BKR met spoed verwijderen

Voor de verwijdering van een negatieve BKR-registratie bieden wij twee trajecten aan; een regulier traject en een spoedtraject. Wat is het verschil tussen de trajecten en hoelang duurt (gewoonlijk) een regulier dan wel een spoedtraject?

Wanneer je een (negatieve) BKR-registratie hebt dan is het mogelijk om deze vroegtijdig te verwijderen op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze is van toepassing op een BKR-registratie, daar er bij de plaatsing van een BKR-registratie ook sprake is van verwerking van persoonsgegevens. De AVG maakt het mogelijk bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee in dit geval ook de zichtbaarheid van de negatieve BKR-registratie. Je kunt een beroep doen op de vroegtijdige verwijdering van jouw persoonsgegevens uit het BKR en de daarmee de verwijdering van de negatieve BKR-registratie.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Een BKR-registratie laten verwijderen

Een BKR-registratie kan enerzijds verwijderd worden indien een BKR-registratie (technisch) incorrect is. Dit is het geval wanneer een kredietverstrekker zich niet aan bepaalde voorwaarden heeft gehouden alvorens zij de BKR-registratie hebben geplaatst. Daarnaast kan een BKR-registratie verwijderd worden doordat het persoonlijk belang van de geregistreerde in een specifiek geval zwaarder weegt dan het algemeen belang, in dit geval, die van het BKR.

Bij een reguliere procedure wordt er eerst een inzageverzoek ingediend bij de kredietverstrekker. Via dit inzageverzoek wordt de kredietverstrekker verzocht te onderzoeken of de BKR-registratie op de juiste voorwaarden tot stand is gekomen en hier ook bewijsstukken van aan te leveren. Wanneer de BKR-registratie inderdaad op grond van de juiste voorwaarden tot stand is gekomen dan volgt er een zogenaamd standpuntverzoek, waarin wij verzoeken de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen omdat het belang van de geregistreerde zwaarder weegt dan het belang van Stichting BKR. Deze procedure duurt naar schatting meestal tussen de 10 en 13 weken.

Bij een spoedtraject wordt het inzageverzoek tegelijkertijd met het standpuntverzoek ingediend. In dat soort gevallen duurt een spoedtraject naar schatting meestal 4 tot 6 weken.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Vodafone Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:H&M Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

BKR met spoed verwijderen?

Wil je graag met spoed van jouw negatieve BKR-registratie af? Neem vrijblijvend contact op met één van onze juridisch adviseurs via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Door Kevin heel fijn door het proces geleid en begeleid. Duidelijk, transparant en geen financiële addertjes onder het gras.

Alles met de menselijke maat en geduld van coderingvrij lees Kevin, uit handen kunnen geven.

Fijn en nogmaals Dank Kevin!
Lees meer
Danny Kuppers minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik ben heel erg tevreden om welke manier en snelheid ik was geholpen.
Ik kan ze alleen maar aanbevelen. Hartstikke bedankt voor een topservice!
Lees meer
O Kinga minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over het verwijderen van een BKR-registratie
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Wanneer is mijn BKR-registratie verjaard?
Een vordering verjaart wanneer de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde, aaneengesloten periode (de verjaringstermijn) contact op te nemen of aan te manen en er ook vanuit jouw kant geen handelingen verricht zijn waaruit blijkt dat je bekend bent met de vordering. Hoelang de verjaringstermijn is hangt af van de soort vordering. Wil je weten of jouw vordering verjaart is, neem contact op met één van onze juridisch adviseurs en wij helpen je verder.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment