Wanneer heb ik een registratie?Altijd al willen weten wanneer u geregistreerd wordt bij het BKR? Lees hieronder meer over registraties.

Wanneer geregistreerd?

Als u een krediet aangaat zoals bijvoorbeeld met een Creditcard, wordt u geregistreerd bij het BKR. Het gaat om bedragen vanaf vijfhonderd euro. Aantal voorbeelden: 

  • Doorlopend krediet
  • Persoonlijke lening
  • Koop op afbetaling


Er staan meer dan 9 miljoen mensen geregistreerd bij het BKR, maar naast de negatieve registraties zitten hier ook vele positieve registraties tussen. Dit betekent dat u geen betalingsachterstanden moet hebben, anders wordt u wel negatief geregistreerd. Ook als u iets koopt en achteraf betaalt, staat u geregistreerd. Maar let op, betaal wel op tijd!

De gegevens die worden genoteerd zijn; naam, adres, geboortedatum, de soort en hoogte van de lening en indien bekend wanneer de eerste maand en laatste maand is van de aflossing. Wilt u graag weten welke leningen er bij u geregistreerd staan? Dan kunt u een overzicht aanvragen bij het BKR in Tiel of bij het bankfiliaal bij u in de buurt.  
Maar zit u in een schuldensanering of heeft u het traject net doorlopen, dan zijn er ook nog gevolgen. In veel gevallen wordt de schuldregeling geregistreerd, ook deze registratie blijft na beëindiging van het traject nog vijf jaar zichtbaar. Hoewel het hier niet om een codering gaat kan deze registratie wel gevolgen hebben voor een hypotheek- of leningaanvraag. Lees de artikel over WSNP

Wanneer een hypotheek registratie?

Als u een achterstand heeft in de aflossing van uw hypotheek van meer dan 120 dagen dan krijgt u een negatieve registratie. Betaalt u uw aflossing voor uw hypotheek niet op tijd? Dan krijgt u een codering achter uw naam, de A-codering. Dit is een achterstandscodering en hiermee krijgt u moeilijk een nieuw hypotheek of een andere lening. Geen geldverstrekker wilt u een lening verstrekken, omdat zij zullen vrezen dat u dit financieel niet aan kunt. Maar als u kunt bewijzen dat u geen betalingsachterstanden heeft, dan zal de geldverstrekker u wellicht het voordeel van de twijfel geven en is er een kleine kans dat u wel een nieuwe hypotheek kunt krijgen. Heeft u  vragen hierover? Neem dan contact op en wij zullen onze deskundigheid inzetten om u te helpen. 

Heeft u nog vragen of wilt u uw codering laten verwijderen? Neem dan vrijblijvend contact op met CoderingVrij of vul het formulier hiernaast in.
© 2017 Coderingvrij . All Rights Reserved.