Auto leasen met een negatieve BKR-registratie

Wil je een auto leasen met een negatieve BKR-registratie? Dan kan deze negatieve BKR-registratie grote gevolgen hebben bij het kunnen verkrijgen van de leaseovereenkomst.

Op het moment dat een auto noodzakelijk is voor het woon-werkverkeer, het kunnen uitvoeren van werkzaamheden voor een eigen onderneming of het naar school brengen van de kinderen, dan kan een afwijzing op een lening of leaseovereenkomst vanwege een negatieve BKR-registratie een flinke tegenslag zijn.

Laat CoderingVrij je dan helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie! Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen, zodat je een auto kunt leasen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Kan je een auto leasen met een negatieve BKR-registratie?

In de meeste gevallen is het antwoord op deze vraag: ‘nee, het is niet mogelijk een auto te leasen met een BKR-registratie’.

Voordat er een leaseovereenkomst wordt verstrekt, wordt er eerst een kredietcheck uitgevoerd door de kredietverstrekker. Hierbij toetsen zij of jij in aanmerking komt voor een autolease. Een onderdeel van deze toets is de controle of er een (negatieve) BKR-registratie geregistreerd staat op jouw naam.

Is er een positieve BKR-registratie gemeld op jouw naam en is dit krediet nog lopend? Dan kan dit van invloed zijn op de leencapaciteit. Maar in de meeste gevallen zal dit het verkrijgen van een leaseovereenkomst niet in de weg staan.

Staat er echter een negatieve BKR-registratie gemeld op jouw naam? Dan stellen de acceptatievoorwaarden van de meeste kredietverstrekkers dat het verstrekken van een nieuwe (zakelijke) leaseovereenkomst niet mogelijk is. De negatieve BKR-registratie op jouw naam zorgt voor deze belemmering. Met andere woorden, een auto leasen met negatieve BKR-registratie is in de meeste gevallen niet mogelijk. Het niet kunnen kopen of leasen van die auto of bedrijfswagen, kan grote gevolgen met zich meebrengen.Auto leasen zonder BKR-check

Zoals hierboven beschreven is het in de meeste gevallen niet mogelijk een auto te leasen met een negatieve BKR-registratie. Dit komt doordat de kredietverstrekker een zogenoemde kredietcheck zal uitvoeren. Komt er een negatieve BKR-registratie naar voren bij deze check, dan zal het verstrekken van een leaseovereenkomst in de meeste gevallen niet mogelijk zijn.

Maar kun je ook een auto leasen zonder BKR-check? Ja, het is mogelijk een auto te leasen zonder dat er een BKR-check wordt gedaan. Er zijn een klein aantal partijen die je uit de brand kunnen helpen in deze situatie en alsnog een leaseovereenkomst kunnen verstrekken ondanks de BKR-registratie. Echter, dit zal doorgaans verlopen onder strengere regels, hogere kosten of andere speciale voorwaarden. Let daarom goed op wanneer je met een dergelijke partij in zee gaat.Hoe kan ik mijn BKR-overzicht opvragen?

Om er achter te komen of je een (negatieve) BKR-registratie hebt, is het verstandig jouw BKR-overzicht op te vragen. Het opvragen van het BKR-overzicht is simpel. Je kunt jouw persoonlijke BKR-overzicht opvragen via de website van het BKR zelf: www.bkr.nl . Hier kun je inloggen met jouw iDIN gegevens, wat ervoor zorgt dat jouw gegevens veilig blijven. Na het inloggen kun je direct jouw BKR-overzicht inzien.

Kun je niet inloggen met iDIN omdat je bijvoorbeeld alleen een gezamenlijke rekening hebt of in het buitenland woont en geen Nederlandse bankrekening bezit? Dan kun je ook een papierenversie van jouw BKR-overzicht opvragen bij het BKR. Deze wordt binnen enkele werkdagen naar het door jou opgegeven postadres verzonden.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen over auto leasen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Volkswagen Bank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:BMW Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Mercedes Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Private lease met negatieve BKR

Een private leaseovereenkomst is, zoals de naam al doet vermoeden, specifiek bedoeld voor particulieren. Het is te vergelijken met een huurcontract, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt in ruil voor de gekozen auto. Onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting zijn doorgaans inbegrepen in de maandelijkse kosten. Zo weet je precies wat je elke maand kwijt bent voor je leaseauto. Na het aflopen van de leasetermijn, lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. De auto is dus enkel op huurbasis en deze is en/of wordt niet van jou.

Wil je een private lease met een negatieve BKR-registratie? Dan kan dit lastig worden. Een leasemaatschappij zal in de meeste gevallen een kredietcheck uitvoeren voordat zij een leasecontract verschaffen. Staat er een negatieve BKR-registratie op jouw naam? Dan zal dit voor belemmering kunnen zorgen.

Ons advies is dan ook om eerst jouw BKR-overzicht op te vragen en controleren, voordat je een leaseaanvraag gaat doen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je zorgeloos jouw nieuwe leaseauto gaan uitzoeken.Zakelijk leasen met negatieve BKR

Of je nu op privé gebied of op zakelijk gebied wordt belemmerd, vaak is het niet mogelijk om te wachten met het aangaan van een leaseovereenkomst tot de negatieve BKR-registratie uit zichzelf komt te vervallen. De enige manier om alsnog snel die (zakelijke) auto te kunnen leasen, is de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen. Zo kun jij weer zorgeloos ondernemen en zakelijk een auto leasen zonder BKR-registratie.

Het verwijderen van een negatieve BKR-registratie gaat bij CoderingVrij via een juridische procedure. In 90% van de gevallen kunnen wij je helpen bij de vroegtijdige verwijdering van een negatieve BKR-registratie via een minnelijke juridische procedure.

Wanneer er gesproken wordt over zakelijk leasen kan er een onderscheid worden gemaakt in verschillende leasevormen. Wij beschrijven deze hieronder graag alsook wat de invloed van een negatieve BKR-registratie op het leasen van een auto kan hebben.Financial lease met een negatieve BKR

Financial lease is en vorm van zakelijk leasen. Dit is vooral bedoeld voor ondernemers en bedrijven. Met deze leasevorm koop je als bedrijf in feite de (bedrijfs)auto. Je betaalt alleen niet direct de volledige prijs, maar deze betaal je maandelijks terug aan de leasemaatschappij. Een (bedrijfs)auto op afbetaling dus.

Een financial lease met een negatieve BKR-registratie kan mogelijk zijn. Afhankelijk van de bedrijfsvorm van je onderneming, wordt er wel of geen persoonlijke kredietcheck uitgevoerd op jouw naam.

Is dit wel het geval omdat je bijvoorbeeld ZZP’er bent? Dan zal een financial lease met een negatieve BKR-registratie vaak niet mogelijk zijn. Heb je een andere bedrijfsvorm waarbij je niet persoonlijk wordt getoetst? Dan is het in de meeste gevallen wél mogelijk een financial lease met een negatieve BKR-registratie aan te gaan.Operational lease met negatieve BKR

Ook operational leasen is een vorm van zakelijk leasen. Bij deze leasevorm huur je als bedrijf een auto en betaal je deze maandelijks. Dit kan een nieuwe auto zijn of een occasion. Na het aflopen van het leasecontract, lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Ook bij deze vorm van lease zijn onderhoudskosten, verzekeringen en wegenbelasting meestal inbegrepen in de maandelijkse betaling.

Wil je een operational lease aangaan met een negatieve BKR-registratie? Dan kan het zijn dat de BKR-registratie hiervoor een belemmering kan vormen. Net zoals hierboven beschreven, zal dit afhankelijk zijn van de bedrijfsvorm van je onderneming.

Heb je een negatieve BKR-registratie en wil je deze laten verwijderen? Neem contact op en wij bespreken graag de mogelijkheden.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Ik ben heel tevreden met de hulp/bijstand van CoderinVrij. Super professioneel, aandachtig en sympathiek mensen. Altijd goed informatie en advies gegeven. Alles gingen zo snel dat het is bijna niet te geloven. Warme aanbevolen voor iedereen met welke BKR issue dan ook. Hartelijk dank.
Lees meer
James Afolalu minder dan een maand geleden
5 / 5
Eén woord voor CoderingVrij: Ongelofelijk! Mijn huurkoop auto werd economisch total loss verklaard in november. Vanwege vier(!) a-coderingen waarvan een A2-codering bij de ING kon ik niet opnieuw een financial lease afsluiten. Ik werd overal geweigerd, maar ik had voor mijn werk echt noodzakelijk een auto nodig. In januari belde ik naar CoderingVrij om te informeren of mijn coderingen verwijderd kon worden. De coderingen waren namelijk geplaatst onder vervelende omstandigheden waaronder de corona periode en inkomstenderving. Kevin had mijn verhaal aangehoord en gaf aan dat mijn casus een hele grote kans van slagen had. Ik ging akkoord, betaalde in 2 termijnen (normale procedure, dus niet versneld. Overigens heel erg fijn!) en CoderingVrij ging aan de slag. Ik werd gekoppeld aan Dhr. C. Blank. Hij heeft mij documenten laten aanleveren om mijn belangenafweging beter te behartigen. Ik belde vaak om te vragen hoe het er allemaal voor stond. Ik werd telkens gerust gesteld en alles werd door gekoppeld aan mij, zowel telefonisch evenals via de mail. 19 april j.l. werd mij medegedeeld dat alle coderingen waren verwijderd. Ik sprong een gat in de lucht en er viel een hele grote last van mijn schouders. Ik raad daarom ook iedereen aan om je BKR te laten verwijderen via CoderingVrij. Ze zijn goed in wat ze doen!
Lees meer
R. Felter minder dan een maand geleden
5 / 5

Laat jouw negatieve BKR-registratie verwijderen

CoderingVrij biedt jou hulp als je een auto wilt leasen met een negatieve BKR-registratie. Wij zijn een juridische dienstverlener met ruim tien jaar ervaring in de juridische sector. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken, aanpassen en het verwijderen van (negatieve) BKR-registraties. Onze team van ervaren en gespecialiseerde juristen beschikken over de nodige juridische kennis om jouw negatieve BKR-codering vroegtijdig te laten verwijderen.

Heb je interesse om jouw negatieve BKR-registratie te laten verwijderen, omdat je nu geen auto kunt leasen met negatieve BKR-registratie? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088- 426 3737. Ook kun je ons contactformulier invullen, één van onze adviseurs zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
Veelgestelde vragen over een auto leasen met een negatieve BKR-registratie
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment