Terug naar Nederland met een negatieve BKR-registratie

Heb je in het buitenland gewoond en wil je remigreren? Controleer dan of er een (negatieve) BKR-registratie op jouw naam staat. Terug naar Nederland met een negatieve BKR-registratie kan problemen met zich meebrengen. 

Hieronder delen wij informatie om te zorgen dat jij beter voorbereid terug kunt verhuizen naar Nederland. Zonder dat je je druk hoeft te maken over een negatieve BKR-registratie en de belemmeringen die deze met zich mee kan brengen. 

Ga je niet remigreren maar juist emigreren? Lees dan onze blog over emigreren en jouw BKR-registratie om goed voorbereid naar het buitenland te vertrekken.

Wil je direct één van onze juridisch adviseurs spreken over jouw persoonlijke situatie? Dan kun je ons bereiken op telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  • 22 februari 2024

Wat moet ik regelen als ik ga remigreren? 

Vergis je niet, het emigreren naar het buitenland neemt veel tijd in beslag en hier komt veel bij kijken. Maar ook wanneer je weer terug wilt naar Nederland, zal dit wat werk met zich meebrengen. Het is helaas niet zo simpel als je koffer inpakken en een enkele reis boeken, ondanks dat je terug gaat naar Nederland. 

Wat er allemaal geregeld moet worden, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie. Wij kunnen je daarom geen definitieve checklist geven. Wel willen wij je adviseren om het controleren van je financiële zaken hier een onderdeel van te maken. Je wilt namelijk niet tegen de belemmeringen van een negatieve BKR-registratie aanlopen wanneer je terugkomt in Nederland.

Gegevens controleren

Door het opvragen van jouw persoonlijke BKR-overzicht kun je controleren of er een (negatieve) BKR-registratie op jouw naam staat. Je kunt jouw persoonlijke overzicht opvragen via de website van het BKR. 

Het opvragen van het BKR-overzicht verloopt via iDIN. Deze optie werkt dus alleen wanneer je (wederom) een Nederlandse rekening hebt. Is dat het geval? Dit kun je snel, gemakkelijk en gratis het BKR-overzicht opvragen via drie stappen. Binnen een aantal minuten heb je toegang tot jouw gegevens en kun je controleren wat er op jouw naam gemeld staat. 

Heb je (nog) geen Nederlandse rekening? Dan kun je het aanvraagformulier invullen op de website van het BKR. Het formulier kun je samen met een kopie van jouw geldig identiteitsbewijs opsturen naar Stichting BKR. Zij zullen jouw BKR-overzicht vervolgens naar je toesturen. Dit duurt wellicht wat langer, maar het meest van belang is dat je inzicht krijgt in jouw gegevens. 

Help! Er staat een negatieve BKR-registratie op mijn overzicht

Een BKR-registratie kan positief of negatief zijn. Je krijgt een negatieve BKR-registratie wanneer er een achterstand ontstaat op het afgesloten krediet. Ontstaat er een achterstand van twee of drie maanden? Dan is de kredietverstrekker verplicht dit te melden bij het BKR. De melding zal bestaan uit het plaatsen van een bijzonderheidscodering bij de BKR-registratie. Vanaf het moment dat er een bijzonderheidscodering wordt geplaatst, wordt er gesproken over een negatieve BKR-registratie. 

Een negatieve BKR-registratie blijft vijf jaar staan, vanaf het moment dat het krediet is afgelost of afgewikkeld. Voordat het krediet is afgerond, gaat de bewaartermijn van vijf jaar nog niet in. Hierdoor kun je zelfs nog langer dan vijf jaar last hebben van de negatieve BKR-registratie. Vooral wanneer je door een lang verblijf in het buitenland geen weet had van de (negatieve) BKR-registratie.

Remigreren met een negatieve BKR-registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie op jouw naam staan? Dan kan dit voor problemen zorgen bij het verkrijgen van een nieuw financieel product of dienst. Van een telefoonabonnement tot het aankopen van een woning en alles hier tussenin. Bij (bijna) alle financiële producten zal getoetst worden of er een BKR-registratie op jouw naam staat. Is dit het geval? Dan mogen kredietverstrekkers in de meeste gevallen geen nieuw krediet verstrekken. 

Wil jij zorgeloos terug naar Nederland en hier direct jouw leven voortzetten met het aankopen van een woning, het leasen van een auto of het aanvragen van een lening? Dan is het verwijderen van de negatieve BKR-registratie de enige mogelijkheid om dit te kunnen doen. Op deze manier hoef je de bewaartermijn van vijf jaar niet af te wachten, maar kun jij meteen aan de slag.  

CoderingVrij helpt jou verder

Het verwijderen van een negatieve BKR-registratie is mogelijk! Dit gaat via een juridische procedure. Op grond van de AVG kun je de verwerking van persoonsgegevens aanvechten; en daarmee ook de zichtbaarheid van jouw BKR-registratie.

Laat CoderingVrij jou helpen! Als juridisch dienstverlener zijn wij al tien jaar actief in het uitvoeren van juridische procedures. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het verwijderen van (negatieve) BKR-registraties. Met een team van ervaren en gedreven professionals, kunnen wij jou helpen naar die BKR-vrije toekomst. Wacht niet af, maar ervaar vrijheid zonder coderingen! 

Wil je weten of wij ook jouw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen? Neem dan contact op met één van onze juridisch adviseurs via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Duidelijkheid binnen één gesprek en altijd een eerlijk advies.
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment