IVR-registratie en EVR-registratie verwijderen

Financiële instellingen kunnen naast de bekendere BKR-registratie, ook een IVR-registratie of een EVR-registratie plaatsen. Een IVR-registratie en een EVR-registratie zijn een ander soort registraties dan een BKR-registratie. Deze registraties worden gemeld in een frauderegister en hebben daarmee betrekking op een (poging tot) fraude. Een IVR- en/of EVR-registratie kan een ernstige belemmering zijn bij de voortzetting van je (financiële) toekomst. Vooral omdat deze registratie maximaal een zichtbaarheid heeft van acht jaar.

Kom je erachter dat je een IVR- en/of een EVR-registratie hebt en wil je deze verwijderd hebben? Dan kan CoderingVrij je daarbij helpen! Wil je meer informatie over wat een IVR-registratie en/of een EVR-registratie is en hoe wij je kunnen helpen bij de verwijdering hiervan? Lees dan hieronder verder.

Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat jouw EVR-registratie en IVR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat houdt een IVR-registratie en EVR-registratie in? 

Op het moment dat je klant wordt van een bank of andere financiële instellingen, wordt je getoetst op mogelijke betrokkenheid bij (een poging tot) fraude. Het toetsen gebeurt in het register genaamd EVA, wat staat voor Extern Verwijzing Applicatie. Een gezamenlijk fraudepreventiesysteem van de Nederlandse Vereniging Banken (NVB) en de Vereniging Financieringsonderneming in Nederland (VFN).

Het register valt te onderscheiden in twee (sub)registers. Het interne en het externe verwijzingsregister; het IVR en het EVR.

In het IVR zijn persoonsgegevens zichtbaar voor de instelling die deze gegevens zelf heeft geregistreerd. Alleen de financiële instelling die deze persoonsgegevens in het systeem plaatst kan deze inzien. Een IVR-registratie is daarmee enkel voor intern gebruik. De medewerkers van de financiële instelling zien daarnaast alleen persoonsgegevens terug in de registratie maar niet het precieze incident. Zij kunnen niet inzien met welke reden er een IVR-registratie is geplaatst. Andere banken of financiële instellingen zien niets van deze registratie. Houd er rekening mee dat iedere organisatie binnen een overkoepelend bedrijf de registratie wél kan zien.

Worden er persoonsgegevens geregistreerd in het EVR, dan zijn deze gegevens niet alleen zichtbaar voor de instelling die deze zelf heeft geregistreerd, maar ook voor alle kredietinstellingen aangesloten bij het gezamenlijk fraudepreventiesysteem. Een EVR-registratie is daarmee zowel voor intern als extern gebruik. Dit maakt de gevolgen van een EVR-registratie vele malen groter. Wanneer een financiële instelling van mening is dat een klant gefraudeerd heeft en dit meldt in het EVR, zal het aangaan van een relatie met een andere financiële instelling vrijwel onmogelijk worden.

Zowel een IVR-registratie als een EVR-registratie zijn – anders dan een BKR-registratie – maximaal acht jaar zichtbaar.
Een greep uit onze recente IVR-registratie en EVR-registratie verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:De volksbank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Credit Agricle Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Kan een IVR-registratie of een EVR-registratie verwijderd worden?

Het is mogelijk een IVR-registratie en/of een EVR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Bij een registratie in het IVR of het EVR moet de registrerende partij voldoen aan een aantal strenge eisen. Een financiële instelling mag namelijk niet zomaar een registratie plaatsen. Vooral bij de EVR-registratie moet er een sprake zijn van een zwaardere verdenking van een strafbaar feit of een vermoeden van schuld. Dit zal ook aangetoond moeten kunnen worden door de registrerende partij. Dit biedt ruimte om de registratie aan te vechten en in sommige gevallen vroegtijdig te laten verwijderen.

Omdat er bij zowel een IVR- als een EVR-registratie sprake is van de verwerking van persoonsgegevens, is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de IVR- en/of de EVR-registratie. Iedere financiële instelling zal bij een bezwaar tegen de IVR- of EVR-registratie een afweging moeten maken of een opname in het register gerechtvaardigd is. De afweging zal gemaakt moeten worden of de handhaving van de registratie in het frauderegister groter is dan de belemmering die ervaren wordt door de registratie.

Het laten verwijderen van een IVR-registratie en EVR-registratie gaat niet zomaar. Je zult aan een aantal eisen moeten voldoen voordat een registratie vroegtijdig zal kunnen worden verwijderd. Zo moet er onder andere rekening worden gehouden met de (potentiële) schade, de eventuele bewijslast die aanwezig is, de persoonlijke omstandigheden en of er sprake is van een aantoonbare (zwaarwegende) reden voor vroegtijdige verwijdering van de registratie. Simpel gezegd, wij moeten kunnen aantonen bij de financiële instelling dat je de termijn van acht jaar waarna een IVR- of EVR registratie automatisch wordt verwijderd, niet kunt afwachten.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer deskundige en professioneel. Super tevreden. Netjes aan de afspraken gehouden. 100-% te vertrouwen.
Lees meer
Jhossainy Villanueva D minder dan een maand geleden
5 / 5
Zeer tevreden over coderingvrij.nl. Doordat ik ik mij heb laten helpen om een codering a2 bij BKR er af te krijgen. Van begin tot eind ben ik super geholpen. Tussentijds goed contact en eerlijk. Mijn situatie voor de toekomst is groots veranderd door dat ze mij zo goed hebben geholpen.
Lees meer
Linda Brouwer minder dan een maand geleden
5 / 5

Hoe werkt het?

Ben je erachter gekomen dat je een IVR-registratie en/of een EVR-registratie hebt? Dan is het vroegtijdig verwijderen van deze registratie in de meeste gevallen noodzakelijk om je (financiële) toekomstplannen te kunnen realiseren. Een IVR- en EVR-registratie kunnen voor de acht jaar dat deze zichtbaar zijn, voor de nodige belemmeringen zorgen. Vooral bij een EVR-registratie, die alle financiële instellingen kunnen inzien, zal dit vrijwel altijd negatieve gevolgen hebben. Een verwijdering van de IVR-registratie en/of EVR-registratie is in dat geval noodzakelijk.

CoderingVrij kan je hierbij helpen! Wij zijn een juridisch dienstverlener die onder andere gespecialiseerd is in de verwijdering van IVR-registraties en EVR-registraties. Wij starten altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. Samen met één van onze juridisch adviseurs nemen wij jouw persoonlijke situatie door en beoordelen wij of er mogelijkheden zijn de registratie vroegtijdig te kunnen verwijderen. Is dat het geval en zien wij mogelijkheden? Dan zijn er twee juridische procedures mogelijk: een minnelijk traject of een gerechtelijk traject.

Bij een minnelijke procedure ga je (schriftelijk) in gesprek met de financiële instelling om de registratie vroegtijdig te laten verwijderen op grond van de AVG. De nadruk zal liggen op de rechtvaardigheid van de registratie en het belang voor verwijdering. Je krijgt tijdens een minnelijk traject een vaste jurist toegewezen. Samen met de jurist bouw je een dossier op en zorg je voor alle informatie en documenten die nodig zijn om het juridisch verzoek te versterken.

Lukt het niet om de IVR-registratie of EVR-registratie vroegtijdig te verwijderen via een minnelijke procedure? Dan is een gerechtelijke procedure een vervolgmogelijkheid. CoderingVrij kan je hierbij assisteren.

Bij een gerechtelijke procedure bepaalt niet de financiële instelling maar een onafhankelijke rechter of de IVR-registratie en/of EVR-registratie moet worden gehandhaafd. Er wordt getoetst of de registratie aan de eisen van de AVG voldoet en of er een noodzaak is de registratie vroegtijdig te verwijderen. Is er geen reden de IVR- en/of EVR-registratie langer te handhaven, dan zal de registratie vroegtijdig verwijderd moeten worden. Een gerechtelijke procedure geeft zekerheid dat er door een onafhankelijke partij een uitspraak wordt gedaan.

Wil je weten of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van je registratie en welk traject het beste bij jouw situatie past? Bel ons direct op telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kostenindicatie

CoderingVrij is onder andere gespecialiseerd in het verwijderen IVR-registraties en EVR-registraties. Omdat elke situatie anders is bieden wij voor elk dossier maatwerk. Of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van de registratie en wat de prijs voor een procedure zal zijn, kan daarom ook per zaak verschillen.

Voor een procedure ter verwijdering van een IVR-registratie of een EVR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 1.180,-.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen en wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Bel vrijblijvend op telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.Veelgestelde vragen over IVR-registratie en EVR-registratie verwijderen
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Wat is een IVR-registratie?
Een IVR-registratie is een frauderegistratie. Deze wordt geplaatst door een bank of andere financiële instelling bij mogelijke betrokkenheid bij en/of poging tot fraude. Bij een IVR-registratie zijn persoonsgegevens zichtbaar voor enkel de instelling die deze gegevens zelf heeft geregistreerd. Een IVR-registratie is daarmee voor intern gebruik van de financiële dienstverlener. Staat er een IVR-registratie op jouw naam? Dan is de kans groot dat deze organisatie (en overkoepelende bedrijven) jou geen nieuwe financiële dienst zullen verstrekken. Een IVR-registratie is maximaal acht jaar zichtbaar.
Wat is een EVR-registratie?
Een EVR-registratie is een frauderegistratie. Deze wordt geplaatst door een bank of andere financiële instelling bij mogelijke betrokkenheid bij en/of poging tot fraude. Een EVR-registratie is zichtbaar voor zowel de instelling die deze heeft geplaatst, alsook alle andere kredietinstellingen die zijn aangesloten bij het gezamenlijk fraudepreventiesysteem. De gevolgen van een EVR-registratie zijn daarmee groter dan die van een IVR-registratie. Een nieuwe relatie met een financiële dienstverlener zal met een EVR-registratie op jouw naam, vrijwel onmogelijk worden. Een EVR-registratie is maximaal acht jaar zichtbaar.
Is het mogelijk een IVR-registratie of EVR-registratie te verwijderen?
Het is mogelijk een IVR-registratie en/of een EVR-registratie te verwijderen. Dit verloopt via een juridische procedure. Het verwijderen van een IVR-registratie of een EVR-registratie gaat niet zomaar. Schakel daarom een professionele partij in. CoderingVrij kan jou hierbij helpen! Neem contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden in jouw situatie te bespreken.
Wat kost een juridische procedure?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijzen die wij communiceren zijn daarom richtprijzen. Je kunt voor het verwijderen van een IVR-registratie of EVR-registratie rekening houden met een richtprijs van € 1.180,-. Wil je weten wat de precieze kosten zullen zijn? Neem contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Wat zijn de gevolgen van een IVR-registratie en EVR-registratie? 
Met een IVR-registratie op jouw naam, is het niet mogelijk bij de specifieke financiële instelling (of overkoepelende bedrijven) die jou geregistreerd heeft, een nieuw financieel product af te nemen. Dit voor de gehele looptijd van de registratie. Met alleen een IVR-registratie, kun je wel bij andere organisaties terecht.

De gevolgen van een EVR-registratie zijn groter. Hierbij kun je niet terecht bij de financiële instelling die jou geregistreerd heeft, maar ook niet bij alle andere organisaties die aangesloten zijn bij het fraudepreventiesysteem. Een nieuw financieel product afsluiten zal hierdoor vrijwel onmogelijk worden. Ook dit voor de gehele looptijd van de registratie. 
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment