Hoelang geregistreerd bij het BKR

Heb je een negatieve BKR-registratie op jouw naam staan en wil je graag weten hoelang deze zichtbaar blijft op het BKR? Lees dan vooral verder hoe je zo snel mogelijk van jouw negatieve BKR-registratie afkomt. 
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Bewaartermijn van een BKR-registratie

Wanneer je een krediet afsluit van een bedrag van € 250,- of meer met een looptijd langer dan één maand, dan is de kredietverstrekker verplicht dit te registreren in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR. Je krijgt dan een positieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie zal doorgaans geen gevolgen hebben voor het willen aangaan van een nieuwe lening. Een positieve BKR-registratie kan enkel invloed hebben op de leencapaciteit. 

Voorbeelden voor kredieten die geregistreerd kunnen worden bij het BKR zijn:
  • Een creditcard;
  • Een lening;
  • Een roodstand op de betaalrekening;
  • Een leaseovereenkomst etc.

Ontstaat er een achterstand op het geregistreerde krediet van twee termijnen of langer, dan is de kredietverstrekker verplicht dit te melden met een bijzonderheidscodering. Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die geplaatst kunnen worden door de kredietverstrekkers. Deze coderingen hebben allemaal een eigen betekenis en zwaarte en kunnen afzonderlijk of gecombineerd met elkaar geplaatst worden.

Als je een nieuwe lening of krediet wilt aanvragen zal een kredietverstrekker jouw kredietwaardigheid bij het BKR toetsen. Door middel van deze kredietcheck worden al jouw kredieten voor de kredietverstrekker inzichtelijk gemaakt. Op grond van deze informatie kunnen ze bekijken of het verstandig is om jou een (nieuw) krediet te verstrekken. Ze kijken niet alleen naar het BKR, maar ook naar de inkomsten en die van een eventuele partner.

Mocht er, op basis van jouw BKR, geen krediet worden verstrekt waardoor je niet in staat bent een auto of een huis te kunnen kopen? Wacht niet totdat die vijf jaar eindelijk is verstreken en wordt nu codering vrij! 
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Plangroep Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Een negatieve BKR-registratie verwijderen

CoderingVrij is een juridisch dienstverlener gespecialiseerd in de AVG en de verwijdering van (negatieve) BKR-registraties. Met een team van ervaren en gedreven juristen verwijderen wij dagelijks meerdere negatieve BKR-registraties. 

Wil je weten of wij ook in jouw situatie kunnen helpen en de negatieve BKR-registratie voor jou kunnen verwijderen? Neem dan direct en vrijblijvend contact op met één van onze juridisch adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer: 088- 426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Update!! maanden later toch 9,90 aan kantoorkosten door laten lopen door en maandelijks via het machtiging door laten lopen. Nadat ik dit door had contact met CoderingVrij opgenomen helaas maanden later geen terug betaling gezien Update!!

CoderingVrij! Voordat ik contact opzocht kon ik het niet laten om eerst de reviews te lezen… Ik was er eerst heel onzeker over maar na de recensies te hebben gelezen heb ik toch besloten contact op te nemen en met succes.
Na een terechte BKR registratie is mijn codering na een belangenafweging toch verwijderd.
CoderingVrij scoort voor mij 5 ⭐️ op het gebied van communiceren (goed bereikbaar zowel telefonisch als per mail).
Transparant bekijkt alle mogelijk heden en bespreekt dit duidelijk vooraf.
Lees meer
Fabio Marques Rodrigues minder dan een maand geleden
5 / 5
Coderingvrij heeft mij goed geholpen en mijn 2 negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen!
Nu kunnen wij ons huis kopen heel erg bedankt!
Lees meer
Dave Reemer minder dan een maand geleden
5 / 5

Veelgestelde vragen over hoelang geregistreerd bij het BKR

Hoe werkt een juridische procedure?
Zien wij mogelijkheden je te helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie? Dan wordt de juridische procedure gestart met een juridisch onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt de correctheid van de registratie getoetst. Is de registratie terecht? Dan volgt er een minnelijke procedure; een (schriftelijk) gesprek met de kredietverstrekker op grond van de AVG. Samen met een vaste jurist wordt een dossier opgebouwd en versterkt om de kredietverstrekker te overtuigen van vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Wil de kredietverstrekker niet overstag? Dan zijn er doorgaans mogelijkheden voor een gerechtelijke procedure om in samenwerking met een advocaat een rechtszaak te starten.
Hoe kan ik mijn BKR opvragen?
Om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je jouw BKR-overzicht opvragen. In drie korte stappen kun je het overzicht opvragen en inzien wat er op jouw naam geregistreerd staat. Heb je vragen over wat er op het BKR-overzicht staat? Wij helpen je graag met uitleg.
Wanneer wordt een BKR-registratie verwijderd?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck