Alle BKR coderingen op één rij

Ben je geconfronteerd met een BKR-registratie en heb je vragen over de verschillende BKR coderingen? Laat CoderingVrij je hierbij helpen.

Op deze pagina leggen wij je uit wat de verschillende BKR coderingen betekenen. Naast elke afzonderlijke bijzonderheidscode, kan er in de praktijk ook een combinatie van de onderstaande BKR coderingen zichtbaar zijn op het BKR-overzicht. Het is dan ook belangrijk om goed te begrijpen wat de verschillende BKR coderingen betekenen.

Wil je liever meteen één van onze juridisch adviseurs spreken om uitleg te krijgen wat er op jouw BKR-overzicht staat? Of om na te gaan hoe wij je kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Neem dan direct en vrijblijvend contact op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Welke BKR coderingen zijn er?

Op het moment dat er een bijzonderheid ontstaat op het afgesloten krediet, zoals een achterstand, is de kredietverstrekker verplicht dit te melden bij het BKR. Het BKR zal deze bijzonderheid noteren bij de BKR-registratie met een BKR codering ofwel een bijzonderheidscodering genoemd. Vanaf het moment dat er een bijzonderheidscodering wordt geplaatst bij de BKR-registratie wordt er gesproken over een negatieve BKR-registratie.

Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscoderingen. Deze BKR coderingen hebben allemaal een eigen betekenis en zwaarte. Hieronder kun je een overzicht vinden van de verschillende BKR coderingen.

BKR coderingen Uitleg
Code A De code A is een achterstandsmelding. De achterstandscode wordt geplaatst wanneer er een betaalachterstand is van twee of drie maanden;
Code H De code H staat voor een herstelmelding. De herstelcode krijg je wanneer een achterstand is ingelopen maar de lening nog niet volledig is afbetaald;
Code 1 Deze bijzonderheidscodering wordt geplaatst wanneer er sprake is van een betalings- of aflossingsregeling;
Code 2 De code 2 wordt geplaatst wanneer de kredietverstrekker het gehele bedrag opeisbaar stelt;
Code 3 Deze bijzonderheidscodering wordt geplaatst bij een afboeking of kwijtschelding op het krediet. Bijvoorbeeld bij finale kwijting, een saneringstraject waarbij er een deel van het krediet is kwijtgescholden of een interne afboeking;
Code 4 De code 4 wordt geplaatst wanneer je als consument voor langere tijd onbereikbaar bent voor de kredietverstrekker;
Code 5 De code 5 wordt geplaatst wanneer de kredietverstrekker en consument een preventieve betalingsregeling overeenkomen voor een hypothecair krediet.

Combinatie van BKR coderingen

Een kredietverstrekker kan ook een combinatie van bovenstaande BKR coderingen plaatsen bij een BKR-registratie. Indien de situatie omtrent de achterstand verdere bijzonderheden met zich meebrengt waardoor ook de plaatsing van een andere bijzonderheidscodering vereist is, zal de kredietverstrekker verplicht zijn dit te melden.

Een voorbeeld hiervan; mocht er na het ontstaan van een achterstand op een krediet ook een betalingsregeling worden getroffen, dan zullen de bijzonderheidscoderingen A en 1 zichtbaar zijn op het BKR-overzicht. Mocht de situatie op dat moment verder escaleren en de betalingsregeling niet worden nagekomen, kan een kredietverstrekker het gehele bedrag opeisen. Vaak wordt er dan een incassobureau of deurwaarder ingeschakeld. Ook een bijzonderheidscode 2 kan dan worden toegevoegd aan de BKR-registratie.

De bijzonderheidscoderingen worden allen automatisch verwijderd vijf jaar na de geregistreerde einddatum. Voor de gehele tussenliggende periode zijn zowel de BKR-registratie als alle geplaatste bijzonderheidscoderingen zichtbaar op het BKR-overzicht. Dit is zowel voor de geregistreerde consument als kredietverstrekkers zichtbaar.



Ik heb een A2-codering op mijn BKR

Een veelvoorkomende combinatie van BKR coderingen is de achterstandsmelding en de bijzonderheidscode 2, ook wel een A2-codering genoemd. Deze combinatie van bijzonderheidscoderingen laat zien dat er een achterstand is ontstaan op het geregistreerde krediet welke niet direct ingelopen kon worden. De kredietverstrekker was verplicht het gehele bedrag op te eisen en – in de meeste gevallen – een incassobureau in te schakelen.

Met een A2-codering is het in de meeste gevallen niet mogelijk om een nieuw krediet te verkrijgen of een bestaande lening om te zetten. Een A2-codering wordt door kredietverstrekkers als een ‘zware’ codering gezien, waarbij de acceptatievoorwaarden het vaak niet toelaten om een krediet te verstrekken.




Wat is de zwaarste BKR-codering?

In de praktijk geldt meestal hoe meer BKR coderingen er gemeld staan bij een BKR-registratie, des te zwaarder deze wordt meegewogen door een (nieuwe) kredietverstrekker. De acceptatievoorwaarden van kredietverstrekkers staan het doorgaans niet toe een nieuw krediet te verstrekker wanneer er sprake is van meerdere BKR coderingen.

De praktijk laat zien dat alle combinaties van BKR coderingen als zwaar worden bevonden. Met uitzondering kunnen kredietverstrekkers een combinatie van een achterstandsmelding en herstelmelding nog accepteren, maar zodra er een andere BKR codering gemeld staat, is het vaak niet meer mogelijk een krediet te verkrijgen. De meest zware coderingen zijn de bijzonderheidscodes 2 en 3.



Welke BKR coderingen heb ik?

Heb je nog geen inzicht in jouw BKR-overzicht en weet je niet welke BKR coderingen er op jouw naam geregistreerd staan? Vraag dan jouw BKR-overzicht op. Jouw persoonlijke BKR-overzicht vraag je snel en gemakkelijk op binnen enkele minuten. Volg ons stappenplan en krijg inzicht in jouw BKR.

Staat er op jouw BKR-overzicht informatie die je niet begrijpt, informatie die niet klopt of staat er een negatieve BKR-registratie gemeld waar je vanaf wilt? Laat CoderingVrij jou dan helpen.

Met ruim tien jaar ervaring in het verwijderen van negatieve BKR-registraties, kunnen onze juridisch adviseurs jou als geen ander adviseren. Via een vrijblijvend adviesgesprek krijg je inzicht in wat wij voor jou kunnen betekenen en welke juridische procedure het meest passend is in jouw persoonlijke situatie. Of je nu haast hebt, meerdere negatieve BKR-registraties hebt of alleen maar advies wilt over wat er op jouw BKR-overzicht staat? Onze adviseurs staan voor je klaar. Met een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek begeleiden ze je graag.

Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Goed en efficiënt geholpen. Dankzij coderingvrij is mijn odido bkr registratie verwijderd!
Lees meer anna mees 1 maand geleden
5 / 5
Ze zijn letterlijk de sterkste en de beste zeker... Het verwijderen van BKR gebeurt bij hun onvermijdelijk, maakt niet uit hoe moeilijk de zaken ook zijn
Lees meer Jood Bitar 1 maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over BKR coderingen verwijderen
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Hoe lang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Wanneer is mijn BKR-registratie verjaard?
Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen verricht zijn waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. Hoelang de verjaringstermijn is hangt af van de soort vordering. Wil je weten of jouw vordering verjaart is, neem contact op met één van onze juridisch adviseurs en wij helpen je verder.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!





Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment