Heb ik een BKR-registratie?

Op deze pagina lees je meer informatie over een BKR-registratie. In de onderstaande tekst leggen wij het volgende uit:

 • Wat een BKR-registratie is;
 • Welke bijzonderheidscoderingen er zijn;
 • Hoe je een bijzonderheidscodering(en) van je naam kunt laten verwijderen.

Wil je liever direct met één van onze juridisch adviseurs spreken om informatie te krijgen over jouw BKR-registratie en de mogelijkheden deze te laten verwijderen? Aarzel dan niet en neem telefonisch contact op via telefoonnummer: 088-462 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Een adviesgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is het BKR?

De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het doel van Stichting BKR is om consumenten te beschermen tegen overkreditering en kredietverstrekkers te informeren over het kredietverleden van consumenten.

Iedere lening, in welke vorm dan ook, van een bedrag van € 250,- of meer met een looptijd langer dan één maand, wordt aangemeld bij het BKR. Dat noemen we een positieve BKR-registratie. Een aanmelding van een krediet wordt gedaan door de kredietverstrekker bij wie je de lening aangaat. Voorbeelden van grotere kredietverstrekkers in Nederland zijn: Rabobank, ING Bank, ABN AMRO Bank, Vesting Finance of bijvoorbeeld Wehkamp. Door de registraties van deze kredieten hebben alle deelnemers van het BKR een goed overzicht van het betaalgedrag van een consument.

Op het moment dat er een achterstand ontstaat in betalingen, dan volgt een bijzonderheidscodering in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem). Alle deelnemers zien nu dat er een betalingsachterstand is of is geweest en dit heeft als gevolg dat het afsluiten van een nieuw krediet of hypotheek lastig dan wel onmogelijk wordt.

Wat voor negatieve BKR-registraties zijn er allemaal?

Een (positieve) BKR-registratie wordt negatief op het moment dat er een bijzonderheidscodering wordt geplaatst. Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die geplaatst kunnen worden. Alle zeven met een eigen betekenis en zwaarte. De verschillende bijzonderheidscoderingen zijn:

Codering Uitleg
Bijzonderheidscode A Code A staat voor achterstandscodering. De A-codering wordt geplaatst bij het overschrijden van een betalingstermijn van twee maanden of meer;
Bijzonderheidscode H Code H staat voor herstelcodering. Indien je een achterstand hebt ingelopen, wordt een herstelcodering doorgegeven;
Bijzonderheidscode 1 Code 1 krijg je wanneer je een betalings- of aflossingsregeling op een lopend krediet hebt. Deze codering laat zien dat er een actieve regeling is
besproken om de achterstand in te lopen;
Bijzonderheidscode 2 Code 2 wordt geplaatst wanneer de kredietverstrekker het gehele bedrag opeisbaar stelt. Op dit punt wordt het krediet vaak overgedragen aan een incassobureau of een deurwaarder;
Bijzonderheidscode 3 Code 3 wordt geplaatst bij een afboeking of kwijtschelding op een krediet. Je kunt bijvoorbeeld bij een kredietverstrekker een lening afkopen tegen een finale kwijting. In dit geval wordt een bepaald bedrag afgeboekt, waardoor een code 3 wordt geplaatst. Ook in gevallen van een schuldhulp of
schuldsaneringstraject is er vaak sprake van een afboeking waarna een code 3 volgt in het BKR systeem; 
Bijzonderheidscode 4 Code 4 wordt geplaatst indien je voor een langere tijd onbereikbaar bent of bent geweest voor de kredietverstrekker;
Bijzonderheidscode 5 Code 5 wordt preventief gemeld bij een betalingsregeling bij een
hypotheekachterstand.

Afhankelijk van de situatie kan een kredietverstrekker ook besluiten om meerdere bijzonderheidscoderingen te plaatsen. Een combinatie van bovenstaande bijzonderheidscoderingen is dan ook mogelijk. Alle bijzonderheidscoderingen zijn in theorie met elkaar te combineren, mits de situatie dat nodig acht.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Tinka Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Hollands nieuwe Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Kredietbank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Hoe kan ik in het BKR register terecht komen?

Dan zijn er verschillende situaties waarin je geregistreerd kunt worden in het CKI van het BKR. Voorbeelden van situaties waarbij je kunt worden geregistreerd zijn:

 • Je hebt een krediet van € 250,- of hoger met een looptijd langer dan één maand;
 • Je rijdt een private lease auto;
 • Je hebt een doorlopend krediet of lening;
 • Je maakt gebruik van een product op afbetaling (vanaf een bedrag van € 250,-);
 • Je hebt een creditcard met een betaling in termijnen;
 • Je hebt een nieuw telefoonabonnement inclusief telefoon aangeschaft (vanaf een bedrag van € 250,-).

Indien er tijdens de aflossing op een lening een achterstand ontstaat van twee of meer maandtermijnen, dan wordt er aan de positieve BKR-registratie een bijzonderheidscodering toegevoegd. Vanaf dat moment kan er gesproken worden van een negatieve BKR-registratie. Een negatieve BKR-registratie wordt in beginsel vijf jaar bewaard vanaf het moment dat de gehele vordering is terugbetaald of afgewikkeld.

Heb ik een positieve of een negatieve BKR-registratie?

Je kunt er achter komen of je een positieve of een negatieve BKR-registratie hebt door jouw BKR-overzicht op te vragen. Je kunt het BKR-overzicht online opvragen via de website van het BKR. Hierbij kun je inloggen via iDIN. Na het inloggen in het systeem krijg je direct inzicht in jouw BKR-overzicht. Indien je bij een krediet geen bijzonderheidscoderingen ziet staan, dan heb je een positieve BKR-registratie. Staan er wel bijzonderheidscoderingen gemeld, dan is er sprake van een negatieve BKR-registratie.
Gratis telefonisch adviesgesprek
 • 100% gespecialiseerd in de AVG
 • 10.000+ coderingen verwijderd
 • 100% gratis en vrijblijvend advies
 • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5

Hoelang staat een BKR-registratie geregistreerd?

Als je een BKR-registratie hebt, blijft deze vijf jaar staan vanaf het moment dat het volledige bedrag is betaald of middels finale kwijting is afgewikkeld. De vijfjaarstermijn is bepaald vanuit het algemene reglement van het BKR. Alle deelnemers van het BKR hebben zich te houden aan de voorwaarden die zijn opgenomen in dit reglement. 

Verwijderen van een negatieve BKR-registratie

Is het mogelijk om een negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen? Het antwoord op deze vraag is: ‘ja!’ Wanneer je een negatieve BKR-registratie op jouw BKR-overzicht hebt staan, heeft dat gevolgen voor het afsluiten van een nieuwe lening of hypotheek. De negatieve BKR-registratie vervalt automatisch na vijf jaar, wanneer een lening volledig is voldaan of is afgewikkeld middels finale kwijting. Hierna gaat er een bewaartermijn van vijf jaar lopen. Gedurende deze vijf jaar kan de negatieve BKR-registratie de nodige financiële belemmeringen met zich meebrengen.

De negatieve BKR-registratie is te verwijderen op basis van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De AVG beschrijft dat bij elke vorm van gegevensverwerking, altijd moet gekeken worden of de verwerking op dit moment nog wel proportioneel is. Indien je op dit moment de financiën op orde heeft en er belangen spelen waarom de negatieve codering(en) in de weg zit om bepaalde doelen te behalen, dan kun je een beroep doen op de AVG om deze negatieve BKR- registratie te laten verwijderen. CoderingVrij is een juridisch dienstverlener die gespecialiseerd is op het gebied van het verwijderen van negatieve BKR-registraties op grond van de AVG middels een juridische procedure.
Veelgestelde vragen over een BKR-registratie
Wat is een BKR-registratie?
Een BKR-registratie is een melding in het registratiesysteem van stichting BKR. Een BKR-registratie toont gegevens van een krediet dat je bent aangegaan voor een bedrag hoger dan € 250,- en een looptijd langer dan één maand. Wanneer er een achterstand ontstaat op dit krediet of er andere bijzonderheden zijn, wordt dit gemeld bij de registratie. Een negatieve BKR-registratie kan gevolgen hebben voor toekomstige financiële diensten die je wilt aangaan.
Hoe kan ik mijn BKR opvragen?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je jouw BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Heb je vragen over wat er op het BKR-overzicht staat? Wij helpen je graag met uitleg.
Kan ik een lening krijgen met een BKR?
Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de kosten om een negatieve BKR registratie te laten verwijderen?

CoderingVrij is een specialist op het gebied van het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Heb jij een negatieve BKR-registratie? Inmiddels hebben we al duizenden negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen. Door de opgebouwde kennis kunnen wij - vaak al binnen een paar weken - jouw negatieve BKR-registratie laten verwijderen. Het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kan al vanaf een richtprijs van € 880,-. Indien je wilt weten of ook jouw negatieve BKR-registratie verwijderd kan worden, vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat houdt het vrijblijvende adviesgesprek in?

Tijdens het adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs bespreken we of jouw situatie voldoet aan de eisen om de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen, bespreken we of je op dit moment financieel stabiel bent en bespreken we jouw belangen waarom de negatieve BKR-registratie vroegtijdig verwijderd moet worden.  Aan het einde van het gesprek weet je direct waar je aan toe  bent, wat de kosten zijn en waarom wij jouw zaak kunnen behandelen. Dit adviesgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Kan ik een negatieve BKR-registratie zelf verwijderen bij een kredietverstrekker?

Het is mogelijk om zelfstandig met de betreffende kredietverstrekker in contact te treden om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen, echter is er specialistische kennis nodig over de AVG die hierin voorziet. Daarom is het raadzaam om een specialist in te schakelen om de slagingskans tot verwijdering te vergroten. De ervaring leert dat een traject middels een externe partij, een juridisch dienstverlener als CoderingVrij, consumenten verder helpt met het behalen van hun financiële doelen.

Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend adviesgesprek, zodat je direct weet of ook jouw negatieve BKR-registratie te verwijderen is. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck