BKR-registratie verwijderen

Of je nu bezig bent met de aankoop van een nieuwe woning of het afsluiten van een lening, op het moment dat je wordt tegengehouden door een negatieve BKR-registratie heb je nog maar één vraag: ‘’kan een BKR-registratie worden verwijderd?’’ Het simpele antwoord op deze vraag is: ‘’ja dat kan!’’  

Wil je weten hoe je een BKR-registratie kan verwijderen en wat de kosten hiervoor zijn? Lees dan hieronder verder. 

Wil je liever meteen spreken met één van onze adviseurs om te laten beoordelen wat wij voor je kunnen betekenen? Bel ons dan op telefoonnummer 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op. 
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw BKR verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie? 

Ga je een krediet aan van meer dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand? Dan zal dit worden geregistreerd in het systeem van Stichting BKR. Deze stichting is opgericht door de Nederlandse banken en financiële dienstverleners. Het doel van Stichting BKR is om kredietaanbieders te informeren over het kredietverleden en de kredietwaardigheid van consumenten en anderzijds consumenten te helpen bij het voorkomen van overkreditering. Inmiddels staan meer dan 9 miljoen consumenten geregistreerd bij het BKR.

Op het moment dat er een registratie wordt geplaatst in het systeem van Stichting BKR, is dit een positieve registratie. Een positieve BKR-registratie zal in de meeste gevallen geen invloed hebben op het verkrijgen van een hypotheek of een nieuwe lening. Wel kan het de hoogte van een nieuw krediet beïnvloeden. 

Ontstaat er een betaalachterstand van twee of drie maanden op het geregistreerde krediet, dan zal de kredietverstrekker dit moeten melden. De achterstand moet verplicht worden doorgegeven met een achterstandscode en/of een bijzonderheidscode. Vanaf het moment dat er een code wordt geplaatst bij een BKR-registratie is er sprake van een negatieve BKR-registratie. Meer informatie over de verschillende bijzonderheidscoderingen en wat deze betekenen lees je hier

Een BKR-registratie blijft vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat het volledige krediet is ingelost en er een werkelijke einddatum is geplaatst. Dit houdt in dat de vijfjaarstermijn pas ingaat vanaf het moment dat een eventuele achterstand is ingelopen en het gehele krediet is voldaan. Een negatieve BKR-registratie kan hierdoor voor jarenlange belemmering zorgen. Hierdoor heeft u nog maar een vraag : ‘’kan een BKR-registratie worden verwijderd?’’ 
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:KPN Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:ICS Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Kedin Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Hollands nieuwe Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Kan je een BKR-registratie laten verwijderen?

Het simpele antwoord op de vraag of een BKR-registratie verwijderd kan worden is: ‘’ja! Het is mogelijk een negatieve BKR-registratie te laten verwijderen.’’

Het BKR registreert bij elke kredietregistratie niet alleen gegevens van het krediet maar ook persoonsgegevens. Een BKR-registratie toont de naam en adresgegevens van een consument. Deze verwerking van persoonsgegevens zorgt ervoor dat hierop de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is. Op grond van de AVG is het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee de zichtbaarheid van de BKR-registratie. De kredietverstrekker moet op het moment van bezwaar een belangenafweging maken. In deze afweging moeten zij de belangen van de verwerking van persoonsgegevens (de handhaving van de BKR-registratie), afwegen tegen de belangen van verwijdering van persoonsgegevens (de verwijdering van de negatieve BKR-registratie). 

Het laten verwijderen van een negatieve BKR-registratie gaat niet zomaar. Je zult aan een aantal eisen moeten voldoen voordat een negatieve BKR-registratie vroegtijdig zal kunnen worden verwijderd. Zo moet het betreffende krediet zijn afgelost, er moet sprake zijn van een (actueel) financieel stabiele situatie en er moet een reden zijn voor vroegtijdige verwijdering. Simpel gezegd, wij moeten kunnen aantonen bij de kredietverstrekker dat je de vijfjaarstermijn waarna een negatieve BKR-registratie automatisch wordt verwijderd, niet kunt afwachten.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer tevreden van jullie service. Ik had door een faillissement in het verleden twee A3 coderingen. Hierdoor kon ik geen hypotheek krijgen voor de aankoop van een woning. Dankzij coderingvrij zijn deze coderingen binnen 4 weken nadat ik hun hulp heb ingeschakeld verwijderd. Ik ben jullie eeuwig dankbaar!
Lees meer
Joyce Hoogstad minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik moest 2 coderingen laten verwijderen. De eerste ging vrij snel. Ik had niet verwacht dat ook de tweede verwijderd zou kunnen worden maar het lukte. Wat ook zeer professioneel vond dat ze mij pas al cliënt namen toen de zekerheid hadden dat ze de coderingen zouden kunnen verwijderen. De mensen die er werken zijn erg vriendelijk. Ik belde zelf een paar keren per dag met vragen maar ze bleven even geduldig en vriendelijk. Ook qua prijs zou ik ze aanraden.
Lees meer
Sherien. F. J Patadien Pierkhan minder dan een maand geleden
5 / 5

Hoe werkt het laten verwijderen van een negatieve BKR-registratie?

Heb je het BKR-overzicht opgevraagd en kom je tot de conclusie dat er een negatieve BKR-registratie zichtbaar is die jou in de weg staat bij het realiseren van je toekomstplannen? Dan is het verwijderen van deze BKR-registratie een eerste stap. Met een negatieve BKR-registratie zal de kredietverstrekker in de meeste gevallen namelijk geen hypotheek of lening verstrekken en is verwijdering van de negatieve BKR-registratie daarvoor nodig. 

CoderingVrij kan je helpen bij het verwijderen van jouw BKR-registratie! Wij zijn een juridisch dienstverlener gespecialiseerd in de verwijdering van (negatieve) BKR-registraties. Op basis van onze jarenlange ervaring verwijderen wij dagelijks negatieve BKR-registraties. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek met één van onze adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van jouw negatieve BKR-registratie besproken. Zien wij mogelijkheden te helpen dan kan er gestart worden met een juridische procedure. Er zijn twee verschillende juridische procedures mogelijk. Een minnelijk traject en een gerechtelijk traject.

In bijna 90% van de gevallen wordt een zaak afgehandeld via een minnelijke procedure. Bij een minnelijke procedure ga je (schriftelijk) in gesprek met de kredietverstrekker om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen op grond van de AVG. Je krijgt tijdens een minnelijk traject een vaste jurist toegewezen. Samen met de jurist bouw je een dossier op en zorg je voor alle informatie en documenten die nodig zijn om het juridisch verzoek te versterken. Het doel is de kredietverstrekker te overtuigen dat het langer handhaven van de negatieve BKR-registratie niet noodzakelijk is.

Komt er uit het minnelijke traject geen positieve reactie van de kredietverstrekker en is het belang voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie groot? Dan kun je binnen zes weken na de afwijzing van de kredietverstrekker een gerechtelijke procedure starten.

De AVG voorziet erin dat verwerking van persoonsgegevens aan bepaalde eisen moet voldoen. Bij een gerechtelijke procedure bepaalt een onafhankelijke rechter of dit het geval is in jouw specifieke situatie. Er wordt getoetst of de BKR-registratie aan de eisen van de AVG voldoet en of er een noodzaak is de negatieve BKR-registratie nog langer te handhaven. Is er geen reden de BKR-registratie te handhaven, dan zal de negatieve BKR-registratie verwijderd moeten worden door de kredietverstrekker. Een gerechtelijke procedure geeft zekerheid dat er door een onafhankelijke partij een uitspraak wordt gedaan. 

Wil je weten welk traject het beste bij jouw situatie past? Bel ons direct op telefoonnummer 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op. 
Veelgestelde vragen over BKR verwijderen
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Hoe werkt een juridische procedure?
Zien wij mogelijkheden je te helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Dan wordt de juridische procedure gestart met een juridisch onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er een minnelijke procedure; een (schriftelijk) gesprek met de kredietverstrekker op grond van de AVG. Samen met een vaste jurist wordt een dossier opgebouwd en versterkt om de kredietverstrekker te overtuigen van vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een gerechtelijke procedure om in samenwerking met een advocaat een rechtszaak te starten.
Kan ik een lening krijgen met een BKR?
Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Kan CoderingVrij mij helpen aan een lening?
Bij CoderingVrij verstrekken wij geen leningen. Indien er sprake is van een negatieve BKR-registratie kunnen wij wel assisteren bij het juridisch traject ter verwijdering van deze negatieve BKR-registratie. Wanneer de negatieve BKR-registratie is verwijderd, is mogelijk een lening aan te vragen bij een bank of kredietverstrekker.
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met een advocaat gespecialiseerd in het verwijderen van BKR-registratie, kan er een gerechtelijke procedure gestart worden. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Hoelang duurt het om een BKR-registratie te verwijderen?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure of de verwijdering van een BKR-registratie. In sommige gevallen kan een BKR-registratie binnen een aantal weken verwijderd worden en in andere gevallen kan dit wat langer duren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals je eigen unieke situatie, de snelheid van de dossieropbouw, de noodzaak tot spoedige verwijdering en de reactiesnelheid van de kredietverstrekker. Kredietverstrekkers hebben een wettelijk reactietermijn van één maand om te reageren op een juridisch verzoek. 

Omdat elke situatie anders is, is een vastgesteld termijn voor een juridische procedure niet te noemen. Tijdens een adviesgesprek met één van onze adviseurs kunnen wij wel een inschatting maken van het mogelijke tijdsbestek. Heb je bijvoorbeeld een dringende situatie dan bieden wij ook een spoedtraject aan. 
Kostenindicatie
CoderingVrij is gespecialiseerd in het verwijderen van (negatieve) BKR-registraties. Omdat elke situatie uniek is bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. 

Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 780,-. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen en wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Bel ons dan op telefoonnummer 088-426 3737 of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck