Wanneer heb ik een registratie?

Kredieten van een bedrag van €250,- of hoger met een looptijd langer dan één maand, worden bij het BKR geregistreerd. Een BKR-registratie is in beginsel een positieve registratie. Pas op het moment dat er een betaalachterstand ontstaat en/of er andere bijzonderheden optreden, kan deze positieve BKR-registratie worden omgezet in een negatieve BKR-registratie. Voorbeelden van kredieten die veelvuldig weergegeven staan op het BKR zijn: 

 • Doorlopend krediet;
 • Persoonlijke lening;
 • Koop op afbetaling;
 • Creditcard;
 • Toestelkrediet van een telecomaanbieder;
 • Roodstand;
 • Betalingsachterstand van meer dan drie termijnen op hypotheek
  (hypotheek wordt alleen negatief geregistreerd).
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie (positief of negatief) blijft in beginsel vijf jaar zichtbaar op het BKR. De bewaartermijn van vijf jaar gaat in vanaf het moment dat het gehele krediet is voldaan of er kwijting is overeengekomen. Op dat moment wordt er een einddatum geplaatst bij de registratie, waarna het bewaartermijn van vijf jaar ingaat. Na dit termijn zal de BKR-registratie automatisch worden verwijderd. 

Wanneer er een BKR-registratie wordt geplaatst, zijn onder andere de volgende gegevens bekend: naam, adres, geboortedatum, de kredietverstrekker, het soort krediet, de hoogte van het krediet en indien bekend de eerste maand en laatste maand van de aflossing. Wil je graag weten wat er op jouw naam bij het BKR geregistreerd staat? Dan kun je jouw BKR-overzicht opvragen bij Stichting BKR.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Vodafone Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Wat wordt er nog meer geregistreerd?

In veel gevallen wordt een schuldregelingstraject, al dan niet voorafgaand aan het WSNP-traject, via de kredietbank of de gemeente ook geregistreerd. Ook deze registratie blijft na beëindiging van het traject nog vijf jaar zichtbaar. Hoewel hierbij geen codering wordt geplaatst, levert deze registratie wel problemen op voor een hypotheek- of kredietaanvraag.  

Ook als je een achterstand hebt van meer dan drie termijnen op de hypotheek, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Een hypotheek wordt niet positief geregistreerd, maar enkel op negatieve wijze. Heb je een achterstand van meer dan drie termijnen? Dan krijg je een codering op jouw naam, een bijzonderheidscode A. Dit is een achterstandscodering die jou belemmert bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek of een ander krediet. De banken zullen een achterstandscodering interpreteren als een te groot risico voor de financiële sector, om deze reden zullen zij geen zaken willen doen. Helaas wordt er in de meeste gevallen geen aandacht besteed aan het verhaal achter de codering of de huidige financiële situatie. Dit betekent dat de codering eerst zal moeten worden verwijderd.
Gratis telefonisch adviesgesprek
 • 100% gespecialiseerd in de AVG
 • 10.000+ coderingen verwijderd
 • 100% gratis en vrijblijvend advies
 • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over wanneer je geregistreerd staat
Wat kost het verwijderen van een BKR-registratie?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 880,-. Wil je weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op en wij adviseren je graag.
Wat betekenen de verschillende bijzonderheidscodes?
Er zijn in totaal 7 verschillende coderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie op het moment dat er een achterstand ontstaat of er andere bijzonderheden plaatsvinden. Elke code heeft een andere betekenis en zwaarte, van een lichtere achterstandsmelding tot een zwaardere bijzonderheidscode 3 voor een afboeking. Wij helpen je graag met uitleg over wat er op je BKR-overzicht staat.
Kan ik geld lenen met een BKR-registratie?
Het aangaan van een (geld)lening met een negatieve BKR-registratie is in de meeste gevallen niet mogelijk bij een bank of kredietverstrekker. Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR- registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Kan het BKR iemand verbieden een lening te krijgen?
Stichting BKR verbiedt zelf niet om een (geld)lening te verstrekken of aan te gaan. Het BKR adviseert of oordeelt zelf niet en heeft slechts een registrerende functie. Het is aan de kredietverstrekker – en de acceptatievoorwaarden van deze partij – om te beslissen of er een lening verstrekt mag worden met een negatieve BKR-registratie.
Wat is een frauderegistratie?
Wanneer er sprake is van een IVR-registratie of een EVR-registratie, betekent dit dat er een frauderegistratie is geplaatst. Een IVR-registratie is enkel zichtbaar voor intern gebruik van de registrerende partij. Een EVR-registratie is zowel voor intern als extern gebruik. Niet alleen de registrerende partij, maar ook andere aangesloten partijen kunnen deze EVR-registratie inzien. Wanneer je een IVR- of een EVR-registratie hebt kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de voortzetting van je (financiële) toekomst. Neem contact op met CoderingVrij om te bespreken hoe wij je hierbij kunnen helpen.
Wat kost het om mijn BKR op te vragen?
Het online inzien van je BKR-overzicht is gratis en is mogelijk is de website van het BKR. Wil je een gewaarmerkt BKR-overzicht ontvangen via de post, is dit te bestellen via de website van het BKR. De kosten voor een gewaarmerkt BKR overzicht zijn € 12,95. In drie korte stappen kun je online het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck