Geld lenen met BKR-registratie?

Een lening met negatieve BKR-registratie? Wij hebben de oplossing!

Kun je een lening krijgen met een BKR-registratie? Het simpele antwoord is ja, zolang het een positieve BKR-registratie is. Zodra er sprake is van een negatieve BKR-registratie dan is het afsluiten van een lening vaak niet mogelijk.  

Of je nu op zakelijk of privé gebied een lening wilt aangaan zal er door de kredietverstrekker worden gecontroleerd of er sprake is van een negatieve BKR-registratie. Is dit het geval dan is het antwoord op het aanvragen van een lening vrijwel altijd negatief. Hoe financieel stabiel je ook bent of hoe belangrijk de reden voor de lening ook is, zodra er een negatieve BKR-registratie in beeld komt is het antwoord negatief. Een vervelende situatie waar je graag vanaf wilt. 

CoderingVrij kan jou helpen! Wij bespreken graag de gehele situatie om na te gaan of er mogelijkheden zijn de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Wil je weten hoe de verwijdering van een negatieve BKR-registratie in zijn werk gaat, lees dan hieronder verder.

Liever meteen geholpen worden? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs via telefoonnummer: 088 426 37 37 of vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is het BKR?

Stichting BKR is opgericht door de Nederlandse banken en financiële dienstverleners. Het doel van Stichting BKR is om informatie te geven aan kredietaanbieders en consumenten te helpen bij het voorkomen van schuldensituaties. 

Ga je een krediet aan van meer dan € 250,- dan zal dit worden geregistreerd in het register van het BKR. Kredietverstrekkers zijn op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht om deel te nemen aan een stelstel van kredietregistratie. In Nederland is dit Stichting BKR. 

Een registratie in het register van het BKR is in beginsel een positieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie hoeft het verkrijgen van een nieuwe lening niet direct in de weg te staan. Wel kan het de hoogte van een nieuwe lening beïnvloeden. 

Een BKR-registratie wordt pas negatief op het moment dat er een betaalachterstand van twee of drie maanden ontstaat op het geregistreerde krediet. De kredietverstrekker is op dat moment verplicht deze achterstand te melden met een achterstandscodering en/of een bijzonderheidscodering. Er zijn verschillende bijzonderheidscoderingen die geplaatst kunnen worden welke allemaal een eigen betekenis (en zwaarte) hebben. Meer informatie over de verschillende bijzonderheidscoderingen en wat deze betekenen lees je hier. 

Een BKR-registratie blijft vijf jaar zichtbaar op het BKR-overzicht nadat het volledige krediet is ingelost en er een werkelijke einddatum is geplaatst. Dit kan betekenen dat ondanks het feit dat een krediet is afgelost, deze alsnog voor belemmering kan zorgen bij het verkrijgen van een nieuwe lening. 

Wil je weten of je een (negatieve) BKR-registratie hebt? Klik hier en volg ons stappenplan om binnen een paar korte stappen je BKR-overzicht op te vragen.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:ICS Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Fideaal Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Lenen met een negatieve BKR-registratie

In 2022 zijn de financiële richtlijnen voor kredietverstrekkers aangescherpt. Hierdoor mogen kredietverstrekkers geen lening verstrekken wanneer er sprake is van een negatieve BKR-registratie. Heb je een negatieve BKR-registratie en wil je een lening aanvragen, dan is het antwoord van de kredietverstrekker vrijwel altijd negatief. 

Voordat je een (zakelijke) lening kunt aanvragen zal de negatieve BKR-registratie dan ook verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen zodat je alsnog een lening kunt krijgen. Ben je op dit moment financieel stabiel en heb je belang bij het verkrijgen van een lening, dan is de kredietverstrekker verplicht een belangenafweging te maken. Heeft de negatieve BKR-registratie voor jou geen doel meer? Dan heb je het recht op vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5

Een negatieve BKR-registratie verwijderen

Het BKR registreert bij elke kredietregistratie niet alleen de hoogte van het krediet, de registratiedatum van het krediet en de werkelijke einddatum van een krediet maar ook de naam van de consument. Dit zorgt ervoor dat er sprake is van verwerking van persoonsgegevens. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. 

Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen een BKR-registratie; de daadwerkelijke verwerking van persoonsgegevens. De kredietverstrekker moet op het moment van bezwaar een belangenafweging maken. In deze afweging moeten zij de belangen van de handhaving van de BKR-registratie afwegen tegen de belangen van de verwijdering van de BKR-registratie. 

CoderingVrij is dé juridisch dienstverlener die jou kan helpen bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Met onze jarenlange ervaring en expertise bemiddelen wij tussen consumenten en kredietverstrekkers om negatieve BKR-registraties vroegtijdig te verwijderen. Wij staan jou bij om de kredietverstrekker te overtuigen dat er geen reden is de negatieve BKR-registratie nog langer te handhaven. Dagelijks helpt CoderingVrij consumenten en ondernemers met het verwijderen van een negatieve BKR-registratie zodat je weer geld kunt lenen bij een kredietverstrekker.
Veelgestelde vragen over geld lenen met BKR
Kunnen BKR-registraties altijd verwijderd worden?
Het is niet altijd mogelijk een BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. Om in aanmerking te komen voor een vroegtijdige verwijdering van een negatieve BKR-registratie zijn er een aantal eisen waaraan voldaan moet worden. Daarnaast moet de kredietverstrekker de belangen voor verwijdering van de BKR-registratie belangrijker vinden dan de belangen voor het behoudt van de BKR-registratie. Deze belangen worden uitgebreid opgenomen in een zogenoemde belangenafweging conform de AVG.
Hoe lang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van BKR-registraties, kan er een gerechtelijke procedure gestart worden. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Kan ik een auto kopen of leasen met een BKR-registratie?
Bij het aanvragen van een lening voor de aankoop van een auto of aangaan van een leaseovereenkomst zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie dan zal er in de meeste gevallen geen lening of leaseovereenkomst worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Kan CoderingVrij mij helpen aan een lening?
Bij CoderingVrij verstrekken wij geen leningen. Indien er sprake is van een negatieve BKR-registratie kunnen wij wel assisteren bij het juridisch traject ter verwijdering van deze negatieve BKR-registratie. Wanneer de negatieve BKR-registratie is verwijderd, is mogelijk een lening aan te vragen bij een bank of kredietverstrekker.
Hoe werkt een juridische procedure?
In de meeste gevallen kunnen wij je helpen de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen zodat je alsnog een lening kunt aangaan. Tijdens een uitgebreid gesprek met één van onze adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van jouw BKR-registratie besproken. Zien wij mogelijkheden te helpen, dan start CoderingVrij een minnelijke procedure. 

Je krijgt een vaste juridische behandelaar, die gespecialiseerd is in de AVG, toegewezen. Samen met jouw jurist ga je een dossier opbouwen. Het is hierbij belangrijk om zoveel mogelijk informatie te delen over de het ontstaan van de negatieve BKR-registratie, de afwikkeling van vordering, de huidige financiële situatie en de reden dat je de negatieve BKR-registratie verwijderd wilt hebben. Dit wordt daarnaast zoveel mogelijk onderbouwd met bewijsstukken zodat er een sterk dossier ontstaat. 

De kredietverstrekker – die de negatieve BKR-registratie heeft geplaatst – zal het schriftelijke verzoek op basis van de  AVG moet beoordelen. Is er geen noodzaak de negatieve BKR-registratie te handhaven? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie moeten verwijderen. 
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat CoderingVrij je helpen
CoderingVrij heeft inmiddels al duizenden consumenten geholpen bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Wil je graag weten of wij ook voor jou aan de slag kunnen zodat je weer een lening kunt afsluiten? Vul dan vrijblijvend het aanvraagformulier in en kom in gesprek met één van onze adviseurs. 

Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 880,-.

Wil je meteen weten of wij je kunnen helpen? Bel ons direct op telefoonnummer 088 426 37 37. Bij CoderingVrij weet je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck