Een A3 codering is een combinatie van een Achterstandsmelding en een Bijzonderheidscodering 3. Hierna zal worden toegelicht wat een Achterstandsmelding en een Bijzonderheidscodering 3 betekent.

Een A3 codering met een Achterstandsmelding (A)

Een A in een A3 codering staat voor Achterstandsmelding. Een Achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet. Niet elke achterstand leidt direct tot een Achterstandsmelding, dit is afhankelijk van het soort krediet. Bij een hypotheek wordt bijvoorbeeld bij een achterstand van drie volledige maandtermijnen een Achterstandsmelding geregistreerd terwijl bij een aflopende krediet bij een achterstand van twee maanden een Achterstandsmelding wordt geregistreerd. Voordat de kredietverstrekker bij een achterstand daadwerkelijk overgaat tot het registreren van de achterstand dient hij u een brief te sturen met daarin de mededeling dat u binnen een termijn de achterstand moet inlossen zodat u de registratie in het CKI van het BKR kunt voorkomen.

Een Achterstandsmelding kan worden hersteld door het inlopen van het krediet. In dat geval zal een Herstelmelding (H) worden geplaatst. Zowel de Achterstandsmelding als de Herstelmelding zullen dan nog in beginsel vijf jaar zichtbaar zijn in het CKI van het BKR. U kunt er ook voor kiezen om het gehele krediet af te lossen. In dat geval zal een werkelijke einddatum worden geplaatst. Ook in dat geval blijft de Achterstandsmelding in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.  

Een A3 codering met een Bijzonderheidscodering 3

Een 3 in aan A3 codering staat voor een Bijzonderheidscodering 3. De Bijzonderheidscodering 3 in een A3 codering wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker een bedrag van € 250,- of meer heeft afgeboekt. Als afboeking plaatsvindt en u hoeft niets meer te betalen (finale kwijting), wordt tegelijkertijd met deze code de beëindiging van de overeenkomst met een werkelijke einddatum gemeld. In andere gevallen wordt geen werkelijke einddatum geplaatst.

Vaak wordt gedacht dat het afkopen van een vordering (in juridische woorden: finale kwijting overeenkomen) ervoor zorgt dat het krediet wordt beëindigd. Dit is juist, maar het leidt er ook toe dat de Bijzonderheidscodering 3 bij een A3 codering in het CKI van het BKR wordt geregistreerd voor de duur van in beginsel vijf jaar. Bijzonderheidscodering 3 in een A3 codering is juist de meest zware registratie in het CKI van het BKR. Een A3 codering zorgt er namelijk voor dat kredietverstrekker slechts in zeer uitzonderlijke situaties een krediet aan u willen verstrekken.

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering

Werkwijze, kosten en garanties van CoderingVrij

Een BKR-registratie is juridisch gezien het verwerken van uw persoonsgegevens. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is zeer strenge wetgeving opgenomen met betrekking tot het verwerken van uw persoonsgegevens. Bij elke verwerking van persoonsgegevens moet zijn voldaan aan de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit. Simpel gezegd, bij het registeren van een BKR-registratie moet de kredietverstrekker een belangenafweging maken waarbij uw belangen worden afgewogen tegen de belangen van de kredietverstrekkers.  

Voordat uw dossier door CoderingVrij in behandeling wordt genomen vindt er een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs plaats. Tijdens dat gesprek zal de adviseur uw verhaal aanhoren en u vertellen of CoderingVrij uw zaak in behandeling kan nemen. Nadat CoderingVrij uw dossier in behandeling heeft genomen zal een juridisch adviseur van CoderingVrij contact met u opnemen. De juristen zal dan met u uw dossier bespreken zodat hij of zij een verzoek tot het verwijderen van uw BKR-registratie kan opstellen en indienen bij de kredietverstrekker die u heeft geregistreerd.  

CoderingVrij is dé expert op het verwijderen van BKR-registraties. Dankzij onze juridische kennis hebben wij een hoog slagingspercentage met betrekking tot het aanpassen en verwijderen van BKR-registratie. Als juridisch dienstverlener kunnen en mogen wij u geen garantie bieden, maar CoderingVrij garandeert wel dat zij zich 100% inzet voor uw belangen.  

Heeft u een A3 codering en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het formulier op deze pagina in en wij nemen binnen een werkdag contact met u op.  

Gratis telefonisch adviesgesprek

  • Meer dan 4.000+ coderingen verwijderd
  • U weet direct waar u aan toe bent
  • Wij verwijderen alle type coderingen
  • Altijd tegen een vast laag tarief
  • Geen verrassingen achteraf

Deze klanten gingen u al voor

Daniel Meijer

Nadat ik bij een hypotheek aanvraag geconfronteerd werd met een negatieve A2 registratie heb ik contact opgenomen met codering vrij. Na 3 werkdagen kreeg ik het bericht dat de registratie volledig verwijderd gaat worden. Zeer tevreden over het contact en de duidelijke uitleg vooraf. Super resultaa, thanks!!!!

Gerard Wigmans

Ik had een a2 codering en door coderingvrij super snel verwijderd.Ik vind het een heel goede service en hele fijne mensen die mij goed hebben geholpen.Nu ben ik eindelijk vrij voor huur en koopwoningen.

Priscilla Verhoeckx

Dankzij het adequate handelen van de zeer vriendelijke en begripvolle juristen bij CoderingVrij kunnen wij dan nu toch ons droomhuis kopen. Dankjewel CoderingVrij! Groet van een zeer tevreden klant.

Fadoua Boufares

vandaag het goede nieuws mogen ontvangen dat ik na 3 jaar eindelijk coderingvrij ben! dankzij de snelle service van coderingvrij, kan ik vanaf heden starten aan mijn franchise onderneming en daar de financiële middelen voor aanvragen. Enorm bedankt Merijn voor jou belletje vandaag! jullie krijgen 10 punten.

Safa Sahinturk

Ik was altijd onzeker dat het niet kon maar CoderingVrij heeft het tegendeel bewezen en hebben mijn negatieve registratie verwijderd, zoals wordt aangegeven zijn ze inderdaad gespecialiseerd. Ik ben zeer goed geholpen door CoderingVrij! Alles verliep soepel en correct. Dankzij CoderingVrij kan ik weer verder met ondernemen.

Anke van Kapel

In contact gekomen met Coderingvrij door een een A3 codering. Ze hebben me vriendelijk en goed geholpen, na alle bescheiden ingeleverd te hebben was het binnen 2 weken geregeld. Ben ze zeer dankbaar voor dit resultaat.

Andjena Barsati

Kwam achter dat er een codering staat. Met coderingvrij is het gewoon mogelijk dat te laten verwijderen. Top service..!!
Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit