Reizen zonder BKR-registratie

Droom jij ook van een zorgeloze vakantie in Europa of het reizen naar een verre bestemming? Dan wil je niet dat een negatieve BKR-registratie deze plannen in de war schopt. Voor een reis naar het buitenland is een creditcard tegenwoordig bijna onmisbaar geworden. Het reserveren van een vliegticket, huurauto, hotelkamer of zelfs het betalen van die lekkere smoothie in dat strandtentje; een creditcard maakt dit mogelijk.

Maar wat als je geen creditcard kunt aanvragen omdat er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat? Dan kan die reis een stuk minder zorgeloos worden. Wees dus goed voorbereid voordat je op reis gaat en controleer of er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat. Is dit het geval? Laat CoderingVrij je helpen deze te verwijderen! 

Liever meteen geholpen worden in plaats van onderstaande tekst lezen? Bel met één van onze juridisch adviseurs op telefoonnummer: 088-426 3737 en krijg direct advies.
  • 4 minuten
  • 22 mei 2023

Op reis zonder een BKR-registratie?

Wanneer je van plan bent om op reis te gaan, begin je vaak met het maken van een aantal  keuzes: ‘naar welke bestemming gaat de reis?’, ‘in wat voor accommodatie willen wij verblijven?’, en ‘hoelang gaan we op vakantie?’ 

Wanneer je deze knopen hebt doorgehakt komen er ook wat praktische zaken om de hoek kijken, waaronder ook hoe je op bestemming de kosten gaat betalen. Ondanks dat het betalen met een pinpas in de meeste landen inmiddels mogelijk is, blijkt ook het bezit van en creditcard steeds noodzakelijker. 

Maar wat als je een negatieve BKR-registratie hebt en geen creditcard kunt aanvragen? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor de reis die je wilt maken. Misschien zorgt dit er zelfs voor dat je niet naar die ene droombestemming kunt reizen of toch geen auto kunt huren tijdens de vakantie. 

Wil je zorgeloos genieten voor en tijdens de vakantie? Dan is het verstandig een eventuele BKR-registratie op voorhand te laten verwijderen. Weet jij (nog) niet of er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat? Vraag dan in 3 simpele stappen snel jouw BKR-overzicht op.Geen hotel of huurauto kunnen reserveren 

Op het moment dat je een pakketreis boekt waarin zowel je vlucht als hotel gecombineerd zijn, zal het hebben van een creditcard doorgaans niet nodig zijn. Maar kies je ervoor om een losse vlucht, hotel en/of autohuur te reserveren, is het zowel in Europa als voor een verre bestemming bijna noodzakelijk een creditcard in bezit te hebben. 

Boek je een vliegticket direct bij een luchtvaartmaatschappij of een kamer direct op de website van een hotel in plaats van via een reisorganisatie? Dan kun je deze reservering in de meeste gevallen alleen betalen met een creditcard. Maar niet alleen het maken van een losse reservering van een hotel of huurauto kunnen doorgaans alleen nog maar met een creditcard, ook op bestemming wordt het hebben van een creditcard steeds belangrijker. 

Tijdens het inchecken bij een accommodatie of het ophalen van de huurauto is het belangrijk dat je borg kunt staan voor eventuele schade die ontstaat tijdens de reis. Deze borg zal doorgaans worden verrekend met een creditcard. Niet onbelangrijk dan ook dat de creditcard op jouw eigen naam staat. Een creditcard van een vriend, vriendin of familielid wordt meestal niet geaccepteerd. 

Inmiddels is er ook een andere vorm creditcard, de prepaid creditcard. Dit lijkt een mooie oplossing te zijn voor het reizen naar het buitenland. Echter hebben niet al deze kaarten de mogelijkheid om borg te kunnen staan. Dan kun je alsnog die hotelkamer niet reserveren of die huurauto ophalen op bestemming!    


Voordelen van een creditcard op reis

Niet voor alle bestemmingen is het bezitten van een creditcard nodig. Maar wanneer je dit wel nodig hebt, heeft het naast een praktische kant ook nog eens een aantal andere voordelen. 

Een groot voordeel van het reizen met een creditcard is natuurlijk dat alle aankopen verzekerd zijn. Ga je op reis lekker shoppen en koop je een nieuwe zonnebril? Dan is de aankoop verzekerd tegen schade, diefstal of verlies. Een zorgeloos idee tijdens de vakantie.

Maar ook de gehele vakantie zelf kan verzekerd zijn. Betaal je een vakantie of reis met je creditcard? Dan ben je bij de meeste creditcardmaatschappijen overal ter wereld extra verzekerd met een reisongevallen-, vluchtvertragings- en bagagevertragingsverzekering. 

Ook kun je doorgaans op meer plekken betalen met een creditcard, dan met een gewone pinpas. Vooral op een verre bestemming kan het wel eens voorkomen dat je eigen pinpas niet geaccepteerd kan worden. Met een creditcard kun je in 99% van de gevallen betalen! Ook al heeft je bestemming een vreemde valuta. Geen gedoe dus met geld wisselen of met cash geld op zak te moeten rondlopen. Makkelijk en veilig.

Maar let op! Wanneer je een creditcard aanvraagt, kan dit een BKR-registratie geven. Dit zal een positieve BKR-registratie zijn. Een positieve BKR-registratie op jouw BKR-overzicht is doorgaans geen probleem, zolang er geen betaalachterstand ontstaat op de creditcard. 


Geniet op vakantie

Zoals hierboven is beschreven, maakt een creditcard het reizen een stuk gemakkelijker én geeft het meer vrijheid. Wil jij ook onbezorgd op reis kunnen gaan met een creditcard, maar heb jij een BKR-registratie? Laat CoderingVrij je helpen. 

CoderingVrij is vanaf 2014 actief als juridisch dienstverlener en onder andere gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Inmiddels hebben wij al meer dan 10.000 registraties mogen verwijderen. 

Wil je weten of wij jouw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen? Neem dan contact op met één van onze juridisch adviseurs. Binnen één gesprek weet je direct of wij je kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie, welk juridisch traject het beste past, hoelang het gaat duren en wat de kosten zullen zijn. Duidelijkheid binnen één gesprek zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 

Wil jij ook zorgeloos op reis? Ervaar vrijheid zonder coderingen en neem contact met ons op via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment