te loggen bij andere organisaties. Met deze gegevens kan het BKR in Tiel direct alle benodigde gegevens lezen die bekend zijn bij uw bank.

Bent u voor de eerste keer op de website van het BKR? Dan kiest u voor 'eerste keer gegevens opvragen'. U kunt zichzelf nu identificeren met iDIN.

Bent u al vaker op deze website geweest? Dan kunt u eenvoudig aanmelden met 'Welkom Terug' via uw bank-app. Via Rabobank kan dit bijvoorbeeld met een QR code die u kunt scannen in uw Rabobank app. Bij ABN Amro kunt u bijvoorbeeld veilig inloggen met uw rekeningnummer en respons van de e.dentifier. 

4)     U bent nu ingelogd! U ziet nu meteen uw kredietoverzicht met alle informatie over uw BKR-coderingen. Heeft u een negatieve BKR-codering? Bij ‘Uw kredietgegevens’ ziet u het overzicht met uw negatieve BKR-coderingen.

Wat moet u doen bij een negatieve BKR-registratie na een BKR check?

Heeft u ontdekt dat u een negatieve BKR-codering heeft opgelopen? Vervelend! Neem contact op met CoderingVrij. Vul hieronder het contactformulier in en wij bespreken met u de mogelijkheden om uw negatieve BKR-codering vroegtijdig te verwijderen.

Gratis telefonisch adviesgesprek

  • Meer dan 4.000+ coderingen verwijderd
  • U weet direct waar u aan toe bent
  • Wij verwijderen alle type coderingen
  • Altijd tegen een vast laag tarief
  • Geen verrassingen achteraf

Deze klanten gingen u al voor

Daniel Meijer

Nadat ik bij een hypotheek aanvraag geconfronteerd werd met een negatieve A2 registratie heb ik contact opgenomen met codering vrij. Na 3 werkdagen kreeg ik het bericht dat de registratie volledig verwijderd gaat worden. Zeer tevreden over het contact en de duidelijke uitleg vooraf. Super resultaa, thanks!!!!

Gerard Wigmans

Ik had een a2 codering en door coderingvrij super snel verwijderd.Ik vind het een heel goede service en hele fijne mensen die mij goed hebben geholpen.Nu ben ik eindelijk vrij voor huur en koopwoningen.

Priscilla Verhoeckx

Dankzij het adequate handelen van de zeer vriendelijke en begripvolle juristen bij CoderingVrij kunnen wij dan nu toch ons droomhuis kopen. Dankjewel CoderingVrij! Groet van een zeer tevreden klant.

Fadoua Boufares

vandaag het goede nieuws mogen ontvangen dat ik na 3 jaar eindelijk coderingvrij ben! dankzij de snelle service van coderingvrij, kan ik vanaf heden starten aan mijn franchise onderneming en daar de financiële middelen voor aanvragen. Enorm bedankt Merijn voor jou belletje vandaag! jullie krijgen 10 punten.

Safa Sahinturk

Ik was altijd onzeker dat het niet kon maar CoderingVrij heeft het tegendeel bewezen en hebben mijn negatieve registratie verwijderd, zoals wordt aangegeven zijn ze inderdaad gespecialiseerd. Ik ben zeer goed geholpen door CoderingVrij! Alles verliep soepel en correct. Dankzij CoderingVrij kan ik weer verder met ondernemen.

Anke van Kapel

In contact gekomen met Coderingvrij door een een A3 codering. Ze hebben me vriendelijk en goed geholpen, na alle bescheiden ingeleverd te hebben was het binnen 2 weken geregeld. Ben ze zeer dankbaar voor dit resultaat.

Andjena Barsati

Kwam achter dat er een codering staat. Met coderingvrij is het gewoon mogelijk dat te laten verwijderen. Top service..!!
Vandaag nog Coderingvrij!
Lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit