Na de WSNP een huis kopen

WSNP staat voor Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Heb je schulden en kom je samen met de kredietverstrekkers en/of de gemeente niet tot een minnelijke oplossing? Dan kan de rechter in dat geval voor een gerechtelijke oplossing zorgen. Via de rechter kun je worden toegelaten tot het WSNP-traject.

Als je wordt toegelaten tot een WSNP-traject wijst de rechter een bewindvoerder toe die jou gedurende dit traject begeleidt. Het doel van het WSNP-traject is dat de betrokkene met een schone lei hun leven kunnen voortzetten. Als je het WSNP-traject hebt doorlopen bepaalt de rechter of je in aanmerking komt voor een schone lei. Heb jij je aan alle afspraken van het WSNP-traject gehouden, dan hoef jij je waarschijnlijk geen zorgen te maken. De schuldeisers krijgen aan het eind van dit traject een gedeelte van het bedrag dat op de boedelrekening staat en kunnen het restant niet meer op jou verhalen. Het WSNP-traject duurt drie tot maximaal 5 jaar. Het is gedurende dit traject niet toegestaan nieuwe schulden te creëren.

De term ‘schone lei’ kan enige verwarring met zich meebrengen, aangezien je na het verkrijgen van een schone lei vaak nog geen nieuwe start kunt maken wanneer je ook een BKR-registratie hebt. Het krediet behorend tot de BKR-registratie is in de meeste gevallen meegenomen in het WSNP-traject en afgewikkeld bij het verkrijgen van een schone lei verklaring. Er zal een einddatum worden geplaatst bij de BKR-registratie, corresponderend aan de datum van de schone lei verklaring. Pas vijf jaar na de geregistreerde einddatum wordt een BKR-registratie verwijderd uit het BKR. Dit kan betekenen dat je tot vijf jaar na het verkrijgen van een schone lei verklaring nog (financiële) belemmering kunt ervaren door een negatieve BKR-registratie.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Negatieve registratie verwijderen

Indien je graag, binnen vijf jaar na het succesvol afronden van het WSNP-traject, een woning wilt kopen omdat je jouw financiën weer op orde hebt dan is er een mogelijkheid om de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. CoderingVrij kan je helpen om de negatieve BKR-registratie te verwijderen zodat je alsnog jouw droomhuis kunt kopen en eindelijk in de toekomst kunt investeren.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bekijk meer verwijderingen

Word nu CoderingVrij!

CoderingVrij is een ervaren juridische dienstverlener en gespecialiseerd in het verwijderen en aanpassen van (negatieve) BKR-registraties. CoderingVrij zorgt ervoor dat je écht weer met een schone lei kunt beginnen en zonder problemen jouw droomhuis kunt kopen.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer deskundige en professioneel. Super tevreden. Netjes aan de afspraken gehouden. 100-% te vertrouwen.
Lees meer
Jhossainy Villanueva D minder dan een maand geleden
5 / 5
Zeer tevreden over coderingvrij.nl. Doordat ik ik mij heb laten helpen om een codering a2 bij BKR er af te krijgen. Van begin tot eind ben ik super geholpen. Tussentijds goed contact en eerlijk. Mijn situatie voor de toekomst is groots veranderd door dat ze mij zo goed hebben geholpen.
Lees meer
Linda Brouwer minder dan een maand geleden
5 / 5

Ja, ik wil na WSNP een huis kopen

Wacht niet langer en laat jouw negatieve registratie door CoderingVrij verwijderen. Een huis kopen na het WSNP-traject is weer mogelijk! Neem nu contact op voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over een huis kopen na de WSNP
Wat kost het verwijderen van een BKR-registratie?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 980,-. Wil je weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op en wij adviseren je graag.
Wanneer wordt een BKR-registratie verwijderd?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Kan ik een lening krijgen met een BKR?
Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Kan ik een auto kopen of leasen met een BKR-registratie?
Bij het aanvragen van een lening voor de aankoop van een auto of aangaan van een leaseovereenkomst zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie dan zal er in de meeste gevallen geen lening of leaseovereenkomst worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment