Positieve en negatieve registraties

Een negatieve registratie kan een doorn in het oog zijn voor u als ondernemer maar ook zeker als particulier. Zo kunt u geen woning kopen of bedrijfsbus aanschaffen, daarvoor dient eerst de negatieve registratie te zijn verwijderd. CoderingVrij kan u hierbij helpen.


Wanneer u beschikt over een krediet van €250,- of meer krijgt u een positieve registratie. Als u een betalingsachterstand heeft en deze niet tijdig betaalt, dan komt er een codering op uw naam te staan. Dit wordt een negatieve registratie genoemd. U kunt dan hoogstwaarschijnlijk geen lening krijgen.  

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering

Welke coderingen zijn er?


Hieronder volgt een korte samenvatting van de betekenissen van de verschillende coderingen:  

Code A 

​Een code A krijgt u zodra u een paar maanden achterloopt met de betaaltermijnen van uw lening. Indien u niet tijdig betaalt, meldt uw kredietverstrekker u aan bij het BKR. U heeft dan een codering op uw naam staan en deze blijft vijf jaar staan.  

Code 1  
Deze code wil zeggen dat er een betalingsregeling is getroffen.  

Code 2 
Het restant van de vordering is opeisbaar gesteld. De kredietverstrekker eist ineens het openstaande bedrag op. Normaliter wordt dit afgehandeld door een incassobureau. 

Code 3 
Een code 3 heeft twee betekenissen. Een afboeking van €250,- of meer, dit houdt in dat de kredietverstrekker de vordering intern heeft afgeboekt. Een dergelijke codering wordt zonder een einddatum bij het BKR gemeld. 

​Een andere betekenis is kwijtschelding. Het restant van de schuld, van €250,- of meer, wordt door de kredietverstrekker kwijtgescholden. Dit wordt wel gemeld met een einddatum.  

Code 4 
De kredietverstrekker kan geen contact opnemen, omdat u onbereikbaar bent of was. Hierbij is het onmogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. 

​Code 5 ​
Hierbij is er een preventieve betalingsregeling voor een hypotheek getroffen. Deze code is tijdelijk van aard en zal ook weer verdwijnen zodra de betalingsregeling is voldaan.


Code H

​Bent u weer bij met de betalingen? Dan wordt er een H code gemeld en zien de geldverstrekkers dat er geen betalingsachterstand meer is. De codering blijft nog wel vijf jaar staan. Na vijf jaar zal deze worden verwijderd. 


​Het antwoord op, 'Hoe kom ik van mijn negatieve registratie af?'

​Wij kunnen u helpen om van uw BKR-codering af te komen. Heeft u geen betalingsachterstanden meer en is uw financiële situatie helemaal in orde? Vul dan voor een gratis adviesgesprek het formulier op deze pagina in of bel snel naar 088 - 426 3737. Ons team van ervaren adviseurs helpt u graag verder. 

​Een codering blijft tot 5 jaar staan bij het BKR, maar wij kunnen de verwijdering van uw negatieve registratie vervroegen.

Deze klanten gingen u al voor

Wendy Ninaber

Na ons droomhuis gevonden te hebben, bleek een negatieve BKR in de weg te staan. Met een spoed aanvraag bij CoderingVrij, kunnen we ons droomhuis kopen! Erg professioneel en duidelijk. 

Chris Van Delft

Coderingvrij heeft mijn coderingen verwijderd. Hardstikke blij mee uiteraard!! Veel contact gehad met meerdere medewerkers die stuk voor stuk ook kennis van zaken hebben. Een goed bedrijf die weten wat ze doen. Ik raad dit iedereen aan die problemen heeft met een (on)terechte registratie🙏🏻

Joyce Tibbert

Wij zijn enorm fijn, snel en goed geholpen door Coderingvrij! Goed contact met de jurist via mail en gelukkig met de gewenste uitkomst. De onterecht en inmiddels reeds ruim verjaarde codering is verwijderd en wij kunnen weer codering vrij door het leven! 

Marcel Huisman

Hartelijk Dank voor het verwijderen van mijn registratie . Kan ik eindelijk een huis kopen om goedkoper te kunnen leven..
Ik raad Codering vrij ten zeerste aan.

Marco S.

Bij het aanvragen van een zakelijke lease auto kwam ik er achter dat ik Negatief geregistreerd stond in het bkr. Contact opgenomen met Coderingvrij en hebben mijn zaak in behandeling genomen met spoed en nu is mijn A23 codering verwijderd en kan ik weer verder!!!

Menno van der Woude

Ik had een a2 codering. Van meerdere kanten is mij wijs gemaakt dat die onmogelijk is te verwijderen. Codering vrij heeft het tegendeel bewezen! Ben er super blij mee!

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit