Een procedure bij Kifid

Een procedure bij Kifid kan de oplossing bieden wanneer je van jouw negatieve BKR-registratie af wilt. Kom je er niet uit tijdens het minnelijke traject met de kredietverstrekker? Dan kan een procedure bij Kifid een vervolgoptie zijn om alsnog de BKR-registratie te verwijderen. 

Tijdens een procedure zal de zaak door Kifid als een onafhankelijke partij worden beoordeeld. Kifid zal in eerste instantie proberen te bemiddelen tussen jou en de kredietverstrekker. Lukt het niet tot een overeenstemming te komen? Dan kan Kifid ook besluiten zélf uitspraak te doen in de zaak. 

Wil je meer informatie over het verwijderen van een negatieve BKR-registratie via een procedure bij Kifid? Lees dan hieronder verder. Wil je liever direct contact één van onze juridisch adviseurs om te bespreken hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Een negatieve BKR-registratie verwijderen

Een BKR-registratie is een registratie in het systeem van Stichting BKR. Je krijgt een BKR-registratie wanneer je een krediet aangaat van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand. Wanneer er een krediet wordt aangegaan, wordt er een zogenoemde positieve BKR-registratie geplaatst. 

Ontstaat er een achterstand op dit geregistreerde krediet van twee maanden of langer? Dan is de kredietverstrekker verplicht dit te melden door het plaatsen van een achterstandscodering of één van de andere bijzonderheidscoderingen

Op het moment dat er een bijzonderheidscodering is gemeld bij de BKR-registratie, kan er gesproken worden van een negatieve BKR-registratie. Een negatieve BKR-registratie kan voor flinke (financiële) belemmeringen zorgen. Zo kan het lastig zijn een nieuwe lening te verkrijgen, een hypotheek of een goedkeuring op een leaseaanvraag. Vooral omdat een (negatieve) BKR-registratie minimaal 5 jaar blijft staan, is het verwijderen van deze registratie soms de enige oplossing om je financiële doelen op korte termijn te kunnen behalen. 

Het verwijderen van een negatieve BKR-registratie is mogelijk via een juridische procedure. De specialisten van CoderingVrij kunnen je daarbij helpen!
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Odido Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:NHG Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:GKB Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Wat is Kifid?

Wanneer je CoderingVrij laat helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie, kan er gekozen worden voor het opstarten van een minnelijke procedure. Dit betekent dat er geprobeerd wordt een akkoord te bereiken tussen jou en de kredietverstrekker, zonder tussenkomst van een rechter. CoderingVrij zal dan bemiddelen in het contact met de kredietverstrekker om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen.

Is de uitkomst van het minnelijke traject niet positief en wil de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie niet verwijderen? Dan kan een vervolgprocedure een uitkomst geven. Een procedure bij Kifid is één van de mogelijke vervolgprocedures.

Kifid is het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Een onafhankelijk instituut die dient als een klachtenloket voor consumenten, klein zakelijke ondernemers en ZZP’ers met een klacht over een financieel product of dienst van een financiële dienstverlener. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bank of verzekeraar. Ook kwesties over (negatieve) BKR-registraties kun je melden bij Kifid. 

Kifid helpt bij het oplossen van problemen door bemiddeling tussen partijen of door een (in de meeste gevallen) juridisch bindende uitspraak van de Geschillencommissie. Deze procedure wordt vaak gezien als een alternatief voor een gerechtelijke procedure.
Gratis telefonisch adviesgesprek
 • 100% gespecialiseerd in de AVG
 • 10.000+ coderingen verwijderd
 • 100% gratis en vrijblijvend advies
 • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5

Hoe verloopt een procedure bij Kifid?

Een procedure bij Kifid verloopt via een aantal vaste stappen. Het stappenplan zorgt voor duidelijkheid tijdens het proces, zodat je als consument weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. De procedure bij Kifid bestaat uit de volgende zeven stappen:
 1. Opstellen klachtschrift 
De eerste stap in de procedure bij Kifid, is het opstellen van een klachtschrift. In dit klachtschrift beschrijf je uitgebreid wat de klacht is tegen de kredietverstrekker en welke oplossing je wenst. Bijvoorbeeld het verwijderen van de negatieve BKR-registratie omdat je hierdoor belemmerd wordt, terwijl je financieel al langere tijd stabiel bent; 
 1. Indienen van het klachtschrift 
Het indienen van het klachtschrift bij Kifid. Ook zul je een bevestiging ontvangen van indiening, wat de start van de procedure aantoont; 
 1. Reactie van de kredietverstrekker 
De kredietverstrekker is nu op de hoogte gesteld van jouw klacht en krijgt 4 weken de tijd om te reageren. De reactie kan een verwijdering van de negatieve BKR-registratie betekenen of een verweer waarom de negatieve BKR-registratie gehandhaafd blijft; 
 1. Tweede reactiemogelijkheid consument
Ontvang je een verweer van de kredietverstrekker waarin zij besluiten de negatieve BKR-registratie te handhaven en ben je het hier niet mee eens? Dan ontstaat er opnieuw een termijn van 4 weken waarbinnen je mag reageren; 
 1. Tweede reactiemogelijkheid kredietverstrekker 
Ook op deze nieuwe reactie mag de kredietverstrekker reageren. Wederom kan de kredietverstrekker besluiten de negatieve BKR-registratie te verwijderen óf de negatieve BKR-registratie te handhaven. Hierbij geldt opnieuw een termijn van 4 weken; 
 1. Uitspraak Geschillencommissie
Is de bemiddeling niet succesvol en kom je er samen met de kredietverstrekker niet uit? Dan zal de Geschillencommissie een uitspraak doen. Er kan gekozen worden voor een uitspraak zonder mondelinge behandeling of met mondelinge behandeling. Deze uitspraak is meestal in de vorm van bindend advies. ‘Bindend’ wil zeggen dat er niet op deze uitspraak teruggekomen kan worden; beide partijen zijn verplicht zich te houden aan deze uitspraak; 
 1. Beroep 
Ben je het écht niet eens met de uitspraak van de Geschillencommissie? Dan kun je tegen dit bindend advies in beroep gaan. Je kunt in beroep gaan bij de Commissie van Beroep van Kifid, als er voldaan is aan de voorwaarden om beroep in te dienen. Ook de kredietverstrekker kan in beroep gaan. Is er geen bindend advies gegeven door de Geschillencommissie? Dan kun je niet in beroep gaan bij de Commissie van Beroep van Kifid. Wel kun je dan de zaak opnieuw laten beoordelen door een rechter.
Veelgestelde vragen over Kifid
Kan een BKR-registratie verwijderd worden?
Het is mogelijk een negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. CoderingVrij kan je hierbij helpen. Wil je weten of er ook mogelijkheden zijn om jouw negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen? Neem dan contact met ons op!
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Hoe werkt een juridische procedure?
Zien wij mogelijkheden je te helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Dan wordt de juridische procedure gestart met een juridisch onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er een minnelijke procedure; een (schriftelijk) gesprek met de kredietverstrekker op grond van de AVG. Samen met een vaste jurist wordt een dossier opgebouwd en versterkt om de kredietverstrekker te overtuigen van vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een gerechtelijke procedure om in samenwerking met een advocaat een rechtszaak te starten.
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van BKR-registraties, kan er een gerechtelijke procedure gestart worden. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Laat CoderingVrij helpen!
CoderingVrij helpt jou graag bij het voeren van een procedure bij Kifid. Wij begrijpen als geen ander hoe overweldigend een juridische procedure kan voelen en ontzorgen je daarin graag. 

Al 10 jaar lang helpen de gespecialiseerde juristen van CoderingVrij consumenten bij het aanvechten van negatieve BKR-registraties. Of dit nu gaat om een minnelijke procedure, een gerechtelijke procedure of een procedure bij Kifid. 

Wil je weten of CoderingVrij jou kan helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie via een procedure bij Kifid? Neem dan contact op en bespreek de mogelijkheden. Onze juridisch adviseurs staan je graag te woord en kunnen je advies geven binnen één gesprek. Vrijblijvend, duidelijkheid en geen verrassingen achteraf. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op. 

Wacht niet langer en ervaar ook weer vrijheid zonder coderingen!
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck