Geld lenen met een BKR-registratie

Wil je geld lenen met een BKR-registratie, maar wordt je hierdoor afgewezen? Laat CoderingVrij jou dan helpen bij de verwijdering van de BKR-registratie zodat jij weer zorgeloos een lening kunt aangaan.

Onze juridisch adviseurs bespreken graag jouw situatie om na te gaan of er mogelijkheden zijn de negatieve BKR-registratie(s) vroegtijdig te verwijderen.

Liever meteen geholpen worden? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs via telefoonnummer: 088 426 37 37 of vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Kan ik geld lenen met een BKR-registratie?

Kun je geld lenen met een BKR-registratie? Het simpele antwoord is: ‘ja, zolang het een positieve BKR-registratie is’. Zodra er sprake is van een negatieve BKR-registratie dan is het afsluiten van een lening vaak niet mogelijk.

In het BKR wordt er een onderscheid gemaakt tussen een positieve en een negatieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie zal in de meeste gevallen niet voor een belemmering zorgen bij het aanvragen van een nieuw financieel product of dienst. Wel kan dit van invloed zijn op de leencapaciteit. Heb je al verschillende leningen of kredieten? Dan kan het zijn dat je wel geld kunt lenen met BKR, maar een lager bedrag.

Heb je een BKR-registratie en ontstaat hierop een achterstand? Dan wordt er een bijzonderheidscode geplaatst en wordt jouw positieve BKR-registratie een negatieve BKR-registratie. Met een negatieve BKR-registratie op jouw BKR-overzicht, zal dit in de meeste gevallen voor belemmering zorgen. Een lening verkrijgen met een negatieve BKR-registratie is doorgaans niet mogelijk.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:ICS Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Fideaal Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Hoe controleer ik of ik een BKR-registratie heb?

Wil je controleren of je een BKR-registratie hebt en of dit een positieve of negatieve registratie is? Vraag dan je BKR-overzicht op. Bij Stichting BKR kun je gratis en gemakkelijk jouw persoonlijke BKR-overzicht opvragen. Door het opvragen van jouw overzicht, kun je direct zien wat er op jouw naam geregistreerd staat en wat jou misschien belemmerd bij het verkrijgen van een lening.

Volg ons stappenplan en vraag snel en gemakkelijk, binnen drie stappen jouw BKR-overzicht op. Inzicht krijgen in de situatie is vaak de eerste stap!
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Ik ben heel tevreden met de hulp/bijstand van CoderinVrij. Super professioneel, aandachtig en sympathiek mensen. Altijd goed informatie en advies gegeven. Alles gingen zo snel dat het is bijna niet te geloven. Warme aanbevolen voor iedereen met welke BKR issue dan ook. Hartelijk dank.
Lees meer
James Afolalu minder dan een maand geleden
5 / 5
Eén woord voor CoderingVrij: Ongelofelijk! Mijn huurkoop auto werd economisch total loss verklaard in november. Vanwege vier(!) a-coderingen waarvan een A2-codering bij de ING kon ik niet opnieuw een financial lease afsluiten. Ik werd overal geweigerd, maar ik had voor mijn werk echt noodzakelijk een auto nodig. In januari belde ik naar CoderingVrij om te informeren of mijn coderingen verwijderd kon worden. De coderingen waren namelijk geplaatst onder vervelende omstandigheden waaronder de corona periode en inkomstenderving. Kevin had mijn verhaal aangehoord en gaf aan dat mijn casus een hele grote kans van slagen had. Ik ging akkoord, betaalde in 2 termijnen (normale procedure, dus niet versneld. Overigens heel erg fijn!) en CoderingVrij ging aan de slag. Ik werd gekoppeld aan Dhr. C. Blank. Hij heeft mij documenten laten aanleveren om mijn belangenafweging beter te behartigen. Ik belde vaak om te vragen hoe het er allemaal voor stond. Ik werd telkens gerust gesteld en alles werd door gekoppeld aan mij, zowel telefonisch evenals via de mail. 19 april j.l. werd mij medegedeeld dat alle coderingen waren verwijderd. Ik sprong een gat in de lucht en er viel een hele grote last van mijn schouders. Ik raad daarom ook iedereen aan om je BKR te laten verwijderen via CoderingVrij. Ze zijn goed in wat ze doen!
Lees meer
R. Felter minder dan een maand geleden
5 / 5

Wat staat erop mijn BKR-overzicht?

Heb je inzage in jouw persoonlijke BKR-overzicht? Goed! Dan kun je nu zien of er een (negatieve) BKR-registratie op jouw naam gemeld is. Bij een positieve BKR-registratie staan er geen bijzonderheden gemeld. Staan er wel bijzonderheden gemeld? Dan is het een negatieve BKR-registratie.

Een kredietverstrekker kan verschillende bijzonderheidscoderingen plaatsen. Deze hebben allen een eigen betekenis en zwaarte. Controleer dus goed welke codering er op jouw naam gemeld staat en of deze ook correct is.
Veelgestelde vragen over geld lenen met BKR
Kunnen BKR-registraties altijd verwijderd worden?
Het is niet altijd mogelijk een BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. Om in aanmerking te komen voor een vroegtijdige verwijdering van een negatieve BKR-registratie zijn er een aantal eisen waaraan voldaan moet worden. Daarnaast moet de kredietverstrekker de belangen voor verwijdering van de BKR-registratie belangrijker vinden dan de belangen voor het behoudt van de BKR-registratie. Deze belangen worden uitgebreid opgenomen in een zogenoemde belangenafweging conform de AVG.
Hoe lang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van BKR-registraties, kan een gerechtelijke procedure worden gestart. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Kan CoderingVrij mij helpen aan een lening?
Bij CoderingVrij verstrekken wij geen leningen. Indien er sprake is van een negatieve BKR-registratie kunnen wij wel assisteren bij het juridisch traject ter verwijdering van deze negatieve BKR-registratie. Wanneer de negatieve BKR-registratie is verwijderd, is mogelijk een lening aan te vragen bij een bank of kredietverstrekker.
Kan ik een auto kopen of leasen met een BKR-registratie?
Bij het aanvragen van een lening voor de aankoop van een auto of aangaan van een leaseovereenkomst zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie dan zal er in de meeste gevallen geen lening of leaseovereenkomst worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!

Welke bank accepteert een BKR-registratie?

Zoals hierboven al beschreven zullen de meeste banken jouw geld lenen met een BKR-registratie. Wel zolang dit een positieve BKR-registratie is. Heb je een negatieve BKR-registratie, dan mogen banken jou geen nieuwe lening verstrekken.

Of je nu op zakelijk of privégebied geld wilt lenen met een BKR, zal er op het moment van een lening aanvraag, een kredietcheck worden uitgevoerd door de bank. Met deze kredietcheck controleren zij of er een BKR-registratie op jouw naam staat en welke dit eventueel is.

In 2022 zijn de financiële richtlijnen voor kredietverstrekkers aangescherpt. Hierdoor mogen kredietverstrekkers – waaronder ook banken vallen - geen lening verstrekken wanneer er sprake is van een negatieve BKR-registratie. Komt er uit de kredietcheck een negatieve BKR-registratie op jouw naam, dan zullen zij jou geen geld mogen lenen met deze BKR-registratie.

Natuurlijk zijn er ook alternatieve financieringsmogelijkheden waarbij je kunt denken aan particuliere geldverstrekkers. In de meeste gevallen zitten er strengere voorwaarden aan deze leningen zoals bijvoorbeeld een hogere rente of strengere voorwaarden. Ons advies is dan ook om voorzichtig te zijn met dergelijke geldverstrekkers.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen

Laat de codering verwijderen

Bij CoderingVrij helpen wij jou graag met het vinden van een oplossing om alsnog geld te kunnen lenen met een BKR-registratie. Wij verstekken zelf geen leningen, maar met onze juridische dienstverlening kunnen wij jou alsnog op weg helpen. Door het aanvechten van de negatieve BKR-registratie bestaat de mogelijkheid dat deze vroegtijdig zal worden verwijderd. Is dit het geval? Dan kun jij zorgeloos geld lenen met een BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie wel te verstaan!

Met ons team van ervaren juristen zetten wij ons al ruim tien jaar in om (negatieve) BKR-registraties aan te vechten. En met succes! In de afgelopen jaren hebben wij al meer dan 10.000 coderingen mogen verwijderen.

Onze juridisch adviseurs bespreken graag jouw unieke situatie om te kunnen beoordelen of wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie zodat jij die geld lening kunt aangaan. Het eerste adviesgesprek is altijd vrijblijvend en gratis. Neem contact op via telefoonnummer: 088- 426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment