Verjaring van een BKR-registratie

Wanneer je geconfronteerd wordt met een (negatieve) BKR-registratie is dit doorgaans al onaangenaam, maar vooral wanneer het een mogelijk verjaarde vordering en BKR-registratie blijkt te zijn. Ben je recentelijk aangeschreven voor een (oude) vordering en heb je het vermoeden dat deze verjaard is? Of kom je bij een kredietaanvraag achter deze verouderde vordering waarvan je het vermoeden hebt dat deze verjaard kan zijn? Laat CoderingVrij je helpen met de verjaring. 

Wil je meer informatie over het onderwerp verjaring en het mogelijk laten verwijderen van een (verjaarde) BKR-registratie? Lees dan hieronder verder. Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  
Laat een (verjaarde) BKR-registratie verwijderen
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?  

Een BKR-registratie is een registratie in het systeem van Stichting BKR. Deze stichting is opgericht door de Nederlandse banken en financiële dienstverleners met het doel om informatie te geven aan kredietverstrekkers en om consumenten te helpen bij het voorkomen van een financieel lastige en/of schuldensituatie.

Wanneer wordt er een BKR-registratie geplaatst? Bij het aangaan van een krediet hoger dan €250,- en een looptijd langer dan één maand wordt dit geregistreerd in het systeem van Stichting BKR. Op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) is dit verplicht om te doen voor kredietverstrekkers. 

Een (negatieve) BKR-registratie blijft in beginsel vijf jaar zichtbaar vanaf de geregistreerde einddatum. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat de vordering volledig is voldaan. De registratie wordt hiermee als het ware ‘afgesloten’ met een einddatum. Een negatieve BKR-registratie blijft vanaf dat moment nog vijf jaar zichtbaar en zorgt daarmee nog vijf jaar na het volledig betalen van de vordering voor financiële belemmering. 
Een greep uit onze recente verjaarde BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:ABN AMRO Bank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Directpay Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Wat is verjaring?

Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of je aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen zijn verricht waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. 

Is dit wel het geval en is er contact vanuit één van de twee kanten, de kredietverstrekker of de consument, dan wordt de verjaring gestuit en begint de verjaringstermijn opnieuw. 

In Nederland gelden verschillende verjaringstermijnen. De standaard verjaringstermijn voor een vordering is vijf jaar. Voor een kredietovereenkomst die afgesloten is voor de financiering van een consumentenaankoop, is er sprake van een verjaringstermijn van twee jaar. De verjaringstermijn van een vonnis is twintig jaar.

Een vordering verjaart niet uit zichzelf. De schuldenaar moet actief een beroep doen op verjaring van een vordering. Een beroep op verjaring werkt daarnaast niet met terugwerkende kracht. Pas op het moment dat er een geslaagd beroep op verjaring is gedaan, kan er gesproken worden van een verjaring op de vordering. De vordering hoeft vanaf dat moment niet meer terugbetaald te worden. Is er geen sprake van een geslaagd beroep op verjaring, dan blijft de vordering opeisbaar en zal deze alsnog voldaan moeten worden.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5

Verjaring van een BKR-registratie

Wat zijn de gevolgen van een verjaring en een bijbehorende (negatieve) BKR-registratie? Als er een beroep op verjaring is gedaan en deze is geslaagd, dan zal er een einddatum worden geplaatst bij de negatieve BKR-registratie. De einddatum zal de datum zijn van het moment dat er een beroep op verjaring is gedaan en daarmee niet de datum dat de vordering op zichzelf is verjaard. Vijf jaar na de geregistreerde einddatum, wordt de negatieve BKR-registratie automatisch verwijderd uit het BKR. Pas op het moment dat de negatieve BKR-registratie is verwijderd uit het systeem van het BKR, zal dit geen belemmering meer veroorzaken.

Een verjaring van een vordering betekent dan ook niet dat de negatieve BKR-registratie ook direct volledig wordt verwijderd. Een verzoek tot verjaring zal, wanneer dit slaagt, enkel zorgen voor de plaatsing van een einddatum. Het kan daarnaast voorkomen dat er ook een bijzonderheidscode 3 wordt geregistreerd door de kredietverstrekker op het moment van verjaring van de vordering. Er heeft op dat moment een afboeking plaatsgevonden waardoor het gerechtvaardigd is deze bijzonderheidscode te plaatsen. 

Bij het plaatsen van een (negatieve) BKR-registratie worden er niet enkel gegevens van het krediet geregistreerd zoals het soort krediet, de hoogte van het krediet, de kredietverstrekker en de start- en einddatum van het krediet, maar ook persoonsgegevens zoals NAW-gegevens. Doordat er sprake is van verwerking van persoonsgegevens is de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) hierop van toepassing. 

Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de BKR-registratie. De kredietverstrekker moet op het moment van het ontvangen van een bezwaar een belangenafweging maken. In deze afweging moeten zij de belangen van de verwerking van persoonsgegevens (de handhaving van de negatieve BKR-registratie), afwegen tegen de belangen van verwijdering van persoonsgegevens (de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie).


Een BKR-registratie verwijderen

Een (negatieve) BKR-registratie heeft vrijwel altijd een nadelig effect op het verkrijgen van een hypotheek, een lening of een ander financieel doel dat je voor ogen hebt. De belemmeringen die je kunt ervaren door toedoen van een negatieve BKR-registratie zijn doorgaans groot, vooral wanneer het een verjaarde vordering betreft.

Zoals hierboven beschreven, blijft een negatieve BKR-registratie namelijk vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat er een einddatum is geplaatst. Een einddatum wordt geplaatst bij een registratie vanaf het moment dat de vordering volledig is voldaan. Bij een verjaarde vordering ontbreekt de plaatsing van een einddatum. De negatieve BKR-registratie blijft dan doorgaans langer zichtbaar dan normaal het geval zou zijn. Ook de gevolgen van deze negatieve BKR-registratie kunnen hierdoor groter en langduriger zijn. Het vroegtijdig verwijderen van de (verjaarde) negatieve BKR-registratie is dan de enige oplossing  om de financiële doelen binnen de bewaartermijn te kunnen bewerkstelligen. 

Heb je last van een (verjaarde) negatieve BKR-registratie en wil je deze verwijderd hebben? CoderingVrij kan je hierbij helpen. Wij zijn een juridisch dienstverlener gespecialiseerd in het verwijderen van (verjaarde) negatieve BKR-registraties. Met de kennis opgedaan gedurende onze jarenlange ervaring in dit werkgebied, weten wij als geen ander hoe wij je optimaal kunnen assisteren. Samen met ons team van gedreven juristen helpen wij je graag verder zodat jij je toekomstdromen kunt realiseren. 

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen bij het verwijderen van jouw BKR-registratie? Neem dan contact op met één van onze juridisch adviseurs via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het
contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over verjaring van een BKR
Wat kost het verwijderen van een BKR-registratie?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 880,-. Wil je weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op en wij adviseren je graag.
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Hoe kan ik mijn BKR opvragen?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je jouw BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Heb je vragen over wat er op het BKR-overzicht staat? Wij helpen je graag met uitleg.
Kan ik geld lenen met een BKR-registratie?
Het aangaan van een (geld)lening met een negatieve BKR-registratie is in de meeste gevallen niet mogelijk bij een bank of kredietverstrekker. Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR- registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck