Via deze pagina vertellen wij u precies hoe u gratis een BKR check kunt doen en daarmee uw BKR overzicht kan opvragen. 

Wat is BKR?

Het BKR, ofwel Bureau Krediet Registratie, is opgericht in 1965 als stichting. Het doel van het oprichten van het BKR is om zich hard te maken voor de financiële gezondheid in Nederland. Het BKR in Tiel beheert alle kredietgegevens van Nederland.

Het BKR in Tiel is opgericht met twee redenen:
1)     Kredietverstrekkers - zoals banken - beschermen tegen wanbetalers
2)     Het beschermen van overkreditering van burgers

Een aanmelding van een kredietregistratie wordt gedaan door de vele kredietverstrekkers in Nederland. Stichting BKR heeft hierdoor een duidelijk overzicht van alle leningen en het betaalgedrag van een consument.

U kunt als consument in vele verschillende gevallen bij stichting BKR worden geregistreerd, zoals:
-         U staat meer dan 250 euro in het rood 
-         U heeft een doorlopende krediet of lening
-         U rijdt een private lease auto 
-         U doet mee aan het nieuwe 'koop nu, betaal later regeling'
-         U heeft een creditcard met een gespreide betaling in termijnen
-         U heeft nieuwe telefoonabonnement inclusief telefoon aangeschaft
-         U heeft een hypotheek met meer dan drie termijnen niet afgelost

In eerste instantie wordt uw BKR-registratie aangemeld als een positieve BKR-registratie. Indien er tijdens de aflossing van een van de bovenstaande kredietverstrekkingen een bijzonderheid plaatsvindt – zoals een achterstand in betaling - wordt uw positieve BKR-registratie gewijzigd naar een negatieve BKR-codering. Een negatieve BKR-codering wordt 5 jaar opgeslagen bij stichting het BKR in Tiel.

Er zijn verschillende coderingen om registraties inzichtelijk te maken voor kredietverstrekkers. Deze verschillende coderingen worden ook wel een negatieve BKR-codering genoemd.
De verschillende negatieve BKR-coderingen zijn:

Code A: Achterstandscodering 
Bij het overschrijden van een betalingstermijn wordt een A-codering toegekend.

Code H: Herstelcodering
Indien een achterstand wordt ingelopen, wordt het herstel doorgegeven als een H-codering. Bij een volledige afbetaling wordt er ook een einddatum geplaatst.

Code 1: Betalingsregeling
Heeft u een betalings- of aflossingsregeling bij uw ontstane achterstand, dan krijgt u een 1-codering. Dit laat zien dat u actief bezig bent met het betalen van uw achterstand.

Code 2: Opeisen van de gehele vordering
Bij een 2-codering eist de kredietverstrekker het gehele bedrag dat u nog moet betalen. Vaak krijgt u hier te maken met een incassobureau.

Code 3: Afboeking of kwijtschelding
Een kredietverstrekker kan ervoor kiezen om uw achterstand kwijt te schelden of af te boeken. U ontvangt op dat moment een 3-codering.

Code 4: Onbereikbaarheid
Indien u een langere tijd onbereikbaar bent geweest voor de kredietverstrekker krijgt u een code 4.

Code 5 : Preventieve betalingsregeling hypotheek
Een code 5 kan soms preventief worden opgeschreven bij een betalingsregeling voor een kleine hypotheekachterstand. Code 5 komt zelden voor.

Wilt u een nieuwe lening aangaan, dan kan een kredietverstrekker inzicht krijgen in uw lopende leningen en alle BKR registraties met een BKR toetsing. In dit overzicht ziet een kredietverstrekker direct of het verstandig is om u een lening of hypotheek te geven of niet.

Een negatieve BKR-codering kan vervelende gevolgen voor u hebben, waardoor een BKR check doen een goed idee is. 

Voor wie is het verstandig om een gratis BKR check te doen?
Wilt u graag een nieuwe lening of hypotheek aanvragen voor uw droomhuis? Een kredietverstrekker is verplicht om te checken of u geregistreerd staat bij het BKR in Tiel. Hierdoor doet een kredietverstrekker een BKR toetsing. Deze BKR toetsing bepaalt of uw kredietaanvraag wordt goedgekeurd of afgewezen.

Een gratis BKR check doen is een goed idee voor iedereen die in aanmerking komt voor een nieuwe lening of hypotheek.

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering
Wilt u goed voorbereid naar het gesprek met uw kredietverstrekker en wilt u niet verrast worden met een negatieve BKR-registratie? Doe nu een gratis BKR check!

Hoe kunt u een gratis BKR check doen?

Bij een gratis BKR check ontvangt u direct een overzicht met de exacte informatie wat bekend staat in het systeem bij stichting het BKR. Met dit inzicht, na uw BKR check, heeft u genoeg inzicht over uw financiële status.

Een BKR check doen is een goede voorbereiding voor uw gesprek met een kredietverstrekker. Een gratis BKR check kunt u laten uitvoeren op de website van het BKR zelf: www.bkr.nl. Hieronder leggen wij u stap voor stap uit hoe u snel en eenvoudig een gratis BKR check kunt doen.

1)     Ga naar de website van www.bkr.nl en klik boven in op ‘inloggen’.

2)     Via de log-in website van het BKR kunt u eenvoudig inloggen met uw iDIN. iDIN is een veilige dienst, ontwikkeld door banken, om in te loggen bij andere organisaties. Met deze gegevens kan het BKR in Tiel direct alle benodigde gegevens lezen die bekend zijn bij uw bank.

Bent u voor de eerste keer op de website van het BKR? Dan kiest u voor 'eerste keer gegevens opvragen'. U kunt zichzelf nu identificeren met iDIN.

Bent u al vaker op deze website geweest? Dan kunt u eenvoudig aanmelden met 'Welkom Terug' via uw bank-app. Via Rabobank kan dit bijvoorbeeld met een QR code die u kunt scannen in uw Rabobank app. Bij ABN Amro kunt u bijvoorbeeld veilig inloggen met uw rekeningnummer en respons van de e.dentifier. 

4)     U bent nu ingelogd! U ziet nu meteen uw kredietoverzicht met alle informatie over uw BKR-coderingen. Heeft u een negatieve BKR-codering? Bij ‘Uw kredietgegevens’ ziet u het overzicht met uw negatieve BKR-coderingen.

Wat moet u doen bij een negatieve BKR-registratie na een BKR check?

Heeft u ontdekt dat u een negatieve BKR-codering heeft opgelopen? Vervelend! Neem contact op met CoderingVrij. Vul hieronder het contactformulier in en wij bespreken met u de mogelijkheden om uw negatieve BKR-codering vroegtijdig te verwijderen.

Deze klanten gingen u al voor

Wendy Ninaber

Na ons droomhuis gevonden te hebben, bleek een negatieve BKR in de weg te staan. Met een spoed aanvraag bij CoderingVrij, kunnen we ons droomhuis kopen! Erg professioneel en duidelijk. 

Chris Van Delft

Coderingvrij heeft mijn coderingen verwijderd. Hardstikke blij mee uiteraard!! Veel contact gehad met meerdere medewerkers die stuk voor stuk ook kennis van zaken hebben. Een goed bedrijf die weten wat ze doen. Ik raad dit iedereen aan die problemen heeft met een (on)terechte registratie🙏🏻

Joyce Tibbert

Wij zijn enorm fijn, snel en goed geholpen door Coderingvrij! Goed contact met de jurist via mail en gelukkig met de gewenste uitkomst. De onterecht en inmiddels reeds ruim verjaarde codering is verwijderd en wij kunnen weer codering vrij door het leven! 

Marcel Huisman

Hartelijk Dank voor het verwijderen van mijn registratie . Kan ik eindelijk een huis kopen om goedkoper te kunnen leven..
Ik raad Codering vrij ten zeerste aan.

Marco S.

Bij het aanvragen van een zakelijke lease auto kwam ik er achter dat ik Negatief geregistreerd stond in het bkr. Contact opgenomen met Coderingvrij en hebben mijn zaak in behandeling genomen met spoed en nu is mijn A23 codering verwijderd en kan ik weer verder!!!

Menno van der Woude

Ik had een a2 codering. Van meerdere kanten is mij wijs gemaakt dat die onmogelijk is te verwijderen. Codering vrij heeft het tegendeel bewezen! Ben er super blij mee!

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit