BKR Hypotheek ervaringen

Wil je een hypotheek afsluiten maar wordt dit tegengehouden door een negatieve BKR-registratie? Laat CoderingVrij je helpen! Hieronder delen wij meer informatie over wat een BKR-registratie is, of je een huis kunt kopen met een negatieve BKR-registratie en ook BKR hypotheek ervaringen van anderen.
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie is simpelweg een registratie in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) van stichting BKR. Je krijgt een BKR-registratie wanneer je een krediet aangaat van een bedrag van € 250,- of hoger met een looptijd langer dan één maand. 

Een BKR-registratie is in beginsel een positieve BKR-registratie. Ontstaat er een achterstand van twee of drie maanden op het geregistreerde krediet? Dan wordt de BKR-registratie negatief. Er wordt dan een zogenoemde achterstandsmelding of andere bijzonderheidscodering geplaatst.

Zowel een negatieve als positieve BKR-registratie blijft in beginsel vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat er een einddatum is geplaatst. Een einddatum wordt geplaatst als het krediet volledig is afgelost of afgewikkeld.
Een greep uit onze recente BKR verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Volkswagen Pon Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:GKB Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bank:Grenke Finance Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Wat is de zwaarste BKR-registratie?

Er zijn zeven verschillende bijzonderheidscoderingen die een kredietverstrekker kan plaatsen bij een BKR-registratie. Elk van deze verschillende bijzonderheidscoderingen heeft een eigen betekenis en zwaarte. Afhankelijk van de situatie kan een kredietverstrekker besluiten één of meerdere bijzonderheidscoderingen plaatsen. 

Voor het willen afsluiten of oversluiten van een hypothecair krediet, is strikt gezien elke bijzonderheidscodering te zwaar. Door de aangescherpte richtlijnen voor kredietverstrekkers, is het in de meeste gevallen niet mogelijk een hypothecair krediet te verstrekken of over te sluiten op het moment dat er sprake is van een negatieve BKR-registratie. Uiteraard is dit afhankelijk van de specifieke richtlijnen van de hypotheekverstrekker. Hiervoor adviseren wij altijd om in gesprek te gaan met de partij waarbij je een hypotheek wilt afsluiten of oversluiten.Welke bank accepteert BKR?

Zoals hierboven beschreven, is het voor de meeste kredietverstrekkers en/of banken niet toegestaan om een (hypothecair) krediet te verstrekken op het moment dat er sprake is van een negatieve BKR-registratie. De richtlijnen voor kredietverstrekkers worden keer op keer verscherpt, waardoor de eigen marges van kredietverstrekkers ook minder ruim worden om dergelijke uitzonderingen te maken op basis van een persoonlijk verhaal. 

Omdat het per kredietverstrekker en/of bank verschilt wat de mogelijkheden zijn om een hypothecair krediet te verstrekker of over te sluiten wanneer er sprake is van een negatieve BKR-registratie, is ons advies om hierover altijd eerst in gesprek te gaan met jouw hypotheekadviseur. Zij kunnen jou alle actuele informatie geven hierover alsook het delen van BKR hypotheek ervaringen van andere klanten; welke kredietverstrekkers kunnen eventueel alsnog meewerken en bij welke kredietverstrekkers is het niet mogelijk.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Door Kevin heel fijn door het proces geleid en begeleid. Duidelijk, transparant en geen financiële addertjes onder het gras.

Alles met de menselijke maat en geduld van coderingvrij lees Kevin, uit handen kunnen geven.

Fijn en nogmaals Dank Kevin!
Lees meer
Danny Kuppers minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik ben heel erg tevreden om welke manier en snelheid ik was geholpen.
Ik kan ze alleen maar aanbevelen. Hartstikke bedankt voor een topservice!
Lees meer
O Kinga minder dan een maand geleden
5 / 5

Kun je een huis kopen met een negatieve BKR-registratie?

In de meeste gevallen zal een kredietverstrekker geen hypotheek mogen verstrekken wanneer er sprake is van een negatieve BKR-registratie. 

Heb je een positieve BKR-registratie? Dan is het verkrijgen van een hypothecair krediet of het oversluiten van een bestaande hypotheek doorgaans wél mogelijk. Wel kan een positieve BKR-registratie van invloed zijn op de leencapaciteit. Ook hierbij is het dus raadzaam om eerst advies op te vragen bij een hypotheekadviseur. 

Maar wat als jij je droomwoning hebt gevonden maar er alleen een negatieve BKR-registratie in de weg staat? Laat CoderingVrij jou dan helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie. Door het verwijderen van de negatieve BKR-registratie staat niets de aankoop van jouw nieuwe woning meer in de weg! Lees hieronder de BKR hypotheek ervaringen van onze klanten die jou voorgingen, neem vrijblijvend contact met ons op en ervaar ook weer vrijheid zonder coderingen
Veelgestelde vragen over BKR Hypotheek ervaringen
Kan ik een hypotheek aanvragen met BKR?
Kan ik een hypotheek krijgen met een BKR?
Bij het kopen van een woning of het oversluiten van een hypotheek zal er een BKR-check worden gedaan. Is er sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan is het in de meeste gevallen niet mogelijk een hypotheek te krijgen of over te sluiten. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Wat voor soort BKR-registraties kunnen van invloed zijn op mijn hypotheekaanvraag?
Elke BKR-registratie kan van invloed zijn op de hypotheekaanvraag. Heb je een positieve BKR-registratie, kan dit ervoor zorgen dat je een verminderde leencapaciteit hebt; wat betekent dat je een minder hoge hypotheek kunt krijgen. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het antwoord op een hypotheekaanvraag in de meeste gevallen afwijzend. Je zult dan eerst de negatieve BKR-registratie moeten laten verwijderen.
Is een maximale hypotheek met BKR mogelijk?
Heb je een positieve BKR-registratie en is het betreffende krediet nog lopend? Dan kan het zijn dat dit van invloed is op de leencapaciteit. Een lopend krediet kan er voor zorgen dat je een minder hoog bedrag kunt lenen. Is het krediet al afbetaald? Dan zal een positieve BKR-registratie doorgaans niet voor problemen zorgen.

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan heeft dit invloed op het kunnen verkrijgen van een hypotheek. Ongeacht of je een maximaal hypotheekbedrag wilt lenen of niet, zal het kunnen verkrijgen van een hypotheek lastig worden met een negatieve BKR-registratie. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken of wij jouw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen. 

BKR verwijderen

CoderingVrij helpt graag bij de verwijdering van jouw negatieve BKR-registratie(s). Als juridisch dienstverlener is CoderingVrij al vanaf 2014 gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties.

Is het krediet waarop je een negatieve BKR-registratie hebt gekregen volledig afgelost? En ben je op dit moment financieel stabiel en is er belang bij het verwijderen van de negatieve BKR-registratie? Dan is de kans groot dat wij je kunnen helpen. Je kunt ook altijd onze haalbaarheidscheck doen om te controleren of er mogelijkheden zijn om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen. 

Hoe kan CoderingVrij je helpen zodat je alsnog de hypotheek kunt verkrijgen of oversluiten? Dat doen wij via onderstaande vier stappen: 
  1. Tijdens een uitgebreid gesprek met één van onze juridisch adviseurs worden de mogelijkheden voor een vroegtijdige verwijdering van de negatieve BKR-registratie beoordeeld;
  2. Zien wij mogelijkheden te helpen? Dan zal CoderingVrij via een juridisch onderzoek de correctheid van de negatieve BKR-registratie laten toetsen;
  3. Is de negatieve BKR-registratie correct geplaatst? Dan krijg je een vaste jurist toegewezen die samen met jou een volledig en uitgebreid dossier zal opbouwen. Er wordt een juridisch verzoek opgesteld en verzonden naar de kredietverstrekker;
  4. Is het antwoord van de kredietverstrekker positief? Gefeliciteerd! De negatieve BKR-registratie wordt verwijderd. Is de reactie niet positief? Geen nood, wij kijken graag mee wat de vervolgmogelijkheden zijn.

Succesverhalen

Deze klanten gingen jou voor en met succes! De negatieve BKR-registraties zijn verwijderd en zij konden zorgeloos een hypotheek krijgen. Lees meer over de BKR hypotheek ervaringen van deze klanten. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?  Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ervaar ook weer vrijheid zonder coderingen.
Succesverhalen BKR hypotheek ervaringen
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment