Na het succesvol doorlopen van het WSNP-traject en het verkrijgen van een schone lei verklaring, bent u door de rechter schuldenvrij verklaard voor de schulden meegenomen in dit traject. Normaliter, zou dit betekenen dat u de (financiële) toekomst wederom naar eigen wens kunt voortzetten. 

Echter, het kan voorkomen dat u een BKR-registratie heeft verkregen gedurende het WSNP-traject. Wanneer u eventuele kredietfaciliteiten op uw naam had staan, welke zijn meegenomen in het WSNP-traject, kan het voorkomen dat deze heden negatief geregistreerd staan in het BKR. Dit is zichtbaar in uw BKR-overzicht, door het vermeld staan van een bijzonderheidscoderingen bij de registratie. Deze zogenoemde negatieve BKR-registratie, heeft dan naar alle waarschijnlijkheid een einddatum vermeld staan conform de schone lei verklaring, welke na afronding van het WSNP-traject is verkregen. Vanaf deze datum, de datum dat het WSNP-traject is afgerond, blijft de negatieve BKR-registratie nog vijf jaar bewaard en hiermee zichtbaar in het BKR-overzicht. 

Zolang er een negatieve BKR-registratie op uw naam zichtbaar is, zal dit bij het willen aangaan van een nieuwe kredietfaciliteit een belemmering vormen. Kredietverstrekkers zijn namelijk verplicht een kredietcheck uit te voeren, voordat er een nieuwe kredietfaciliteit verschaft mag worden. Hieronder valt een BKR-toets onder. Wanneer er een negatieve BKR-registratie op uw naam staat, bestaat de kans dat u geen nieuwe kredietfaciliteit kunt verkrijgen, ondanks dat u het WSNP-traject naar behoren heeft afgerond. 

Het vroegtijdig laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie kan een oplossing bieden om alsnog de financiële toekomstplannen te kunnen uitvoeren.

Bel nu voor een gratis adviesgesprek 088-4263737


Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit