Hypotheek geweigerd door een negatieve BKR-registratie?

Bij het kopen van een huis of het oversluiten van een bestaande hypotheek zal de hypotheekverstrekker onder andere een BKR-toets uitvoeren. Wanneer er op dat moment sprake is van een negatieve BKR-registratie zal dit vrijwel altijd gevolgen hebben voor de hypotheekmogelijkheden. In de meeste gevallen is het niet mogelijk een huis te kopen of een bestaande hypotheek over te sluiten met een negatieve BKR-registratie.

Wat nu? Ben je financieel stabiel en heb je belang bij het kopen van een huis of het oversluiten van een bestaande hypotheek? Laat CoderingVrij je helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie!

Wil je meer informatie over de gevolgen van een negatieve BKR-registratie bij het kopen van een woning? Lees dan hieronder verder. Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Bij het aangaan van een krediet hoger dan € 250,- en met een looptijd langer dan één maand, wordt dit geregistreerd in het systeem van Stichting BKR. Dit is voor kredietverstrekkers verplicht om te doen op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft).

Een krediet wordt in eerste instantie als een positieve registratie weergegeven. Deze registratie laat zien bij welke kredietverstrekker je een krediet hebt afgesloten, de hoogte van het krediet, de registratiedatum, de verwachte einddatum en persoonlijke gegevens van de consument zoals naam, geboortedatum en adres. Een positieve registratie hoeft geen bezwaar te zijn bij het verkrijgen van een krediet of hypotheek. Wel kan het invloed hebben op de leencapaciteit; de hoogte van het bedrag dat je kunt lenen.

Wanneer er een betaalachterstand ontstaat op het geregistreerde krediet van twee of drie maanden, is een kredietverstrekker verplicht dit te melden. Er zal een achterstandscode worden geplaatst. Wordt de achterstand niet direct opgelost dan kunnen er ook nog andere (bijzonderheids)codes worden geplaatst. Vanaf het moment dat er een (achterstands)code wordt geplaatst bij de BKR-registratie, wordt er gesproken van een negatieve BKR-registratie. Een negatieve BKR-registratie zal de mogelijkheden tot het kunnen kopen van een huis aanzienlijk beperken. Meer informatie over de verschillende coderingen en de zwaarte van deze, delen wij hieronder.

Een BKR-registratie blijft vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat het volledige krediet is afgelost en/of er kwijting is overeengekomen en er een werkelijke einddatum is geplaatst. Dit kan betekenen dat, ondanks je een krediet volledig hebt afgelost, de negatieve BKR-registratie nog steeds jarenlang zichtbaar is en invloed heeft op de mogelijkheden voor het verkrijgen of oversluiten van een hypotheek.

Wil je weten of je zelf een (negatieve) BKR-registratie hebt? Volg ons stappenplan om snel en gemakkelijk je BKR-overzicht op te vragen.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Kredietbank Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Nationale Nederlanden Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bank:Finqus Bekijk de correspondentie: Bekijken
Bekijk meer verwijderingen

Welke coderingen zijn er?

Kredietverstrekkers zijn verplicht een achterstand of andere bijzonderheden te melden in het systeem van het BKR. Dit wordt zichtbaar bij de BKR-registratie via een (bijzonderheids)code. Er zijn verschillende coderingen die geplaatst kunnen worden met allemaal een andere betekenis. In de tabel hieronder kun je zien welke zeven coderingen er zijn en wat deze betekenen:

Code A
Deze code staat voor een achterstandscodering. De achterstandsmelding wordt geplaatst wanneer er een betaalachterstand is van twee of drie maanden;

Code H
De code H staat voor een herstelcodering. De herstelmelding krijg je wanneer een achterstand is ingelopen maar de lening nog niet volledig is afbetaald;

Code 1
Deze bijzonderheidscodering wordt geplaatst wanneer er sprake is van een betalings- of aflossingsregeling;

Code 2
De code 2 wordt geplaatst wanneer de kredietverstrekker het gehele bedrag opeisbaar stelt;

Code 3
Deze code wordt geplaatst bij een afboeking of kwijtschelding op het krediet. Bijvoorbeeld bij finale kwijting, een saneringstraject waarbij er een deel van het krediet is kwijtgescholden maar ook bij een interne afboeking;

Code 4
Bijzonderheidscodering 4 wordt geplaatst wanneer je als consument voor langere tijd onbereikbaar bent voor de kredietverstrekker;

Code 5
Deze code wordt geplaatst wanneer de kredietverstrekker en consument een preventieve betalingsregeling overeenkomen voor een hypothecair krediet.

Heb je vragen over wat er op je BKR-overzicht staat en welke invloed dit heeft op het kopen van een huis? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je verder.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
MEER DAN 5 sterren waard!! Ben heel goed geholpen door coderingvrij. En al me 3 negatieve A2 coderingen zijn verdwenen!! Zeker een aanrader!!!
Lees meer
Good Vibes Only minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik heb met heel weinig vertrouwen een aanvraag gedaan bij coderingvrij om een BKR-registratie te laten verwijderen, want ik had mijn twijfels of dat idd mogelijk is. Tenslotr kan ik zeggen dat coderingvrij mijn BKR codering heeft laten verwijderen en dat ik mijn droomhuis kon kopen!!
Lees meer
Frangeska Balentina 1 maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over een hypotheek met BKR
Kan een BKR-registratie verwijderd worden?
Het is mogelijk een negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. CoderingVrij kan je hierbij helpen. Wil je weten of er ook mogelijkheden zijn om jouw negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen? Neem dan contact met ons op!
Kan ik een hypotheek krijgen met een BKR?
Bij het kopen van een woning of het oversluiten van een hypotheek zal er een BKR-check worden gedaan. Is er sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan is het in de meeste gevallen niet mogelijk een hypotheek te krijgen of over te sluiten. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Wat kost het om mijn BKR op te vragen?
Het online inzien van je BKR-overzicht is gratis en is mogelijk is de website van het BKR. Wil je een gewaarmerkt BKR-overzicht ontvangen via de post, is dit te bestellen via de website van het BKR. De kosten voor een gewaarmerkt BKR overzicht zijn € 12,95. In drie korte stappen kun je online het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat.
Wanneer is mijn BKR-registratie verjaard?
Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen verricht zijn waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. Hoelang de verjaringstermijn is hangt af van de soort vordering. Wil je weten of jouw vordering verjaart is? Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs en wij helpen je verder.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck