Mijn BKR checken

Wil je weten wat er bij stichting BKR op je naam geregistreerd staat en of je bij het aanvragen van een hypotheek of krediet hinder zal kunnen krijgen van een (negatieve) BKR-registratie? Vraag dan direct je BKR-overzicht op om jouw BKR-registratie te checken. Door het opvragen van het BKR-overzicht weet je precies wat er geregistreerd staat en kom je niet voor verrassingen te staan. Ook kun je dan meteen actie ondernemen mocht er inderdaad een negatieve BKR-registratie vermeld staan. 

BKR-registratie opvragen in drie simpele stappen:


In onderstaande drie stappen leggen wij je uit hoe je het BKR-overzicht kunt opvragen en jouw BKR-registraties kunt checken:

 1. Een account aanmaken bij het BKR
  Het BKR-overzicht is eenvoudig op te vragen via de website van het BKR. Klik op onderstaande link om doorverwezen te worden naar de juiste website. Op deze website kun je een account aanmaken om je overzicht op vragen. Dit is mogelijk via iDIN, waardoor je veilig kunt inloggen. Selecteer je bank in het menu en ga verder naar de volgende stap. Nu kun je via je eigen bank inloggen. Staat je eigen bank er niet tussen? Vul dan het aanvraagformulier op de website in. 

  Mijn BKR-registratie checken.

 2. Het opvragen van het BKR-overzicht
  Zodra je bent ingelogd kom je op een overzichtspagina terecht. Op deze pagina staan er al een aantal persoonsgegevens ingevuld en de overige velden moet je zelf invullen. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je door naar de volgende stap. Hier krijg je een overzicht van alle ingevulde gegevens te zien. Controleer deze gegevens goed. Wanneer alles correct is ingevuld, kun je de gegevens bevestigen.

 3. Resultaten controleren
  De gegevens zijn ingevuld en bevestigd. Nu gaat het BKR in slechts enkele seconden je BKR-overzicht ophalen uit het systeem. Indien de gegevens niet direct inzichtelijk zijn, ontvang je een bericht op het moment dat je wel inzage hebt. Nu is het tijd om jouw BKR-registraties te checken. Hopelijk heb je positief nieuws ontvangen! Is dit niet het geval of heb je vragen over wat de verschillende coderingen inhouden? Lees dan hieronder verder. 
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

BKR inloggen met iDIN

Om jouw BKR-registraties te checken, zul je jouw persoonlijke BKR-overzicht moeten opvragen. Dit is mogelijk door in te loggen bij het BKR. Omdat een BKR-overzicht een persoonsgebonden document is, is identificatie noodzakelijk. Het BKR gebruikt hiervoor iDIN als identificatiesysteem. 

Via iDIN kun je veilig en gemakkelijk inloggen met behulp van jouw persoonlijke, Nederlandse bankrekening. Zo kun je snel en gemakkelijk jouw BKR-registraties checken. Ik heb geen persoonlijke Nederlandse bankrekening, wat nu?

Heb je geen persoonlijke Nederlandse bankrekening? Dan is het niet mogelijk om in te loggen bij het BKR om jouw BKR-overzicht online in te zien en jouw BKR-registraties te checken. Voorbeelden van dergelijke situaties zijn bijvoorbeeld dat je alleen een gezamenlijke rekening hebt, maar geen persoonlijke meer. Of dat je in het buitenland woont/ hebt gewoond en geen Nederlandse bankrekening meer hebt.

In het geval dat je niet online kunt inloggen, kun je jouw persoonlijke BKR-overzicht schriftelijk opvragen en zo alsnog jouw BKR-registraties checken.BKR checken per post

Het BKR-overzicht is, naast online, ook per post op te vragen. Wanneer je het BKR-overzicht niet online kunt en/of wilt opvragen, is het schriftelijk opvragen van jouw BKR-overzicht ook een mogelijkheid. 

Je zult hiervoor een speciaal aanvraagformulier moeten invullen en deze samen met een kopie van jouw geldige legitimatiebewijs moeten opsturen naar Stichting BKR. Na ontvangst en controle van deze gegevens, sturen zij jou het BKR-overzicht per post toe. Deze optie duurt misschien wat langer dan de online versie, maar het meest van belang is dat je natuurlijk inzicht krijgt in jouw BKR-overzicht en jouw BKR-registratie kunt checken.

 

Een greep uit de recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Mijn BKR checken

Nadat je inzicht hebt gekregen in jouw BKR-overzicht, is het natuurlijk ook belangrijk om jouw BKR-registraties te checken. Het controleren van alle gegevens die op jouw BKR-overzicht staan kan helpen bij het begrijpen van een eventuele afwijzing op een nieuw krediet of het maken van een plan om deze BKR-registratie aan te pakken.Wat staat er op mijn BKR-overzicht?

Wanneer er een registratie wordt geplaatst bij het BKR zal de kredietverstrekker een aantal gegevens moeten doorgeven. Zo wordt het type krediet, de verstrekker van het krediet, de hoogte van het krediet en de looptijd hiervan weergegeven. Maar niet alleen kredietgegevens staan geregistreerd, ook persoonlijke gegevens worden opgenomen in het systeem van het BKR. Zo worden van de consument de geboortedatum en NAW-gegevens zichtbaar. 

Staat er een BKR-registratie op het BKR-overzicht? Dan is het goed te controleren of dit een positieve of negatieve BKR-registratie is.Een positieve BKR-registratie is een registratie waarbij er geen bijzonderheidscoderingen zijn gemeld. Deze registratie zal in de meeste gevallen dan ook niet voor (financiële) belemmeringen zorgen. 

Heb je een BKR-registratie waarbij er wel bijzonderheden gemeld staan? Dan is dit een zogenoemde negatieve BKR-registratie. Deze registratie zorgt in de meeste gevallen wél voor problemen bij het aanvragen van een nieuwe financiële dienst of product. 

Ook is het van belang om de bijzonderheidscoderingen bij de BKR-registratie te checken. Er zijn namelijk zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij de registratie. Al deze coderingen hebben een eigen betekenis en zwaarte. Welke bijzonderheidscodering er staat, kan dus van invloed zijn op de belemmering die de registratie met zich meebrengt. Wat als de gegevens op mijn BKR-overzicht niet kloppen?

Zodra er een krediet wordt afgesloten en/of hier wijzigingen in ontstaan, is de kredietverstrekker verplicht dit door te geven aan het BKR. Het BKR zal deze wijzigingen vervolgens verwerken op het BKR-overzicht, zodat dit zichtbaar wordt. Het doorgeven van alle correcte gegevens is dan ook een belangrijke taak. Wanneer een andere kredietverstrekker deze gegevens gaat controleren, is het van belang dat zij een eerlijk en correct beeld krijgen van de consument wanneer zij de BKR-registraties checken.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de gegevens op jouw BKR-overzicht niet kloppen. Een datum kan incorrect weergegeven staan of persoonsgegevens blijken niet juist. Wanneer je ziet dat er gegevens niet kloppen, is het van groot belang dit direct te melden bij de betreffende kredietverstrekker. Zij zullen de aanpassingen laten doorvoeren die nodig zijn, zodat het BKR-overzicht een kloppend beeld geeft. Controleer daarom niet alleen óf er een BKR-registratie op jouw naam staat gemeld, maar het is ook belangrijk alle gegevens bij jouw BKR-registratie te checken. 
Gratis telefonisch adviesgesprek
 • 100% gespecialiseerd in de AVG
 • 10.000+ coderingen verwijderd
 • 100% gratis en vrijblijvend advies
 • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Om 15:57 ben ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze mijn bkr heb laten verwijderen ongelofelijk. Woorden schieten me tekort, tijdens het process hielden ze me constant up-to-date de service was ook top!

Ik wens jullie veel gezondheid en succes toe wat een prachtige bedrijf!    
Lees meer
Brk Kay minder dan een maand geleden
5 / 5
Ze waren heel vriendelijk en kwam altijd de afspraken na wij willen de jurist de heer Blank graag bedanken voor de goede samenwerking nogmaals bedankt    
Lees meer
Wendy van Braak minder dan een maand geleden
5 / 5

Laat CoderingVrij je helpen

Staat er op jouw BKR-overzicht informatie die je niet begrijpt, informatie die niet klopt of wil je van een (negatieve) BKR-registratie af? Of heb je hulp nodig om jouw BKR-registraties te checken? Laat CoderingVrij je dan helpen!

Als juridisch dienstverlener zijn wij gespecialiseerd in het aanvechten van (negatieve) BKR-registraties. Door het uitvoeren van juridische procedures helpen bij consumenten al ruim tien jaar bij het vroegtijdig verwijderen van negatieve BKR-registraties zodat zij zorgeloos hun (financiële) toekomst kunnen voortzetten. 

Wil jij ook vrijheid zonder coderingen ervaren? Aarzel niet en neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Veelgestelde vragen over het opvragen van je BKR
Kan een BKR-registratie verwijderd worden?
Het is mogelijk een (negatieve) BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Je zult hiervoor wel aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo moet de vordering zijn voldaan, er moet op dit moment sprake zijn van een financieel stabiele situatie en er moet een belang zijn (een reden) voor de vroegtijdige verwijderen van de (negatieve) BKR-registratie.
Wat is een frauderegistratie?
Wanneer er sprake is van een IVR-registratie of een EVR-registratie, betekent dit dat er een frauderegistratie is geplaatst. Een IVR-registratie is enkel zichtbaar voor intern gebruik van de registrerende partij. Een EVR-registratie is zowel voor intern als extern gebruik. Niet alleen de registrerende partij, maar ook andere aangesloten partijen kunnen deze EVR-registratie inzien. Wanneer je een IVR- of een EVR-registratie hebt kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de voortzetting van je (financiële) toekomst. Neem contact op met CoderingVrij om te bespreken hoe wij je hierbij kunnen helpen.
Kan CoderingVrij mij helpen aan een lening?
Bij CoderingVrij verstrekken wij geen leningen. Indien er sprake is van een negatieve BKR-registratie kunnen wij wel assisteren bij het juridisch traject ter verwijdering van deze negatieve BKR-registratie. Wanneer de negatieve BKR-registratie is verwijderd, is mogelijk een lening aan te vragen bij een bank of kredietverstrekker.
Kan ik een auto kopen of leasen met een BKR-registratie?
Bij het aanvragen van een lening voor de aankoop van een auto of aangaan van een leaseovereenkomst zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie dan zal er in de meeste gevallen geen lening of leaseovereenkomst worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment