BKR-registratie verwijderen met advocaat

Is er voor de verwijdering van de negatieve BKR-registratie een gerechtelijk traject nodig omdat via een minnelijk juridische procedure de negatieve BKR-registratie niet is verwijderd? Dan kan CoderingVrij je hierbij helpen. Wij hebben een samenwerkingsverband met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. De advocaat zal je bijstaan in een gerechtelijke procedure om alsnog het gewenste resultaat te behalen.

Wil je meer informatie over een gerechtelijke procedure en de rol van de advocaat hierin? Lees dan hieronder verder. Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer: 088-426 3737. Ook kun je het contactformulier invullen en één van onze juridisch adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

BKR-registratie verwijderen

Ga je een krediet aan van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand? Dan zal dit worden geregistreerd in het systeem van Stichting BKR. Het doel van het BKR is om kredietaanbieders te informeren over het kredietverleden en de kredietwaardigheid van consumenten en anderzijds consumenten te helpen bij het voorkomen van overkreditering.

Op het moment dat er een registratie wordt geplaatst in het systeem van stichting BKR, is dit een positieve registratie. Een positieve BKR-registratie zal in de meeste gevallen geen negatieve gevolgen hebben. Ontstaat er een betaalachterstand van twee of drie maanden op het geregistreerde krediet, dan zal de kredietverstrekker dit moeten melden. Vanaf dat moment kan er gesproken worden van een negatieve BKR-registratie. Deze registratie zal wél voor belemmeringen kunnen zorgen en in de meeste gevallen is het verkrijgen van een nieuw krediet hierdoor niet mogelijk.

Een BKR-registratie blijft vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat het volledige krediet is ingelost en er een werkelijke einddatum of herstelmelding is geplaatst. Dit houdt in dat de vijfjaarstermijn pas ingaat vanaf het moment dat een eventuele achterstand bij de kredietverstrekker is ingelopen of het gehele krediet is voldaan. Een negatieve BKR-registratie kan hierdoor voor jarenlange belemmering zorgen. Het kan hierdoor nuttig zijn om te kijken of je jouw BKR-registratie vroegtijdig kan laten verwijderen met een advocaat.

Als juridisch dienstverlener zijn wij bij CoderingVrij gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Bij de plaatsing van een negatieve BKR-registratie worden er niet alleen kredietgegevens geregistreerd, maar ook persoonsgegevens. De NAW-gegevens van de consument worden bij een BKR-registratie weergegeven. Door deze verwerking van persoonsgegevens is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing op een BKR-registratie. De AVG maakt het mogelijk om een juridisch bezwaar in te dienen tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de registratie.

Het bezwaar tegen de verwerking van persoonsgegevens zal worden vormgegeven middels een juridisch verzoek. Lees hieronder meer over onze werkwijze en hoe een juridisch traject in zijn werk gaat.

Minnelijke procedure

Voor de verwijdering van een negatieve BKR-registratie zal er gestart worden met een minnelijke procedure. In dit traject krijg je een vaste jurist toegewezen die samen met jou, een volledig dossier zal opbouwen om de kredietverstrekker te overtuigen de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. In de meeste gevallen is het mogelijk een negatieve BKR-registratie te verwijderen via deze minnelijke procedure.

Ondanks dat onze juristen gespecialiseerd zijn in het verwijderen van negatieve BKR-registraties, kan het toch zijn dat de uitslag van een minnelijke procedure negatief is. Het blijft in een minnelijk traject de beslissing van de kredietverstrekker om de negatieve BKR-registratie wel of niet vroegtijdig te verwijderen. Op dat moment dat er een afwijzing wordt verkregen vanuit de kredietverstrekker op het juridisch verzoek, zal er beoordeeld moeten worden of een vervolgprocedure mogelijk is en zo ja, welke procedure het meest passend is.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Vriendelijk personeel, heel behulpzaam en het positieve resultaat was binnen 2 weken bekend en kunnen wij starten aan een nieuwe toekomst in ons nieuwe huis.    
Lees meer Sjanullie ..... minder dan een maand geleden
5 / 5
Binnen 4 weken twee A2 coderingen van ABN AMRO en Vesting Finance kunnen laten verwijderen. Aleerst door een duidelijk en uiterst vriendelijke adviseur die je meteen uitlegt of er een kans van slagen is en of het waard is te proberen. (Als het een moeilijk verhaal is, nemen ze vaak de zaak niet aan) Hierna is het van belang dat je alle gevraagde documenten spoedig en compleet aanleverd. Een vriendelijke juridische adviseur helpt je daarbij. Ik kon altijd bij haar terecht met vragen via de mail en telefoon. Het is niet goedkoop maar het heeft ons geholpen naar de weg van ons droomhuis! Het heeft 4 weken geduurd, ze doen wat ze beloven!    
Lees meer Andres minder dan een maand geleden
5 / 5

Gerechtelijke procedure

In het geval van een negatieve uitkomst is een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject één van de opties. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die de beslissing maakt een negatieve BKR-registratie wel of niet vroegtijdig te verwijderen, maar een onafhankelijke rechter. De gang naar de rechter zal bij CoderingVrij verlopen in samenwerking met een advocaat. Wij hebben een samenwerkingsverband met HELIO Advocaten, die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Afhankelijk van de spoedeisendheid van het belang voor verwijdering zijn er twee mogelijkheden voor een gerechtelijk traject; een verzoekschriftprocedure  en een kort geding.

Bij een verzoekschriftprocedure wordt het dossier voorgelegd aan een burgerlijke rechter. Binnen zes weken na de afwijzing op het minnelijke verzoek, zal er een verzoekschrift  moeten worden ingediend bij de bevoegde rechtbank. Een verzoekschrift is een uitgebreid processtuk waarin de feiten, omstandigheden en de belangenafweging worden vermeld. De kredietverstrekker mag vervolgens verweer voeren. Na ontvangst van het verweerschrift zal er een zitting worden gepland. Tijdens de zitting mogen de partijen hun standpunt toelichten en mag de rechter vragen stellen. Normaal gesproken volgt er zes weken na de zittingsdatum een uitspraak. De totale duur van een verzoekschriftprocedure ligt gemiddeld tussen de vijf en zeven maanden.

Is er sprake van een spoedeisend belang dan kan er gekozen worden voor een kort geding, ofwel een spoedprocedure bij de rechtbank. Een kort geding procedure is tevens bij de burgerlijke rechter. Bij een kort geding wordt er eerst een dagvaarding opgesteld. Dit is een uitgebreid processtuk waarin de feiten, omstandigheden alsook de belangenafweging wordt opgenomen. Voordat de dagvaarding bij de kredietverstrekker wordt aangeboden door de deurwaarder, wordt de kredietverstrekker voor de laatste keer gesommeerd om de negatieve BKR-registratie te verwijderen.

Geeft de kredietverstrekker hier geen gehoor aan en/of geven zij een negatieve reactie, dan zal de dagvaarding naar de rechtbank worden verzonden. Vervolgens zal er een zitting worden gepland. De zitting zal ongeveer binnen twee weken na het verzenden van de dagvaarding plaatsvinden. Tijdens zitting mogen de partijen hun standpunt toelichten en mag de rechter vragen stellen. Normaal gesproken volgt er binnen twee weken na de zittingsdatum een uitspraak. Wanneer er geen mogelijkheid is twee weken te wachten, dan kan er ook eerder uitspraak volgen.
Veelgestelde vragen over BKR
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Is het mogelijk een BKR-registratie te verwijderen?
Het is mogelijk een (negatieve) BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Je zult hiervoor wel aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo moet de vordering zijn voldaan, er moet op dit moment sprake zijn van een financieel stabiele situatie en er moet een belang zijn (een reden) voor de vroegtijdige verwijderen van de (negatieve) BKR-registratie.
Wanneer kiezen voor een advocaat bij verwijdering BKR-registratie?
Kom je er samen met de kredietverstrekker niet uit tijdens het minnelijke traject en besluiten zij de negatieve BKR-registratie niet te verwijderen? Dan is een vervolgprocedure misschien een goede optie. Een gerechtelijke procedure kan een vervolgstap zijn. Hierbij ga je samen met een advocaat een verzoekschrift of een kort geding procedure uitvoeren. Het voordeel van een gerechtelijke procedure is dat de rechter, als onafhankelijke partij, een beslissing maakt over het wel of niet vroegtijdig verwijderen van de negatieve BKR-registratie.
Hoe verloopt een gerechtelijke procedure ter verwijdering van de BKR-registratie?
Afhankelijk van de spoedeisendheid van het belang voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie, zijn er twee mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een verzoekschriftprocedure die gemiddeld tussen de vijf en zeven maanden duurt of een kort geding procedure, wat ook wel een spoedprocedure wordt genoemd. Samen met een advocaat wordt er een uitgebreid processtuk opgesteld en zal er een rechtszitting volgen. De rechter zal vervolgens de zaak mondeling behandelen. Na de zittingsdatum volgt de uitspraak.
Verzoekschriftprocedure of kort geding om BKR te verwijderen?
Of je een verzoekschriftprocedure of een kort geding procedure moet kiezen, is afhankelijk van de spoedeisendheid van jouw zaak. Moet je met grote spoed van de negatieve BKR-registratie af? Dan zal het een kort geding procedure worden. Is er geen sprake van grote spoed? Dan zal een verzoekschriftprocedure het best passend zijn. Welke procedure het beste past bij jouw situatie, hoef je gelukkig niet zelf te bepalen, zowel onze juridisch adviseurs als de advocaten van HELIO Advocaten kunnen jou hierin adviseren.
Hoelang duurt het om een BKR te verwijderen met advocaat?
Er is geen vastgesteld termijn voor een gerechtelijke procedure. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Een kort geding procedure is een spoedprocedure, waardoor er geen vastgesteld termijn voor te noemen is. De gemiddelde duur van een verzoekschriftprocedure ligt rond de vijf maanden. De juridisch adviseur en advocaten van HELIO Advocaten kunnen jou daarover adviseren.
Wat zijn de kosten van het BKR verwijderen met een advocaat?
Omdat elke situatie uniek is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs van de procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Wil je precies weten wat wij voor jou kunnen betekenen en wat de kosten zullen zijn in jouw specifieke situatie? Neem contact op met onze adviseurs via telefoonnummer: 088- 426 3737 
Wat zijn de voordelen van het verwijderen van een BKR-registratie met advocaat?
Wanneer je een advocaat inschakelt bij het verwijderen van een negatieve BKR-registratie, weet je zeker dat er een professional zich over jouw dossier zal buigen. De advocaten van HELIO Advocaten zijn onder andere gespecialiseerd in BKR-kwesties en kunnen jou als geen ander adviseren en assisteren. Een ander groot voordeel van een gerechtelijke procedure is dat een rechter als onafhankelijke partij uitspraak zal doen over de zaak. Een eerlijke beoordeling dus. 
CoderingVrij kan je helpen
CoderingVrij kan je niet alleen bij een minnelijke procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie bijstaan, maar ook bij een gerechtelijke procedure.

Wil je weten welk traject het beste bij jouw unieke situatie past? Neem dan contact op met één van onze juridisch adviseurs. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek wordt jouw situatie doorgenomen en kan er beoordeeld worden of een gerechtelijke procedure een passende vervolgmogelijkheid is. Is dat het geval, dan kan er ook direct beoordeeld worden welk traject het meest geschikt is.

Aarzel niet en neem direct en vrijblijvend contact op via telefoonnummer: 088-426 3737. Ook kun je het contactformulier invullen en één van onze juridisch adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment