Een A3 codering wordt geplaatst nadat €250,- of meer administratief of daadwerkelijk is afgeboekt.

A-code

Een code A betekent dat er sprake is of is geweest van een achterstand in de betalingen van uw krediet. De periode van de achterstand is afhankelijk van de kredietsoort en wat u bij het afsluiten van het krediet met de kredietverstrekker bent overeengekomen. Alvorens de kredietverstrekker overgaat tot het plaatsen van de code A dient hij u schriftelijk op de hoogte te brengen van de achterstand en u in de gelegenheid te stellen de achterstand binnen een bepaalde termijn te voldoen, zodat de code A kan worden voorkomen. Indien u niet binnen de gestelde termijn betaalt, zal de code A worden geplaatst, welke vervolgens minimaal vijf jaar zichtbaar blijft. Een code A kan u belemmeren in de aankoop van een woning, het leasen van een auto of het afsluiten van een lening. Vanwege de code A zien andere kredietverstrekkers u als een gevaar voor de financiële sector, terwijl u dat niet of niet meer bent.

Code 3

Code 3 geeft aan dat de kredietverstrekker een bedrag van €250,- of meer heeft afgeboekt van de openstaande vordering. Dit kan een daadwerkelijke afboeking zijn na finale kwijting, dan zal er ook een einddatum worden gemeld. Maar het is ook mogelijk dat de kredietverstrekker de vordering (deels) administratief heeft afboekt omdat zij ervan uitgaat dat de vordering niet meer (geheel) zal worden voldaan, dan wordt er geen einddatum gemeld. Ook deze code blijft minimaal vijf jaar zichtbaar en wordt vijf jaar na de einddatum - gelijktijdig met de gehele registratie - verwijderd.

CoderingVrij wordt meestal benaderd door personen die een woning willen kopen, een auto willen aanschaffen, willen investeren in de onderneming, een krediet willen oversluiten etc. Steeds meer mensen komen erachter dat ze negatief geregistreerd staan bij het BKR doordat zij wegens een negatieve BKR-registratie niet eens in staat zijn een telefoonabonnement af te sluiten.

Werkwijze, kosten en garanties CoderingVrij:


Het BKR is geen wet maar een stichting die een reglement die heeft opgesteld. Deze regels moeten voldoen aan de privacywetgeving, de AVG. Onze specialisten werken onder andere op grond van de AVG. Er wordt aan de hand van relevante jurisprudentie, wet- en regelgeving gecontroleerd of de BKR-codering rechtmatig is geplaatst en volgens de AVG zal er een belangenafweging worden gemaakt. Voordat CoderingVrij voor u aan de slag gaat, vindt er een gratis adviesgesprek plaats met één van onze adviseurs, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. U kunt uw codering al vanaf €199,- laten verwijderen.
De garantie die u krijgt, is dat uw dossier bij ons in goede handen is. CoderingVrij is gespecialiseerd in het verwijderen en aanpassen van BKR-registraties en beschikt over de juiste juridische kennis. Daarnaast zijn wij zeer kritisch in het aannemen van onze opdrachten, hetgeen resulteert in een hoog slagingspercentage. 100% garantie kunnen en mogen wij u helaas niet geven, maar dat is het geval bij elke juridische dienstverlener.

Meer informatie over het verwijderen van uw A3 codering? Neem contact met ons op door het formulier op deze pagina in te vullen.

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit