Bij het aankopen van een huis en/of het eventueel oversluiten van een bestaande hypotheek, is een financiële controle een belangrijk onderdeel voor de kredietverstrekker die de hypotheek verstrekt of oversluit. Elke kredietverstrekker zal een financiële controle uitvoeren alvorens het mogen en kunnen verstrekken van of het oversluiten van, onder andere, een hypotheek. Een BKR-toets, de controle of er een negatieve BKR-registratie op uw naam staat, is een onderdeel van die financiële controle. Indien u een negatieve BKR-registratie op uw BKR-overzicht heeft staan, kan dit een belemmering vormen voor het niet verkrijgen van een hypotheek en/of het niet kunnen oversluiten van een bestaande hypotheek.  


Een negatieve BKR-registratie, wordt doorgaans niet zomaar verwijderd. Deze negatieve BKR-registratie vervalt automatisch vijf jaar na het inlopen van de achterstand en/of het volledig voldoen van de betreffende kredietfaciliteit. Pas wanneer de achterstand is ingelopen of de vordering is voldaan, gaat het bewaartermijn van het BKR in, welke vijf jaar betreft. Na deze vijf jaar, zal de negatieve BKR-registratie automatisch worden verwijderd. Gedurende deze vijf jaar, kan de negatieve BKR-registratie echter nog de nodige financiële belemmering met zich meebrengen.

Een greep uit onze recente BKR verwijderingen

  • BKR Codering verwijdering
Op het moment dat er een noodzakelijk en/of spoedeisend belang zich aandient waarvoor een kredietfaciliteit noodzakelijk is om eventueel een hypotheek af te sluiten of een bestaande hypotheek over te sluiten, is het zo snel mogelijk verwijderen van de negatieve BKR-registratie wenselijk.

Het is op dat moment mogelijk om zelfstandig met de betreffende kredietverstrekker in contact te treden om de negatieve BKR-registratie te laten verwijderen. Komt u er tezamen met de kredietverstrekker niet uit, kunt u er voor kiezen om de verwijdering van de negatieve BKR-registratie te laten uitvoeren door een externe partij welke gespecialiseerd is in dergelijke trajecten; juridische trajecten ter verwijdering van negatieve BKR-registraties. De ervaring leert dat een traject middels een externe partij, een juridisch dienstverlener, een grote slagingskans hebben. 

Het vroegtijdig laten verwijderen van de negatieve BKR-registratie kan een oplossing bieden om alsnog de financiële toekomstplannen te kunnen uitvoeren; zoals het aankopen van een huis met de bijbehorende hypotheek en/of het oversluiten van een bestaande hypotheek. Meer informatie hierover, is op te vragen via onze website of middels telefonisch contact.

Verwijder uw negatieve BKR-registratie

Wilt u graag zo snel mogelijk van uw negatieve registratie af? Vul het formulier in of bel 088- 426 3737 voor een gratis advies op maat. 

Deze klanten gingen u al voor

Wendy Ninaber

Na ons droomhuis gevonden te hebben, bleek een negatieve BKR in de weg te staan. Met een spoed aanvraag bij CoderingVrij, kunnen we ons droomhuis kopen! Erg professioneel en duidelijk. 

Chris Van Delft

Coderingvrij heeft mijn coderingen verwijderd. Hardstikke blij mee uiteraard!! Veel contact gehad met meerdere medewerkers die stuk voor stuk ook kennis van zaken hebben. Een goed bedrijf die weten wat ze doen. Ik raad dit iedereen aan die problemen heeft met een (on)terechte registratie🙏🏻

Joyce Tibbert

Wij zijn enorm fijn, snel en goed geholpen door Coderingvrij! Goed contact met de jurist via mail en gelukkig met de gewenste uitkomst. De onterecht en inmiddels reeds ruim verjaarde codering is verwijderd en wij kunnen weer codering vrij door het leven! 

Marcel Huisman

Hartelijk Dank voor het verwijderen van mijn registratie . Kan ik eindelijk een huis kopen om goedkoper te kunnen leven..
Ik raad Codering vrij ten zeerste aan.

Marco S.

Bij het aanvragen van een zakelijke lease auto kwam ik er achter dat ik Negatief geregistreerd stond in het bkr. Contact opgenomen met Coderingvrij en hebben mijn zaak in behandeling genomen met spoed en nu is mijn A23 codering verwijderd en kan ik weer verder!!!

Menno van der Woude

Ik had een a2 codering. Van meerdere kanten is mij wijs gemaakt dat die onmogelijk is te verwijderen. Codering vrij heeft het tegendeel bewezen! Ben er super blij mee!

Vandaag nog Coderingvrij!
lees alles over hoe wij uw negatieve BKR-registratie kunnen verwijderen
sluit