Hoe lang sta ik geregistreerd bij het BKR?


U staat geregistreerd bij het BKR en u wilt weten hoe lang u geregistreerd staat? Lees verder voor meer informatie.

Waarom staat u geregistreerd bij het BKR?

Een registratie krijgt u als u een lening afsluit, dit wordt allemaal verwerkt in het Centraal Krediet Informatiesysteem van het BKR. Alle leningen en betalingsachterstanden worden bij uw gegevens vermeldt, hierdoor kunnen banken of andere geldverstrekkers een overzicht krijgen van de leningen die u al heeft. Als u een nieuwe lening wilt afsluiten naast uw huidige leningen, dan kijkt de geldverstrekker eerst of het wel verstandig is voor u om weer een nieuwe lening aan te gaan. Een negatieve registratie is niet altijd een nadeel, als u geen betalingsachterstanden heeft kunnen kredietverstrekkers uit het BKR juist afleiden dat u goed handelt op financieel gebied en dat wekt meer vertrouwen. Om die reden kunt u eerder een nieuwe lening aanvragen.

Als u een positieve registratie heeft wekt dit vertrouwen en zijn kredietverstrekkers eerder bereid aan u een lening of hypotheek te verstrekken. Iedere registratie waarbij geen coderingen zijn gemeld is een positieve registratie. Het kan hierbij gaan om onder andere een creditcard, private lease regeling, persoonlijke lening, doorlopend krediet, limiet op uw betaalrekening (roodstand) of een uitgestelde lening (product nu kopen en later betalen). U moet wel altijd op tijd betalen om een betalingsachterstand te voorkomen, als u dit doet dan staat u positief geregistreerd. lees meer over geregistreerd staan.

Hoe lang is het zichtbaar?

U vraagt zich af, hoe lang duurt dat, het verwijderen van een negatieve registratie? U staat nog vijf jaar lang bij het BKR geregistreerd nadat uw krediet is beëindigd. Na 5 jaar verdwijnen de gegevens automatisch. Wilt u liever eerder van uw negatieve registratie af? Dan staat het team van Coderingvrij voor u klaar. Wij helpen u met het:

  • Verwijderen van onterechte registraties
  • Verwijderen van terechte registraties
  • Aanpassen of herstellen van (negatieve) registraties

© 2017 Coderingvrij . All Rights Reserved.