Geld lenen zonder een BKR-registratie

Het lenen van geld is onlosmakelijk verbonden met een BKR-registratie. Niet alleen wordt er een controle gedaan of je een BKR-registratie hebt voordat je een lening krijgt, ook kríjg je juist een BKR- registratie wanneer jou een lening wordt verstrekt! Hoe dan ook, is het BKR verbonden met het aangaan en verkrijgen van een lening.

Maar hoe zit dat nu precies met het lenen van geld en een BKR-registratie? Wij vertellen je er alles over. Wil je liever meteen één van onze adviseurs spreken, aarzel dan niet en neem contact op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Waar kan ik geld lenen zonder BKR-registratie?

De vraag of je geld kunt lenen zonder BKR-registratie kan op twee manier geïnterpreteerd worden. Je kunt je hierbij afvragen of je een lening kunt krijgen zonder dat er een getoetst wordt of je een BKR-registratie op je naam hebt. Maar ook of je een geldlening kunt aangaan zonder dat dit wordt vermeld in het BKR. Wij focussen ons in deze tekst vooral op dit laatste. Wil je meer lezen over de eerste vraag? Dan kun je dat hier terugvinden.

Wanneer je een geldlening aangaat van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand, zal dit geregistreerd worden in het BKR. Bij het aangaan van een lening wordt dus niet alleen gecontroleerd of je een BKR-registratie hebt, maar bij het aangaan van een lening krijg je ook een BKR-registratie.

Je krijgt op dat moment een zogenoemde positieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie is in de meeste gevallen onschuldig en zal niet voor financiële belemmeringen zorgen. Een positieve BKR-registratie laat enkel zien dát je een lening bent aangegaan en is daarmee informatief bedoelt. Wel kan een positieve BKR-registratie van invloed zijn op jouw toekomstige leencapaciteit.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bekijk meer verwijderingen

Krijg ik altijd een BKR-registratie bij een lening?

Zoals hierboven al beschreven, krijg je een BKR-registratie wanneer je een lening aangaat van een bedrag hoger dan € 250,- waarbij de looptijd van de lening langer is dan één maand. Bij de meeste leningen is dit het geval. Zelfs het afsluiten van  een telefoonabonnement valt hier doorgaans onder!

Kredietverstrekkers in Nederland zijn verplicht deel te nemen aan een vorm van kredietregistratie. In Nederland is dit het BKR. Op het moment dat een kredietverstrekker jou een krediet wil verstrekken zullen zij het BKR controleren of je geen (negatieve) BKR-registratie op jouw naam hebt staan. Maar daarnaast zullen zij ook een BKR-registratie plaatsen op het moment dat zij jou een krediet verstrekken. Je krijgt dus altijd een BKR-registratie wanneer je een lening aangaat die voldoet aan de hierboven genoemde eisen.

Er zijn ook uitzonderingen; kredieten die lager zijn dan € 250,- of zogenoemde flitskredieten. Partijen die dergelijke leningen verstrekken plaatsen doorgaans geen BKR-registratie. De reden hiervoor kunnen uiteenlopen, maar in de meeste gevallen opereren deze partijen niet onder de Nederlandse wetgeving. Iets om voor uit te kijken en waarbij wij dringend willen adviseren altijd te overleggen met een financieel adviseur. Een krediet aangaan tegen speciale voorwaarden kan voor een vervelende en onveilige situatie zorgen. Wees dus voorzichtig en vraag hulp als je twijfels hebt.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Om 15:57 ben ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze mijn bkr heb laten verwijderen ongelofelijk. Woorden schieten me tekort, tijdens het process hielden ze me constant up-to-date de service was ook top!

Ik wens jullie veel gezondheid en succes toe wat een prachtige bedrijf!    
Lees meer
Brk Kay minder dan een maand geleden
5 / 5
Ze waren heel vriendelijk en kwam altijd de afspraken na wij willen de jurist de heer Blank graag bedanken voor de goede samenwerking nogmaals bedankt    
Lees meer
Wendy van Braak minder dan een maand geleden
5 / 5

Wat voor BKR-registraties zijn er?

Naast een positieve BKR-registratie, kan er ook een negatieve BKR-registratie  op jouw BKR-overzicht staan. Een positieve BKR-registratie wordt een negatieve BKR-registratie wanneer een betaalachterstand ontstaat op het geregistreerde krediet. Een kredietverstrekker zal een achterstand melden met een bijzonderheidscodering. Op het moment dat er een bijzonderheidscodering wordt geplaatst bij de registratie, verandert de positieve BKR-registratie in een negatieve BKR-registratie.
Veelgestelde vragen over geld lenen zonder BKR

Hoe kan ik zien of ik al een BKR-registratie heb?

Voordat je een lening gaat aanvragen, is het verstandig om jouw persoonlijke BKR-overzicht op te vragen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan tijdens een financieringsaanvraag. Het opvragen van het BKR-overzicht is gemakkelijk en veilig. Je doet dit via drie simpele stappen.


Het BKR-overzicht is een persoonsgebonden document. Daarom kan deze alleen door de persoon in kwestie opgevraagd worden. Je kunt dit doen door in te loggen met iDIN, zodat het opvragen van deze gegevens ook veilig verloopt. Om je te helpen bij het opvragen van jouw BKR-overzicht, hebben wij een stappenplan gemaakt waarmee je veilig, snel en erg gemakkelijk inzicht kunt krijgen in jouw persoonlijke BKR-gegevens.


Help! Een BKR-registratie op mijn naam

Heb je jouw BKR-overzicht opgevraagd en zie je hier een (negatieve) BKR-registratie staan? Geen zorgen! Wij kunnen ons voorstellen dat dit de nodige vragen met zich meebrengt en dat er zorgen kunnen ontstaan over de lening aanvraag die je wellicht wilt gaan doen.


Bij CoderingVrij helpen wij jou graag bij de verwijdering van jouw negatieve BKR-registratie, zodat jij weer zorgeloos in gesprek met een kredietverstrekker kunt. Als juridisch dienstverlener zijn wij gespecialiseerd in het aanvechten van registraties. In de afgelopen tien jaar hebben wij meer dan 10.000 coderingen mogen verwijderen. Laat onze ervaren specialisten ook voor jou aan de slag gaan en ervaar vrijheid zonder coderingen.


Wil je weten of wij jou kunnen helpen? Neem contact op met onze juridisch adviseurs voor een gratis en volledig vrijblijvend adviesgesprek. Zij bespreken graag jouw situatie om te beoordelen of wij jou kunnen helpen. Aarzel niet en neem contact op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment