Scooter leasen zonder BKR

Wil je geen last hebben van een vertraagde bus of trein, niet in de file rijden, geen hoge reiskosten ervaren en jezelf gemakkelijk en snel kunnen verplaatsen? Dan is het leasen van een scooter misschien een goede optie.

Voordat je een scooter gaat leasen is het belangrijk te controleren of je in aanmerking komt voor een leasing. Dit hangt onder andere af van je kredietwaardigheid. Een onderdeel van deze kredietcheck, is het controleren van het BKR-overzicht. 

Wanneer er een negatieve BKR-registratie zichtbaar is jouw BKR-overzicht, is de kans groot dat je geen leaseovereenkomst kunt afsluiten. Wil je toch een scooter leasen zonder BKR? Laat je negatieve BKR-registratie verwijderen!
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Op het moment dat je een krediet aangaat van een bedrag hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan één maand, zal dit geregistreerd worden in het systeem van Stichting BKR. Je krijgt een zogenaamde (positieve) BKR-registratie. 

Een positieve BKR-registratie zal in de meeste gevallen niet voor problemen zorgen bij het aanvragen van een leaseovereenkomst voor die gewenste scooter. Heb je een positieve BKR-registratie? Dan is er in de meeste gevallen niets aan de hand en kun je alsnog een scooter leasen. 

Ontstaat er een achterstand op het krediet dat staat geregistreerd bij Stichting BKR? Dan is de kredietverstrekker verplicht dit te melden met een zogenoemde bijzonderheidscode. Als de achterstand niet direct wordt ingelost of als er zich andere omstandigheden voordoen bij het krediet, zal de kredietverstrekker dit ook moeten melden met een (andere) bijzonderheidscode. Er zijn in totaal 7 verschillende bijzonderheidscoderingen

Vanaf het moment dat er een bijzonderheidscode wordt geplaatst bij de BKR-registratie is er niet langer sprake van een positieve BKR-registratie, maar van een negatieve BKR-registratie. En juist vanaf dat moment kun je last krijgen bij het leasen van een scooter. Van het aanvragen van een hypotheek tot het afsluiten van een leaseovereenkomst voor een scooter, een negatieve BKR-registratie kan dit allemaal in de weg zitten.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:ICS Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Rabobank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Hoelang blijft een BKR-registratie zichtbaar?

Een negatieve BKR-registratie blijft voor een periode van 5 jaar zichtbaar, vanaf het moment dat het krediet is voldaan of is afgewikkeld. Heb je bijvoorbeeld een betalingsregeling lopen? Dan zal de bewaartermijn van 5 jaar pas ingegaan op het moment dat je de hele betalingsregeling hebt afgerond. Dit kan ervoor zorgen dat je langer dan de gestelde termijn van 5 jaar last kunt hebben van een negatieve BKR-registratie. 

De enige mogelijkheid om dan alsnog op korte termijn een scooter te kunnen leasen, is het laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie.  
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Om 15:57 ben ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze mijn bkr heb laten verwijderen ongelofelijk. Woorden schieten me tekort, tijdens het process hielden ze me constant up-to-date de service was ook top!

Ik wens jullie veel gezondheid en succes toe wat een prachtige bedrijf!    
Lees meer
Brk Kay minder dan een maand geleden
5 / 5
Ze waren heel vriendelijk en kwam altijd de afspraken na wij willen de jurist de heer Blank graag bedanken voor de goede samenwerking nogmaals bedankt    
Lees meer
Wendy van Braak minder dan een maand geleden
5 / 5

Kan een negatieve BKR-registratie verwijderd worden?

Het simpele antwoord op de vraag of een negatieve BKR-registratie verwijderd kan worden is: ‘ja!’ Het is mogelijk een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Een kanttekening hierbij is wel dat een negatieve BKR-registratie niet in alle gevallen verwijderd kan worden. 

Omdat er bij een BKR-registratie ook persoonsgegevens worden geregistreerd, is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hierop van toepassing. De AVG maakt het mogelijk om bezwaar in te dienen tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Daarmee kun je ook bezwaar maken tegen de zichtbaarheid van de BKR-registratie in het systeem van Stichting BKR.

Wanneer er bezwaar wordt gemaakt tegen een negatieve BKR-registratie, zal de tegenpartij een belangenafweging moeten maken. In deze afweging zal de kredietverstrekker de belangen van het handhaven van de BKR-registratie moeten afwegen tegen jouw persoonlijke belangen ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Zoals bijvoorbeeld het belang voor het leasen van een scooter zonder BKR.

Om een belangenafweging in jouw voordeel te laten uitvallen, zal je onder andere aan de volgende eisen moeten voldoen. Zo moet het betreffende krediet zijn afgelost, je moet momenteel financieel stabiel zijn en er moet een (spoedeisend) belang zijn voor de verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Met andere woorden, wij moeten kunnen aantonen dat de negatieve BKR-registratie jou op dit moment niet beschermt, maar juist in de weg zit en je daarom niet kunt wachten tot de negatieve BKR-registratie uit zichzelf vervalt.

Het maken van een bezwaar tegen een negatieve BKR-registratie en het aandragen van alle bewijzen om deze registratie te laten verwijderen, zal verlopen via een juridische procedure. Bij CoderingVrij krijg je een vaste jurist toegewezen die samen met jou de hele procedure zal doorlopen. Wij helpen jou graag om de ingewikkelde procedure zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Veelgestelde vragen over een scooter leasen zonder BKR
Kan een BKR-registratie verwijderd worden?
Het is mogelijk een (negatieve) BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Je zult hiervoor wel aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo moet de vordering zijn voldaan, er moet op dit moment sprake zijn van een financieel stabiele situatie en er moet een belang zijn (een reden) voor de vroegtijdige verwijderen van de (negatieve) BKR-registratie.
Wat kost het verwijderen van een BKR-registratie?
Omdat elke situatie anders is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie kun je rekening houden met een richtprijs van € 980,-. Wil je weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op en wij adviseren je graag.
Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Hoe kan ik mijn BKR opvragen?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je het BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Heb je vragen over wat er op je BKR-overzicht staat? Wij helpen je graag met uitleg.
Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?
Er is geen vastgesteld termijn voor een juridische procedure ter verwijdering van de negatieve BKR-registratie. In de meeste gevallen duurt een procedure enkele weken. De precieze snelheid van een procedure is afhankelijk van een aantal factoren. Besluit een kredietverstrekker over te gaan tot verwijdering, is dit doorgaans binnen enkele werkdagen gerealiseerd. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat zij een inschatting kunnen maken voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de kosten om een negatieve BKR-registratie te verwijderen?

Het eerste gesprek is altijd gratis! Om te kunnen beoordelen of er mogelijkheden zijn jouw negatieve BKR-registratie(s) te kunnen verwijderen, starten wij altijd met een uitgebreid adviesgesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken hoe de registratie tot stand is gekomen, hoe de financiële situatie nu is en wat het belang is voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie. 

Zien wij mogelijkheden de negatieve BKR-registratie te verwijderen? Dan kom je in aanmerking voor een juridische procedure. 

Omdat elke situatie uniek is, bieden wij in elk dossier maatwerk. De prijs voor een procedure kan daarom ook per zaak verschillen. Wel wordt er voorafgaand aan de procedure een vaste prijsafspraak gemaakt, zo kom je tijdens het traject niet voor verrassingen te staan. Je kunt voor het verwijderen van een negatieve BKR-registratie rekening houden met een richtprijs van € 980,-. 


CoderingVrij helpt jou graag


Ons team van ervaren en gespecialiseerde juristen helpen al vanaf 2014 consumenten bij het verwijderen van negatieve BKR-registraties. En inmiddels hebben wij al meer dan 10.000 coderingen mogen verwijderen! 

Wil je weten of wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Neem dan direct contact op met één van onze juridisch adviseurs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug. 

Wacht niet langer en ervaar vrijheid zonder coderingen zodat jij die scooter kunt leasen zonder BKR!
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment