Positieve en negatieve registraties

Een negatieve registratie kan een doorn in het oog zijn voor u als ondernemer maar ook zeker als particulier. Zo kunt u geen woning kopen of bedrijfsbus aanschaffen, daarvoor dient eerst de negatieve registratie te zijn verwijderd. CoderingVrij kan u hierbij helpen.


Wanneer u beschikt over een krediet van €250,- of meer krijgt u een positieve registratie. Als u een betalingsachterstand heeft en deze niet tijdig betaalt, dan komt er een codering op uw naam te staan. Dit wordt een negatieve registratie genoemd. U kunt dan hoogstwaarschijnlijk geen lening krijgen.  

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering

Welke coderingen zijn er?


Hieronder volgt een korte samenvatting van de betekenissen van de verschillende coderingen:  

Code A 

​Een code A krijgt u zodra u een paar maanden achterloopt met de betaaltermijnen van uw lening. Indien u niet tijdig betaalt, meldt uw kredietverstrekker u aan bij het BKR. U heeft dan een codering op uw naam staan en deze blijft vijf jaar staan.  

Code 1  
Deze code wil zeggen dat er een betalingsregeling is getroffen.  

Code 2 
Het restant van de vordering is opeisbaar gesteld. De kredietverstrekker eist ineens het openstaande bedrag op. Normaliter wordt dit afgehandeld door een incassobureau. 

Code 3 
Een code 3 heeft twee betekenissen. Een afboeking van €250,- of meer, dit houdt in dat de kredietverstrekker de vordering intern heeft afgeboekt. Een dergelijke codering wordt zonder een einddatum bij het BKR gemeld. 

​Een andere betekenis is kwijtschelding. Het restant van de schuld, van €250,- of meer, wordt door de kredietverstrekker kwijtgescholden. Dit wordt wel gemeld met een einddatum.  

Code 4 
De kredietverstrekker kan geen contact opnemen, omdat u onbereikbaar bent of was. Hierbij is het onmogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. 

​Code 5 ​
Hierbij is er een preventieve betalingsregeling voor een hypotheek getroffen. Deze code is tijdelijk van aard en zal ook weer verdwijnen zodra de betalingsregeling is voldaan.


Code H

​Bent u weer bij met de betalingen? Dan wordt er een H code gemeld en zien de geldverstrekkers dat er geen betalingsachterstand meer is. De codering blijft nog wel vijf jaar staan. Na vijf jaar zal deze worden verwijderd. 


​Het antwoord op, 'Hoe kom ik van mijn negatieve registratie af?'

​Wij kunnen u helpen om van uw BKR-codering af te komen. Heeft u geen betalingsachterstanden meer en is uw financiële situatie helemaal in orde? Vul dan voor een gratis adviesgesprek het formulier op deze pagina in of bel snel naar 088 - 426 3737. Ons team van ervaren adviseurs helpt u graag verder. 

​Een codering blijft tot 5 jaar staan bij het BKR, maar wij kunnen de verwijdering van uw negatieve registratie vervroegen.

Gratis telefonisch adviesgesprek

  • Meer dan 4.000+ coderingen verwijderd
  • U weet direct waar u aan toe bent
  • Wij verwijderen alle type coderingen
  • Altijd tegen een vast laag tarief
  • Geen verrassingen achteraf

Deze klanten gingen u al voor

Daniel Meijer

Nadat ik bij een hypotheek aanvraag geconfronteerd werd met een negatieve A2 registratie heb ik contact opgenomen met codering vrij. Na 3 werkdagen kreeg ik het bericht dat de registratie volledig verwijderd gaat worden. Zeer tevreden over het contact en de duidelijke uitleg vooraf. Super resultaa, thanks!!!!

Gerard Wigmans

Ik had een a2 codering en door coderingvrij super snel verwijderd.Ik vind het een heel goede service en hele fijne mensen die mij goed hebben geholpen.Nu ben ik eindelijk vrij voor huur en koopwoningen.

Priscilla Verhoeckx

Dankzij het adequate handelen van de zeer vriendelijke en begripvolle juristen bij CoderingVrij kunnen wij dan nu toch ons droomhuis kopen. Dankjewel CoderingVrij! Groet van een zeer tevreden klant.

Fadoua Boufares

vandaag het goede nieuws mogen ontvangen dat ik na 3 jaar eindelijk coderingvrij ben! dankzij de snelle service van coderingvrij, kan ik vanaf heden starten aan mijn franchise onderneming en daar de financiële middelen voor aanvragen. Enorm bedankt Merijn voor jou belletje vandaag! jullie krijgen 10 punten.

Safa Sahinturk

Ik was altijd onzeker dat het niet kon maar CoderingVrij heeft het tegendeel bewezen en hebben mijn negatieve registratie verwijderd, zoals wordt aangegeven zijn ze inderdaad gespecialiseerd. Ik ben zeer goed geholpen door CoderingVrij! Alles verliep soepel en correct. Dankzij CoderingVrij kan ik weer verder met ondernemen.

Anke van Kapel

In contact gekomen met Coderingvrij door een een A3 codering. Ze hebben me vriendelijk en goed geholpen, na alle bescheiden ingeleverd te hebben was het binnen 2 weken geregeld. Ben ze zeer dankbaar voor dit resultaat.

Andjena Barsati

Kwam achter dat er een codering staat. Met coderingvrij is het gewoon mogelijk dat te laten verwijderen. Top service..!!
Vandaag nog Coderingvrij!
Lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit