BKR opvragen in slechts 3 stappen!

Wil je weten wat er bij stichting BKR op je naam geregistreerd staat en of je bij het aanvragen van een hypotheek of krediet hinder zal kunnen krijgen van een (negatieve) BKR-registratie? Vraag dan direct je BKR-overzicht op. Door het opvragen van het BKR-overzicht weet je precies wat er geregistreerd staat en kom je niet voor verrassingen te staan. Ook kun je dan meteen actie ondernemen mocht er inderdaad een negatieve BKR-registratie vermeld staan.  

In onderstaande drie stappen leggen wij je uit hoe je het BKR-overzicht kunt opvragen:
 1. Een account aanmaken bij het BKR
  Het BKR-overzicht is eenvoudig op te vragen via de website van het BKR. Klik op onderstaande link om doorverwezen te worden naar de juiste website. Op deze website kun je een account aanmaken om je overzicht op vragen. Dit is mogelijk via iDIN, waardoor je veilig kunt inloggen. Selecteer je bank in het menu en ga verder naar de volgende stap. Nu kun je via je eigen bank inloggen. Staat je eigen bank er niet tussen? Vul dan het aanvraagformulier op de website in. 

  Klik hier om in te loggen bij het BKR. 

 2. Het opvragen van het BKR-overzicht
  Zodra je bent ingelogd kom je op een overzichtspagina terecht. Op deze pagina staan er al een aantal persoonsgegevens ingevuld en de overige velden moet je zelf invullen. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je door naar de volgende stap. Hier krijg je een overzicht van alle ingevulde gegevens te zien. Controleer deze gegevens goed. Wanneer alles correct is ingevuld, kun je de gegevens bevestigen.

 3. Resultaten controleren
  De gegevens zijn ingevuld en bevestigd. Nu gaat het BKR in slechts enkele seconden je BKR-overzicht ophalen uit het systeem. Indien de gegevens niet direct inzichtelijk zijn, ontvang je een bericht op het moment dat je wel inzage hebt. Hopelijk heb je positief nieuws ontvangen! Is dit niet het geval of heb je vragen over wat de verschillende coderingen inhouden? Lees dan hieronder verder. 
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Stichting BKR registreert alle kredieten van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand.  Een aantal voorbeelden van kredieten die zichtbaar zijn op het BKR zijn:
 • Persoonlijke leningen;
 • Autofinancieringen;
 • Creditcard met gespreid betalen faciliteiten;
 • Toestelkrediet van en telecomaanbieder;
 • Roodstand op een bankrekening;
 • Een hypotheek wanneer er een betalingsachterstand is van meer dan drie termijnen.
Een studieschuld, huurachterstand of achterstanden bij energieleveranciers zijn voorbeelden die niet op het BKR staan weergegeven.

Wanneer er een registratie wordt geplaatst bij het BKR zal de kredietverstrekker een aantal gegevens moeten doorgeven. Zo wordt het type krediet, de verstrekker van het krediet, de hoogte van het krediet en de looptijd hiervan weergegeven. Maar niet alleen kredietgegevens staan geregistreerd, ook persoonlijke gegevens worden opgenomen in het systeem van het BKR. Zo worden van de consument de geboortedatum en NAW-gegevens zichtbaar. 

Een BKR-registratie blijft vijf jaar zichtbaar op het BKR-overzicht geteld vanaf de geregistreerde einddatum. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Dit houdt in dat kredietverstrekkers nog voor deze hele periode inzicht hebben in zowel een positieve als een negatieve BKR-registratie ondanks dat deze volledig is afbetaald of afgewikkeld. Tot het moment dat de negatieve BKR-registratie is verwijderd van het BKR-overzicht, kan deze nog steeds een negatieve invloed hebben op het verkrijgen van een hypotheek of lening. 

Positieve en negatieve BKR-registratie

Wanneer er een BKR-registratie wordt gemeld in het systeem van Stichting BKR is dit een positieve registratie. Elke kredietverstrekker is namelijk verplicht kredieten van een bedrag hoger dan € 250,- en met een langere looptijd dan één maand, te laten registeren. Een positieve registratie hoeft niet direct nadelige gevolgen te hebben voor het aanvragen van een hypotheek, lening of ander soort krediet. Wel kan het van invloed zijn op je leencapaciteit doordat kredietverstrekkers overkreditering zullen proberen te voorkomen; wat één van de doelen van het BKR is.

Op het moment dat er een betaalachterstand op een geregistreerd krediet langer aanhoudt dan twee of drie maanden, zijn kredietverstrekkers verplicht dit te melden. Zij zullen een achterstandscodering plaatsen bij de bestaande BKR-registratie. Ook kan een kredietverstrekker andere bijzonderheden met betrekking tot het krediet melden door het plaatsen van bijzonderheidscodes. Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscodes met allemaal verschillende betekenissen en zwaarte. 

BKR-registratie verwijderen

Heb je het BKR-overzicht opgevraagd en zie je hierop een negatieve BKR-registratie staan waar je graag vanaf wilt? Of staan er gegevens op het BKR-overzicht die niet lijken te kloppen? Laat CoderingVrij je hierbij helpen. 

CoderingVrij is een juridisch dienstverlener die je kan helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Tijdens een uitgebreid telefoongesprek met één van onze juridisch adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie nagekeken. Zien wij mogelijkheden te helpen? Dan start CoderingVrij met een juridisch onderzoek. Vervolgens kan de juridische procedure om de negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen gestart worden. Je wordt gekoppeld aan een vaste jurist die samen met jou een dossier gaat opbouwen. Is er geen noodzaak de negatieve BKR-registratie te handhaven? Dan zal de kredietverstrekker deze moeten verwijderen. 

Wil je meteen weten of wij je kunnen helpen? Bel ons direct op telefoonnummer 088-426 37 37 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.  
Een greep uit de recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Intrum Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen
Gratis telefonisch adviesgesprek
 • 100% gespecialiseerd in de AVG
 • 10.000+ coderingen verwijderd
 • 100% gratis en vrijblijvend advies
 • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Door Kevin heel fijn door het proces geleid en begeleid. Duidelijk, transparant en geen financiële addertjes onder het gras.

Alles met de menselijke maat en geduld van coderingvrij lees Kevin, uit handen kunnen geven.

Fijn en nogmaals Dank Kevin!
Lees meer
Danny Kuppers minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik ben heel erg tevreden om welke manier en snelheid ik was geholpen.
Ik kan ze alleen maar aanbevelen. Hartstikke bedankt voor een topservice!
Lees meer
O Kinga minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over het opvragen van je BKR
Kan een BKR-registratie verwijderd worden?
Het is mogelijk een (negatieve) BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Je zult hiervoor wel aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo moet de vordering zijn voldaan, er moet op dit moment sprake zijn van een financieel stabiele situatie en er moet een belang zijn (een reden) voor de vroegtijdige verwijderen van de (negatieve) BKR-registratie.
Wat is een frauderegistratie?
Wanneer er sprake is van een IVR-registratie of een EVR-registratie, betekent dit dat er een frauderegistratie is geplaatst. Een IVR-registratie is enkel zichtbaar voor intern gebruik van de registrerende partij. Een EVR-registratie is zowel voor intern als extern gebruik. Niet alleen de registrerende partij, maar ook andere aangesloten partijen kunnen deze EVR-registratie inzien. Wanneer je een IVR- of een EVR-registratie hebt kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de voortzetting van je (financiële) toekomst. Neem contact op met CoderingVrij om te bespreken hoe wij je hierbij kunnen helpen.
Kan CoderingVrij mij helpen aan een lening?
Bij CoderingVrij verstrekken wij geen leningen. Indien er sprake is van een negatieve BKR-registratie kunnen wij wel assisteren bij het juridisch traject ter verwijdering van deze negatieve BKR-registratie. Wanneer de negatieve BKR-registratie is verwijderd, is mogelijk een lening aan te vragen bij een bank of kredietverstrekker.
Kan ik een auto kopen of leasen met een BKR-registratie?
Bij het aanvragen van een lening voor de aankoop van een auto of aangaan van een leaseovereenkomst zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie dan zal er in de meeste gevallen geen lening of leaseovereenkomst worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment