Een IVR-registratie en EVR-registratie

Financiële instellingen kunnen naast de bekendere BKR-registratie, ook een IVR-registratie of een EVR-registratie plaatsen. Dit zijn een ander soort registraties maar kunnen je (financiële) toekomst ook ernstig belemmeren.

Kom je erachter dat je een IVR- en/of een EVR-registratie hebt en wil je deze verwijderd hebben? Dan kan CoderingVrij je daarbij helpen! Wil je meer informatie over wat een IVR-registratie en/of een EVR-registratie is en hoe wij je kunnen helpen bij de verwijdering hiervan? Lees dan hieronder verder.

Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier  in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat jouw EVR-registratie en IVR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een IVR-registratie?

Op het moment dat je klant wordt van een bank of andere financiële instellingen, word je getoetst op mogelijke betrokkenheid bij (een poging tot) fraude. Het toetsen gebeurt in het register genaamd EVA, wat staat voor Extern Verwijzing Applicatie. Een gezamenlijk fraudepreventiesysteem van de Nederlandse Vereniging Banken (NVB) en de Vereniging Financieringsonderneming in Nederland (VFN).

Het register valt te onderscheiden in twee (sub)registers. Het interne en het externe verwijzingsregister: het IVR en het EVR.

In het IVR zijn persoonsgegevens zichtbaar voor de instelling die deze gegevens zelf heeft geregistreerd. Alleen de financiële instelling die deze persoonsgegevens in het systeem plaatst kan deze inzien. Een IVR-registratie is daarmee enkel voor intern gebruik. De medewerkers van de financiële instelling zien daarnaast alleen persoonsgegevens terug in de registratie maar niet het precieze incident. Zij kunnen niet inzien met welke reden er een IVR-registratie is geplaatst. Andere banken of financiële instellingen zien niets van deze registratie. Houd er rekening mee dat iedere organisatie binnen een overkoepelend bedrijf de registratie wél kan zien.Mijn IVR-registratie inzien

Op het moment dat er een IVR-registratie wordt geplaatst door de financiële instelling, zullen zij je hiervan schriftelijk op de hoogte brengen. Op deze manier weet je direct wat er is geregistreerd en met welke reden zij een registratie plaatsen.

Heb je geen post ontvangen maar wil je toch weten of je een IVR-registratie hebt? Dan kun je een inzageverzoek doen bij Stichting CIS. Zij zullen je laten weten of er een frauderegistratie op jouw naam staat gemeld. De reden van de registratie is hier niet zichtbaar, deze zul je vervolgens alsnog moeten opvragen bij de financiële instelling die jou geregistreerd heeft.Gevolgen van een IVR-registratie

Net als bij een BKR-registratie, word je met een IVR-registratie op financieel gebied belemmerd. Zo kun je geen nieuwe financiële dienst of product afnemen wanneer er een frauderegistratie op jouw naam staat. Denk hierbij aan producten of diensten van een bank of verzekeraar.

De gevolgen van een IVR-registratie zijn enigszins te overzien. Ondanks dat een IVR-registratie een serieuze registratie is, is deze enkel zichtbaar voor de instelling die deze registratie heeft geplaatst. In de praktijk kun je alsnog een dienst of product afnemen bij een andere financiële instelling. Deze zullen de IVR-registratie niet kunnen zien.

Een IVR-registratie is – anders dan een BKR-registratie – maximaal acht jaar zichtbaar.

Wat is een EVR-registratie?

Net als de hierboven beschreven IVR-registratie, is ook een EVR-registratie een frauderegistratie. Ook deze registratie kan getoetst worden in het gezamenlijke fraudepreventiesysteem EVA, in het externe verwijzingsregister.

De financiële instelling waar je een dienst of product afneemt, kan je laten registreren wanneer zij je verdenken van een (poging tot) fraude. Je kunt hier denken aan valsheid in geschrifte, hypotheek- of verzekeringsfraude, identiteitsfraude etc. Deze registratie is bedoeld om andere financiële instellingen informatie te geven over jouw (financiële) verleden voordat zij jou een nieuwe dienst of product verstrekken.

Op het moment dat je een EVR-registratie krijgt dan zijn deze gegevens niet alleen zichtbaar voor de instelling die deze heeft geregistreerd, maar ook voor álle kredietinstellingen aangesloten bij het gezamenlijk fraudepreventiesysteem. Een EVR-registratie is daarmee zowel voor intern als extern gebruik.Mijn EVR-registratie inzien

Wordt er een EVR-registratie geplaatst door de financiële instelling, zullen zij je hiervan schriftelijk op de hoogte brengen. Zo weet je precies wat er geregistreerd wordt op jouw naam en wat de reden is van de frauderegistratie.

Heb je geen schriftelijk bericht ontvangen maar loop je toch tegen de belemmeringen van een EVR-registratie aan? Dan kun je een inzageverzoek doen bij Stichting CIS. Hierbij krijg je inzage in wat er op jouw naam geregistreerd staat. De reden van de registratie is hier niet zichtbaar, deze zul je vervolgens alsnog moeten opvragen bij de betreffende financiële instelling.Gevolgen van een EVR-registratie

Zoals hierboven al beschreven is een EVR-registratie zowel voor intern gebruik van de financiële instelling die jou heeft geregistreerd, maar ook voor extern gebruik. Alle financiële instellingen die aangesloten zijn bij het fraudepreventiesysteem kunnen de EVR-registratie inzien.

Dit maakt de gevolgen van een EVR-registratie vele malen groter. Wanneer een financiële instelling van mening is dat een klant gefraudeerd heeft en dit meldt in het EVR, zal het aangaan van een relatie met een andere financiële instelling vrijwel onmogelijk worden.

Een EVR-registratie is – anders dan een BKR-registratie – maximaal acht jaar zichtbaar. Voor deze gehele looptijd kan deze registratie voor belemmeringen zorgen.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Vriendelijk personeel, heel behulpzaam en het positieve resultaat was binnen 2 weken bekend en kunnen wij starten aan een nieuwe toekomst in ons nieuwe huis.    
Lees meer Sjanullie ..... minder dan een maand geleden
5 / 5
Binnen 4 weken twee A2 coderingen van ABN AMRO en Vesting Finance kunnen laten verwijderen. Aleerst door een duidelijk en uiterst vriendelijke adviseur die je meteen uitlegt of er een kans van slagen is en of het waard is te proberen. (Als het een moeilijk verhaal is, nemen ze vaak de zaak niet aan) Hierna is het van belang dat je alle gevraagde documenten spoedig en compleet aanleverd. Een vriendelijke juridische adviseur helpt je daarbij. Ik kon altijd bij haar terecht met vragen via de mail en telefoon. Het is niet goedkoop maar het heeft ons geholpen naar de weg van ons droomhuis! Het heeft 4 weken geduurd, ze doen wat ze beloven!    
Lees meer Andres minder dan een maand geleden
5 / 5

Een IVR-registratie en EVR-registratie verwijderen

Veel consumenten schrikken bij het horen dat ze een frauderegistratie op hun naam hebben. Een veelvoorkomende vraag is dan ook of het mogelijk is deze registraties te verwijderen. Het antwoord is: ‘ja!’. Het is mogelijk een IVR-registratie en/of een EVR-registratie vroegtijdig te verwijderen.

Bij een registratie in het IVR of het EVR moet de registrerende partij voldoen aan een aantal strenge eisen. Een financiële instelling mag namelijk niet zomaar een registratie plaatsen. Vooral bij de EVR-registratie moet er een sprake zijn van een zwaardere verdenking van een strafbaar feit of een vermoeden van schuld. Dit zal ook aangetoond moeten kunnen worden door de registrerende partij. Dit biedt ruimte om de registratie aan te vechten en in sommige gevallen vroegtijdig te laten verwijderen.

Omdat er bij zowel een IVR- als een EVR-registratie sprake is van de verwerking van persoonsgegevens, is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de IVR- en/of de EVR-registratie. Iedere financiële instelling zal bij een bezwaar tegen de IVR- of EVR-registratie een afweging moeten maken of een opname in het register gerechtvaardigd is. De afweging zal gemaakt moeten worden of de handhaving van de registratie in het frauderegister groter is dan de belemmering die ervaren wordt door de registratie.

Het laten verwijderen van een IVR-registratie en EVR-registratie gaat niet zomaar. Je zult aan een aantal eisen moeten voldoen voordat een registratie vroegtijdig zal kunnen worden verwijderd. Zo moet er onder andere rekening worden gehouden met de (potentiële) schade, de eventuele bewijslast die aanwezig is, de persoonlijke omstandigheden en of er sprake is van een aantoonbare (zwaarwegende) reden voor vroegtijdige verwijdering van de registratie. Simpel gezegd, wij moeten kunnen aantonen bij de financiële instelling dat je de termijn van acht jaar waarna een IVR- of EVR-registratie automatisch wordt verwijderd, niet kunt afwachten.
Hoe verloopt een procedure om een IVR- of EVR-registratie aan te pakken?

Ben je erachter gekomen dat je een IVR-registratie en/of een EVR-registratie hebt? Dan is het vroegtijdig verwijderen van deze registratie in de meeste gevallen noodzakelijk om je (financiële) toekomstplannen te kunnen realiseren. Een IVR- en EVR-registratie kunnen voor de acht jaar dat deze zichtbaar zijn, voor de nodige belemmeringen zorgen. Vooral bij een EVR-registratie, die alle financiële instellingen kunnen inzien, zal dit vrijwel altijd negatieve gevolgen hebben. Een verwijdering van de IVR-registratie en/of EVR-registratie is in dat geval noodzakelijk.

CoderingVrij kan je hierbij helpen! Wij zijn een juridisch dienstverlener die onder andere gespecialiseerd is in de verwijdering van IVR-registraties en EVR-registraties. Wij starten altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. Samen met één van onze juridisch adviseurs nemen wij jouw persoonlijke situatie door en beoordelen wij of er mogelijkheden zijn de registratie vroegtijdig te kunnen verwijderen. Is dat het geval en zien wij mogelijkheden? Dan starten wij graag samen met jou een minnelijke procedure.

Bij een minnelijke procedure ga je (schriftelijk) in gesprek met de financiële instelling om de registratie vroegtijdig te laten verwijderen op grond van de AVG. De nadruk zal liggen op de rechtvaardigheid van de registratie en het belang voor verwijdering. Je krijgt tijdens een minnelijk traject een vaste jurist toegewezen. Samen met de jurist bouw je een dossier op en zorg je voor alle informatie en documenten die nodig zijn om het juridisch verzoek te versterken.

Wil je weten of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van je registratie en welk traject het beste bij jouw situatie past? Bel ons direct op telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.Kostenindicatie
CoderingVrij is onder andere gespecialiseerd in het verwijderen IVR-registraties en EVR-registraties. Omdat elke situatie anders is bieden wij voor elk dossier maatwerk. Of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van de registratie en wat de prijs voor een procedure zal zijn, kan daarom ook per zaak verschillen.

Voor een procedure ter verwijdering van een IVR-registratie of een EVR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 1.180,-.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen en wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Bel vrijblijvend op telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over IVR-registratie en EVR-registratie verwijderen
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Wat kost een juridische procedure?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijzen die wij communiceren zijn daarom richtprijzen. Je kunt voor het verwijderen van een IVR-registratie of EVR-registratie rekening houden met een richtprijs van € 1.180,-. Wil je weten wat de precieze kosten zullen zijn? Neem contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Wat zijn de gevolgen van een IVR-registratie en EVR-registratie? 
Met een IVR-registratie op jouw naam, is het niet mogelijk bij de specifieke financiële instelling (of overkoepelende bedrijven) die jou geregistreerd heeft, een nieuw financieel product af te nemen. Dit voor de gehele looptijd van de registratie. Met alleen een IVR-registratie, kun je wel bij andere organisaties terecht.

De gevolgen van een EVR-registratie zijn groter. Hierbij kun je niet terecht bij de financiële instelling die jou geregistreerd heeft, maar ook niet bij alle andere organisaties die aangesloten zijn bij het fraudepreventiesysteem. Een nieuw financieel product afsluiten zal hierdoor vrijwel onmogelijk worden. Ook dit voor de gehele looptijd van de registratie. 
Wat is een IVR-registratie?
Een IVR-registratie is een frauderegistratie. Deze wordt geplaatst door een bank of andere financiële instelling bij mogelijke betrokkenheid bij en/of poging tot fraude. Bij een IVR-registratie zijn persoonsgegevens zichtbaar voor enkel de instelling die deze gegevens zelf heeft geregistreerd. Een IVR-registratie is daarmee voor intern gebruik van de financiële dienstverlener. Staat er een IVR-registratie op jouw naam? Dan is de kans groot dat deze organisatie (en overkoepelende bedrijven) jou geen nieuwe financiële dienst zullen verstrekken. Een IVR-registratie is maximaal acht jaar zichtbaar.
Wat is een EVR-registratie?
Een EVR-registratie is een frauderegistratie. Deze wordt geplaatst door een bank of andere financiële instelling bij mogelijke betrokkenheid bij en/of poging tot fraude. Een EVR-registratie is zichtbaar voor zowel de instelling die deze heeft geplaatst, alsook alle andere kredietinstellingen die zijn aangesloten bij het gezamenlijk fraudepreventiesysteem. De gevolgen van een EVR-registratie zijn daarmee groter dan die van een IVR-registratie. Een nieuwe relatie met een financiële dienstverlener zal met een EVR-registratie op jouw naam, vrijwel onmogelijk worden. Een EVR-registratie is maximaal acht jaar zichtbaar.
Is het mogelijk een IVR-registratie of EVR-registratie te verwijderen?
Het is mogelijk een IVR-registratie en/of een EVR-registratie te verwijderen. Dit verloopt via een juridische procedure. Het verwijderen van een IVR-registratie of een EVR-registratie gaat niet zomaar. Schakel daarom een professionele partij in. CoderingVrij kan jou hierbij helpen! Neem contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden in jouw situatie te bespreken.
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment