A3-codering

Een A3-codering is een combinatie van een bijzonderheidscode A, ook wel een achterstandsmelding genoemd, en een bijzonderheidscodering 3. Hieronder zal worden toegelicht wat een achterstandsmelding en een bijzonderheidscodering 3 betekenen.

Wil je weten of je geregistreerd bent in het CKI van het BKR en wat voor bijzonderheidscoderingen er gemeld staan op jouw naam? Vraag dan in drie simpele stappen het BKR-overzicht op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Een A3-codering met een Achterstandsmelding (A)

Een A in een A3-codering staat voor een achterstandsmelding. Een achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als er sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet.

Niet elke achterstand leidt direct tot een achterstandsmelding. Of een achterstand wel of niet wordt gemeld is afhankelijk van het soort krediet. Zo wordt er bijvoorbeeld bij een achterstand op een betalingen voor de hypotheek na een periode van drie volledige maandtermijnen een achterstandsmelding geregistreerd, terwijl er bij een aflopende kredietfaciliteit bij een achterstand van twee maanden al een achterstandsmelding wordt geregistreerd.

Voordat de kredietverstrekker bij een achterstand daadwerkelijk overgaat tot het registreren van de achterstand dienen zij een brief te sturen met daarin de mededeling dat je binnen een gesteld termijn de achterstand moet inlossen zodat je een negatieve registratie in het CKI van het BKR kunt voorkomen.

Een achterstandsmelding kan worden hersteld door het inlopen van het krediet. In dat geval zal een herstelmelding (H) worden geplaatst. Zowel de achterstandsmelding als de herstelmelding zullen dan in beginsel nog vijf jaar zichtbaar zijn in het CKI van het BKR. Je kunt er ook voor kiezen om het gehele krediet af te lossen. In dat geval zal een werkelijke einddatum worden geplaatst. Ook in dat geval blijft de achterstandsmelding in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Directpay Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Mercedes Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Een A3-codering met een bijzonderheidscodering 3

Een 3 in aan A3-codering staat voor een bijzonderheidscodering 3. De bijzonderheidscodering 3 in een A3-codering wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker een bedrag van € 250,- of meer heeft afgeboekt. Als afboeking plaatsvindt en je niets meer hoeft te betalen (finale kwijting), wordt er tegelijkertijd met deze code de beëindiging van de overeenkomst gemeld met een werkelijke einddatum. In andere gevallen wordt er geen werkelijke einddatum geplaatst.

Vaak wordt er gedacht dat het afkopen van een vordering (in juridische termen: finale kwijting overeenkomen) ervoor zorgt dat het krediet wordt beëindigd. Dit is juist, maar het leidt er ook toe dat de bijzonderheidscodering 3 in het CKI van het BKR wordt geregistreerd voor de duur van in beginsel vijf jaar. Een bijzonderheidscode 3 in een A3-codering is juist één van de meest zware registraties in het CKI van het BKR. Een A3-codering zorgt er namelijk voor dat kredietverstrekkers slechts in zeer uitzonderlijke situaties een krediet willen verstrekken.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Om 15:57 ben ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze mijn bkr heb laten verwijderen ongelofelijk. Woorden schieten me tekort, tijdens het process hielden ze me constant up-to-date de service was ook top!

Ik wens jullie veel gezondheid en succes toe wat een prachtige bedrijf!    
Lees meer
Brk Kay minder dan een maand geleden
5 / 5
Ze waren heel vriendelijk en kwam altijd de afspraken na wij willen de jurist de heer Blank graag bedanken voor de goede samenwerking nogmaals bedankt    
Lees meer
Wendy van Braak minder dan een maand geleden
5 / 5

Werkwijze en kosten CoderingVrij

Bij de plaatsing van een BKR-registratie worden er niet alleen kredietgegevens, maar ook persoonsgegevens geregistreerd. Hierdoor is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de BKR-registratie. Wanneer er bezwaar wordt gemaakt, zal de betreffende kredietverstrekker een belangenafweging maken. In deze afweging moeten zij de belangen van de verwerking van de persoonsgegevens (de weergave van de BKR-registratie), afwegen tegen de belangen van de verwijdering van persoonsgegevens (de verwijdering van de BKR-registratie). Dit maakt het mogelijk een negatieve BKR-registratie te verwijderen.

CoderingVrij kan je hierbij helpen! Wij zijn een juridisch dienstverlener gespecialiseerd in onder andere de verwijdering van (negatieve) BKR-registraties. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij al meer dan 10.000 negatieve BKR-registraties vroegtijdig kunnen verwijderen. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van jouw negatieve BKR-registratie besproken.

Zien wij mogelijkheden hierbij te helpen dan kan er gestart worden met een juridische procedure. Er wordt een vaste jurist toegewezen die samen met jou een volledig dossier gaat opbouwen. Er zal een juridisch verzoek ter  verwijdering van de negatieve BKR-registratie worden opgesteld en verzonden naar de kredietverstrekker. Is er geen noodzakelijke reden voor het behouden van de negatieve BKR-registratie? Dan zal de kredietverstrekker deze moeten verwijderen.

Voor een juridische procedure kun je rekening houden met een richtprijs van € 980,-. Omdat geen elke situatie hetzelfde is en er in elk dossier unieke omstandigheden een rol kunnen spelen, kan ook de prijs per zaak verschillen. Maatwerk is namelijk geboden in elke situatie.

Heb je een A3-codering en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Veelgestelde vragen over BKR A3-codering
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Kan ik geld lenen met een BKR-registratie?
Het aangaan van een (geld)lening met een negatieve BKR-registratie is in de meeste gevallen niet mogelijk bij een bank of kredietverstrekker. Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR- registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Wat is een frauderegistratie?
Wanneer er sprake is van een IVR-registratie of een EVR-registratie, betekent dit dat er een frauderegistratie is geplaatst. Een IVR-registratie is enkel zichtbaar voor intern gebruik van de registrerende partij. Een EVR-registratie is zowel voor intern als extern gebruik. Niet alleen de registrerende partij, maar ook andere aangesloten partijen kunnen deze EVR-registratie inzien. Wanneer je een IVR- of een EVR-registratie hebt kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de voortzetting van je (financiële) toekomst. Neem contact op met CoderingVrij om te bespreken hoe wij je hierbij kunnen helpen.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment