Stichting BKR ontvangt boete van 830.000 euro van AP

  • 2 minuten
  • 06 juli 2020
Kredietregistratiestichting BKR heeft een megaboete ontvangen van 830.000 euro van de AP, ofwel de Autoriteit Persoonsgegevens. De kwestie betreft de werkwijze van stichting BKR. De AP kreeg klachten over de moeilijkheidsgraad om persoonsgegevens bij stichting BKR in te zien. Hierop is AP een onderzoek gestart. ,,Inzage in persoonsgegevens over kredietregistraties is heel belangrijk”, zegt Aleid Wolfsen, voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens.

,,Een negatieve kredietregistratie kan gevolgen hebben voor het krijgen van een lening of hypotheek. Het is dus belangrijk om makkelijk en snel te kunnen nagaan welke persoonsgegevens van jou worden verwerkt en of dit op een goede manier gebeurt.” 

Bron: AD.nl
Waarom kan CoderingVrij uw negatieve BKR-registratie verwijderen?

Het BKR is een stichting dat is opgericht door de banken zelf. Het BKR is geen wet. Een BKR-registratie kan verwijderd worden op basis van de AVG-wetgeving. De AVG-wetgeving is de wet die erop toeziet dat alles wat wordt geregistreerd over u correct is. Hier dienen ook kredietverstrekkers aan te houden en dus ook het BKR. De wet geeft aan dat met een belangenafweging getoetst moet worden of u nog steeds de bescherming van het BKR nodig heeft. Indien u op dit moment wel financieel stabiel bent en niet beschermd hoeft te worden door het BKR dient een negatieve BKR-registratie verwijderd te worden.

Samen met een team van juristen zijn wij in staat om alle type negatieve BKR-registraties te verwijderen op basis van de AVG wetgeving. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op om ook uw negatieve BKR-registratie te verwijderen. 
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment