Een BKR-registratie verwijderen

Of je nu bezig bent met de aankoop van een nieuwe woning of het afsluiten van een lening, op het moment dat je wordt tegengehouden door een negatieve BKR-registratie heb je nog maar één wens: ‘ik wil mijn BKR-registratie verwijderen!’’ En het goede nieuws is dat hier mogelijkheden voor zijn.

Wil je weten hoe je een BKR-registratie kunt verwijderen kunt en wat de kosten hiervoor zijn? Lees dan hieronder verder.

Wil je liever meteen spreken met één van onze adviseurs om te laten beoordelen wat wij voor je kunnen betekenen? Bel ons dan op telefoonnummer 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw BKR verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Een BKR-registratie verwijderen

Het simpele antwoord op de vraag of een BKR-registratie verwijderd kan worden is: ‘’ja! Het is mogelijk een negatieve BKR-registratie te laten verwijderen.’’

Ga je een krediet aan van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand? Dan zal dit worden geregistreerd in het systeem van Stichting BKR en heb je een BKR-registratie.

Op het moment dat er een registratie wordt geplaatst is dit een positieve registratie. Deze zal in de meeste gevallen geen negatieve invloed hebben op het kunnen verkrijgen van een hypotheek of een nieuwe lening. Ontstaat er een betaalachterstand op het geregistreerde krediet? Dan zal de kredietverstrekker dit moeten melden met een BKR codering. Vanaf dat moment is er sprake van een negatieve BKR-registratie. Een negatieve BKR-registratie zal in de meeste gevallen wél voor belemmering zorgen.

Het BKR registreert bij elke kredietregistratie niet alleen gegevens van het krediet maar ook persoonsgegevens. Een BKR-registratie toont de naam en adresgegevens van een consument. Deze verwerking van persoonsgegevens zorgt ervoor dat hierop de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de BKR-registratie. De kredietverstrekker moet op het moment van bezwaar een belangenafweging maken. In deze afweging moeten zij de belangen van de verwerking van persoonsgegevens (de handhaving van de BKR-registratie), afwegen tegen de belangen van verwijdering van persoonsgegevens (de verwijdering van de negatieve BKR-registratie).

Een BKR-registratie verwijderen gaat niet zomaar. Je zult aan een aantal eisen moeten voldoen voordat een negatieve BKR-registratie vroegtijdig zal kunnen worden verwijderd. Zo moet het betreffende krediet zijn afgelost, er moet sprake zijn van een (actueel) financieel stabiele situatie en er moet een reden zijn om de BKR-registratie te verwijderen. Simpel gezegd, wij moeten kunnen aantonen bij de kredietverstrekker dat je de vijfjaarstermijn waarna een negatieve BKR-registratie automatisch wordt verwijderd, niet kunt afwachten.Kun je een terechte BKR-registratie laten verwijderen?

De eerste stap in een juridische procedure is vaak het controleren van de correctheid van de negatieve BKR-registratie. Het kan voorkomen dat de kredietverstrekker een onterechte BKR codering heeft geplaatst, dat er incorrecte data staan op het BKR-overzicht of dat er (nog) geen einddatum is gemeld. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de ernst van de belemmering die de BKR-registratie met zich kan meebrengen.

Ook al is een negatieve BKR-registratie terecht geplaatst, kan deze nog steeds aangevochten worden via een juridische procedure. Een BKR-registratie verwijderen kan voor zowel terechte als onterechte BKR-registraties.BKR-registratie verwijderen van ABN AMRO, Rabobank of andere grootbank

Heb je een BKR-registratie van de ABN AMRO Bank N.V., de Rabobank of een andere grootbank op jouw BKR-overzicht staan? Dan zal dit, net als bij andere BKR-registraties, voor belemmering zorgen. Een BKR-registratie afkomstig van een grootbank kunnen geplaatst zijn door een roodstand op de rekening, lening, hypotheek etc.

Een BKR-registratie verwijderen afkomstig van een grootbank, verloopt net als elke andere BKR-registratie verwijdering. Ook hier wordt een juridische procedure gevolgd en wordt de grootbank aangeschreven met een juridisch verzoek om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:KPN Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:ICS Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Kedin Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Hollands nieuwe Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Hoe werkt het om een BKR-registratie te verwijderen?

Heb je het BKR-overzicht opgevraagd en kom je tot de conclusie dat er een negatieve BKR-registratie zichtbaar is die jou in de weg staat bij het realiseren van je toekomstplannen? Dan is een BKR-registratie verwijderen een eerste stap. Met een negatieve BKR-registratie zal de kredietverstrekker in de meeste gevallen namelijk geen hypotheek of lening verstrekken en is een BKR-registratie verwijderen de enige oplossing.

CoderingVrij kan je helpen bij het verwijderen van de BKR-registratie. Als juridisch dienstverlener zijn wij al ruim tien jaar actief en gespecialiseerd in (negatieve) BKR-registraties verwijderen. Op basis van onze jarenlange ervaring verwijderen wij dagelijks negatieve BKR-registraties. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek met één van onze adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van jouw negatieve BKR-registratie besproken. Zien wij mogelijkheden te helpen? Dan kan er gestart worden met een juridische procedure.

In bijna 90% van de gevallen wordt een zaak afgehandeld via een minnelijke procedure. Bij een minnelijke procedure ga je (schriftelijk) in gesprek met de kredietverstrekker om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen op grond van de AVG. Je krijgt tijdens een minnelijk traject een vaste jurist toegewezen. Samen met de jurist bouw je een dossier op en zorg je voor alle informatie en documenten die nodig zijn om het juridisch verzoek te versterken. Het doel is de kredietverstrekker te overtuigen dat het langer handhaven van de negatieve BKR-registratie niet noodzakelijk is.

Komt er uit het minnelijke traject geen positieve reactie van de kredietverstrekker en is het belang voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie groot? Dan bespreken wij graag de mogelijkheden voor een vervolgtraject. Dit kan bijvoorbeeld een procedure bij Kifid zijn of een gerechtelijk traject met onze partner HELIO Advocaten. Een vervolgprocedure geeft zekerheid dat er door een onafhankelijke partij een uitspraak wordt gedaan.

Wil je weten welk traject het beste bij jouw situatie past? Bel ons direct op telefoonnummer 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Om 15:57 ben ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze mijn bkr heb laten verwijderen ongelofelijk. Woorden schieten me tekort, tijdens het process hielden ze me constant up-to-date de service was ook top!

Ik wens jullie veel gezondheid en succes toe wat een prachtige bedrijf!    
Lees meer
Brk Kay minder dan een maand geleden
5 / 5
Ze waren heel vriendelijk en kwam altijd de afspraken na wij willen de jurist de heer Blank graag bedanken voor de goede samenwerking nogmaals bedankt    
Lees meer
Wendy van Braak minder dan een maand geleden
5 / 5

Hoe lang duurt een procedure voor BKR-registratie verwijderen?

Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure of de verwijdering van een BKR-registratie. In sommige gevallen kan BKR verwijderen binnen een aantal weken plaatsvinden en in andere gevallen kan dit wat langer duren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals je eigen unieke situatie, de snelheid van de dossieropbouw, de noodzaak tot spoedige verwijdering en de reactiesnelheid van de kredietverstrekker. Kredietverstrekkers hebben een wettelijk reactietermijn van één maand om te reageren op een juridisch verzoek.

Omdat elke situatie anders is, is een precies termijn niet te noemen. De ervaring blijkt echter dat je bij een versnelde procedure rekening kunt houden met een looptijd van 4 tot 6 weken en een reguliere procedure van 8 tot 12 weken. Tijdens een adviesgesprek met één van onze adviseurs kunnen wij wel een inschatting maken van het mogelijke tijdsbestek.
Veelgestelde vragen over BKR verwijderen
Kan een BKR-registratie verwijderd worden?
Het is mogelijk een (negatieve) BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Je zult hiervoor wel aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo moet de vordering zijn voldaan, er moet op dit moment sprake zijn van een financieel stabiele situatie en er moet een belang zijn (een reden) voor de vroegtijdige verwijderen van de (negatieve) BKR-registratie.
Wat is een BKR-registratie?
Een BKR-registratie is een melding in het registratiesysteem van Stichting BKR. Een BKR-registratie toont gegevens van een krediet dat je bent aangegaan voor een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand. Kredietverstrekkers zijn verplicht dit te melden bij het BKR. Ook wanneer er een achterstand ontstaat of je de lening hebt afbetaalt, zal dit worden doorgegeven aan het BKR.
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van BKR-registraties, kan een gerechtelijke procedure worden gestart. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Hoelang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van Stichting BKR, vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Kan ik zelf mijn BKR-registratie verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen makkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Wat kost het om een BKR-registratie te verwijderen?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een (negatieve) BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 980,-. Wil je weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Neem contact op en wij adviseren je graag.

Kostenindicatie

Omdat elke situatie uniek is bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen.

Voor de juridische procedure om een BKR-registratie te verwijderen kun je rekening houden met een richtprijs van € 980,-. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen en wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Bel ons dan op telefoonnummer 088-426 3737 of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment