Hoe kom ik van mijn negatieve codering af?

Een auto financieren met een negatieve registratie? Verwijder uw negatieve registratie via CoderingVrij

U wilt een huis of een gloednieuwe sportauto kopen? Jammer genoeg heeft u een negatieve codering achter uw naam staan. Op deze pagina beantwoorden wij graag de vraag 'hoe kom ik van mijn negatieve registratie af?'. Lees snel verder en word CoderingVrij! 

Positieve en negatieve registraties

Helaas zijn er vele Nederlanders, bijna één op de vijf Nederlandse gezinnen, die schulden hebben. Als u een betalingsachterstand heeft van meer dan twee maanden wordt er een melding gemaakt bij het BKR. Betaalt u de achterstand niet op tijd, dan komt er een codering achter uw naam te staan. Dit wordt een negatieve registratie oftewel een codering genoemd. U kunt bij geen enkele geldverstrekker een lening verkrijgen. 

Welke coderingen zijn er?

Hieronder volgt een korte samenvatting van de betekenissen van de verschillende coderingen: 

1. Een Achterstandsmelding (A-codering)

​Een A-code krijgt u zodra u een paar maanden (2 tot 4 maanden) achterloopt met betaaltermijnen van uw lening. Uw kredietverstrekker meldt u aan bij het BKR. Hierbij krijgt u nog weleens de kans om een betalingsregeling te treffen. Doet u dit niet? Dan zal er een codering achter uw naam worden geplaatst en blijft deze tot vijf jaar staan. 

Code 1 
Deze codering heeft als oorzaak dat er een betalingsachterstand is geweest en een betalingsregeling is getroffen. 

Code 2
Het restant van uw schuld is opeisbaar. De kredietverstrekker eist ineens het openstaande bedrag op. Normaliter wordt dit afgehandeld door een incassobureau of een rechter.

Code 3
Een code 3 heeft twee betekenissen. Een afboeking, dit houdt in dat de kredietverstrekker de vordering intern heeft afgeboekt. Een dergelijke codering wordt zonder een einddatum bij het BKR gemeld.

​Een andere betekenis is kwijtschelding. Bij kwijtschelding dient er een lager bedrag dan de openstaande vordering te worden betaald. Het restant van de schuld, van €250,- of meer, wordt vervolgens kwijtgescholden. Dit wordt wel gemeld met een einddatum. 

Codering 4
De kredietverstrekker kan geen contact opnemen, omdat u onbereikbaar bent of was. Hierbij is het onmogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. 

​Codering 5 ​
Hierbij is er een preventieve betalingsregeling getroffen voor een hypotheek getroffen. Deze code is tijdelijk van aard en zal ook weer verdwijnen zodra u alles heeft betaald. 

2. Een Herstelmelding (H-code)

​Bent u weer bij met de betalingen? Dan wordt er een H-code gemeld en zien de geldverstrekkers dat er geen betalingsachterstand meer is. De codering blijft nog wel vijf jaar staan. Na vijf jaar zal deze worden verwijderd.

Het antwoord op, 'Hoe kom ik van mijn negatieve registratie af'

​Wij kunnen u helpen om van uw codering af te komen. Heeft u geen betalingsachterstanden meer en is uw financiële situatie helemaal in orde? Vul dan vrijblijvend het formulier op deze pagina in of bel snel naar 088 - 426 3737. Ons team van ervaren adviseurs helpt u graag verder. ​Een codering blijft tot 5 jaar staan bij het BKR, maar wij kunnen de verwijdering van uw negatieve registratie vervroegen.
© 2017 Coderingvrij . All Rights Reserved.