Ik heb privé een BKR-registratie, kan ik zakelijk lenen?

Wat voor belemmeringen kan een privé BKR-registratie geven wanneer je een eigen onderneming hebt? Een negatieve BKR-registratie kan er voor zorgen dat jij niet meer zorgeloos kunt ondernemen. 

Op het moment dat je op een privé krediet of lening een negatieve BKR-registratie hebt gekregen, kan dit ook ernstige gevolgen hebben voor het verkrijgen van een (nieuwe) zakelijke financiering. Het verkrijgen van een zakelijke financiering zoals een bedrijfslening, een zakelijke creditcard, een hypotheek voor een bedrijfspand of een zakelijke leaseovereenkomst; dit alles kan bemoeilijkt worden wanneer je op privé gebied een negatieve BKR-registratie hebt. 

Om te zorgen dat jij zorgeloos kunt ondernemen zonder belemmeringen van een negatieve BKR-registratie, is de enige oplossing om die BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. 

Laat CoderingVrij je hierbij helpen. Neem direct contact op met één van onze juridisch adviseurs via telefoonnummer: 088- 426 3737 en ontdekt of wij kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie.  
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie kan positief of negatief zijn. Een positieve BKR-registratie is een registratie van een krediet hoger dan € 250,- met een looptijd langer dan twee maanden. Een positieve BKR-registratie laat informatie zien van het krediet dat je hebt afgesloten zoals het soort krediet, de hoogte van het krediet en de looptijd van het krediet. 

Is dit krediet nog niet afgelost op het moment dat je een zakelijke financiering wilt aangaan? Dan kan het zijn dat de positieve BKR-registratie zorgt dat je een minder hoog bedrag kunt lenen. 

Ontstaat er op het BKR geregistreerde krediet een achterstand van twee of drie maanden? Dan zal de kredietverstrekker verplicht zijn dit te melden met een codering. Ook andere bijzonderheden zullen worden gemeld. Er zijn in totaal 7 verschillende bijzonderheidscoderingen die geplaatst kunnen worden, allen met een eigen betekenis en zwaarte. 

Vanaf het moment dat er een melding is geplaatst bij de BKR-registratie, kan er gesproken worden van een negatieve BKR-registratie. Vanaf dat moment zal de BKR-registratie voor belemmering kunnen zorgen. Niet alleen op privé gebied, maar ook op zakelijk gebied.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bekijk meer verwijderingen

Waarom heb ik zakelijk last van een BKR-registratie die ik privé heb gekregen?

Wanneer je privé een negatieve BKR-registratie hebt, kan het zijn dat je hier ook op zakelijk gebied last van gaat krijgen. 

Vooral wanneer jij een ondernemingsvorm hebt waarbij jouw persoonlijke gegevens worden getoetst voor het verkrijgen van een zakelijke financiering zoals een zakelijke lening of een zakelijke creditcard. 

Op het moment dat jouw persoonlijke gegevens gecontroleerd moeten worden voor het verkrijgen van een zakelijke financiering, zal er onder andere een kredietcheck worden uitgevoerd. Een onderdeel van deze kredietcheck is een BKR-toets. Er wordt gecontroleerd of er op jouw naam BKR-registraties vermeld staan en zo ja, of dit positieve of negatieve registraties zijn.

Staat er een negatieve BKR-registratie op jouw naam? Dan kan dit dus ook bij een zakelijke financiering voor problemen zorgen.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Door Kevin heel fijn door het proces geleid en begeleid. Duidelijk, transparant en geen financiële addertjes onder het gras.

Alles met de menselijke maat en geduld van coderingvrij lees Kevin, uit handen kunnen geven.

Fijn en nogmaals Dank Kevin!
Lees meer
Danny Kuppers minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik ben heel erg tevreden om welke manier en snelheid ik was geholpen.
Ik kan ze alleen maar aanbevelen. Hartstikke bedankt voor een topservice!
Lees meer
O Kinga minder dan een maand geleden
5 / 5

Jouw BKR-registratie laten verwijderen

Ben jij een ondernemer die bij het aanvragen van een zakelijke financiering wordt belemmerd door een negatieve BKR-registratie? Dan is er maar één oplossing om alsnog op zakelijk gebied jouw doelen te kunnen realiseren en dat is het laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie. 

Het is mogelijk een negatieve BKR-registratie vroegtijdig te laten verwijderen. 

Bij het plaatsen van een BKR-registratie worden er niet alleen gegevens over het krediet geregistreerd, maar ook persoonsgegevens. Zo worden er persoonsgegevens als naam, geboortedatum en adres weergegeven. Doordat er hiermee sprake is van verwerking van persoonsgegevens is ook de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG maakt het mogelijk om bezwaar in te dienen tegen de verwerking van persoonsgegevens en daarmee dan ook, de zichtbaarheid van de BKR-registratie. 

Op het moment dat je een bezwaar indient tegen de negatieve BKR-registratie, is dit niet bij Stichting BKR zelf. Alleen de kredietverstrekker die jouw het betreffende krediet heeft verstrekt, kan besluiten een negatieve BKR-registratie vroegtijdig te verwijderen. Deze kredietverstrekker is dan ook de partij die wordt aangeschreven.

Wanneer een kredietverstrekker een bezwaar tegen de zichtbaarheid van een negatieve BKR-registratie ontvangt, moeten zij een zogenoemde belangenafweging maken. De belangen voor het handhaven van de BKR-registratie, zullen moeten worden afgewogen tegen de belangen voor verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Valt deze afweging in jouw voordeel uit? Dan zal de kredietverstrekker de negatieve BKR-registratie direct verwijderen en kun jij weer zorgeloos een (nieuwe) zakelijke financiering aanvragen.
Veelgestelde vragen over zakelijk geld lenen met BKR
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen

Laat CoderingVrij je helpen

CoderingVrij heeft inmiddels al duizenden consumenten geholpen bij de vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Wil je graag weten of wij ook voor jou aan de slag kunnen zodat je weer een lening kunt afsluiten? Vul dan vrijblijvend het aanvraagformulier in en kom in gesprek met één van onze adviseurs. 

Liever meteen advies? Bel ons direct op telefoonnummer 088 426 37 37. Bij CoderingVrij weet je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment