• Minnelijk verwijderd
  • Bedrijfswagen

Onderneming kan groeien: negatieve BKR-registraties worden verwijderd

  • Coderingen: A & AH    
  • Geregistreerd door: ABN AMRO Bank N.V. & BNP Paribas 
  • Reactietijd: Eén maand 
Stap 1. Adviesgesprek
Adviesgesprek Cliënt nam contact op met CoderingVrij omdat hij last had van twee negatieve BKR-registraties. Een registratie van ABN AMRO met een achterstandsmelding en een registratie van  BNP Paribas met een achterstandsmelding en een herstelmelding. De registraties zouden allen pas in 2029 automatisch komen te vervallen. 

Ondanks dat cliënt een eigen onderneming heeft en hieruit een stabiel inkomen verkrijgt, wordt hij toch afgewezen bij het aanvragen van een leaseovereenkomst voor een bedrijfswagen. De bedrijfswagen is noodzakelijk om de onderneming verder te kunnen laten groeien en nieuwe werknemers in dienst te kunnen nemen. Daarnaast zal cliënt moeten voldoen aan de eisen voor zero-emissiezones met zijn bedrijfsbussen, die allen elektrisch zullen moeten gaan rijden. 

Het is dan ook een flinke klap voor cliënt dat hij wordt afgewezen voor de leaseovereenkomst. Vooral omdat de reden voor de afwijzing is niet financieel van aard is, maar enkel op basis van de twee negatieve BKR-registraties die op naam van cliënt staan. 

Cliënt zocht hulp bij CoderingVrij voor het aanvechten van de registraties en na een uitgebreid adviesgesprek bleek dat er mogelijkheden waren cliënt te helpen. Er werd gekozen voor een versnelde procedure. 
Stap 2. Start minnelijk traject
Start minnelijk traject Bij een versnelde procedure krijg je een vaste jurist toegewezen die direct voor jou aan de slag gaat. Zo ook in het dossier van cliënt. Diezelfde dag dat de procedure is opgestart, nam de behandelend jurist contact op met cliënt. 

Tijdens het contact werden er zoveel mogelijk gegevens alsook aanvullende documenten verzameld om een compleet juridisch verzoek op te kunnen stellen. Onderdelen die in het juridisch verzoek worden beschreven zijn: het ontstaan van de registratie, de huidige financiële situatie alsook het belang voor verwijdering van de registratie. 
 
Na ontvangst van alle benodigde informatie, werden de juridische verzoeken opgesteld en verzonden naar de kredietverstrekkers. 
Stap 3. Reactie kredietverstrekker
Reactie kredietverstrekker De reactie van de kredietverstrekker ABN AMRO volgt snel na het verzenden van het juridisch verzoek. De kredietverstrekker is kort en krachtig in haar reactie en geeft hierin aan dat zij de achterstandsmelding zullen verwijderen. De registratie op zichzelf blijft wel staan. Zonder coderingen is dit een positieve registratie die cliënt niet zal belemmeren bij het verkrijgen van een zakelijke leaseovereenkomst. 

Ook de kredietverstrekker BNP Paribas heeft het juridisch verzoek inhoudelijk beoordeeld. Zij geven – na verschillend e-mailcontact – een definitieve reactie op het juridisch verzoek. In de reactie geven zij aan dat zowel de achterstandsmelding als de herstelmelding worden verwijderd. 

Goed nieuws voor cliënt die na beide positieve berichten van de kredietverstrekkers eindelijk zijn onderneming kan laten groeien en nieuwe bedrijfswagens kan leasen. 

Reviews

Ben jij overtuigd geraakt? Neem contact op!


Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment