Een A2 codering is een combinatie van een Achterstandsmelding en de Bijzonderheidscodering 2. Hierna zal worden toegelicht wat een Achterstandsmelding en de Bijzonderheidscodering 2 betekent.

De A in een A2 codering is de Achterstandsmelding (A)

De A in een A2 codering staat voor Achterstandsmelding. Een als Achterstandsmelding wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR geregistreerd als sprake is van een achterstand in de betalingen van het krediet. Niet elke achterstand leidt direct tot een Achterstandsmelding (A2 codering). Dit is afhankelijk van het soort krediet. Bij een hypotheek wordt bijvoorbeeld bij een achterstand van drie volledige maandtermijnen een Achterstandsmelding geregistreerd terwijl bij een aflopende krediet bij een achterstand van twee maanden al een Achterstandsmelding wordt geregistreerd. Voordat de kredietverstrekker bij een achterstand daadwerkelijk overgaat tot het registreren van de achterstand dient hij u een brief te sturen met daarin de mededeling dat u binnen een termijn de achterstand moet inlossen zodat u de registratie in het CKI van het BKR kunt voorkomen.

Een Achterstandsmelding (A2 codering) kan worden hersteld door het inlopen van het krediet. In dat geval zal een Herstelmelding (een H codering) worden geplaatst. Zowel de Achterstandsmelding als de Herstelmelding zullen dan nog in beginsel vijf jaar zichtbaar zijn in het CKI van het BKR. U kunt er ook voor kiezen om het gehele krediet af te lossen. In dat geval zal een werkelijke einddatum worden geplaatst. Ook in dat geval blijft de Achterstandsmelding in beginsel nog vijf jaar zichtbaar.

De 2 in een A2 codering is de Bijzonderheidscodering 2

De 2 in een A2 codering is de Bijzonderheidscodering 2. De Bijzonderheidscodering 2 wordt in het CKI van het BKR geregistreerd als de kredietverstrekker het restant van het krediet of het volledige krediet heeft opgeëist. Dit wil zeggen dat de kredietverstrekker het krediet wil beëindigen en het openstaande saldo direct wil ontvangen. Vaak schakelt de kredietverstrekker dan een deurwaarder in. Wanneer u vervolgens het volledige krediet heeft afbetaald zal in het CKI van het BKR een werkelijke einddatum worden geplaats, die in beginsel nog vijf jaar zichtbaar zal zijn.

De gevolgen van een A2 codering zijn groot. In de praktijk zorgt een A2 codering ervoor dat kredietverstrekkers geen nieuwe kredieten aan u willen verschaffen voor een periode van vijf jaar.

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering

Werkwijze, kosten en garanties CoderingVrij:

de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is zeer strenge wetgeving opgenomen met betrekking tot het verwerken van uw persoonsgegevens. Bij elke verwerking van persoonsgegevens moet zijn voldaan aan de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit. Simpel gezegd, bij het registeren van een BKR-registratie moet de kredietverstrekker een belangenafweging maken waarbij uw belangen worden afgewogen tegen de belangen van de kredietverstrekkers. Voordat uw dossier door CoderingVrij in behandeling wordt genomen vindt er een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs plaats. Tijdens dat gesprek zal de adviseur uw verhaal aanhoren en u vertellen of CoderingVrij uw zaak in behandeling kan nemen. Nadat CoderingVrij uw dossier in behandeling heeft genomen, zal een juridisch adviseur van CoderingVrij contact met u opnemen. De juristen zal dan met u uw dossier bespreken, zodat hij of zij een verzoek tot het verwijderen van uw BKR-registratie kan opstellen en indienen bij de kredietverstrekker die u heeft geregistreerd.

CoderingVrij is dé expert op het verwijderen van BKR-registraties. Dankzij onze juridische kennis hebben wij een hoog slagingspercentage met betrekking tot het aanpassen en verwijderen van BKR-registratie. Als juridisch dienstverlener kunnen en mogen wij u geen garantie bieden, maar CoderingVrij garandeert wel dat zij zich 100% inzet voor uw belangen.

Heeft u een A2 codering en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het formulier op deze pagina in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. 

 

Gratis telefonisch adviesgesprek

  • Meer dan 4.000+ coderingen verwijderd
  • U weet direct waar u aan toe bent
  • Wij verwijderen alle type coderingen
  • Altijd tegen een vast laag tarief
  • Geen verrassingen achteraf

Deze klanten gingen u al voor

Daniel Meijer

Nadat ik bij een hypotheek aanvraag geconfronteerd werd met een negatieve A2 registratie heb ik contact opgenomen met codering vrij. Na 3 werkdagen kreeg ik het bericht dat de registratie volledig verwijderd gaat worden. Zeer tevreden over het contact en de duidelijke uitleg vooraf. Super resultaa, thanks!!!!

Gerard Wigmans

Ik had een a2 codering en door coderingvrij super snel verwijderd.Ik vind het een heel goede service en hele fijne mensen die mij goed hebben geholpen.Nu ben ik eindelijk vrij voor huur en koopwoningen.

Priscilla Verhoeckx

Dankzij het adequate handelen van de zeer vriendelijke en begripvolle juristen bij CoderingVrij kunnen wij dan nu toch ons droomhuis kopen. Dankjewel CoderingVrij! Groet van een zeer tevreden klant.

Fadoua Boufares

vandaag het goede nieuws mogen ontvangen dat ik na 3 jaar eindelijk coderingvrij ben! dankzij de snelle service van coderingvrij, kan ik vanaf heden starten aan mijn franchise onderneming en daar de financiële middelen voor aanvragen. Enorm bedankt Merijn voor jou belletje vandaag! jullie krijgen 10 punten.

Safa Sahinturk

Ik was altijd onzeker dat het niet kon maar CoderingVrij heeft het tegendeel bewezen en hebben mijn negatieve registratie verwijderd, zoals wordt aangegeven zijn ze inderdaad gespecialiseerd. Ik ben zeer goed geholpen door CoderingVrij! Alles verliep soepel en correct. Dankzij CoderingVrij kan ik weer verder met ondernemen.

Anke van Kapel

In contact gekomen met Coderingvrij door een een A3 codering. Ze hebben me vriendelijk en goed geholpen, na alle bescheiden ingeleverd te hebben was het binnen 2 weken geregeld. Ben ze zeer dankbaar voor dit resultaat.

Andjena Barsati

Kwam achter dat er een codering staat. Met coderingvrij is het gewoon mogelijk dat te laten verwijderen. Top service..!!
Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit