BKR-registratie verwijderen met advocaat

Is er voor de verwijdering van de negatieve BKR-registratie een gerechtelijk traject nodig omdat via een minnelijk juridische procedure de negatieve BKR-registratie niet is verwijderd? Dan kan CoderingVrij je hierbij helpen. Wij hebben een samenwerkingsverband met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. De advocaat zal je bijstaan in een gerechtelijke procedure om alsnog het gewenste resultaat te behalen.

Wil je meer informatie over een gerechtelijke procedure en de rol van de advocaat hierin? Lees dan hieronder verder. Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om na te gaan hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer: 088-426 3737. Ook kun je het contactformulier invullen en één van onze juridisch adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

BKR-registratie verwijderen

Ga je een krediet aan van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand? Dan zal dit worden geregistreerd in het systeem van Stichting BKR. Het doel van het BKR is om kredietaanbieders te informeren over het kredietverleden en de kredietwaardigheid van consumenten en anderzijds consumenten te helpen bij het voorkomen van overkreditering.

Op het moment dat er een registratie wordt geplaatst in het systeem van stichting BKR, is dit een positieve registratie. Een positieve BKR-registratie zal in de meeste gevallen geen negatieve gevolgen hebben. Ontstaat er een betaalachterstand van twee of drie maanden op het geregistreerde krediet, dan zal de kredietverstrekker dit moeten melden. Vanaf dat moment kan er gesproken worden van een negatieve BKR-registratie. Deze registratie zal wél voor belemmeringen kunnen zorgen en in de meeste gevallen is het verkrijgen van een nieuw krediet hierdoor niet mogelijk.

Een BKR-registratie blijft vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat het volledige krediet is ingelost en er een werkelijke einddatum of herstelmelding is geplaatst. Dit houdt in dat de vijfjaarstermijn pas ingaat vanaf het moment dat een eventuele achterstand bij de kredietverstrekker is ingelopen of het gehele krediet is voldaan. Een negatieve BKR-registratie kan hierdoor voor jarenlange belemmering zorgen. Het kan hierdoor nuttig zijn om te kijken of je jouw BKR-registratie vroegtijdig kan laten verwijderen met een advocaat.

Als juridisch dienstverlener zijn wij bij CoderingVrij gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Bij de plaatsing van een negatieve BKR-registratie worden er niet alleen kredietgegevens geregistreerd, maar ook persoonsgegevens. De NAW-gegevens van de consument worden bij een BKR-registratie weergegeven. Door deze verwerking van persoonsgegevens is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing op een BKR-registratie. De AVG maakt het mogelijk om een juridisch bezwaar in te dienen tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de registratie.

Het bezwaar tegen de verwerking van persoonsgegevens zal worden vormgegeven middels een juridisch verzoek. Lees hieronder meer over onze werkwijze en hoe een juridisch traject in zijn werk gaat.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Minnelijke procedure

Voor de verwijdering van een negatieve BKR-registratie zal er gestart worden met een minnelijke procedure. In dit traject krijg je een vaste jurist toegewezen die samen met jou, een volledig dossier zal opbouwen om de kredietverstrekker te overtuigen de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. In de meeste gevallen is het mogelijk een negatieve BKR-registratie te verwijderen via deze minnelijke procedure.

Ondanks dat onze juristen gespecialiseerd zijn in het verwijderen van negatieve BKR-registraties, kan het toch zijn dat de uitslag van een minnelijke procedure negatief is. Het blijft in een minnelijk traject de beslissing van de kredietverstrekker om de negatieve BKR-registratie wel of niet vroegtijdig te verwijderen. Op dat moment dat er een afwijzing wordt verkregen vanuit de kredietverstrekker op het juridisch verzoek, zal er beoordeeld moeten worden of een vervolgprocedure mogelijk is en zo ja, welke procedure het meest passend is.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5

Gerechtelijke procedure

In het geval van een negatieve uitkomst is een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject één van de opties. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die de beslissing maakt een negatieve BKR-registratie wel of niet vroegtijdig te verwijderen, maar een onafhankelijke rechter. De gang naar de rechter zal bij CoderingVrij verlopen in samenwerking met een advocaat. Wij hebben een samenwerkingsverband met HELIO Advocaten, die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Afhankelijk van de spoedeisendheid van het belang voor verwijdering zijn er twee mogelijkheden voor een gerechtelijk traject; een verzoekschriftprocedure  en een kort geding.

Bij een verzoekschriftprocedure wordt het dossier voorgelegd aan een burgerlijke rechter. Binnen zes weken na de afwijzing op het minnelijke verzoek, zal er een verzoekschrift  moeten worden ingediend bij de bevoegde rechtbank. Een verzoekschrift is een uitgebreid processtuk waarin de feiten, omstandigheden en de belangenafweging worden vermeld. De kredietverstrekker mag vervolgens verweer voeren. Na ontvangst van het verweerschrift zal er een zitting worden gepland. Tijdens de zitting mogen de partijen hun standpunt toelichten en mag de rechter vragen stellen. Normaal gesproken volgt er zes weken na de zittingsdatum een uitspraak. De totale duur van een verzoekschriftprocedure ligt gemiddeld tussen de vijf en zeven maanden.

Is er sprake van een spoedeisend belang dan kan er gekozen worden voor een kort geding, ofwel een spoedprocedure bij de rechtbank. Een kort geding procedure is tevens bij de burgerlijke rechter. Bij een kort geding wordt er eerst een dagvaarding opgesteld. Dit is een uitgebreid processtuk waarin de feiten, omstandigheden alsook de belangenafweging wordt opgenomen. Voordat de dagvaarding bij de kredietverstrekker wordt aangeboden door de deurwaarder, wordt de kredietverstrekker voor de laatste keer gesommeerd om de negatieve BKR-registratie te verwijderen.

Geeft de kredietverstrekker hier geen gehoor aan en/of geven zij een negatieve reactie, dan zal de dagvaarding naar de rechtbank worden verzonden. Vervolgens zal er een zitting worden gepland. De zitting zal ongeveer binnen twee weken na het verzenden van de dagvaarding plaatsvinden. Tijdens zitting mogen de partijen hun standpunt toelichten en mag de rechter vragen stellen. Normaal gesproken volgt er binnen twee weken na de zittingsdatum een uitspraak. Wanneer er geen mogelijkheid is twee weken te wachten, dan kan er ook eerder uitspraak volgen.
Veelgestelde vragen over BKR
Wat kost het verwijderen van een BKR-registratie?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 880,-. Wil je weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op en wij adviseren je graag.
Kan ik een lening krijgen met een BKR?
Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.
Wat is een frauderegistratie?
Wanneer er sprake is van een IVR-registratie of een EVR-registratie, betekent dit dat er een frauderegistratie is geplaatst. Een IVR-registratie is enkel zichtbaar voor intern gebruik van de registrerende partij. Een EVR-registratie is zowel voor intern als extern gebruik. Niet alleen de registrerende partij, maar ook andere aangesloten partijen kunnen deze EVR-registratie inzien. Wanneer je een IVR- of een EVR-registratie hebt kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de voortzetting van je (financiële) toekomst. Neem contact op met CoderingVrij om te bespreken hoe wij je hierbij kunnen helpen.
CoderingVrij kan je helpen
CoderingVrij kan je niet alleen bij een minnelijke procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie bijstaan, maar ook bij een gerechtelijke procedure.

Wil je weten welk traject het beste bij jouw unieke situatie past? Neem dan contact op met één van onze juridisch adviseurs. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek wordt jouw situatie doorgenomen en kan er beoordeeld worden of een gerechtelijke procedure een passende vervolgmogelijkheid is. Is dat het geval, dan kan er ook direct beoordeeld worden welk traject het meest geschikt is.

Aarzel niet en neem direct en vrijblijvend contact op via telefoonnummer: 088-426 3737. Ook kun je het contactformulier invullen en één van onze juridisch adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck