Een huis kopen is een intensief proces, vooral als u graag een huis met BKR wil kopen. Een huis kopen met BKR lijkt vaak een onmogelijke opgave, echter is hier een oplossing voor. De wet, namelijk de AVG-wetgeving, biedt de oplossing hierin. Indien u graag een huis met BKR wilt kopen, is het raadzaam om dit artikel te lezen. Na het lezen van dit artikel weet u precies welke stappen u kunt ondernemen om uw droom(woning) toch te kunnen kopen.

Wilt u een huis kopen met BKR? Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze ervaren juristen.

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering

Een huis kopen met BKR, hoe zit dat eigenlijk?

We starten graag bij het begin om u een duidelijk beeld te geven wat het BKR eigenlijk is en hoe u een BKR registratie kunt krijgen? Het kan zijn dat u een afspraak heeft met een hypotheekadviseur en die adviseur begint over een huis kopen met BKR, dan is het wel zo prettig om te weten wat een BKR-registratie is.

Het BKR, ofwel Bureau Krediet Registratie, is een stichting in Tiel en opgezet door de kredietverstrekkers. Deze kredietverstrekkers vormen samen het BKR. Het doel van deze stichting is om consumenten en ondernemers te beschermen tegen overkreditering. Indien u een lening boven 250 euro aangaat, wordt dit geregistreerd in het BKR. Dit noemen we een positieve registratie. Indien u een nieuwe lening aanvraagt, kan de kredietverstrekker direct zien of u meerdere leningen heeft lopen. Daarnaast kan de kredietverstrekker ook zien of u hier betalingsachterstanden op heeft gehad. Dit betreft dan een negatieve BKR-registratie. Dit zorgt ervoor dat uw hypotheekadviseur vast loopt op het afsluiten van een financiering. Zo wordt een huis kopen met BKR vrijwel onmogelijk.

Een huis kopen met een negatieve BKR-registratie

In het begin start elke registratie als een positieve registratie. Indien u twee of meer termijnen een betalingsachterstand op een krediet, hypotheek of lease heeft gehad, wordt er een negatieve BKR-registratie geplaatst op uw naam. Een negatieve BKR-registratie krijgt u bij:
  • Een betalingsachterstand op een eerdere krediet.
  • Een aflossingsregeling bij een betalingsachterstand.
  • Bij een volledige opeising van een lening.
  • Bij een afkoop van een krediet, zoals een finale kwijting of een schuldhulpverlening.

Een huis kopen met BKR wordt nu erg lastig. Vaak krijgt u direct een afwijzing. Daarnaast blijft een negatieve BKR-registratie zelfs vijf jaar zichtbaar na aflossing van een krediet. Dit houdt in dat u ook vijf jaar na deze periode geen huis kunt kopen met een negatieve BKR-registratie.Om deze reden raden wij aan om vroegtijdig te checken of u een negatieve BKR-registratie heeft, zodat u niet voor onverwachte verrassingen en teleurstellingen komt te staan. Indien u wilt weten hoe u een BKR check kunt doen, vindt u dit in onze BKR Check Handleiding.

Kan ik een huis kopen met BKR?

Indien u erachter bent gekomen dat u een negatieve BKR-registratie hebt, wordt een huis kopen met BKR een lastige opgave. Indien u een huis wilt kopen, doet de bank altijd een BKR check. Op het moment dat u een negatieve BKR-registratie heeft, zal elke vorm van hypotheek vrijwel direct afgewezen worden. Een huis kopen met BKR is vrijwel onmogelijk.

Uw negatieve BKR-registratie verwijderen

Zoals eerder gezegd, heeft een negatieve BKR-registratie een grote invloed op het krijgen van een hypotheek. In veel gevallen is het mogelijk om eerder van uw negatieve BKR-registratie af te komen. Indien u financieel uw zaken weer op orde heeft en u (spoedeisende) belangen heeft, is het mogelijk om op grond van de AVG-wetgeving een negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Het kopen van een woning is een zwaarwegend belang om een negatieve BKR-registratie te kunnen laten verwijderen. Iedereen heeft recht op huisvesting. CoderingVrij is gespecialiseerd in deze wetgeving en hebben de juiste kennis en ervaring in huis om uw negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen, zodat wij binnen uw deadline (binnen het termijn van de koopovereenkomst) de negatieve BKR-registraties kunnen verwijderen. 

Hoe werkt het?

We starten met een vrijblijvend uitgebreid adviesgesprek. In dit gesprek bespreken we of u voldoet aan de wettelijke eisen om uw BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. Daarnaast bespreken we of u op dit moment financieel stabiel bent en bespreken we uw belangen waarom u geen vijf jaar kunt wachten. Na dit uitgebreide adviesgesprek met één van onze BKR specialisten weet u precies waar u aan toe bent, wat de kosten zijn voor verwijdering van de codering en waarom ook uw zaak succesvol afgerond kan worden. Een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen kan via onderstaand formulier.

Gaat u een huis kopen met BKR en zit u al in een situatie met een koopovereenkomst? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 088 426 37 37. Door ons spoedtraject kunnen we coderingen versneld laten verwijderen.

Gratis telefonisch adviesgesprek

  • Meer dan 4.000+ coderingen verwijderd
  • U weet direct waar u aan toe bent
  • Wij verwijderen alle type coderingen
  • Altijd tegen een vast laag tarief
  • Geen verrassingen achteraf

Deze klanten gingen u al voor

Daniel Meijer

Nadat ik bij een hypotheek aanvraag geconfronteerd werd met een negatieve A2 registratie heb ik contact opgenomen met codering vrij. Na 3 werkdagen kreeg ik het bericht dat de registratie volledig verwijderd gaat worden. Zeer tevreden over het contact en de duidelijke uitleg vooraf. Super resultaa, thanks!!!!

Gerard Wigmans

Ik had een a2 codering en door coderingvrij super snel verwijderd.Ik vind het een heel goede service en hele fijne mensen die mij goed hebben geholpen.Nu ben ik eindelijk vrij voor huur en koopwoningen.

Priscilla Verhoeckx

Dankzij het adequate handelen van de zeer vriendelijke en begripvolle juristen bij CoderingVrij kunnen wij dan nu toch ons droomhuis kopen. Dankjewel CoderingVrij! Groet van een zeer tevreden klant.

Fadoua Boufares

vandaag het goede nieuws mogen ontvangen dat ik na 3 jaar eindelijk coderingvrij ben! dankzij de snelle service van coderingvrij, kan ik vanaf heden starten aan mijn franchise onderneming en daar de financiële middelen voor aanvragen. Enorm bedankt Merijn voor jou belletje vandaag! jullie krijgen 10 punten.

Safa Sahinturk

Ik was altijd onzeker dat het niet kon maar CoderingVrij heeft het tegendeel bewezen en hebben mijn negatieve registratie verwijderd, zoals wordt aangegeven zijn ze inderdaad gespecialiseerd. Ik ben zeer goed geholpen door CoderingVrij! Alles verliep soepel en correct. Dankzij CoderingVrij kan ik weer verder met ondernemen.

Anke van Kapel

In contact gekomen met Coderingvrij door een een A3 codering. Ze hebben me vriendelijk en goed geholpen, na alle bescheiden ingeleverd te hebben was het binnen 2 weken geregeld. Ben ze zeer dankbaar voor dit resultaat.

Andjena Barsati

Kwam achter dat er een codering staat. Met coderingvrij is het gewoon mogelijk dat te laten verwijderen. Top service..!!
Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit