Hoelang geregistreerd bij het BKR

Heb je een negatieve BKR-registratie op jouw naam staan en wil je graag weten hoelang deze zichtbaar blijft op het BKR? Lees dan vooral verder hoe je zo snel mogelijk van jouw negatieve BKR-registratie afkomt. 
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Bewaartermijn van een BKR-registratie

Wanneer je een krediet afsluit van een bedrag van € 250,- of meer met een looptijd langer dan één maand, dan is de kredietverstrekker verplicht dit te registreren in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR. Je krijgt dan een positieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie zal doorgaans geen gevolgen hebben voor het willen aangaan van een nieuwe lening. Een positieve BKR-registratie kan enkel invloed hebben op de leencapaciteit. 

Voorbeelden voor kredieten die geregistreerd kunnen worden bij het BKR zijn:
  • Een creditcard;
  • Een lening;
  • Een roodstand op de betaalrekening;
  • Een leaseovereenkomst etc.

Ontstaat er een achterstand op het geregistreerde krediet van twee termijnen of langer, dan is de kredietverstrekker verplicht dit te melden met een bijzonderheidscodering. Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die geplaatst kunnen worden door de kredietverstrekkers. Deze coderingen hebben allemaal een eigen betekenis en zwaarte en kunnen afzonderlijk of gecombineerd met elkaar geplaatst worden.

Als je een nieuwe lening of krediet wilt aanvragen zal een kredietverstrekker jouw kredietwaardigheid bij het BKR toetsen. Door middel van deze kredietcheck worden al jouw kredieten voor de kredietverstrekker inzichtelijk gemaakt. Op grond van deze informatie kunnen ze bekijken of het verstandig is om jou een (nieuw) krediet te verstrekken. Ze kijken niet alleen naar het BKR, maar ook naar de inkomsten en die van een eventuele partner.

Mocht er, op basis van jouw BKR, geen krediet worden verstrekt waardoor je niet in staat bent een auto of een huis te kunnen kopen? Wacht niet totdat die vijf jaar eindelijk is verstreken en wordt nu codering vrij! 
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Een negatieve BKR-registratie verwijderen

CoderingVrij is een juridisch dienstverlener gespecialiseerd in de AVG en de verwijdering van (negatieve) BKR-registraties. Met een team van ervaren en gedreven juristen verwijderen wij dagelijks meerdere negatieve BKR-registraties. 

Wil je weten of wij ook in jouw situatie kunnen helpen en de negatieve BKR-registratie voor jou kunnen verwijderen? Neem dan direct en vrijblijvend contact op met één van onze juridisch adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer: 088- 426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Ik ben heel tevreden met de hulp/bijstand van CoderinVrij. Super professioneel, aandachtig en sympathiek mensen. Altijd goed informatie en advies gegeven. Alles gingen zo snel dat het is bijna niet te geloven. Warme aanbevolen voor iedereen met welke BKR issue dan ook. Hartelijk dank.
Lees meer
James Afolalu minder dan een maand geleden
5 / 5
Eén woord voor CoderingVrij: Ongelofelijk! Mijn huurkoop auto werd economisch total loss verklaard in november. Vanwege vier(!) a-coderingen waarvan een A2-codering bij de ING kon ik niet opnieuw een financial lease afsluiten. Ik werd overal geweigerd, maar ik had voor mijn werk echt noodzakelijk een auto nodig. In januari belde ik naar CoderingVrij om te informeren of mijn coderingen verwijderd kon worden. De coderingen waren namelijk geplaatst onder vervelende omstandigheden waaronder de corona periode en inkomstenderving. Kevin had mijn verhaal aangehoord en gaf aan dat mijn casus een hele grote kans van slagen had. Ik ging akkoord, betaalde in 2 termijnen (normale procedure, dus niet versneld. Overigens heel erg fijn!) en CoderingVrij ging aan de slag. Ik werd gekoppeld aan Dhr. C. Blank. Hij heeft mij documenten laten aanleveren om mijn belangenafweging beter te behartigen. Ik belde vaak om te vragen hoe het er allemaal voor stond. Ik werd telkens gerust gesteld en alles werd door gekoppeld aan mij, zowel telefonisch evenals via de mail. 19 april j.l. werd mij medegedeeld dat alle coderingen waren verwijderd. Ik sprong een gat in de lucht en er viel een hele grote last van mijn schouders. Ik raad daarom ook iedereen aan om je BKR te laten verwijderen via CoderingVrij. Ze zijn goed in wat ze doen!
Lees meer
R. Felter minder dan een maand geleden
5 / 5

Veelgestelde vragen over hoelang geregistreerd bij het BKR

Hoe werkt een juridische procedure?
Een juridische procedure bestaat uit 4 stappen. De eerste stap is een uitgebreid adviesgesprek met één van onze juridisch adviseurs. Zien wij mogelijkheden jou te helpen? Dan starten wij met het juridisch onderzoek. Dit is de tweede stap in het proces. Hierbij wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er in stap drie een minnelijke procedure. Samen met een vaste jurist bouw je een volledig dossier op en wordt het juridisch verzoek opgesteld. De vierde stap is de uitslag van het traject. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een vervolgprocedure
Hoe kan ik mijn BKR opvragen?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je het BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Heb je vragen over wat er op je BKR-overzicht staat? Wij helpen je graag met uitleg.
Wanneer wordt een BKR-registratie verwijderd?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment