A1-codering

Ben je geconfronteerd met een A1-codering of heb je het BKR-overzicht opgevraagd en zie je een A1-registratie op jouw naam staan, maar heb je geen idee wat deze betekent? Op deze pagina leggen wij je uit wat de A1-codering inhoudt en hoe deze kan worden verwijderd.

Naast deze combinatie van bijzonderheidscoderingen, de bijzonderheidscode A en de bijzonderheidscode 1, kunnen er ook andere combinaties zichtbaar zijn op het BKR. Er zijn in totaal zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die allen gecombineerd kunnen worden en zichtbaar kunnen zijn op het BKR-overzicht.

Een A1-codering betekent dat er een betalingsregeling met de kredietverstrekker is getroffen, nadat er een betalingsachterstand is ontstaan.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Bijzonderheidscode A

Een bijzonderheidscode A betekent dat er sprake is of is geweest van een achterstand in de betalingen van het krediet. De periode van de achterstand is afhankelijk van de kredietsoort en wat je bij het afsluiten van het krediet met de kredietverstrekker bent overeengekomen. Alvorens de kredietverstrekker overgaat tot het plaatsen van de bijzonderheidscode A, ook wel de achterstandsmelding genoemd, dienen zij je schriftelijk op de hoogte te brengen van de achterstand en je in de gelegenheid te stellen de achterstand binnen een bepaalde termijn te voldoen zodat de achterstandsmelding kan worden voorkomen.

Indien je niet binnen de gestelde termijn betaalt zal de bijzonderheidscode A worden geplaatst, welke vervolgens minimaal vijf jaar zichtbaar blijft. Een bijzonderheidscode A kan je belemmeren in de aankoop van een woning, het leasen van een auto of het afsluiten van een lening. Vanwege de achterstandsmelding zien andere kredietverstrekkers jou als een gevaar voor de financiële sector, terwijl je dat niet of niet meer bent.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Directpay Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Mercedes Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Bijzonderheidscode 1

Een bijzonderheidscode 1 wordt geplaatst wanneer er een betalingsregeling is getroffen nadat een achterstand is ontstaan. Een bijzonderheidscode 1 wordt doorgaans in combinatie met een bijzonderheidscode A geplaatst, in de praktijk wordt er dan gesproken over een A1-codering.

Ook deze A1-codering is in beginsel vijf jaar zichtbaar op het BKR-overzicht. Pas op het moment dat er een einddatum is geplaatst bij het krediet, gaat de bewaartermijn van vijf jaar in. Dit betekent dat een negatieve BKR-registratie doorgaans voor minimaal vijf jaar zichtbaar is en in die gehele periode voor (financiële) belemmeringen kan zorgen.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer tevreden van jullie service. Ik had door een faillissement in het verleden twee A3 coderingen. Hierdoor kon ik geen hypotheek krijgen voor de aankoop van een woning. Dankzij coderingvrij zijn deze coderingen binnen 4 weken nadat ik hun hulp heb ingeschakeld verwijderd. Ik ben jullie eeuwig dankbaar!
Lees meer
Joyce Hoogstad minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik moest 2 coderingen laten verwijderen. De eerste ging vrij snel. Ik had niet verwacht dat ook de tweede verwijderd zou kunnen worden maar het lukte. Wat ook zeer professioneel vond dat ze mij pas al cliënt namen toen de zekerheid hadden dat ze de coderingen zouden kunnen verwijderen. De mensen die er werken zijn erg vriendelijk. Ik belde zelf een paar keren per dag met vragen maar ze bleven even geduldig en vriendelijk. Ook qua prijs zou ik ze aanraden.
Lees meer
Sherien. F. J Patadien Pierkhan minder dan een maand geleden
5 / 5

Werkwijze en kosten CoderingVrij:

Steeds meer mensen komen erachter dat ze negatief geregistreerd staan bij het BKR doordat zij wegens een negatieve BKR-registratie hun financiële doelen niet kunnen realiseren. Dit kan grote gevolgen hebben. Het vroegtijdig laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie is dan een vereiste.

Het vroegtijdig verwijderen van een negatieve BKR-registratie is mogelijk! Het BKR registreert bij elke kredietregistratie niet alleen gegevens van het krediet maar ook persoonsgegevens. Deze verwerking van persoonsgegevens zorgt ervoor dat hierop de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de BKR-registratie.

Hoe kan CoderingVrij je helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Dit doen wij via onderstaande vier stappen:
  1. Tijdens een uitgebreid gesprek met één van onze juridisch adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie beoordeeld.
  2. Zien wij mogelijkheden te helpen? Dan zal CoderingVrij middels een juridische onderzoek de correctheid van de negatieve BKR-registratie laten toetsen.
  3. De start van de juridische procedure om de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. Je wordt gekoppeld aan een vaste jurist die samen met jou een dossier gaat opbouwen.
  4. Is er geen noodzaak de negatieve BKR-registratie te handhaven? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie op basis van een belangenafweging moeten verwijderen.
Met welke kosten kun je rekening houden bij een juridische procedure? Omdat elke situatie uniek is bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 780,-.

Wil je meteen weten of wij je kunnen helpen? Bel ons direct en vrijblijvend op telefoonnummer 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over BKR coderingen
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Wat kost het om mijn BKR op te vragen?
Het online inzien van je BKR-overzicht is gratis en is mogelijk is de website van het BKR. Wil je een gewaarmerkt BKR-overzicht ontvangen via de post, is dit te bestellen via de website van het BKR. De kosten voor een gewaarmerkt BKR overzicht zijn € 12,95. In drie korte stappen kun je online het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat.
Kan CoderingVrij mij helpen aan een lening?
Bij CoderingVrij verstrekken wij geen leningen. Indien er sprake is van een negatieve BKR-registratie kunnen wij wel assisteren bij het juridisch traject ter verwijdering van deze negatieve BKR-registratie. Wanneer de negatieve BKR-registratie is verwijderd, is mogelijk een lening aan te vragen bij een bank of kredietverstrekker.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck