IVR-registratie en EVR-registratie verwijderen

Financiële instellingen kunnen naast de bekendere BKR-registratie, ook een IVR-registratie of een EVR-registratie plaatsen. Een IVR-registratie en een EVR-registratie zijn een ander soort registraties dan een BKR-registratie. Deze registraties worden gemeld in een frauderegister en hebben daarmee betrekking op een (poging tot) fraude. Een IVR- en/of EVR-registratie kan een ernstige belemmering zijn bij de voortzetting van je (financiële) toekomst. Vooral omdat deze registratie maximaal een zichtbaarheid heeft van acht jaar.

Kom je erachter dat je een IVR- en/of een EVR-registratie hebt en wil je deze verwijderd hebben? Dan kan CoderingVrij je daarbij helpen! Wil je meer informatie over wat een IVR-registratie en/of een EVR-registratie is en hoe wij je kunnen helpen bij de verwijdering hiervan? Lees dan hieronder verder.

Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat jouw EVR-registratie en IVR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat houdt een IVR-registratie en EVR-registratie in? 

Op het moment dat je klant wordt van een bank of andere financiële instellingen, wordt je getoetst op mogelijke betrokkenheid bij (een poging tot) fraude. Het toetsen gebeurt in het register genaamd EVA, wat staat voor Extern Verwijzing Applicatie. Een gezamenlijk fraudepreventiesysteem van de Nederlandse Vereniging Banken (NVB) en de Vereniging Financieringsonderneming in Nederland (VFN).

Het register valt te onderscheiden in twee (sub)registers. Het interne en het externe verwijzingsregister; het IVR en het EVR.

In het IVR zijn persoonsgegevens zichtbaar voor de instelling die deze gegevens zelf heeft geregistreerd. Alleen de financiële instelling die deze persoonsgegevens in het systeem plaatst kan deze inzien. Een IVR-registratie is daarmee enkel voor intern gebruik. De medewerkers van de financiële instelling zien daarnaast alleen persoonsgegevens terug in de registratie maar niet het precieze incident. Zij kunnen niet inzien met welke reden er een IVR-registratie is geplaatst. Andere banken of financiële instellingen zien niets van deze registratie. Houd er rekening mee dat iedere organisatie binnen een overkoepelend bedrijf de registratie wél kan zien.

Worden er persoonsgegevens geregistreerd in het EVR, dan zijn deze gegevens niet alleen zichtbaar voor de instelling die deze zelf heeft geregistreerd, maar ook voor alle kredietinstellingen aangesloten bij het gezamenlijk fraudepreventiesysteem. Een EVR-registratie is daarmee zowel voor intern als extern gebruik. Dit maakt de gevolgen van een EVR-registratie vele malen groter. Wanneer een financiële instelling van mening is dat een klant gefraudeerd heeft en dit meldt in het EVR, zal het aangaan van een relatie met een andere financiële instelling vrijwel onmogelijk worden.

Zowel een IVR-registratie als een EVR-registratie zijn – anders dan een BKR-registratie – maximaal acht jaar zichtbaar.
Een greep uit onze recente IVR-registratie en EVR-registratie verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:De volksbank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Credit Agricle Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Kan een IVR-registratie of een EVR-registratie verwijderd worden?

Het is mogelijk een IVR-registratie en/of een EVR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Bij een registratie in het IVR of het EVR moet de registrerende partij voldoen aan een aantal strenge eisen. Een financiële instelling mag namelijk niet zomaar een registratie plaatsen. Vooral bij de EVR-registratie moet er een sprake zijn van een zwaardere verdenking van een strafbaar feit of een vermoeden van schuld. Dit zal ook aangetoond moeten kunnen worden door de registrerende partij. Dit biedt ruimte om de registratie aan te vechten en in sommige gevallen vroegtijdig te laten verwijderen.

Omdat er bij zowel een IVR- als een EVR-registratie sprake is van de verwerking van persoonsgegevens, is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de IVR- en/of de EVR-registratie. Iedere financiële instelling zal bij een bezwaar tegen de IVR- of EVR-registratie een afweging moeten maken of een opname in het register gerechtvaardigd is. De afweging zal gemaakt moeten worden of de handhaving van de registratie in het frauderegister groter is dan de belemmering die ervaren wordt door de registratie.

Het laten verwijderen van een IVR-registratie en EVR-registratie gaat niet zomaar. Je zult aan een aantal eisen moeten voldoen voordat een registratie vroegtijdig zal kunnen worden verwijderd. Zo moet er onder andere rekening worden gehouden met de (potentiële) schade, de eventuele bewijslast die aanwezig is, de persoonlijke omstandigheden en of er sprake is van een aantoonbare (zwaarwegende) reden voor vroegtijdige verwijdering van de registratie. Simpel gezegd, wij moeten kunnen aantonen bij de financiële instelling dat je de termijn van acht jaar waarna een IVR- of EVR registratie automatisch wordt verwijderd, niet kunt afwachten.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5

Hoe werkt het?

Ben je erachter gekomen dat je een IVR-registratie en/of een EVR-registratie hebt? Dan is het vroegtijdig verwijderen van deze registratie in de meeste gevallen noodzakelijk om je (financiële) toekomstplannen te kunnen realiseren. Een IVR- en EVR-registratie kunnen voor de acht jaar dat deze zichtbaar zijn, voor de nodige belemmeringen zorgen. Vooral bij een EVR-registratie, die alle financiële instellingen kunnen inzien, zal dit vrijwel altijd negatieve gevolgen hebben. Een verwijdering van de IVR-registratie en/of EVR-registratie is in dat geval noodzakelijk.

CoderingVrij kan je hierbij helpen! Wij zijn een juridisch dienstverlener die onder andere gespecialiseerd is in de verwijdering van IVR-registraties en EVR-registraties. Wij starten altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. Samen met één van onze juridisch adviseurs nemen wij jouw persoonlijke situatie door en beoordelen wij of er mogelijkheden zijn de registratie vroegtijdig te kunnen verwijderen. Is dat het geval en zien wij mogelijkheden? Dan zijn er twee juridische procedures mogelijk: een minnelijk traject of een gerechtelijk traject.

Bij een minnelijke procedure ga je (schriftelijk) in gesprek met de financiële instelling om de registratie vroegtijdig te laten verwijderen op grond van de AVG. De nadruk zal liggen op de rechtvaardigheid van de registratie en het belang voor verwijdering. Je krijgt tijdens een minnelijk traject een vaste jurist toegewezen. Samen met de jurist bouw je een dossier op en zorg je voor alle informatie en documenten die nodig zijn om het juridisch verzoek te versterken.

Lukt het niet om de IVR-registratie of EVR-registratie vroegtijdig te verwijderen via een minnelijke procedure? Dan is een gerechtelijke procedure een vervolgmogelijkheid. CoderingVrij kan je hierbij assisteren.

Bij een gerechtelijke procedure bepaalt niet de financiële instelling maar een onafhankelijke rechter of de IVR-registratie en/of EVR-registratie moet worden gehandhaafd. Er wordt getoetst of de registratie aan de eisen van de AVG voldoet en of er een noodzaak is de registratie vroegtijdig te verwijderen. Is er geen reden de IVR- en/of EVR-registratie langer te handhaven, dan zal de registratie vroegtijdig verwijderd moeten worden. Een gerechtelijke procedure geeft zekerheid dat er door een onafhankelijke partij een uitspraak wordt gedaan.

Wil je weten of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van je registratie en welk traject het beste bij jouw situatie past? Bel ons direct op telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kostenindicatie

CoderingVrij is onder andere gespecialiseerd in het verwijderen IVR-registraties en EVR-registraties. Omdat elke situatie anders is bieden wij voor elk dossier maatwerk. Of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van de registratie en wat de prijs voor een procedure zal zijn, kan daarom ook per zaak verschillen.

Voor een procedure ter verwijdering van een IVR-registratie of een EVR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 1.080,-.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen en wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Bel vrijblijvend op telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.Veelgestelde vragen over IVR-registratie en EVR-registratie verwijderen
Hoe kan ik mijn BKR opvragen?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je jouw BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Heb je vragen over wat er op het BKR-overzicht staat? Wij helpen je graag met uitleg.
Kan ik een lening krijgen met een BKR?
Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.
Wat is een frauderegistratie?
Wanneer er sprake is van een IVR-registratie of een EVR-registratie, betekent dit dat er een frauderegistratie is geplaatst. Een IVR-registratie is enkel zichtbaar voor intern gebruik van de registrerende partij. Een EVR-registratie is zowel voor intern als extern gebruik. Niet alleen de registrerende partij, maar ook andere aangesloten partijen kunnen deze EVR-registratie inzien. Wanneer je een IVR- of een EVR-registratie hebt kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de voortzetting van je (financiële) toekomst. Neem contact op met CoderingVrij om te bespreken hoe wij je hierbij kunnen helpen.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck