Werkwijze BKR-registratie verwijderen

Staat er een negatieve BKR-registratie in de weg bij het aankopen van je droomwoning, de lease van je favoriete auto, het verkrijgen van een krediet of bij het realiseren van andere toekomstplannen? Dan is het belangrijk de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen. Met deze registratie zal je in de meeste gevallen op financieel gebied belemmerd worden.

CoderingVrij helpt je hier graag bij zodat jij je toekomstplannen alsnog kunt realiseren. Als juridisch dienstverlener zijn wij onder andere gespecialiseerd in het vroegtijdig verwijderen van (negatieve) BKR-registraties. Dit doen wij samen met ons gehele team. Hieronder geven wij je meer informatie over onze werkwijze en laten wij je aan de hand van vier stappen zien hoe wij jou kunnen helpen bij het vroegtijdig verwijderen van de negatieve BKR-registratie.

Geen tijd het stappenplan door te nemen en wil je meteen een juridisch adviseur spreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie is een registratie in het systeem van Stichting BKR. Deze stichting is opgericht door de Nederlandse banken en financiële dienstverleners met het doel om informatie te geven aan kredietverstrekkers en om consumenten te helpen bij het voorkomen van financieel lastige en/of schuldensituaties. 

Wanneer wordt er een registratie geplaatst? Bij het aangaan van een krediet hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand, wordt dit geregistereed in het systeem van Stichting BKR. Op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) is dit voor kredietverstrekkers verplicht om te doen. 

Voorbeelden van kredieten die worden geregistreerd zijn:
  • Een roodstand op de betaalrekening;
  • Een creditcard;
  • Een persoonlijke lening of doorlopend krediet;
  • Een abonnement van een mobiele telefoon met een toestelwaarde hoger dan € 250,-;
  • Een private lease.

Een hypotheek wordt in beginsel niet geregistreerd. Op het moment dat er een betaalachterstand ontstaat op de hypotheek, wordt dit wel zichtbaar op het BKR. Ook een studieschuld is een voorbeeld van een krediet dat nooit op het BKR wordt vermeld. 
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:ING Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:KPN Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Vodafone Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bekijk meer verwijderingen
1. Een adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs Het verwijderen van een (negatieve) BKR-registratie is afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel BKR-registraties staan er gemeld op jouw BKR-overzicht, wat zijn de bijzonderheidscoderingen die gemeld staan, wat is er gebeurd in het verleden, hoe is de huidige (financiële) situatie nu en wat is het belang voor vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Allemaal factoren die per situatie uniek zijn en waarom wij voor elk dossier maatwerk bieden. Meer informatie over wat een (negatieve) BKR-registratie precies is lees je hier.

Een gesprek met één van onze juridisch adviseurs is daarom dé eerste stap. Zij kunnen aan de hand van de informatie beoordelen wat de mogelijkheden zijn voor een vroegtijdige verwijdering van de (negatieve) BKR-registratie, wat de eventuele looptijd van het dossier zal worden en welk juridisch traject het best passend is bij jouw situatie. Ook kan er vervolgens een kostenindicatie worden gegeven.

Er zijn een drietal verschillende juridische procedures mogelijk. Deze bestaan uit een minnelijke procedure, waarin gekozen kan worden tussen een regulier traject en een versneld traject en een gerechtelijke procedure. Tijdens het adviesgesprek kunnen onze adviseurs je informeren over de best passende procedure voor jouw unieke situatie.
2. Start met juridisch onderzoek Zien wij naar aanleiding van het adviesgesprek mogelijkheden om je te helpen bij de vroegtijdige verwijdering van de (negatieve) BKR-registratie? Dan starten wij met een juridisch onderzoek.

Tijdens het adviesgesprek is er gesproken over de verschillende mogelijke trajecten. Ben je van start gegaan met een minnelijke procedure en daarin een regulier traject, dan zal de juridische procedure bestaan uit twee delen. In het eerste deel zal er een informatieverzoek worden verzonden naar de betreffende kredietverstrekker(s) die jou geregistreerd hebben bij Stichting BKR. Via dit informatieverzoek wordt de kredietverstrekker verzocht de correctheid van de registratie te toetsen en na te gaan of deze terecht op het BKR is geplaatst en of alle zichtbare gegevens kloppen.

De kredietverstrekker zal aan de hand van het informatieverzoek de gehele (negatieve) BKR-registratie moeten toetsen en de resultaten toezenden. Ook CoderingVrij kan vervolgens met de verkregen documenten van de kredietverstrekker een controle uitvoeren over de correctheid van de (negatieve) BKR-registratie.

Heb je gekozen voor een versnelde procedure? Dan zal dit informatieverzoek worden gecombineerd met onderstaande stap, een juridisch verzoek ter verwijdering van de (negatieve) BKR-registratie.
3. Juridische procedure De volgende stap in de minnelijke procedure is het opstellen van een juridisch verzoek ter vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Er wordt (schriftelijk) in gesprek gegaan met de betreffende kredietverstrekker(s) om de negatieve BKR-registratie(s) vroegtijdig te laten verwijderen op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Tijdens de juridische procedure krijg je een vaste jurist toegewezen. Samen met de jurist ga je van start met het opbouwen van een volledig dossier. Met behulp van informatie over het ontstaan van de negatieve BKR-registratie, de huidige financiële situatie en het belang bij vroegtijdige verwijdering kan de jurist een schriftelijk verzoek opstellen. Het juridisch verzoek zal vervolgens versterkt worden met onderbouwende documenten om de kredietverstrekker te kunnen overtuigen van de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie.

Doordat er bij een registratie in het systeem van het BKR ook persoonsgegevens worden geregistreerd, is de AVG van toepassing. De AVG eist dat de verwerking van persoonsgegevens aan een aantal eisen moet voldoen. Eén van deze eisen is dat de gegevensverwerker moet kunnen aantonen dat zij dwingende gerechtvaardigde belangen hebben bij de handhaving van de negatieve BKR-registratie. Daarbij moet er een afweging worden gemaakt tussen de belangen van het handhaven van de negatieve BKR-registratie tegen de belangen van vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie.

Bij een gerechtelijke procedure is het niet de kredietverstrekker zelf die de beslissing maakt om de negatieve BKR-registratie wel of niet vroegtijdig te verwijderen maar is het een onafhankelijke rechter die beslist. Een gerechtelijke procedure geeft de zekerheid dat er door een onafhankelijke partij beoordeeld wordt of de negatieve BKR-registratie voldoet aan de eisen die de AVG hieraan stelt en nog langer gehandhaafd moet worden.

Een gerechtelijke procedure kan op zichzelf gestart worden zonder dat er een minnelijke procedure aan vooraf is geweest. Wordt dit wel als vervolgmogelijkheid gezien na een minnelijke procedure, dan zal een gerechtelijke procedure doorgaans gestart moeten worden binnen zes weken na ontvangst van de afwijzing van de kredietverstrekker op het minnelijke verzoek.
4. BKR-registratie verwijderen In bijna 90% van de gevallen wordt een zaak afgehandeld via een minnelijke juridische procedure. Middels het uitgebreide juridisch verzoek hebben wij de kredietverstrekker kunnen overtuigen van het belang voor vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Gezien de jarenlange ervaring van onze juristen weten zij als geen ander aan welke elementen een juridisch verzoek moet voldoen om de kredietverstrekker te overtuigen.  Na ontvangst van de bevestiging van de kredietverstrekker, zal een negatieve BKR-registratie binnen enkele dagen worden verwijderd en dus niet langer zichtbaar zijn op het BKR-overzicht. Je kunt nu zonder belemmering je financiële doelen nastreven!

Is de uitkomst van het minnelijke traject toch negatief? Dan kan er gekeken worden naar de vervolgmogelijkheden als bijvoorbeeld het starten van een gerechtelijke procedure. Tijdens een gerechtelijke procedure beoordeeld de rechter als onafhankelijk partij in je dossier. Ziet de rechter geen dwingende gerechtvaardigde redenen de BKR-registratie te handhaven? Dan zal de BKR-registratie vroegtijdig verwijderd moeten worden door de kredietverstrekker. Ook dit zal binnen een aantal dagen na de uitspraak van de rechter plaatsvinden.

Wil je weten welk traject het beste bij jouw situatie past en hoe wij jou kunnen helpen bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Bel ons direct en vrijblijvend op telefoonnummer 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Om 15:57 ben ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze mijn bkr heb laten verwijderen ongelofelijk. Woorden schieten me tekort, tijdens het process hielden ze me constant up-to-date de service was ook top!

Ik wens jullie veel gezondheid en succes toe wat een prachtige bedrijf!    
Lees meer
Brk Kay minder dan een maand geleden
5 / 5
Ze waren heel vriendelijk en kwam altijd de afspraken na wij willen de jurist de heer Blank graag bedanken voor de goede samenwerking nogmaals bedankt    
Lees meer
Wendy van Braak minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over onze werkwijze
Hoe kan ik mijn BKR opvragen?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je het BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Heb je vragen over wat er op je BKR-overzicht staat? Wij helpen je graag met uitleg.
Kan ik geld lenen met een BKR-registratie?
Het aangaan van een (geld)lening met een negatieve BKR-registratie is in de meeste gevallen niet mogelijk bij een bank of kredietverstrekker. Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR- registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment