Een zakelijke rekening openen

Als je ondernemer bent is het bezitten van een zakelijke rekening vaak noodzakelijk. Of je nu een startende ondernemer bent of een ervaren ondernemer, het niet kunnen openen van een zakelijke rekening door toedoen van een negatieve BKR-registratie kan belemmeringen met zich meebrengen. (Financiële) tegenslagen waar je als ondernemer niet op zit te wachten.

CoderingVrij kan je hierbij helpen! Onze juristen beschikken over de juiste kennis en ervaring om je te helpen bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie zodat jij alsnog die zakelijke rekening kunt openen.
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen en open een zakelijke rekening!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Vroegtijdige verwijdering van de (negatieve) BKR-registratie

Wanneer een kredietverstrekker een BKR-registratie plaatst in het systeem van Stichting BKR worden er niet enkel kredietgegevens geregistreerd, maar ook persoonsgegevens. Door de registratie van persoonsgegevens is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hierop van toepassing. De AVG maakt het mogelijk om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee ook de verwerking en zichtbaarheid van de (negatieve) BKR-registratie.

Wanneer er een bezwaar wordt ingediend zal de kredietverstrekker op dat moment een zogenoemde belangenafweging moeten maken. Er zal moeten worden beoordeeld of de belangen voor het behouden van de (negatieve) BKR-registratie zwaarder wegen dan de belangen voor de vroegtijdige verwijdering van de (negatieve) BKR-registratie. Is dit niet het geval en zijn de (persoonlijke of zakelijke) belangen voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie groter? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie direct moeten verwijderen. Op dat moment kun je alsnog die zakelijke rekening openen en de onderneming naar eigen wens voortzetten!

Bij CoderingVrij zijn wij gespecialiseerd in de AVG en weten wij welke elementen nodig zijn om een belangenafweging positief te laten uitvallen. Wil je weten of wij ook jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie zodat je een zakelijke rekening kunt openen? Neem dan direct contact op met één van onze juridisch adviseurs voor een vrijblijvend adviesgesprek via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Een greep uit onze recente zakelijke BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:BMW Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Mercedes Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer tevreden van jullie service. Ik had door een faillissement in het verleden twee A3 coderingen. Hierdoor kon ik geen hypotheek krijgen voor de aankoop van een woning. Dankzij coderingvrij zijn deze coderingen binnen 4 weken nadat ik hun hulp heb ingeschakeld verwijderd. Ik ben jullie eeuwig dankbaar!
Lees meer
Joyce Hoogstad minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik moest 2 coderingen laten verwijderen. De eerste ging vrij snel. Ik had niet verwacht dat ook de tweede verwijderd zou kunnen worden maar het lukte. Wat ook zeer professioneel vond dat ze mij pas al cliënt namen toen de zekerheid hadden dat ze de coderingen zouden kunnen verwijderen. De mensen die er werken zijn erg vriendelijk. Ik belde zelf een paar keren per dag met vragen maar ze bleven even geduldig en vriendelijk. Ook qua prijs zou ik ze aanraden.
Lees meer
Sherien. F. J Patadien Pierkhan minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over een zakelijke rekening openen met BKR-registratie
Wat kost het verwijderen van een BKR-registratie?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 780,-. Wil je weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op en wij adviseren je graag.
Hoe lang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
BKR verwijderen met advocaat?
In sommige gevallen lukt het niet een negatieve BKR-registratie te verwijderen via een minnelijke procedure. Dan kan een vervolgprocedure in de vorm van een gerechtelijk traject uitkomst bieden. In samenwerking met een advocaat gespecialiseerd in het verwijderen van BKR-registratie, kan er een gerechtelijke procedure gestart worden. Bij een gerechtelijke procedure is het namelijk niet de kredietverstrekker die beslist of een BKR-registratie wordt verwijderd, maar een onafhankelijke rechter.
Wat is een frauderegistratie?
Wanneer er sprake is van een IVR-registratie of een EVR-registratie, betekent dit dat er een frauderegistratie is geplaatst. Een IVR-registratie is enkel zichtbaar voor intern gebruik van de registrerende partij. Een EVR-registratie is zowel voor intern als extern gebruik. Niet alleen de registrerende partij, maar ook andere aangesloten partijen kunnen deze EVR-registratie inzien. Wanneer je een IVR- of een EVR-registratie hebt kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de voortzetting van je (financiële) toekomst. Neem contact op met CoderingVrij om te bespreken hoe wij je hierbij kunnen helpen.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck