Auto leasen zonder BKR

Wil jij een auto leasen zonder BKR? Laat CoderingVrij je helpen bij de verwijdering van je negatieve BKR-registratie! Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, kan dit namelijk grote gevolgen hebben voor het verkrijgen van een nieuwe (zakelijke) lening of leaseovereenkomst.

Op het moment dat een auto noodzakelijk is voor het woon-werkverkeer, het kunnen uitvoeren van werkzaamheden voor een eigen onderneming of het naar school brengen van de kinderen, dan kan een afwijzing op een lening of leaseovereenkomst vanwege een negatieve BKR-registratie een flinke tegenslag zijn. Het afwachten tot een negatieve BKR-registratie automatisch verwijderd wordt uit het BKR, kan onnodig lang duren met alle gevolgen van dien. De enige oplossing is dan ook het vroegtijdig laten verwijderen van de BKR-registratie.

Wil je meer informatie over het vroegtijdig verwijderen van jouw negatieve BKR-registratie, zodat je een auto kunt leasen zonder BKR? Lees dan hieronder verder.

Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen, zodat je een auto kunt leasen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Controleer jouw gegevens

Wanneer je bij het aanvragen van een leaseovereenkomst te horen krijgt dat je wordt afgewezen doordat je een negatieve BKR-registratie hebt en je alleen maar een auto kunt leasen zonder BKR, kan dit voor flink wat vragen zorgen. Vragen zoals: ‘’wat is een BKR-registratie?’’, ‘’hoe kom ik aan de BKR-registratie?’’ en vooral ‘’hoe kom ik van de negatieve BKR-registratie af?’’.

Op het moment dat je een krediet aangaat van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan twee maanden, zal dit geregistreerd worden met een BKR-registratie. Dit gebeurt in het systeem van Stichting BKR. Je krijgt dan een zogenoemde positieve BKR-registratie. Kredietgegevens als de naam van de kredietverstrekker, de hoogte van het krediet, de aanvangsdatum van het krediet en de geschatte looptijd van de kredietovereenkomst worden geregistreerd.

Een positieve BKR-registratie heeft niet direct negatieve gevolgen voor het aanvragen van een (zakelijke) leaseovereenkomst. Is het krediet dat bij de  positieve BKR-registratie hoort nog lopend? Dan kan dit wel van invloed zijn op de leencapaciteit; het BKR probeert namelijk consumenten te beschermen tegen overkreditering. Anders gezegd, zorgen dat je niet meer leningen aangaat dan je kunt betalen.

Wanneer er op een geregistreerd krediet een achterstand van twee of drie maanden ontstaat, is de kredietverstrekker verplicht dit te melden. Dit zal gebeuren met een bijzonderheidscode. Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscodes die allemaal een eigen betekenis en zwaarte hebben. Een BKR-registratie blijft vanaf de geregistreerde einddatum van het krediet, de datum dat de gehele vordering is voldaan of er kwijting is overeengekomen, nog vijf jaar zichtbaar in het BKR. 

Op het moment dat je een negatieve BKR-registratie hebt, zal dit wél van invloed zijn op de mogelijkheden om een auto te leasen. In de meeste gevallen kun je namelijk alleen een auto leasen zonder BKR.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen over auto leasen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Volkswagen Bank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:BMW Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Mercedes Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Auto leasen en mijn BKR-registratie

Voordat er een leaseovereenkomst wordt verstrekt, wordt er eerst een kredietcheck uitgevoerd door de kredietverstrekker. Hierbij toetsen zij of jij in aanmerking komt voor een nieuwe lening / lease. Een onderdeel van deze toets is de controle of er een (negatieve) BKR-registratie geregistreerd staat op jouw naam.

Is er een positieve BKR-registratie gemeld op jouw naam en is dit krediet nog lopend? Dan kan dit van invloed zijn op de leencapaciteit. Maar in de meeste gevallen zal dit het verkrijgen van een lening of (zakelijke) leaseovereenkomst niet in de weg staan.

Staat er een negatieve registratie gemeld op jouw naam?  Dan stellen de acceptatievoorwaarden van de meeste kredietverstrekkers dat het verstrekken van een nieuwe (zakelijke) lening of leaseovereenkomst niet mogelijk is. Met andere woorden, wanneer er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat, zal er geen lening of leaseovereenkomst verstrekt kunnen worden. Dit kan ervoor zorgen dat je die auto of bedrijfswagen niet kunt kopen of leasen; wat grote gevolgen met zich mee kan brengen.

Of je nu op privé gebied of op zakelijk gebied wordt belemmerd, vaak is het niet mogelijk de vijfjaarstermijn af te wachten tot de negatieve BKR-registratie automatisch wordt verwijderd. De enige manier om alsnog die auto te kunnen leasen, is om de negatieve BKR-registratie te verwijderen. Zo kun jij weer zorgeloos en direct een auto leasen, zonder BKR.

Het verwijderen van een negatieve BKR-registratie gaat bij CoderingVrij via een juridische procedure. In 90% van de gevallen kunnen wij je helpen bij de vroegtijdige verwijdering van een negatieve BKR-registratie via een minnelijke juridische procedure.

Bij een minnelijke procedure gaan wij (schriftelijk) in gesprek met de betreffende kredietverstrekker. Door het opstellen van een juridisch verzoek met hierin een belangenafweging opgenomen, wordt verzocht aan de kredietverstrekker de belangen voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie af te wegen tegen de belangen voor handhaving van de negatieve BKR-registratie. Zijn er geen aantoonbare, noodzakelijke belangen om de negatieve BKR-registratie langer te laten staan? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie dan wel de bijzonderheidscoderingen vroegtijdig moeten verwijderen.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Door Kevin heel fijn door het proces geleid en begeleid. Duidelijk, transparant en geen financiële addertjes onder het gras.

Alles met de menselijke maat en geduld van coderingvrij lees Kevin, uit handen kunnen geven.

Fijn en nogmaals Dank Kevin!
Lees meer
Danny Kuppers minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik ben heel erg tevreden om welke manier en snelheid ik was geholpen.
Ik kan ze alleen maar aanbevelen. Hartstikke bedankt voor een topservice!
Lees meer
O Kinga minder dan een maand geleden
5 / 5

Laat CoderingVrij helpen!

Zoals hierboven beschreven is het verwijderen van een negatieve BKR-registratie noodzakelijk als je een (zakelijke) lening of leaseovereenkomst wilt aangaan. Ben je op dit moment financieel stabiel en heb je belang bij het leasen van een auto zonder BKR? Dan kan CoderingVrij je helpen.
Via onderstaande vier stappen kan CoderingVrij je assisteren bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie: 
  1. Een uitgebreid en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Tijdens dit gesprek zal één van onze adviseurs de gehele situatie met je doornemen en beoordelen of er mogelijkheden zijn je te assisteren bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie;

  2. Zien wij mogelijkheden om je te helpen bij een eventuele verwijdering van de negatieve BKR-
    registratie, zodat jij een auto kunt leasen zonder BKR? Dan zal CoderingVrij een juridisch onderzoek starten om de correctheid van de negatieve BKR-registratie te laten toetsen;
  1. Stap drie is de start van de juridische procedure ter vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Je wordt gekoppeld aan een vaste jurist die samen met jou een volledig dossier gaat opbouwen om de kredietverstrekker te overtuigen de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen;
  1. Zijn de belangen voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie groter dan de belangen voor handhaving van de negatieve BKR-registratie? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie moeten verwijderen op basis van deze belangenafweging.

Wil je meteen weten of wij je kunnen helpen? Bel ons direct en vrijblijvend op telefoonnummer 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wij helpen je graag bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Op deze manier kun je zorgeloos een auto leasen zonder BKR!
Veelgestelde vragen over een auto leasen zonder BKR
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment