Hypotheek met BKR-registratie ontdekt?

Wil jij een hypotheek met BKR afsluiten? Voor vele toekomstige huizenkopers is een hypotheek met BKR een ware uitdaging. Is het verkrijgen van een hypotheek ondanks een BKR-registratie een haalbare optie? Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden bij een hypotheek met BKR. Van het begrijpen van je BKR-coderingen tot praktische stappen voor het verwijderen van je BKR-registratie. Dankzij onze expertise en bewezen methoden in het verwijderen van meer dan 10.000 BKR-registraties, helpen we je een helder pad te creëren naar jouw ideale hypotheek.

Wat kun je nu doen? Als je financieel stabiel bent en je hebt belang bij het kopen van een huis of het oversluiten van een bestaande hypotheek, dan kan CoderingVrij je helpen bij het verwijderen van de negatieve BKR-registratie!

Indien je rechtstreeks in gesprek wilt gaan met een van onze juridische adviseurs kun je ons bereiken voor een kosteloos adviesgesprek op het nummer 088-426 3737. Je kunt ook het contactformulier invullen; we nemen dan spoedig contact met je op.


  1. 100% gratis en vrijblijvend advies
  2. 100% gespecialiseerd in de AVG
  3. 10.000+ coderingen verwijderd
  4. Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw Hypotheek met BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Wanneer je een lening van meer dan € 250,- afsluit met een looptijd langer dan één maand, wordt dit bij het BKR geregistreerd. Dit is een wettelijke verplichting voor kredietverstrekkers op basis van de Wet op het financieel toezicht (Wft).

In het begin is deze BKR-registratie positief. De BKR-registratie laat zien bij welke kredietverstrekker je een krediet hebt afgesloten, de hoogte van het krediet, de registratiedatum, de verwachte einddatum en persoonlijke gegevens van de consument zoals naam, geboortedatum en adres. Deze registratie kan van invloed zijn op hoeveel je in de toekomst kunt lenen.

Bij een betaalachterstand van twee of drie maanden op je krediet moet de verstrekker dit aangeven bij het BKR. Hierbij wordt een specifieke code, de zogenoemde achterstandscode, toegevoegd aan je registratie. Als deze achterstand aanhoudt, kunnen extra codes volgen. Als er een code verschijnt, spreken we van een negatieve BKR-registratie. Dit kan je kansen op het krijgen van een hypotheek sterk verminderen. Een negatieve BKR-registratie zorgt ervoor dat veel mensen problemen ondervinden bij het aanvragen van een hypotheek met BKR. Op de pagina “coderingen” gaan we dieper in op de diverse codes en hun impact. 

Deze registratie blijft vijf jaar zichtbaar, ook al heb je alles terugbetaald. Het kan uitdagingen opleveren als je een hypotheek met BKR-registratie wilt aanvragen.


Hypotheek met BKR-registratie? Zo maken wij het mogelijk!

Heb je een BKR-registratie en vraag je je af hoe dit je hypotheek kansen beïnvloedt? Met ons handige stappenplan kun je jouw BKR-overzicht snel opvragen. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn als je overweegt een huis te kopen, omdat veel hypotheekverstrekkers dit controleren. Een negatieve BKR-registratie kan roet in het eten gooien bij het aanvragen van een hypotheek. Maar geen zorgen: CoderingVrij staat voor je klaar om de BKR-registratie te verwijderen, waardoor de deur naar jouw droomhuis weer openstaat!

Hypotheek met BKR stappenplan

Hypotheek met negatieve BKR-registratie

Stel, je bent van plan een woning te kopen. Bijvoorbeeld een eerste woning, een woning in een andere stad of een woning die beter past bij je huidige situatie. Of misschien heb je al een hypotheek, maar wil je deze omzetten of een deel van de overwaarde opnemen om de woning te verbouwen. Dit zijn allemaal redenen om een hypotheek aan te vragen of een bestaande hypotheek om te zetten.

Een hypotheekverstrekker zal in deze situaties een kredietcontrole uitvoeren. Is er op dat moment sprake van een positieve registratie, dan zal het krijgen van een hypotheek of het oversluiten van een hypotheek in de meeste gevallen mogelijk zijn. Wel kan een lopend krediet van invloed zijn op de leencapaciteit, zelfs bij een hypotheekaanvraag met BKR.

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, is het vaak lastig om een hypotheek te krijgen of je huidige hypotheek aan te passen. De regels voor het geven van hypotheken zijn streng, en hypotheekverstrekkers kunnen niet makkelijk van deze regels afwijken. Meestal wordt een hypotheek met BKR daarom afgekeurd.

Bij CoderingVrij begrijpen we dat het hebben van een (negatieve) BKR-registratie en de impact ervan op je financiële situatie vervelend kan zijn. Daarom bieden onze adviseurs graag hun expertise om je te helpen bij het verwijderen van je BKR-registratie. We begrijpen dat je mogelijk geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een hypotheek en we hebben ervaring in het succesvol laten verwijderen van hun BKR-registratie. Het verkrijgen van een hypotheek met BKR is in de meeste gevallen namelijk niet mogelijk.

Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je situatie te analyseren, je te informeren over de stappen die nodig zijn om je BKR-registratie te laten verwijderen en je te begeleiden tijdens het proces. Met onze hulp kun je werken aan het verbeteren van je financiële positie en het vergroten van je kansen om in de toekomst een hypotheek aan te vragen.
Een greep uit onze recente hypotheek met BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Kredietbank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Hoist finance Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:ING Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Hypotheek met een positieve BKR-registratie

Heb je geen negatieve BKR-registratie, maar juist een positieve BKR-registratie op je BKR-overzicht staan? Dan zijn er doorgaans wel mogelijkheden om een hypotheek met een BKR te verkrijgen of je bestaande hypotheek over te sluiten. De meeste kredietverstrekkers zijn bevoegd om een hypotheek te verstrekken wanneer er sprake is van een positieve BKR-registratie. Een hypotheek met een positieve BKR-registratie is doorgaans dan ook mogelijk.

Is het krediet dat hoort bij deze positieve BKR-registratie nog niet volledig afbetaald? Dan kan het zo zijn dat deze positieve BKR-registratie van invloed is op de leencapaciteit voor een hypotheek. Dit betekent dat je mogelijk een minder hoog bedrag kunt lenen voor jouw hypotheek vanwege de lopende kredietverplichtingen die voortvloeien uit de positieve BKR-registratie.

Hypotheek met BKR A2

Heb je op jouw BKR-overzicht een combinatie van een achterstandsmelding en een bijzonderheidscode 2 staan en wil je een hypotheek afsluiten? Dan kan dit bij de meeste hypotheekverstrekkers lastig worden. Een hypotheek met een BKR A2 is doorgaans moeilijk te verkrijgen omdat deze combinatie van bijzonderheidscoderingen laat zien dat er sprake was van een serieuze betalingsachterstand.

Wil je toch de mogelijkheden weten tot het verkrijgen van een hypotheek met een BKR A2? Neem dan contact op met een hypotheekverstrekker om de mogelijkheden te bespreken. Een dringend advies hierbij is dat het betreffende krediet volledig is voldaan en de huidige financiële situatie op orde is.

Daarnaast kun je altijd contact opnemen met een van onze juridisch adviseurs om de mogelijkheden te bespreken voor het vroegtijdig laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie. Bij verwijdering van de negatieve BKR-registratie heb je meer mogelijkheden om een hypotheek te verkrijgen! Vul het contactformulier in en wij bellen je graag voor advies op maat.

Hypotheek met BKR code 3

Als je een melding van een achterstand én een bijzonderheidscode 3 hebt, wordt het verkrijgen van een hypotheek nog moeilijker. Wil je toch een hypotheek met BKR-code A3? Overleg dan eerst met je hypotheekverstrekker. Deze BKR-code A3 kan het proces namelijk lastiger maken.

De enige mogelijke oplossing om zonder zorgen een hypotheek aan te vragen, is het laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie. Wil je weten hoe wij je hierbij kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze juridische adviseurs. In een enkel gesprek kunnen we je informeren over de mogelijkheden, zodat er geen verrassingen achteraf zijn.

Meer lezen over:
Een hypotheek na WSNNP
Hypotheek met partner BKR code 3
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Door Kevin heel fijn door het proces geleid en begeleid. Duidelijk, transparant en geen financiële addertjes onder het gras.

Alles met de menselijke maat en geduld van coderingvrij lees Kevin, uit handen kunnen geven.

Fijn en nogmaals Dank Kevin!
Lees meer
Danny Kuppers minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik ben heel erg tevreden om welke manier en snelheid ik was geholpen.
Ik kan ze alleen maar aanbevelen. Hartstikke bedankt voor een topservice!
Lees meer
O Kinga minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over een hypotheek met BKR
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Kan ik een hypotheek krijgen met een BKR?
Bij het kopen van een woning of het oversluiten van een hypotheek zal er een BKR-check worden gedaan. Is er sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan is het in de meeste gevallen niet mogelijk een hypotheek te krijgen of over te sluiten. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Wanneer is mijn BKR-registratie verjaard?
Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen verricht zijn waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. Hoelang de verjaringstermijn is hangt af van de soort vordering. Wil je weten of jouw vordering verjaart is, neem contact op met één van onze juridisch adviseurs en wij helpen je verder.
Is een maximale hypotheek met BKR mogelijk?
Heb je een positieve BKR-registratie en is het betreffende krediet nog lopend? Dan kan het zijn dat dit van invloed is op de leencapaciteit. Een lopend krediet kan er voor zorgen dat je een minder hoog bedrag kunt lenen. Is het krediet al afbetaald? Dan zal een positieve BKR-registratie doorgaans niet voor problemen zorgen.

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan heeft dit invloed op het kunnen verkrijgen van een hypotheek. Ongeacht of je een maximaal hypotheekbedrag wilt lenen of niet, zal het kunnen verkrijgen van een hypotheek lastig worden met een negatieve BKR-registratie. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken of wij jouw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen. 
Wat voor soort BKR-registraties kunnen van invloed zijn op mijn hypotheekaanvraag?
Elke BKR-registratie kan van invloed zijn op de hypotheekaanvraag. Heb je een positieve BKR-registratie, kan dit ervoor zorgen dat je een verminderde leencapaciteit hebt; wat betekent dat je een minder hoge hypotheek kunt krijgen. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het antwoord op een hypotheekaanvraag in de meeste gevallen afwijzend. Je zult dan eerst de negatieve BKR-registratie moeten laten verwijderen.
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Wat kan ik doen om mijn kansen op het krijgen van een hypotheek met een BKR-registratie te verbeteren?
In de meeste gevallen is het verkrijgen van een hypotheek wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, niet mogelijk. De meest belangrijke stap is dan ook om jouw negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Daarnaast is het voor een hypotheekaanvraag natuurlijk belangrijk dat je financieel stabiel bent en een mogelijke hypotheek kunt betalen.
Wat zijn de risico's van het aanvragen van een hypotheek met een BKR-registratie?
Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt en je vraagt alsnog een hypotheek aan, is de kans groot dat de hypotheekaanvraag wordt geweigerd. Je krijgt dan geen hypotheek en zult de aankoop van de woning moeten annuleren. Wanneer je al een (voorlopig) koopcontract hebt getekend, kan dit voor (financiële) risico’s zorgen. Controleer dus altijd goed of je een (negatieve) BKR-registratie hebt, vóór het kopen van een woning.
Hoe kan een positieve BKR-registratie, zoals een betaald telefoonabonnement, mijn maximale hypotheekbedrag beïnvloeden?
Heb je een positieve BKR-registratie op jouw BKR-overzicht staan en is deze ‘lening’ nog lopend? Dan kan dit van invloed zijn op jouw leencapaciteit. Een lopende lening zorgt ervoor dat je een minder hoog hypotheekbedrag kunt lenen. Eén van de doelen van het BKR is namelijk ervoor zorgen dat jij niet meer (of hogere) leningen aangaat dan je daadwerkelijk kunt betalen. Wil je een maximale hypotheek aanvragen? Dan is het verstandig eerst de andere, lopende leningen volledig af te lossen.
Wanneer krijg ik een achterstandscodering bij een hypotheek?
Je krijgt een achterstandsmelding (ook wel een A-code) genoemd op jouw hypotheek wanneer je een betalingsachterstand hebt van 2 tot 4 maanden. De precieze termijn is afhankelijk van jouw hypotheekverstrekker. Een A-code blijft na het inlopen van de achterstand, nog 5 jaar zichtbaar op jouw BKR. Met deze A-code (of een andere codering) kan het lastiger worden om de hypotheek over te sluiten of een nieuwe hypotheek aan te vragen.
Welke banken geven een hypotheek met BKR?
Er is geen simpel lijstje te geven van banken die een hypotheek verstrekken wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt. Dit komt doordat het acceptatiebeleid van banken in de meeste gevallen zal aangeven dat ze jou geen hypotheek mogen verstrekken wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kunnen zij soms tóch een uitzondering maken.  Ons advies is dan ook om met jouw gewenste hypotheekverstrekker in gesprek te gaan en alle opties door te nemen.
Laat nu jouw Hypotheek met BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment