Aangezien er meer dan 9 miljoen mensen bij het BKR geregistreerd staan, is de kans groot dat ook u bij het BKR geregistreerd staat. Lees snel verder wat er van u geregistreerd kan staan.

Wanneer geregistreerd?

Kredieten van €250,- of meer worden bij het BKR geregistreerd, in beginsel zijn dit positieve registraties, die kunnen worden omgezet in negatieve registraties wanneer er sprake is van een betalingsachterstand:

  • Doorlopend krediet
  • Persoonlijke lening
  • Koop op afbetaling
  • Creditcard
  • Toestelkrediet van een telecomaanbieder
  • Roodstand
  • Betalingsachterstand van meer dan drie termijnen op hypotheek (hypotheek wordt alleen negatief geregistreerd)

De volgende gegevens zijn dan bij het BKR bekend; naam, adres, geboortedatum, het soort krediet en indien bekend de eerste maand en laatste maand van de aflossing en de hoogte van de lening. Wilt u graag weten wat er van u bij het BKR geregistreerd staat? Dan kunt u een overzicht opvragen bij het BKR te Tiel of bij uw bankfiliaal.
In veel gevallen wordt een schuldregelingstraject, al dan niet voorafgaand aan het WSNP-traject, via de kredietbank of de gemeente ook geregistreerd, ook deze registratie blijft na beëindiging van het traject nog vijf jaar zichtbaar. Hoewel hierbij geen codering wordt geplaatst, levert deze registratie wel problemen op voor een hypotheek- of kredietaanvraag. Lees het artikel over WSNP

Wanneer wordt mijn hypotheek geregistreerd?

Als u een achterstand heeft van meer dan drie termijnen op uw hypotheek, dan krijgt u een negatieve registratie. Een hypotheek wordt niet positief geregistreerd, maar enkel op negatieve wijze. Heeft u een achterstand van meer dan drie termijnen? Dan krijgt u een codering op uw naam, code A. Dit is een achterstandscodering die u belemmert in het afsluiten van een nieuwe hypotheek of een ander krediet. De banken zullen een achterstandscodering interpreteren als een te groot risico voor de financiële sector, om deze reden zullen zij geen zaken met u willen doen. Helaas wordt er in de meeste gevallen geen aandacht besteed aan het verhaal achter de codering of de huidige financiële situatie. Dit betekent dat de codering eerst zal moeten worden verwijderd voordat u weer met de banken in zee kunt gaan. CoderingVrij kan u hierbij helpen.

Onze adviseurs bekijken direct en kosteloos wat uw mogelijkheden zijn. Vul het contactformulier hiernaast in of bel 088-4263737.
Nieuwsgierig geworden?Nieuwsgierig naar meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen en wij helpen u verder waar het mogelijk is.

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit