Positieve en negatieve registraties

Wanneer je een krediet afsluit van een bedrag van € 250,- of hoger met een looptijd langer dan één maand, dan wordt dit geregistreerd in het systeem van Stichting BKR. Deze vermelding is een positieve registratie. Een positieve BKR-registratie zal doorgaans geen negatieve gevolgen hebben voor het afsluiten van een nieuw krediet. Wel kan een lopende positieve BKR-registratie invloed hebben op de leencapaciteit. Eén van de doelen van het BKR is namelijk het beschermen tegen overkreditering.

Als er een betaalachterstand ontstaat op een krediet van twee of drie maanden, dan is de kredietverstrekker verplicht dit te melden. De achterstand zal gemeld worden met het plaatsen van een BKR-codering, de bijzonderheidscode A ook wel achterstandsmelding gemeld. Op het moment dat er andere bijzonderheden ontstaan, zal ook dit gemeld worden met een bijzonderheidscode. Er zijn in totaal zeven verschillende bijzonderheidscodes die een kredietverstrekker kan plaatsen met allen een eigen betekenis en zwaarte.

Vanaf het moment dat er een bijzonderheidscode wordt geplaatst bij een BKR-registratie, wordt er gesproken van een negatieve BKR-registratie. Een negatieve BKR-registratie kan voor ernstige belemmering zorgen, zowel voor particuliere als ondernemers. Wil je bijvoorbeeld een woning kopen, een creditcard aanvragen of een bedrijfswagen leasen? Dan dient eerst de negatieve BKR-registratie verwijderd te zijn. CoderingVrij kan je hierbij helpen.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Welke coderingen zijn er?

Hieronder volgt een korte samenvatting van de betekenissen van de verschillende bijzonderheidscoderingen:

Code A
Een code A krijg je zodra er een betaalachterstand ontstaat op een krediet van twee of meer maanden. Indien je niet tijdig aan de betalingsverplichting voldoet, meldt de kredietverstrekker dit bij het BKR. Je krijgt dan een bijzonderheidscodering bij jouw BKR-registratie. Deze BKR-registratie blijft in beginsel vijf jaar zichtbaar.

Code H
Heb je de achterstand die er is ontstaan in betalingen ingelopen en wordt de reguliere betalingsregeling weer hervat? Dan wordt er een bijzonderheidscode H – van herstel -  gemeld. Kredietverstrekkers zien dan dat er geen actieve betaalachterstand meer is. De codering(en) blijft nog wel vijf jaar staan. Na vijf jaar zal deze automatisch worden verwijderd.

Code 1
De bijzonderheidscode 1 toont aan dat er een betalingsregeling is getroffen om de ontstane achterstand in te lopen.

Code 2
Bijzonderheidscode 2 toont aan dat het restant van de vordering opeisbaar is gesteld. De kredietverstrekker eist het openstaande bedrag in zijn geheel op. In de meeste gevallen verloopt de opeising via een incassobureau.

Code 3
Een bijzonderheidscode 3 heeft twee betekenissen. Een afboeking van € 250,- of meer, dit houdt in dat de kredietverstrekker de vordering intern heeft afgeboekt. Een dergelijke codering wordt zonder een einddatum bij het BKR gemeld. ?Een andere betekenis is kwijtschelding. Het restant van de schuld, van € 250,- of meer, wordt door de kredietverstrekker kwijtgescholden. Dit wordt wel gemeld met een einddatum.

Code 4
De kredietverstrekker krijgt geen contact meer met je omdat je onbereikbaar bent of was.

Code 5
Bijzonderheidscode 5 staat voor een preventieve betalingsregeling voor een hypothecair krediet. Deze code is tijdelijk van aard en zal ook weer verdwijnen zodra de betalingsregeling is voldaan.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:H&M Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Het antwoord op de vraag: 'Hoe kom ik van mijn negatieve registratie af?'

Wij kunnen je helpen om van jouw negatieve BKR-registratie af te komen. Heb je geen betalingsachterstanden meer en is de financiële situatie helemaal op orde? Dan kunnen wij je hoogst waarschijnlijk helpen bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. 

Wil je weten wat wij voor je kunnen beteken? Neem telefonisch contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer deskundige en professioneel. Super tevreden. Netjes aan de afspraken gehouden. 100-% te vertrouwen.
Lees meer
Jhossainy Villanueva D minder dan een maand geleden
5 / 5
Zeer tevreden over coderingvrij.nl. Doordat ik ik mij heb laten helpen om een codering a2 bij BKR er af te krijgen. Van begin tot eind ben ik super geholpen. Tussentijds goed contact en eerlijk. Mijn situatie voor de toekomst is groots veranderd door dat ze mij zo goed hebben geholpen.
Lees meer
Linda Brouwer minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over het verwijderen van je BKR-registratie
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Hoe lang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Wanneer is mijn BKR-registratie verjaard?
Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen verricht zijn waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. Hoelang de verjaringstermijn is hangt af van de soort vordering. Wil je weten of jouw vordering verjaart is, neem contact op met één van onze juridisch adviseurs en wij helpen je verder.
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met HELIO Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in het verwijderen van BKR-registraties, kan een gerechtelijke procedure worden gestart. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment