Creditcard met BKR-registratie

Creditcard met een BKR-registratie

Een creditcard met een BKR-registratie verkrijgen kan een flinke opgave zijn. Maar wat als je die creditcard nodig hebt voor een reis naar het buitenland, voor de onderneming of om simpelweg veilig online aankopen te kunnen doen? Dan is het verkrijgen van een creditcard misschien wel noodzakelijk.

Een (negatieve) BKR-registratie kan hierbij flink in de weg staan en de creditcard aanvraag belemmeren. Wees dus goed voorbereid voordat je een creditcard gaat aanvragen en controleer of er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat. Is dit het geval? Laat CoderingVrij je helpen deze te verwijderen! 

Liever meteen geholpen worden in plaats van onderstaande tekst lezen? Bel met één van onze juridisch adviseurs op telefoonnummer: 088-426 3737 en krijg direct advies.
  • 24 april 2024

Kan ik een creditcard krijgen met BKR?

Op de vraag of je een creditcard kunt verkrijgen met een BKR-registratie is in theorie het antwoord: ‘’Ja, dat is mogelijk’’. Maar zoals we al schrijven, is dit het antwoord in theorie. In de praktijk blijkt het toch net iets anders te liggen. Met een negatieve BKR-registratie op jouw naam is het vrijwel onmogelijk om een reguliere creditcard te verkrijgen. 

Een negatieve BKR-registratie geeft aan potentiële nieuwe kredietverstrekkers het beeld af dat je in het verleden problemen hebt gehad met het nakomen van de betaalverplichting. Het verstrekken van een nieuw financieel product zoals een creditcard, zal daarom lastig worden. Kredietverstrekkers willen natuurlijk zo min mogelijk risico lopen en er (vrijwel) zeker van zijn dat jij de rekening van de creditcard kunt betalen. Ook zorgen de richtlijnen van de meeste kredietverstrekkers ervoor dat ze jou niet eens een creditcard mógen verschaffen wanneer er een (negatieve) BKR-registratie op jouw naam staat.   

Maar toch is het antwoord op de vraag of je een creditcard met BKR kunt krijgen ja? Dat klopt. Een reguliere creditcard is zeer lastig te verkrijgen, maar dit ligt anders voor een zogenoemde prepaid creditcard. Dit is een creditcard waar je zelf een saldo op plaats vanaf je betaalrekening en waarmee je vervolgens aankopen kunt doen. Je hebt op deze manier wel de veiligheid en het gemak van het betalen met een creditcard, maar de kredietverstrekker heeft hierbij niet het financiële risico. Het saldo op de creditcard zet je er namelijk zelf op vanaf je bankrekening. Hierdoor kun je zelfs met een negatieve BKR-registratie een prepaid creditcard aanvragen. 

Op reis zonder een BKR-registratie?

Droom jij ook van een reis naar een verre bestemming of die zorgeloze vakantie in Europa? Dan wil je niet dat een negatieve BKR-registratie deze plannen in de war schopt. Voor een reis naar het buitenland is een creditcard tegenwoordig bijna onmisbaar geworden. Het reserveren van een vliegticket, huurauto, hotelkamer of zelfs het betalen van die lekkere smoothie in dat strandtentje; een creditcard maakt dit mogelijk.
  
Ondanks dat het betalen met een pinpas in de meeste landen inmiddels mogelijk is, blijkt ook het bezit van een creditcard steeds noodzakelijker. Naast het reserveren van je reisproducten zoals een vliegticket of huurauto, heeft het gebruik van een creditcard in het buitenland ook een aantal praktische voordelen.

Een groot voordeel van het reizen met een creditcard is natuurlijk dat alle aankopen verzekerd zijn. Ben je van plan om te gaan shoppen op bestemming? Dan zijn deze aankopen met een creditcard verzekerd tegen schade, diefstal of verlies. Maar ook de gehele vakantie zelf kan verzekerd zijn. Betaal je een vakantie of reis met je creditcard? Dan ben je bij de meeste creditcardmaatschappijen overal ter wereld extra verzekerd met een reisongevallen-, vluchtvertragings- en bagagevertragingsverzekering.
 
Ook kun je doorgaans op meer plekken betalen met een creditcard, dan met een gewone pinpas. Vooral op een verre bestemming kan het wel eens voorkomen dat je eigen pinpas niet geaccepteerd kan worden. Met een creditcard kun je in 99% van de gevallen betalen! Al heeft je bestemming een vreemde valuta. Geen gedoe dus met geld wisselen of met cash geld op zak te moeten rondlopen. Makkelijk en veilig.

Maar wat als je geen creditcard kunt aanvragen omdat er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat? Dan kan die reis een stuk minder zorgeloos worden. Wil je zonder zorgen genieten voor én tijdens de vakantie? Dan is het verstandig om voor het boeken van de reis jouw persoonlijke BKR-overzicht op te vragen. In drie simpele stappen kun je zien of er een (negatieve) BKR-registratie op jouw naam staat en zo ja, welke dit is. Wordt je geconfronteerd met een negatieve BKR-registratie? Dan is het verstandig deze op voorhand te laten verwijderen

Zakelijke creditcard met BKR

Voor veel ondernemers geeft een zakelijke creditcard meer financiële ruimte. Ruimte om naar eigen wens te kunnen ondernemen en veiliger zakelijke betalingen te kunnen verrichten. Het aanvragen van een zakelijke creditcard kan dan ook een wens zijn van jou als ondernemer. Een zakelijke creditcard is een creditcard die alleen ondernemers kunnen aanvragen en die gekoppeld is aan je zakelijke rekening. Zo kun je jouw privé financiën apart houden van je zakelijke rekeningen.
 
Het aanvragen van een zakelijke creditcard met een BKR-registratie is in sommige gevallen mogelijk. Je kunt als ondernemer (net als particulier) in dat geval wel een prepaid creditcard aanvragen. Met een prepaid creditcard kun je zelf saldo op de kaart storten van jouw (zakelijke) bankrekening en met de creditcard vervolgens veilig betalingen verrichten.

Wil je een reguliere creditcard voor jouw onderneming? Dan zal dit niet mogelijk zijn met een negatieve BKR-registratie. Bij het verstrekken van een creditcard, verstrekt de kredietverstrekker jou een vorm van een lening. Voor het verstrekken van leningen zal de kredietverstrekker een kredietcheck moeten uitvoeren. Onderdeel van deze check is ook het controleren van jouw BKR-overzicht. Staat er een negatieve BKR-registratie op jouw naam? Dan zullen de voorwaarden van de kredietverstrekker stellen dat ze jou geen zakelijke creditcard met BKR mogen verschaffen.

De enige manier om alsnog een zakelijke (reguliere) creditcard te kunnen verkrijgen, is dan ook het laten verwijderen van jouw negatieve BKR-registratie. Ben je ondernemer en loop je tegen de belemmering van een negatieve BKR-registratie aan? Neem dan contact op met onze juridisch adviseurs en krijg vrijblijvend advies. 

Krijg ik een BKR-registratie van een creditcard?

Om een creditcard te kunnen verkrijgen mag er geen negatieve BKR-registratie op jouw naam staan. Maar let op, wanneer je een creditcard aanvraagt gééft dit jou ook een BKR-registratie!

Op het moment dat je een krediet aangaat van een bedrag hoger dan €250,- met een looptijd langer dan één maand, dan is een kredietverstrekker verplicht dit te melden in het BKR met een registratie. Dit is dan een positieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie kan in de meeste gevallen geen kwaad. Het laat enkel zien dat je een krediet op jouw naam hebt staan en zal in de meeste situaties geen belemmering geven bij het aanvragen van een ander, nieuw krediet.
 
Je moet hierbij natuurlijk wel opletten dat er geen betaalachterstand ontstaat op jouw creditcard. Op het moment dat je een betaalachterstand hebt van meer dan twee of drie maanden (afhankelijk van de voorwaarden van jouw kredietverstrekker) dan zal dit alsnog een negatieve BKR-registratie worden. En dat is natuurlijk nét wat je wilt voorkomen! 

Hoe kom ik van mijn BKR-registratie af? 

Zoals hierboven is beschreven, kan het bezitten van een creditcard een groot gemak zijn. Of je nu op reis gaat of de creditcard toch zakelijk nodig hebt, het bezit ervan gaat je meer gemak en vrijheid geven. Wil jij ook onbezorgd op reis kunnen gaan of kunnen ondernemen met een creditcard, maar heb jij een negatieve BKR-registratie die dit momenteel in de weg staat? Laat CoderingVrij je helpen.
 
Samen met ons team van ervaren juristen zijn wij al ruim tien jaar actief als juridisch dienstverlener. Wij specialiseren ons in het (onder andere) verwijderen van negatieve BKR-registraties en hebben inmiddels al meer dan 10.000 coderingen mogen verwijderen. 

Wil je weten of wij ook jouw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen? Neem dan contact op met één van onze juridisch adviseurs. Binnen één gesprek weet je direct of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie, welk juridisch traject het beste past, hoelang het gaat duren en wat de kosten zullen zijn. Duidelijkheid binnen één gesprek zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
 
Wil jij ook zorgeloos een creditcard aanvragen? Ervaar vrijheid zonder coderingen en neem contact met ons op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment