Ik wil van mijn BKR-registratie af

Je bent erachter gekomen dat je een BKR-registratie hebt. Maar wat houdt een positieve BKR-registratie in? En wat is een negatieve BKR-registratie? Hoe kom je van jouw negatieve BKR-registratie af? We vertellen je graag meer over het BKR-registratie en hoe wij je kunnen helpen bij de verwijdering van jouw negatieve BKR-registratie.
Ik wil van mijn BKR-registratie af!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Mijn BKR: is dit een positieve of negatieve registratie?

Kredietverstrekkers registreren een krediet van € 250,- of meer met een looptijd langer dan één maand bij het BKR. Deze registraties heten ook wel positieve BKR-registraties. Een positieve BKR-registratie hoeft geen belemmering te vormen voor het verkrijgen van een (nieuw) krediet. Wel kan een positieve BKR-registratie invloed hebben op de leencapaciteit.

Wanneer er een achterstand ontstaat op het geregistreerde krediet van twee termijnen of meer, is een kredietverstrekker verplicht dit te melden met een bijzonderheidscode. Er zijn in totaal zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen. Elke bijzonderheidscode heeft een eigen betekenis en zwaarte en kunnen afzonderlijk of gecombineerd met elkaar geplaatst worden. Vanaf het moment dat er een bijzonderheidscode wordt geplaatst bij een BKR-registratie, wordt er gesproken van een negatieve BKR-registratie. De situaties die kunnen leiden tot een bijzonderheidscode en daarmee negatieve BKR-registratie zijn onder andere:

 • Je hebt een betalingsachterstand;
 • Je hebt een aflossingsregeling getroffen na een betalingsachterstand;
 • De lening is opeisbaar gesteld.

Mijn BKR: welke kredieten worden niet geregistreerd?

Kredieten die niet geregistreerd worden bij het BKR zijn onder andere:
 • Een studieschuld;
 • Een huurachterstand;
 • Een lening bij vrienden of familie;
 • Een hypotheek voor een eigen huis (enkel bij een achterstand op betalingen wordt dit geregistreerd);
 • Betalingsachterstanden bij de Belastingdienst;
 • Betalingsachterstanden bij energieleveranciers;
 • Betalingsachterstanden bij woningcorporaties;
 • Betalingsachterstanden bij zorgverzekeraars.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:H&M Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Hoe kan ik in mijn BKR zien of ik een negatieve BKR-registratie heb?


Je kunt eenvoudig het BKR-overzicht controleren via de website van het BKR. Je krijgt direct inzicht in jouw BKR-overzicht. Je doet er verstandig aan om een BKR-overzicht op te vragen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens een gesprek met een kredietverstrekker. 


Ga naar de website het BKR en klik op: ‘inloggen’. Hierna is het mogelijk om in te loggen via iDIN. Zodra je succesvol bent ingelogd zie je meteen een volledig kredietoverzicht waar de krediethistorie in vernoemd staat inclusief de bijbehorende BKR-registraties en eventuele bijzonderheidscoderingen. 
Gratis telefonisch adviesgesprek
 • 100% gespecialiseerd in de AVG
 • 10.000+ coderingen verwijderd
 • 100% gratis en vrijblijvend advies
 • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer deskundige en professioneel. Super tevreden. Netjes aan de afspraken gehouden. 100-% te vertrouwen.
Lees meer
Jhossainy Villanueva D minder dan een maand geleden
5 / 5
Zeer tevreden over coderingvrij.nl. Doordat ik ik mij heb laten helpen om een codering a2 bij BKR er af te krijgen. Van begin tot eind ben ik super geholpen. Tussentijds goed contact en eerlijk. Mijn situatie voor de toekomst is groots veranderd door dat ze mij zo goed hebben geholpen.
Lees meer
Linda Brouwer minder dan een maand geleden
5 / 5

Ik zie op mijn BKR overzicht dat ik een negatieve BKR-registratie heb, en nu?

Wat vervelend dat je een negatieve BKR-registratie hebt! Jouw gegevens staan vermeld in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) bij het BKR. Indien je een nieuwe lening, krediet of hypotheek wilt aanvragen, bestaat er de mogelijkheid dat je wordt afgewezen op grond van de negatieve BKR-registratie. Indien je financieel stabiel bent en geen betalingsachterstanden meer hebt, is er een zeer grote kans dat jouw negatieve BKR-registratie verwijderd kan worden. 

Hoe verwijder ik zelf mijn BKR-registratie?

Er zijn twee mogelijkheden om een negatieve BKR-registratie te verwijderen. De eerste mogelijkheid is om het zelf te proberen. Houdt er rekening mee dat je wel de benodigde kennis en expertise nodig hebt om jouw negatieve BKR-registratie verwijderd te krijgen. Het zelf verwijderen van een negatieve BKR-registratie is doorgaans lastig, aangezien je zeer specifieke kennis van de geldende regelgeving moet hebben wil het kans van slagen hebben. Ook kost het zelf voeren van een juridische procedure doorgaans veel tijd.

Heb je geprobeerd om jouw negatieve BKR-registratie zelf te verwijderen uit het BKR maar is dit afgewezen door de kredietverstrekker? Neem dan direct contact met ons op om de eventuele mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen over hoe je van je BKR-registratie af komt.
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Kan ik een hypotheek krijgen met een BKR?
Bij het kopen van een woning of het oversluiten van een hypotheek zal er een BKR-check worden gedaan. Is er sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan is het in de meeste gevallen niet mogelijk een hypotheek te krijgen of over te sluiten. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Wat kost het om mijn BKR op te vragen?
Het online inzien van je BKR-overzicht is gratis en is mogelijk is de website van het BKR. Wil je een gewaarmerkt BKR-overzicht ontvangen via de post, is dit te bestellen via de website van het BKR. De kosten voor een gewaarmerkt BKR overzicht zijn € 12,95. In drie korte stappen kun je online het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat.
De negatieve BKR-registratie laten verwijderen door CoderingVrij
CoderingVrij is een juridische dienstverlener die bemiddelt tussen consumenten en kredietverstrekkers bij de vroegtijdige verwijdering van negatieve BKR-registraties. Dagelijks verwijderen wij negatieve BKR-registraties door het nemen van juridische stappen tegen kredietverstrekkers gebaseerd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Wij geven graag persoonlijke aandacht aan een dossier en starten met een uitgebreid en vrijblijvend adviesgesprek, zodat wij de mogelijkheden voor het vroegtijdig verwijderen van de negatieve BKR-registratie kunnen beoordelen. Omdat iedere situatie uniek is, verzorgen wij in ieder dossier maatwerk. Tijdens het adviesgesprek bespreken wij of je voldoet aan de eisen om een negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen, kijken we of je momenteel financieel stabiel bent en bespreken we de belangen waarom je niet kunt wachten tot de negatieve BKR-registratie automatisch wordt verwijderd uit het BKR. Aan het einde van het gesprek weet je precies waar je aan toe bent. Geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien verwijdering van de negatieve BKR-registratie mogelijk is, kan er gestart worden met een juridische procedure. Tijdens deze procedure krijg je een vaste jurist toegewezen. Deze jurist staat je gedurende de gehele procedure bij. 
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Ik wil van mijn BKR-registratie af door hulp van CoderingVrij
Wil je weten of wij ook voor jou de negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen? Neem direct contact op met één van onze juridisch adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088- 426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment