A1-codering

Ben je geconfronteerd met een A1-codering of heb je het BKR-overzicht opgevraagd en zie je een A1-registratie op jouw naam staan, maar heb je geen idee wat deze betekent? Op deze pagina leggen wij je uit wat de A1-codering inhoudt en hoe deze kan worden verwijderd.

Naast deze combinatie van bijzonderheidscoderingen, de bijzonderheidscode A en de bijzonderheidscode 1, kunnen er ook andere combinaties zichtbaar zijn op het BKR. Er zijn in totaal zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die allen gecombineerd kunnen worden en zichtbaar kunnen zijn op het BKR-overzicht.

Een A1-codering betekent dat er een betalingsregeling met de kredietverstrekker is getroffen, nadat er een betalingsachterstand is ontstaan.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Bijzonderheidscode A

Een bijzonderheidscode A betekent dat er sprake is of is geweest van een achterstand in de betalingen van het krediet. De periode van de achterstand is afhankelijk van de kredietsoort en wat je bij het afsluiten van het krediet met de kredietverstrekker bent overeengekomen. Alvorens de kredietverstrekker overgaat tot het plaatsen van de bijzonderheidscode A, ook wel de achterstandsmelding genoemd, dienen zij je schriftelijk op de hoogte te brengen van de achterstand en je in de gelegenheid te stellen de achterstand binnen een bepaalde termijn te voldoen zodat de achterstandsmelding kan worden voorkomen.

Indien je niet binnen de gestelde termijn betaalt zal de bijzonderheidscode A worden geplaatst, welke vervolgens minimaal vijf jaar zichtbaar blijft. Een bijzonderheidscode A kan je belemmeren in de aankoop van een woning, het leasen van een auto of het afsluiten van een lening. Vanwege de achterstandsmelding zien andere kredietverstrekkers jou als een gevaar voor de financiële sector, terwijl je dat niet of niet meer bent.

Bijzonderheidscode 1

Een bijzonderheidscode 1 wordt geplaatst wanneer er een betalingsregeling is getroffen nadat een achterstand is ontstaan. Een bijzonderheidscode 1 wordt doorgaans in combinatie met een bijzonderheidscode A geplaatst, in de praktijk wordt er dan gesproken over een A1-codering.

Ook deze A1-codering is in beginsel vijf jaar zichtbaar op het BKR-overzicht. Pas op het moment dat er een einddatum is geplaatst bij het krediet, gaat de bewaartermijn van vijf jaar in. Dit betekent dat een negatieve BKR-registratie doorgaans voor minimaal vijf jaar zichtbaar is en in die gehele periode voor (financiële) belemmeringen kan zorgen.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Vriendelijk personeel, heel behulpzaam en het positieve resultaat was binnen 2 weken bekend en kunnen wij starten aan een nieuwe toekomst in ons nieuwe huis.    
Lees meer Sjanullie ..... minder dan een maand geleden
5 / 5
Binnen 4 weken twee A2 coderingen van ABN AMRO en Vesting Finance kunnen laten verwijderen. Aleerst door een duidelijk en uiterst vriendelijke adviseur die je meteen uitlegt of er een kans van slagen is en of het waard is te proberen. (Als het een moeilijk verhaal is, nemen ze vaak de zaak niet aan) Hierna is het van belang dat je alle gevraagde documenten spoedig en compleet aanleverd. Een vriendelijke juridische adviseur helpt je daarbij. Ik kon altijd bij haar terecht met vragen via de mail en telefoon. Het is niet goedkoop maar het heeft ons geholpen naar de weg van ons droomhuis! Het heeft 4 weken geduurd, ze doen wat ze beloven!    
Lees meer Andres minder dan een maand geleden
5 / 5

Werkwijze en kosten CoderingVrij:

Steeds meer mensen komen erachter dat ze negatief geregistreerd staan bij het BKR doordat zij wegens een negatieve BKR-registratie hun financiële doelen niet kunnen realiseren. Dit kan grote gevolgen hebben. Het vroegtijdig laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie is dan een vereiste.

Het vroegtijdig verwijderen van een negatieve BKR-registratie is mogelijk! Het BKR registreert bij elke kredietregistratie niet alleen gegevens van het krediet maar ook persoonsgegevens. Deze verwerking van persoonsgegevens zorgt ervoor dat hierop de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de BKR-registratie.

Hoe kan CoderingVrij je helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Dit doen wij via onderstaande vier stappen:
  1. Tijdens een uitgebreid gesprek met één van onze juridisch adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie beoordeeld.
  2. Zien wij mogelijkheden te helpen? Dan zal CoderingVrij middels een juridische onderzoek de correctheid van de negatieve BKR-registratie laten toetsen.
  3. De start van de juridische procedure om de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. Je wordt gekoppeld aan een vaste jurist die samen met jou een dossier gaat opbouwen.
  4. Is er geen noodzaak de negatieve BKR-registratie te handhaven? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie op basis van een belangenafweging moeten verwijderen.
Met welke kosten kun je rekening houden bij een juridische procedure? Omdat elke situatie uniek is bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 980,-.

Wil je meteen weten of wij je kunnen helpen? Bel ons direct en vrijblijvend op telefoonnummer 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over BKR coderingen
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Wat kost het om mijn BKR op te vragen?
Het online inzien van je BKR-overzicht is gratis en is mogelijk is de website van het BKR. Wil je een gewaarmerkt BKR-overzicht ontvangen via de post, is dit te bestellen via de website van het BKR. De kosten voor een gewaarmerkt BKR overzicht zijn € 12,95. In drie korte stappen kun je online het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat.
Kan CoderingVrij mij helpen aan een lening?
Bij CoderingVrij verstrekken wij geen leningen. Indien er sprake is van een negatieve BKR-registratie kunnen wij wel assisteren bij het juridisch traject ter verwijdering van deze negatieve BKR-registratie. Wanneer de negatieve BKR-registratie is verwijderd, is mogelijk een lening aan te vragen bij een bank of kredietverstrekker.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment