A2-codering

Een A2-codering is een combinatie van een achterstandsmelding, ook wel een bijzonderheidscode A genoemd, en de bijzonderheidscodering 2. Hierna zal worden toegelicht wat een achterstandsmelding en de bijzonderheidscodering 2 betekenen.

Naast deze combinatie van bijzonderheidscoderingen, de bijzonderheidscode A en de bijzonderheidscode 2, kunnen er ook andere combinaties zichtbaar zijn op het BKR-overzicht. Er zijn in totaal zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die gecombineerd met elkaar, zichtbaar kunnen zijn op het BKR-overzicht. Wil je weten of je geregistreerd bent in het CKI van het BKR en wat voor bijzonderheidscoderingen er gemeld staan op jouw naam? Vraag dan in drie simpele stappen het BKR-overzicht op.
Laat nu jouw negatieve A2-Codering verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

De A in een A2-codering is de Achterstandsmelding (A)

De A in een A2-codering staat voor een achterstandsmelding. Een achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als er sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet.

Niet elke achterstand leidt direct tot een achterstandsmelding. Dit is afhankelijk van het soort krediet. Zo wordt er bijvoorbeeld bij een achterstand op een hypotheek van drie volledige maandtermijnen, een achterstandsmelding geregistreerd terwijl er bij een aflopende kredietfaciliteit bij een achterstand van twee maanden al een achterstandsmelding wordt geregistreerd. Voordat de kredietverstrekker bij een achterstand daadwerkelijk overgaat tot het registreren van de achterstand, dienen zij een brief te sturen met daarin de mededeling dat je binnen een termijn de achterstand moet inlossen zodat je de registratie in het CKI van het BKR kunt voorkomen.

Een achterstandsmelding kan worden hersteld door het inlopen van de achterstand op het krediet. In dat geval zal er een herstelmelding (een H-codering) worden geplaatst. Zowel de achterstandsmelding als de herstelmelding zullen dan in beginsel nog vijf jaar zichtbaar zijn in het CKI van het BKR. Je kunt er ook voor kiezen om het gehele krediet af te lossen. In dat geval zal er een werkelijke einddatum worden geplaatst. Ook in dat geval blijft de achterstandsmelding in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.

De 2 in een A2-codering is de Bijzonderheidscodering 2

De 2 in een A2-codering staat voor de bijzonderheidscode 2. De bijzonderheidscodering 2 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker het restant van het krediet of het volledige krediet heeft opgeëist. Dit wil zeggen dat de kredietverstrekker het krediet wil beëindigen en het openstaande saldo direct wil ontvangen. Vaak schakelt de kredietverstrekker dan een deurwaarder in. Wanneer je vervolgens het volledige krediet hebt afbetaald zal in het CKI van het BKR een werkelijke einddatum worden geplaatst, die in beginsel nog vijf jaar zichtbaar zal zijn.

De gevolgen van een A2-codering zijn groot. In de praktijk zorgt een A2-codering er doorgaans voor dat kredietverstrekkers geen nieuw krediet wil verschaffen voor de gehele termijn dat de A2-codering zichtbaar is in het CKI van het BKR.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Vriendelijk personeel, heel behulpzaam en het positieve resultaat was binnen 2 weken bekend en kunnen wij starten aan een nieuwe toekomst in ons nieuwe huis.    
Lees meer Sjanullie ..... minder dan een maand geleden
5 / 5
Binnen 4 weken twee A2 coderingen van ABN AMRO en Vesting Finance kunnen laten verwijderen. Aleerst door een duidelijk en uiterst vriendelijke adviseur die je meteen uitlegt of er een kans van slagen is en of het waard is te proberen. (Als het een moeilijk verhaal is, nemen ze vaak de zaak niet aan) Hierna is het van belang dat je alle gevraagde documenten spoedig en compleet aanleverd. Een vriendelijke juridische adviseur helpt je daarbij. Ik kon altijd bij haar terecht met vragen via de mail en telefoon. Het is niet goedkoop maar het heeft ons geholpen naar de weg van ons droomhuis! Het heeft 4 weken geduurd, ze doen wat ze beloven!    
Lees meer Andres minder dan een maand geleden
5 / 5

Werkwijze, kosten en garanties van CoderingVrij:

Bij de plaatsing van een BKR-registratie worden er niet enkel kredietgegevens geregistreerd maar ook persoonsgegevens. Door deze verwerking van persoonsgegevens is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing.

Bij elke verwerking van persoonsgegevens moet er zijn voldaan aan de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit. Simpel gezegd, bij het registeren van een BKR-registratie – en daarmee persoonsgegevens - moet de kredietverstrekker een belangenafweging maken waarbij de belangen voor het plaatsen en de handhaving van een BKR-registratie moeten worden afgewogen tegen de persoonlijke belangen van de geregistreerde. De AVG maakt het mogelijk bezwaar in te dienen tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de BKR-registratie.

Voordat een dossier door CoderingVrij in behandeling wordt genomen, vindt er een vrijblijvend adviesgesprek plaats met één van onze juridisch adviseurs. Tijdens dit gesprek zal de juridisch adviseur de gehele situatie met je bespreken en aangeven of CoderingVrij mogelijkheden ziet de zaak in behandeling te nemen.  Mocht dit het geval zijn, zal er gestart worden met een juridische procedure. Je wordt gekoppeld aan een vaste jurist die samen met jou een geheel dossier zal opbouwen. Er zal een juridisch verzoek ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie worden opgesteld en verzonden naar de kredietverstrekker. De kredietverstrekker is vervolgens verplicht een belangenafweging te maken. Zijn de belangen voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie groter dan die voor de handhaving van de negatieve BKR-registratie? Dan zal de kredietverstrekker de BKR-registratie moeten verwijderen.

CoderingVrij is dé expert op het gebied van verwijderen van (negatieve) BKR-registraties. Dankzij onze  jarenlange ervaring en opgedane juridische kennis hebben wij inmiddels al meer dan 10.000 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen. Als juridisch dienstverlener kunnen en mogen wij geen garantie bieden, maar bij CoderingVrij garanderen wij wel dat wij ons 100% inzetten voor jouw belangen.

Omdat er in elke zaak unieke omstandigheden spelen, is geen enkele zaak hetzelfde. Wij bieden daarom maatwerk om al onze klanten in elke situatie van passende assistentie te kunnen voorzien. De prijs per zaak kan ook verschillen, afhankelijk van de situatie. Voor een juridische procedure kun je in beginsel rekening houden met een richtprijs van € 980,-.

Wil je weten of wij je kunnen helpen? Bel ons direct en vrijblijvend op telefoonnummer 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over een A2 codering
Kan een BKR-registratie verwijderd worden?
Het is mogelijk een (negatieve) BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Je zult hiervoor wel aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo moet de vordering zijn voldaan, er moet op dit moment sprake zijn van een financieel stabiele situatie en er moet een belang zijn (een reden) voor de vroegtijdige verwijderen van de (negatieve) BKR-registratie.
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Hoe lang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Heb ik een negatieve BKR-registratie?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je jouw BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment