Hoe weet ik of ik een BKR-registratie heb?


U komt erachter of u een BKR-registratie heeft (of niet) door een BKR-overzicht op te vragen via www.bkr.nl Indien u de stappen doorloopt via de website krijgt u een BKR-overzicht toegezonden of kunt u het BKR-overzicht digitaal inzien. Indien het BKR-overzicht een krediet laat zien, bijvoorbeeld een lening, een hypothecaire krediet, maar ook bijvoorbeeld een roodstand, een creditcard of een leasecontract, weet u dat u een BKR-registratie heeft. Indien u niets ziet op het overzicht weet u dat u niet een BKR-registratie heeft.


Hoelang staat een BKR-registratie?


Een BKR-registratie staat normaliter vijf jaar. Echter, hangt het af van een aantal factoren hoelang een BKR-registratie blijft staan. Een BKR-registratie kan vijf jaar staan nadat u het volledige bedrag heeft betaald. Een BKR-registratie kan daarnaast vijf jaar staan nadat u een achterstand heeft hersteld. Een BKR-registratie kan ook vijf jaar lang blijven staan nadat de registratie is afgewikkeld.

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering

Heb ik een positieve of een negatieve BKR-registratie?


U komt erachter of u een positieve of een negatieve BKR-registratie heeft door een BKR-overzicht op te vragen. Indien u bij een krediet geen bijzonderheden ziet staan heeft u een positieve BKR-registratie, staan er wel bijzonderheden dan heeft u een negatieve BKR-registratie.


Kun je een BKR-registratie verwijderen?


Wanneer u een negatieve BKR-registratie op uw BKR-overzicht heeft staan, kan het zijn dat deze u belemmerd bij het verkrijgen en/of aanpassen van een kredietfaciliteit. Een negatieve BKR-registratie, wordt doorgaans niet zomaar verwijderd. Deze negatieve BKR-registratie vervalt automatisch vijf jaar na het inlopen van de achterstand en/of het volledig voldoen van de kredietfaciliteit. Pas wanneer de achterstand is ingelopen of de vordering is voldaan, gaat het bewaartermijn van het BKR in, welke vijf jaar betreft. Na deze vijf jaar, zal de negatieve BKR-registratie automatisch worden verwijderd. Gedurende deze vijf jaar, kan de negatieve BKR-registratie echter nog de nodige financiële belemmering met zich meebrengen. 

Op het moment dat er een noodzakelijk en/of spoedeisend belang zich aandient waarvoor een kredietfaciliteit noodzakelijk is en/of u simpelweg wederom financiële vrijheid wenst te ervaren, is het zo snel mogelijk verwijderen van de negatieve BKR-registratie wenselijk.                                                                                                             

Het is op dat moment mogelijk om zelfstandig met de betreffende kredietverstrekker in contact te treden om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen. Komt u er tezamen met de kredietverstrekker niet uit, kunt u er voor kiezen om de verwijdering van de negatieve BKR-registratie te laten uitvoeren door een externe partij welke gespecialiseerd is in dergelijke trajecten; juridische trajecten ter verwijdering van negatieve BKR-registraties. De ervaring leert dat een traject middels een externe partij, een juridisch dienstverlener, een grote slagingskans hebben. 

Meer informatie over het vroegtijdig verwijderen van de negatieve BKR-registratie en of dit ook voor uw specifieke negatieve BKR-registratie een mogelijkheid is, is op te vragen via onze website of middels telefonisch contact.

Verwijder uw negatieve BKR-registratie

Wilt u graag zo snel mogelijk van uw negatieve registratie af? Vul het formulier in of bel 088- 426 3737 voor een gratis advies op maat. 

Deze klanten gingen u al voor

Wendy Ninaber

Na ons droomhuis gevonden te hebben, bleek een negatieve BKR in de weg te staan. Met een spoed aanvraag bij CoderingVrij, kunnen we ons droomhuis kopen! Erg professioneel en duidelijk. 

Chris Van Delft

Coderingvrij heeft mijn coderingen verwijderd. Hardstikke blij mee uiteraard!! Veel contact gehad met meerdere medewerkers die stuk voor stuk ook kennis van zaken hebben. Een goed bedrijf die weten wat ze doen. Ik raad dit iedereen aan die problemen heeft met een (on)terechte registratie🙏🏻

Joyce Tibbert

Wij zijn enorm fijn, snel en goed geholpen door Coderingvrij! Goed contact met de jurist via mail en gelukkig met de gewenste uitkomst. De onterecht en inmiddels reeds ruim verjaarde codering is verwijderd en wij kunnen weer codering vrij door het leven! 

Marcel Huisman

Hartelijk Dank voor het verwijderen van mijn registratie . Kan ik eindelijk een huis kopen om goedkoper te kunnen leven..
Ik raad Codering vrij ten zeerste aan.

Marco S.

Bij het aanvragen van een zakelijke lease auto kwam ik er achter dat ik Negatief geregistreerd stond in het bkr. Contact opgenomen met Coderingvrij en hebben mijn zaak in behandeling genomen met spoed en nu is mijn A23 codering verwijderd en kan ik weer verder!!!

Menno van der Woude

Ik had een a2 codering. Van meerdere kanten is mij wijs gemaakt dat die onmogelijk is te verwijderen. Codering vrij heeft het tegendeel bewezen! Ben er super blij mee!

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit