Hypotheek oversluiten met een negatieve BKR-registratie

Bij het aankopen van een huis en/of het eventueel oversluiten van een bestaande hypotheek is een financiële controle een belangrijk onderdeel voor de kredietverstrekker die de hypotheek verstrekt of oversluit. Elke kredietverstrekker zal een financiële controle uitvoeren alvorens het mogen en kunnen verstrekken van of het oversluiten van, onder andere, een hypotheek.

Deze kredietcheck bevat onder andere een controle of er een negatieve BKR-registratie op jouw naam staat. Mocht dit het geval zijn, kan dit een belemmering vormen voor het verkrijgen van een hypotheek en/of het kunnen oversluiten van een bestaande hypotheek.
Laat nu jouw BKR-registratie verwijderen om een hypotheek over te sluiten!
Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Een negatieve BKR-registratie

Een negatieve BKR-registratie wordt doorgaans niet zomaar verwijderd. Een negatieve BKR-registratie vervalt automatisch vijf jaar na het inlopen van de achterstand en/of het volledig voldoen van de betreffende kredietfaciliteit. Pas wanneer de achterstand is ingelopen of de vordering is voldaan, gaat de bewaartermijn van het BKR in. Na deze vijf jaar zal de negatieve BKR-registratie automatisch worden verwijderd. Gedurende deze vijf jaar kan de negatieve BKR-registratie echter nog de nodige financiële belemmering met zich meebrengen.

Op het moment dat zich er een noodzakelijk en/of spoedeisend belang aandient waarvoor financiële vrijheid noodzakelijk is om eventueel een hypotheek af te sluiten of een bestaande hypotheek over te sluiten, is het zo snel mogelijk verwijderen van de negatieve BKR-registratie noodzakelijk.

Het is op dat moment mogelijk om zelfstandig met de betreffende kredietverstrekker in contact te treden om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen. Kom je er tezamen met de kredietverstrekker niet uit, kun je ervoor kiezen om de verwijdering van de negatieve BKR-registratie te laten uitvoeren door een externe partij welke gespecialiseerd is in dergelijke trajecten; juridische trajecten ter verwijdering van negatieve BKR-registraties. De ervaring leert dat een traject middels een externe partij, een juridisch dienstverlener, een grotere slagingskans hebben.

Het vroegtijdig laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie kan een oplossing bieden om alsnog de financiële toekomstplannen te kunnen uitvoeren; zoals het aankopen van een huis met de bijbehorende hypotheek en/of het oversluiten van een bestaande hypotheek. Meer informatie hierover is op te vragen via onze website of middels telefonisch contact.
Een greep uit onze recente BKR hypotheek verwijderingen
Bank Bekijk de correspondentie
Bank:Kredietbank Bekijk de correspondentie: Bekijk hier de verwijderde BKR-registratie
Bekijk meer verwijderingen

Verwijdering van de negatieve BKR-registratie


Wil je graag een hypotheek oversluiten met een negatieve BKR-registratie? Laat dan eerst jouw negatieve BKR-registratie verwijderen. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken hoe wij jou kunnen helpen. Je kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer: 088-426 3737 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Gratis telefonisch adviesgesprek
  • 100% gespecialiseerd in de AVG
  • 10.000+ coderingen verwijderd
  • 100% gratis en vrijblijvend advies
  • Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen
Deze klanten gingen je al voor:
Zeer tevreden van jullie service. Ik had door een faillissement in het verleden twee A3 coderingen. Hierdoor kon ik geen hypotheek krijgen voor de aankoop van een woning. Dankzij coderingvrij zijn deze coderingen binnen 4 weken nadat ik hun hulp heb ingeschakeld verwijderd. Ik ben jullie eeuwig dankbaar!
Lees meer
Joyce Hoogstad minder dan een maand geleden
5 / 5
Ik moest 2 coderingen laten verwijderen. De eerste ging vrij snel. Ik had niet verwacht dat ook de tweede verwijderd zou kunnen worden maar het lukte. Wat ook zeer professioneel vond dat ze mij pas al cliënt namen toen de zekerheid hadden dat ze de coderingen zouden kunnen verwijderen. De mensen die er werken zijn erg vriendelijk. Ik belde zelf een paar keren per dag met vragen maar ze bleven even geduldig en vriendelijk. Ook qua prijs zou ik ze aanraden.
Lees meer
Sherien. F. J Patadien Pierkhan minder dan een maand geleden
5 / 5
Veelgestelde vragen over een hypotheek oversluiten met een BKR-registratie
Kan ik zelf mijn BKR verwijderen?
Het is mogelijk zelfstandig een negatieve BKR-registratie te verwijderen. Dit is echter geen gemakkelijke procedure en in de meeste gevallen gaat een kredietverstrekker niet zomaar over tot verwijdering. CoderingVrij kan je hierbij helpen! Ons team van juristen is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties en kan je helpen bij deze juridische procedure.
Wat is een BKR-registratie?
Een BKR-registratie is een melding in het registratiesysteem van stichting BKR. Een BKR-registratie toont gegevens van een krediet dat je bent aangegaan voor een bedrag hoger dan € 250,- en een looptijd langer dan één maand. Wanneer er een achterstand ontstaat op dit krediet of er andere bijzonderheden zijn, wordt dit gemeld bij de registratie. Een negatieve BKR-registratie kan gevolgen hebben voor toekomstige financiële diensten die je wilt aangaan.
Hoe lang duurt het voordat een BKR-registratie weg is?
Een BKR-registratie wordt automatisch verwijderd uit het registratiesysteem van stichting BKR vijf jaar na de einddatum van de registratie. Een einddatum wordt geplaatst op het moment dat het hele krediet is voldaan. Vijf jaar na deze datum, zal de BKR-registratie automatisch komen te vervallen en verdwijnen uit het BKR.
Kan ik een hypotheek krijgen met een BKR?
Bij het kopen van een woning of het oversluiten van een hypotheek zal er een BKR-check worden gedaan. Is er sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan is het in de meeste gevallen niet mogelijk een hypotheek te krijgen of over te sluiten. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Kan ik een lening krijgen met een BKR?
Bij het aanvragen van een lening zal er een kredietcheck worden uitgevoerd door de kredietverstrekker. Is er op dat moment sprake van een negatieve BKR-registratie? Dan zal er in de meeste gevallen geen lening worden verstrekt. De negatieve BKR-registratie zal dan eerst verwijderd moeten worden. CoderingVrij kan je hierbij helpen!
Kan ik garantie krijgen?
Het geven van garantie voor een juridische procedure is nooit mogelijk. Daar wij niet de beslissende partij zijn, kunnen wij geen garantie geven voor een positieve uitkomst. Wel kunnen wij als CoderingVrij door onze jarenlange ervaring een realistische inschatting maken van de haalbaarheid. Neem contact op met één van onze juridisch adviseurs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.
Uitleg hypotheek met coderingen verwijderen
Laat nu jouw negatieve BKR-registratie verwijderen!

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
coderingvrij brochure bkr-verwijderen
Snel CoderingVrij! Lees alles over hoe wij jou kunnen helpen bij de verwijdering van de negatieve BKR-registratie
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by CoderingVrij - Website gemaakt door WebSentiment
Kan jouw negatieve
BKR-registratie
verwijderd worden?
Doe de haalbaarheidscheck