Schuldsanering/WSNPUw codering verwijderen na een schuldsanering? Lees hier voor meer informatie over de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). 

WSNP

Om in aanmerking te komen voor WSNP moet u bewijzen dat u niet meer uit uw financiële situatie kan komen en dat de gemeente waar u woont, u ook niet meer kunt helpen met uw schulden. 

De schuldsanering duurt drie jaar en een bewindvoerder (persoon namens een rechtbank) gaat controleren of u wel aan uw verplichtingen houdt. Hij heeft contact met uw schuldeisers en heeft het beheer over uw bezit. In drie jaar betaalt u, uw schulden door een maandelijks bedrag te storten naar de boedelrekening. Als u dit heeft afbetaald, heeft u na drie jaar een schone lei, de schuldeisers kunnen dan ook geen resterende geld terugvragen. Maar vergeet niet dat uw geen nieuwe schulden mag hebben.De kredietverstrekker moet hiervan een melding doen bij het BKR met een einddatum, zo weten andere kredietverstrekkers, dat u, uw verplichtingen heeft voldaan.

Als u de schuldsanering heeft doorlopen wordt er een einddatum vastgelegd. De datum is de laatste dag van de schuldsanering. Maar dit betekent dat het wel de eerste dag is van de vijf jaar waar u negatief geregistreerd staat bij het BKR. Dit is erg vervelend, maar als u uw huidige financiële zaken op orde heeft en geen betalingsachterstanden heeft , dan is er misschien wel een mogelijkheid om uw codering te verwijderen. Wilt u graag een hypotheek na WSNP? Dan kunt u terecht met vragen bij CoderingVrij.  

CoderingVrij zoekt samen met u naar een passende oplossing. Vul het formulier in of neem contact op met: 088 - 426 3737, telefonisch advies is gratis.  codering verwijderen

© 2017 Coderingvrij . All Rights Reserved.