Wilt u graag uw BKR opvragen, maar weet u niet zo goed hoe dit werkt? CoderingVrij is een juridische dienstverlener dat bemiddelt tussen consumenten en kredietverstrekkers in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Door onze juiste expertise en specialistische kennis in de AVG wetgeving zijn wij in staat om de zwaarste BKR coderingen te laten verdwijnen.

Alvorens u een krediet gaat aanvragen, moet u natuurlijk wel weten of u last heeft van een negatieve BKR-registratie. Door middel van een BKR opvragen, weet u precies wat u te wachten staat en of u hulp nodig heeft bij het verwijderen van deze codering(en). In deze 4-stappenoverzicht leggen wij precies uit hoe u uw BKR kunt opvragen en wat hierbij komt kijken.

BKR opvragen: hoe werkt dat en waarom is het belangrijk?

Via deze pagina kunt u snel, gratis en eenvoudig uw BKR opvragen. Via dit overzicht weet u direct of u te maken heeft met een negatieve BKR-registratie. Alvorens wij starten met het 4-stappenoverzicht uit te leggen, is het belangrijk om te weten waarom een BKR opvragen van belang is voor het nastreven van uw dromen. Indien u te maken krijgt met het aanvragen en/of aanpassen van een nieuwe kredietfaciliteit is het belangrijk om te weten of u niet last heeft van een negatieve BKR-registratie.

Een negatieve BKR-registratie kan namelijk verschillende belemmeringen met zich mee brengen voor het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek of lening. Vaak wordt een nieuwe krediet automatisch al geweigerd door een negatieve BKR-registratie, waardoor u niet uw hypotheek krijgt voor uw droomwoning of het leasecontract voor uw bedrijfswagen. Door uw BKR overzicht op te vragen, weet u precies wat de huidige status is en kunt u eventuele vervolgstappen zetten.

Een BKR check door een kredietverstrekker

Indien u graag een krediet wil aanvragen, doet een kredietverstrekker ook een zogenoemde BKR-check voorafgaand aan het verstrekken van een nieuwe krediet en/of het aanpassen van een bestaande krediet. Door middel van een BKR check kan ook een kredietverstrekker de eventuele positieve en negatieve BKR-registraties inzien. Het is daarom raadzaam om voorafgaand aan het aanvragen en/of aanpassen van een krediet zelf al uw BKR op te vragen, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

BKR opvragen in slechts 4 stappen!

Uw BKR opvragen kan al in slechts 4 simpele handelingen, waardoor u snel weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan bij een kredietaanvraag. Deze procedure neemt slechts 5 tot 10 minuten van uw tijd in beslag.

Stap 1: Uw BKR opvragen via het BKR

Uw BKR overzicht kunt u eenvoudig opvragen via de website van het BKR. Klik op de volgende link en ga naar de website van het BKR. Het opvragen van een BKR overzicht is kosteloos.

Klik hier om in te loggen bij het BKR. 

Stap 2: Een account aanmaken bij het BKR

Bent u op de website van het BKR? Nu kunt u een account aanmaken bij het BKR om uw overzicht op te vragen. Dit is mogelijk via iDIN. iDIN is speciaal ontwikkeld door banken voor consumenten. Via deze weg kunt u veilig inloggen bij overheidsinstanties en andere organisaties. Selecteer uw bank in het menu en ga naar de volgende stap. U kunt via deze weg inloggen via uw eigen bank.Indien uw bank er niet tussen staat, vult u het aanvraagformulier in.

Stap 3: Het opvragen van uw BKR overzicht

Zodra u bent ingelogd via iDIN of het aanvraagformulier komt u op een overzichtspagina die u moet invullen. Enkele gegevens zijn al bekend bij het BKR en enkele gegevens dient u zelf in te vullen, zoals uw voornamen, roepnamen en e-mailadres. Zodra u deze gegevens heeft ingevuld, gaat u door naar de volgende stap waar u uw adresgegevens moet invullen. Na het invullen van deze gegevens gaat u door naar de volgende stap waar u een overzicht van uw ingevulde gegevens te zien krijgt. Indien de gegevens correct zijn ingevuld, kunt u de gegevens bevestigen via de button.

Stap 4: De status van uw BKR overzicht

De gegevens zijn ingevuld en bevestigd! Nu gaat het BKR in slechts enkele seconden uw BKR overzicht ophalen uit hun systeem. Zo ziet u binnen enkele seconden al of u wel of niet geregistreerd staat bij het BKR met een (negatieve) BKR-registratie. Hopelijk heeft u positief nieuws ontvangen! Is dit niet het geval? Lees dan verder wat u nu het beste kunt doen!

BKR opvragen: hoe kom ik van mijn negatieve BKR-registratie af?

Ziet u een negatieve BKR-registratie op uw BKR-overzicht? Veel consumenten denken dat het verwijderen van een negatieve BKR-registratie niet mogelijk is. Wij bewijzen het tegendeel en bieden de oplossing om uw negatieve BKR-registratie(s) vroegtijdig te verwijderen.

CoderingVrij is een juridische dienstverlener dat op basis van de AVG-wetgeving negatieve BKR-registraties vroegtijdig kunnen verwijderen. Zo helpen wij dagelijks mensen uit de brand en kunnen verschillende cliënten weer positief naar de toekomst kijken. Door onze bemiddeling en het starten van juridische procedures verwijderen wij dagelijks zowel terechte als onterechte negatieve BKR-registraties bij verschillende kredietverstrekkers. 

Wist u dat na het beëindigen van een lening of krediet een negatieve BKR-registratie nog 5 jaar lang zichtbaar blijft? 

Wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft opgelopen, dan gaat er een termijn van 5 jaar in wanneer de lening is afgelost. In het BKR wordt een einddatum geplaatst. (PLA: staat voor Praktische Laatste Aflosdatum) Dit houdt in dat vanaf die datum de kredietverstrekkers nog 5 jaar lang zicht hebben op uw negatieve BKR-registratie wat ervoor zorgt dat u geen nieuwe lening, hypotheek of autolease kunt krijgen. CoderingVrij kan deze codering vroegtijdig laten verwijderen, zodat u direct verder kan met uw doelen die u wilt behalen.

Wij hebben inmiddels al duizenden mensen geholpen met het verwijderen van een negatieve BKR-registratie. Zie hier een greep uit onze recente resultaten of vind hier onze werkwijze van een minnelijk of gerechtelijk traject. Indien u direct hulp nodig heeft, bel naar 088 426 3737!

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

 • BKR Codering verwijdering

De verschillende BKR coderingen

U heeft net uw BKR opgevraagd en komt erachter dat u een codering heeft. Het kan zijn dat u geen idee heeft wat deze codering inhoudt. Via deze pagina vindt u alle coderingen op een rij. Hieronder vindt u een korte opsomming wat de coderingen inhouden:

 • Code A: een code A betekent dat er sprake is of is geweest van een achterstand in de betalingen van een krediet.
 • Code H: een code H betekent dat u de achterstand heeft hersteld (de achterstand is ingelopen) en de maandelijkse termijnbetalingen weer heeft hervat.
 • Code 1: een code 1 wordt geplaatst wanneer er een betalingsregeling is getroffen na een achterstand op een aflossing van een lening of krediet.
 • Code 2: een code 2 wordt geplaatst wanneer de vordering geheel opeisbaar is gesteld. Deze code valt vaak samen met de overdracht van de vordering naar het incassobureau. Opeisbaar stellen houdt in dat de kredietverstrekker de kredietachterstand in één keer eist terug te betalen. 
 • Code 3: een code 3 wordt geplaatst wanneer de kredietverstrekker een bedrag van €250.- of meer heeft afgeboekt op de openstaande vordering. Een code 3 krijgt u wanneer er middels een vaststellingsovereenkomst finale kwijting is verleend. Een code 3 krijgt u ook wanneer bijvoorbeeld een schuldhulptraject is afgerond, waarna de schuldeisers een deel van de schuld moeten afboeken. Soms willen kredietverstrekkers alvast een code 3 op naam plaatsen, omdat zij intern de lening afboeken. Het kan zo zijn dat u de lening later alsnog volledig afbetaald, maar ook dan blijft de codering nog staan. 
 • Code 4: een code 4 wordt geplaatst wanneer het de kredietverstrekker niet meer lukt om in contact te komen met desbetreffende kredietnemer.
 • Code 5: een code 5 wordt geplaatst wanneer er een preventieve betalingsregeling is getroffen op een hypotheekschuld.

BKR opvragen: welke gegevens heeft het BKR?

Iedere consument kan een BKR-registratie krijgen, wanneer hij of zij geld leent voor meer dan 1 maand. Alleen bedragen boven de 250 euro worden geregistreerd bij het BKR. De leningen die geregistreerd worden zijn onder andere:
 • Persoonlijke leningen
 • Autoleasecontracten
 • Doorlopende kredieten
 • Creditcard met gespreid betalen faciliteiten
 • Toestelkrediet van een telecomaanbieder
 • Rood staan op de bank
 • Uitgestelde betalingsregelingen
 • Een betalingsachterstand op de hypotheek van meer dan drie termijnen

De leningen die niet worden geregistreerd bij het BKR zijn:
 • Studieschuld
 • Hypotheekschuld bij familie of vrienden
 • Leningen bij familie of vrienden
 • Huurachterstand
 • Betalingsachterstand bij energieleveranciers
 • Ziektekostenpremie
 • Belastingen

Zodra u wordt geregistreerd bij het BKR, dient een kredietverstrekker een aantal gegevens verplicht door te geven. De gegevens die worden opgenomen in het BKR zijn:
 • Uw persoonlijke NAW-gegevens
 • Uw geboortedatum
 • Het type lening
 • Uw contractnummer
 • De hoogte van uw krediet
 • De looptijd van uw krediet

Het BKR en de AVG wetgeving

Wist u dat het BKR een stichting is dat is opgericht door de banken zelf? Het doel van het BKR is om consumenten te beschermen tegen overkreditering. Het BKR is dus geen wet! Hierdoor is het mogelijk om een negatieve BKR-registratie op basis van de AVG wetgeving - ofwel Algemene Verordening Gegevensverwerking - te verwijderen. Deze wetgeving let erop dat alles wat er over u geregistreerd wordt, dat dat ook daadwerkelijk correct is. Hier moet de bank én het BKR zich aan houden. Daarnaast staat er ook in de AVG vermeldt dat de verwerker van de persoonsgegevens op basis van de huidige situatie moet toetsen of de codering nog nog wel noodzakelijk is. De wet geeft aan dat men met een belangenafweging moet toetsen of vandaag de dag de codering u nog steeds beschermt tegen overkreditering. Indien dit niet het geval is én u financieel stabiel bent, moet de negatieve BKR-registratie vanuit de AVG wetgeving direct verwijderd worden. Inmiddels hebben wij al duizenden negatieve BKR-registraties verwijderd bij verschillende kredietverstrekkers via een minnelijke of gerechtelijke procedure.

Neem vandaag nog contact met ons op om ook uw negatieve BKR-registratie te verwijderen. Bel direct naar 088 426 3737 of vul onderstaande formulier in voor een gratis adviesgesprek, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Gratis telefonisch adviesgesprek

 • Meer dan 4.000+ coderingen verwijderd
 • U weet direct waar u aan toe bent
 • Wij verwijderen alle type coderingen
 • Altijd tegen een vast laag tarief
 • Geen verrassingen achteraf

Deze klanten gingen u al voor

Daniel Meijer

Nadat ik bij een hypotheek aanvraag geconfronteerd werd met een negatieve A2 registratie heb ik contact opgenomen met codering vrij. Na 3 werkdagen kreeg ik het bericht dat de registratie volledig verwijderd gaat worden. Zeer tevreden over het contact en de duidelijke uitleg vooraf. Super resultaa, thanks!!!!

Gerard Wigmans

Ik had een a2 codering en door coderingvrij super snel verwijderd.Ik vind het een heel goede service en hele fijne mensen die mij goed hebben geholpen.Nu ben ik eindelijk vrij voor huur en koopwoningen.

Priscilla Verhoeckx

Dankzij het adequate handelen van de zeer vriendelijke en begripvolle juristen bij CoderingVrij kunnen wij dan nu toch ons droomhuis kopen. Dankjewel CoderingVrij! Groet van een zeer tevreden klant.

Fadoua Boufares

vandaag het goede nieuws mogen ontvangen dat ik na 3 jaar eindelijk coderingvrij ben! dankzij de snelle service van coderingvrij, kan ik vanaf heden starten aan mijn franchise onderneming en daar de financiële middelen voor aanvragen. Enorm bedankt Merijn voor jou belletje vandaag! jullie krijgen 10 punten.

Safa Sahinturk

Ik was altijd onzeker dat het niet kon maar CoderingVrij heeft het tegendeel bewezen en hebben mijn negatieve registratie verwijderd, zoals wordt aangegeven zijn ze inderdaad gespecialiseerd. Ik ben zeer goed geholpen door CoderingVrij! Alles verliep soepel en correct. Dankzij CoderingVrij kan ik weer verder met ondernemen.

Anke van Kapel

In contact gekomen met Coderingvrij door een een A3 codering. Ze hebben me vriendelijk en goed geholpen, na alle bescheiden ingeleverd te hebben was het binnen 2 weken geregeld. Ben ze zeer dankbaar voor dit resultaat.

Andjena Barsati

Kwam achter dat er een codering staat. Met coderingvrij is het gewoon mogelijk dat te laten verwijderen. Top service..!!
Vandaag nog Coderingvrij!
Lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit