Hypotheek met een BKR-registratie

Wil jij een hypotheek met BKR afsluiten? Voor vele toekomstige huizenkopers is het afsluiten van een hypotheek met BKR een ware uitdaging. Is het verkrijgen van een hypotheek ondanks een BKR-registratie een haalbare optie? Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden.

Van het begrijpen van de BKR-registratie tot praktische stappen voor het verwijderen van deze BKR-registratie, alles komt hieronder aan bod. Dankzij onze expertise en bewezen methoden in het verwijderen van meer dan 10.000 BKR-registraties, helpen wij je een helder pad te creëren naar jouw ideale hypotheek.

Heb je al genoeg gelezen en wil je direct één van onze adviseurs spreken om te horen op welke manier wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Neem dan contact op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in.


  1. 100% gratis en vrijblijvend advies
  2. 100% gespecialiseerd in de AVG
  3. 10.000+ coderingen verwijderd
  4. Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw Hypotheek met BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Hypotheek aanvragen met BKR

Stel, je bent van plan een hypotheek aan te vragen met BKR. Zo wil je bijvoorbeeld een eerste woning kopen, wil je verhuizen of een woning kopen die beter past bij je huidige gezinssituatie. Misschien heb je al een hypotheek, maar wil je deze omzetten of een deel van de overwaarde opnemen om de woning te verbouwen. Allemaal redenen om een hypotheek aan te vragen met BKR of de bestaande hypotheek om te zetten.

Een hypotheekverstrekker zal in deze situaties een kredietcontrole uitvoeren. Is er op dat moment sprake van een positieve BKR-registratie? Dan zal het krijgen van een hypotheek of het oversluiten van een bestaande hypotheek in de meeste gevallen geen probleem zijn. Wel kan een lopend krediet van invloed zijn op de leencapaciteit, zelfs bij een hypotheekaanvraag met BKR.

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, is het vaak lastig om een hypotheek te krijgen of je huidige hypotheek aan te passen. De regels voor het verstrekken van hypotheken met BKR zijn streng en hypotheekverstrekkers kunnen niet makkelijk van deze regels afwijken. Meestal wordt een hypotheek met BKR daarom afgekeurd. Het aanvragen van een hypotheek met BKR is in de meeste gevallen dan ook erg lastig.

Hypotheek met BKR stappenplan

Welke bank geeft een hypotheek met een BKR-registratie?


In theorie geven alle banken een hypotheek met een BKR-registratie. Echter, het verschil zit hem voornamelijk in wélke BKR-registratie er op jouw naam geregistreerd staat. Dit kan bepalen of een bank wel of geen hypotheek mag verstrekken.

Banken (en andere kredietverstrekkers) zijn op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht deel te nemen aan een stelsel van kredietregistratie. In Nederland is dit Stichting BKR. Aangescherpte regelgeving zorgt er tegenwoordig voor dat banken niet alleen een hypotheek moeten melden in het BKR, maar ook bij het verstrekken van een nieuwe hypotheek of het omzetten van een bestaande hypotheek, het BKR moeten raadplegen.

Staat er een positieve BKR-registratie op jouw naam? Dan is dit in de meeste gevallen geen probleem voor de bank. Zij mogen jou dan alsnog een nieuwe hypotheek verstrekken. Is het echter een negatieve BKR-registratie die op jouw BKR-overzicht staat? Dan zal dit in de meeste gevallen wél voor problemen zorgen. Banken worden door de regelgeving tegengehouden om jou een nieuwe hypotheek te verstrekken op het moment dat er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat. Er zijn uitzonderingen; sommige banken kunnen uitzonderingen maken. Hiervoor zou je met je eigen bank in contact moeten treden om jouw persoonlijke situatie uit te leggen.
Een greep uit onze recente hypotheek met BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Kredietbank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Hoist finance Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:ING Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Hypotheek met BKR A2

Heb je op jouw BKR-overzicht een combinatie van een achterstandsmelding en een bijzonderheidscode 2 staan en wil je een hypotheek afsluiten? Dan kan dit bij de meeste hypotheekverstrekkers lastig worden. Een hypotheek met een BKR A2 is doorgaans moeilijk te verkrijgen omdat deze combinatie van bijzonderheidscoderingen laat zien dat er sprake was van een serieuze betalingsachterstand die alleen met tussenkomst van een derde partij opgelost kon worden.

Wil je toch de mogelijkheden weten tot het verkrijgen van een hypotheek met een BKR A2? Neem dan contact op met een hypotheekverstrekker om de mogelijkheden te bespreken. Een dringend advies hierbij is dat het betreffende krediet volledig is voldaan en de huidige financiële situatie op orde is.

Daarnaast kun je altijd contact opnemen met één van onze juridisch adviseurs om de mogelijkheden te bespreken voor het vroegtijdig laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie. Bij verwijdering van de negatieve BKR-registratie heb je meer mogelijkheden om een hypotheek te verkrijgen!Huis kopen met BKR

Wil je een huis kopen met een BKR-registratie waarbij je geen hypotheek nodig hebt? Dan zal de BKR-registratie ook geen belemmering vormen. Of dit nu een positieve of negatieve BKR-registratie betreft.

Het is een uitzonderlijke situatie, maar in sommige gevallen is er geen hypotheek nodig om een huis te kopen. Misschien heb je een voormalige woning goed kunnen verkopen, krijg je een flink bedrag van een naaste of misschien heb je zelfs de loterij gewonnen! Er zijn situaties waarbij er geen hypotheek aangevraagd hoeft te worden om een woning te kopen. Wanneer dit het geval is, zal de bank ook geen kredietcheck hoeven uitvoeren; zij hoeven jou immers geen hypotheek te verschaffen. Ook een eventuele (negatieve) BKR-registratie zal dan geen belemmering vormen. Je kunt in dat geval een huis kopen mét BKR.Negatieve BKR-registratie bij aanvragen hypotheek?

Kom je erachter dat je een negatieve BKR-registratie hebt bij de aanvraag van een hypotheek? Geen zorgen, laat CoderingVrij je helpen!

Bij CoderingVrij begrijpen we dat het hebben van een (negatieve) BKR-registratie en de impact ervan op je financiële situatie vervelend kan zijn. Daarom bieden onze adviseurs graag hun expertise om je te helpen bij het verwijderen van je BKR-registratie.

We begrijpen dat je mogelijk geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een hypotheek en we hebben ervaring in het – ook met spoed -succesvol laten verwijderen van een BKR-registratie voor het verkrijgen van een hypotheek.

Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je situatie te analyseren, je te informeren over de stappen die nodig zijn om je BKR-registratie te laten verwijderen en je te begeleiden tijdens het proces. Met onze hulp kun je werken aan het verbeteren van je financiële positie en het vergroten van je kansen om in de toekomst een hypotheek aan te vragen.

Laat CoderingVrij je helpen en ervaar weer vrijheid zonder coderingen! Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier  in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij staan voor je klaar.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Om 15:57 ben ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze mijn bkr heb laten verwijderen ongelofelijk. Woorden schieten me tekort, tijdens het process hielden ze me constant up-to-date de service was ook top!

Ik wens jullie veel gezondheid en succes toe wat een prachtige bedrijf!    
Lees meer
Brk Kay minder dan een maand geleden
5 / 5
Ze waren heel vriendelijk en kwam altijd de afspraken na wij willen de jurist de heer Blank graag bedanken voor de goede samenwerking nogmaals bedankt    
Lees meer
Wendy van Braak minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over een hypotheek met BKR
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Kan ik een hypotheek krijgen met een BKR?
Bij het kopen van een woning of het oversluiten van een hypotheek zal er een BKR-check worden gedaan. Is er sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan is het in de meeste gevallen niet mogelijk een hypotheek te krijgen of over te sluiten. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Wanneer is mijn BKR-registratie verjaard?
Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen verricht zijn waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. Hoelang de verjaringstermijn is hangt af van de soort vordering. Wil je weten of jouw vordering verjaart is, neem contact op met één van onze juridisch adviseurs en wij helpen je verder.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Is een maximale hypotheek met BKR mogelijk?
Heb je een positieve BKR-registratie en is het betreffende krediet nog lopend? Dan kan het zijn dat dit van invloed is op de leencapaciteit. Een lopend krediet kan er voor zorgen dat je een minder hoog bedrag kunt lenen. Is het krediet al afbetaald? Dan zal een positieve BKR-registratie doorgaans niet voor problemen zorgen.

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan heeft dit invloed op het kunnen verkrijgen van een hypotheek. Ongeacht of je een maximaal hypotheekbedrag wilt lenen of niet, zal het kunnen verkrijgen van een hypotheek lastig worden met een negatieve BKR-registratie. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken of wij jouw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen. 
Wat voor soort BKR-registraties kunnen van invloed zijn op mijn hypotheekaanvraag?
Elke BKR-registratie kan van invloed zijn op de hypotheekaanvraag. Heb je een positieve BKR-registratie, kan dit ervoor zorgen dat je een verminderde leencapaciteit hebt; wat betekent dat je een minder hoge hypotheek kunt krijgen. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het antwoord op een hypotheekaanvraag in de meeste gevallen afwijzend. Je zult dan eerst de negatieve BKR-registratie moeten laten verwijderen.
Wat kan ik doen om mijn kansen op het krijgen van een hypotheek met een BKR-registratie te verbeteren?
In de meeste gevallen is het verkrijgen van een hypotheek wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, niet mogelijk. De meest belangrijke stap is dan ook om jouw negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Daarnaast is het voor een hypotheekaanvraag natuurlijk belangrijk dat je financieel stabiel bent en een mogelijke hypotheek kunt betalen.
Wat zijn de risico's van het aanvragen van een hypotheek met een BKR-registratie?
Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt en je vraagt alsnog een hypotheek aan, is de kans groot dat de hypotheekaanvraag wordt geweigerd. Je krijgt dan geen hypotheek en zult de aankoop van de woning moeten annuleren. Wanneer je al een (voorlopig) koopcontract hebt getekend, kan dit voor (financiële) risico’s zorgen. Controleer dus altijd goed of je een (negatieve) BKR-registratie hebt, vóór het kopen van een woning.
Hoe kan een positieve BKR-registratie, zoals een betaald telefoonabonnement, mijn maximale hypotheekbedrag beïnvloeden?
Heb je een positieve BKR-registratie op jouw BKR-overzicht staan en is deze ‘lening’ nog lopend? Dan kan dit van invloed zijn op jouw leencapaciteit. Een lopende lening zorgt ervoor dat je een minder hoog hypotheekbedrag kunt lenen. Eén van de doelen van het BKR is namelijk ervoor zorgen dat jij niet meer (of hogere) leningen aangaat dan je daadwerkelijk kunt betalen. Wil je een maximale hypotheek aanvragen? Dan is het verstandig eerst de andere, lopende leningen volledig af te lossen.
Wanneer krijg ik een achterstandscodering bij een hypotheek?
Je krijgt een achterstandsmelding (ook wel een A-code) genoemd op jouw hypotheek wanneer je een betalingsachterstand hebt van 2 tot 4 maanden. De precieze termijn is afhankelijk van jouw hypotheekverstrekker. Een A-code blijft na het inlopen van de achterstand, nog 5 jaar zichtbaar op jouw BKR. Met deze A-code (of een andere codering) kan het lastiger worden om de hypotheek over te sluiten of een nieuwe hypotheek aan te vragen.
Welke banken geven een hypotheek met BKR?
Er is geen simpel lijstje te geven van banken die een hypotheek verstrekken wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt. Dit komt doordat het acceptatiebeleid van banken in de meeste gevallen zal aangeven dat ze jou geen hypotheek mogen verstrekken wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kunnen zij soms tóch een uitzondering maken.  Ons advies is dan ook om met jouw gewenste hypotheekverstrekker in gesprek te gaan en alle opties door te nemen.
Laat nu jouw Hypotheek met BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment